Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO/ Fundașul CFR-ului, Cristi Manea: Anul 2020 a fost unul foarte fericit

Publicat


YouTube video

Triplul campion al României alături de CFR Cluj, Cristi Manea a afirmat că anul 2020 a fost unul foarte reușit atât pe plan personal, cât și profesional. Fotbalistul a devenit tatăl unei fetițe la mijlocul lunii octombrie, pe nume Victoria. 

În turul Ligii întâi, a înregistrat 7 apariții și trei cartonașe galbene. Campioana României ocupă locul al treilea, cu 31 de puncte. Trei puncte au de recuperat clujenii pentru a devansa FCSB în fruntea clasamentului.

În grupa A din Europa League, Cristi Manea a fost utilizat în cinci din cele șase meciuri. Victoria de la Sofia este singurul meci în care nu a fost utilizat de Dan Petrescu.

Totodată, fotbalistul CFR-ului a evoluat pentru echipa națională, în barajul pentru calificarea la Euro 2021, cu Islanda și în meciul împotriva Norvegiei, din Liga Națiunilor.

Conform site-ului transfermarkt.com, fundașul este cotat la 2,2 milioane de euro, în acest moment.

Declarația fundașului CFR-ului

„Anul 2020 a fost unul foarte fericit pentru mine, pentru că prietena mea a născut o fetiță frumoasă. Sunt foarte mândru de ea. A fost un an destul de bun și pe partea profesională.

Am reușit să câștig titlul cu numărul trei, ceea ce nu este ușor.

Am căpătat mult mai multă experiență anul acesta, plus că sunt fericit că am reușit să trecem peste pandemia aceasta cât de cât. Per total, a fost un an bun”, a afirmat fotbalistul CFR-ului.

Palmaresul lui Cristi Manea alături de CFR 1907 Cluj

  • Trei titluri de campion al României;
  • O Supercupă a României;
  • Două calificări consecutive în Europa League alături de „feroviari”.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Noi REGLEMENTĂRI privind informarea consumatorilor în unitățile de alimentație publică

Publicat

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Când cumperi un produs ambalat, găsești toate detaliile legate de cantități si ingrediente pe ambalajul acestuia. Dacă, în schimb, ajungi la orice formă de alimentație publică, fie că vorbim despre restaurant, fie că vorbim despre fast-food, șansa de a afla ce mănânci este la mâna operatorului economic. Avem dreptul să știm ce și cât mâncăm și dacă pretinsul gust natural nu cumva vine din aditivi. Inițiativa acestui ordin aparține consumatorilor, pe care i-am ascultat, și a fost dezvoltată la nivelul Autorității. Consider că nu despre curajul de a semna vorbim, ci despre responsabilitatea față de consumatori”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Ordinul definește fiecare termen în parte din acest domeniu și specifică faptul că devine obligatorie indicarea informațiilor privind tipul și cantitatea ingredientelor care depășesc o pondere de 20 g în cadrul produsului finit sau al mâncării furnizate de unitățile de alimentație publică.

„Informațiile reglementate de ordin trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters”

Conform aceluiași act, trebuie afișate informații privind declarația nutrițională și a aditivilor utilizați astfel încât acestea să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere sau oferire a acestor produse sau, în cazul comercializării la distanță, să fie disponibile consumatorului înainte de finalizarea comenzii.

În ceea ce privește ultimele două categorii de informații, acestea trebuie să respecte prevederile europene, cele privind declarația nutrițională trebuie să în vigoare și să afișeze valoarea energetică și cantitățile de grăsimi, de acizi grași saturați, de zaharuri și de sare.

Informațiile reglementate de ordin trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice, lângă produs, pe un panou sau pe lista meniu.

În cazul în care preperatele furnizate de unitățile de restaurație colective sunt oferite spre vânzare în mai multe locuri diferite, în cadrul aceleiași unități, informațiile referitoare la ingrediente trebuie prezentate consumatorului în fiecare dintre aceste locuri.

În cazul preparatelor expuse spre vânzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță, informațiiletrebuie să figureaze pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau pe ambalajul de transport, precum și în orice material publicitar.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Dramatic. Migranţi salvaţi din Marea Neagră. 8 copii, 8 femei, 22 de bărbaţi. Voiau să ajungă în România. Nu aveau combustibil

Publicat

De

38 de migranţi, printre care 8 copii, din Siria şi Afganistan, voiau să ajungă în România, prin Marea Neagră, dar ambarcaţiunea lor a rămas fără combustibil. Au fost salvaţi de paza de coastă din Bulgaria.

Treizeci şi opt de migranţi care încercau să ajungă în România au fost salvaţi joi în Marea Neagră de paza de coastă bulgară, a anunţat Ministerul de Interne de la Sofia, un incident rar care se produce într-un context de presiune migratorie, notează AFP.

Este pentru prima dată din 2014 când sunt găsiţi migranţi în apele teritoriale bulgare, a declarat presei Anton Mirkov, directorul poliţiei regionale de frontieră.

Persoanele salvate – 22 de bărbaţi, opt femei şi opt copii, originari din Siria şi Afganistan – au plecat din Turcia şi au fost reperaţi aflându-se în dificultate, în mijlocul unei furtuni.

‘Ambarcaţiunea, lungă de şapte-opt metri, nu mai avea combustibil’, a precizat comisarul Mirkov.

Astfel de echipaje navighează de obicei la mare distanţă de ţărm, a explicat el.

Autorităţile bulgare au raportat o creştere a presiunii migratorii la frontiera cu Turcia, lungă de 259 de kilometri.

Controalele au fost înăsprite semnificativ după moartea a doi poliţişti, la 25 august, la Burgas (est), loviţi de un autocar transportând migranţi.

Aproximativ 300 de militari au fost trimişi să consolideze un gard de sârmă ghimpată ridicat între 2014 şi 2017 la frontiera turcă, mai scrie AFP. AGERPRES

Potrivit datelor oficiale, UE avea nul trecut 447,2 milioane de locuitori, dintre care 23,7 milioane de locuitori nu erau cetățeni ai UE (5,3 % din populația UE), iar 37,5 milioane de locuitori erau născuți în afara UE (8,4 % din populația UE).

Citește mai departe

EVENIMENT

CCR: Procedura de judecare a contestării amenzilor contravenționale de până la 3000 de lei, imposibil de aplicat

Publicat

Curtea Constituţională a României (CCR) a concluzionat, miercuri, că procedura de judecată a plângerii contravenţionale împotriva sancţiunii avertismentului sau a amenzii de până la 3.000 lei „este imposibil de aplicat”, scrie Alba24.ro.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis, miercuri, AGERPRES, judecătorii constituţionali au admis obiecţia formulată de Avocatul Poporului şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.

„În esenţă, Curtea a reţinut că, din cauza modului în care este redactată legea criticată, procedura de judecată a plângerii contravenţionale împotriva sancţiunii avertismentului sau a amenzii de până la 3.000 lei este imposibil de aplicat, astfel că legea contravine prevederilor art.1 alin.(5) din Constituţie, în componentele referitoare la claritatea şi previzibilitatea legii”, se precizează în comunicat.

De asemenea, Curtea a reţinut că lipsa căii de atac a apelului împotriva hotărârii judecătoreşti prin care s-a soluţionat plângerea contravenţională, în ipoteza în care sancţiunea contestată este avertismentul sau amenda care nu depăşeşte suma de 3.000 lei, contravine dispoziţiilor constituţionale ale art.21 alin.(3) din Constituţie privind dreptul la un proces echitabil.

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bloc tăiat de la apă. Casierul firmei de administrare a blocului s-a spânzurat. Cititor Cluj24: „Oare de ce?”

Publicat

spanzurat

Un bărbat spânzurat de un copac a fost găsit de către Poliția municipiului Turda. Acesta se afla pe malul râului Arieș, în zona bazinului de înot din oraș. Un cititor Cluj24 susține că bărbatul a fost casierul unei asociații de administrare la blocuri.

„Ieri am fost tăiați de la apă, blocul B1 de pe strada Lotus din cauza restanțelor. Șeful lui, președintele, dă din umeri și casierul s-a spânzurat. Oare de ce?”, a spus cititorul.

Potrivit acestuia, persoanele din bloc au rămas fără apă de ieri dimineață.

Citește și Bărbat spânzurat la Turda. Clujeanul şi-a pus capăt zilelor pe malul Arieşului.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax