Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO/ Fundașul CFR-ului, Cristi Manea: Anul 2020 a fost unul foarte fericit

Publicat


YouTube video

Triplul campion al României alături de CFR Cluj, Cristi Manea a afirmat că anul 2020 a fost unul foarte reușit atât pe plan personal, cât și profesional. Fotbalistul a devenit tatăl unei fetițe la mijlocul lunii octombrie, pe nume Victoria. 

În turul Ligii întâi, a înregistrat 7 apariții și trei cartonașe galbene. Campioana României ocupă locul al treilea, cu 31 de puncte. Trei puncte au de recuperat clujenii pentru a devansa FCSB în fruntea clasamentului.

În grupa A din Europa League, Cristi Manea a fost utilizat în cinci din cele șase meciuri. Victoria de la Sofia este singurul meci în care nu a fost utilizat de Dan Petrescu.

Totodată, fotbalistul CFR-ului a evoluat pentru echipa națională, în barajul pentru calificarea la Euro 2021, cu Islanda și în meciul împotriva Norvegiei, din Liga Națiunilor.

Conform site-ului transfermarkt.com, fundașul este cotat la 2,2 milioane de euro, în acest moment.

Declarația fundașului CFR-ului

„Anul 2020 a fost unul foarte fericit pentru mine, pentru că prietena mea a născut o fetiță frumoasă. Sunt foarte mândru de ea. A fost un an destul de bun și pe partea profesională.

Am reușit să câștig titlul cu numărul trei, ceea ce nu este ușor.

Am căpătat mult mai multă experiență anul acesta, plus că sunt fericit că am reușit să trecem peste pandemia aceasta cât de cât. Per total, a fost un an bun”, a afirmat fotbalistul CFR-ului.

Palmaresul lui Cristi Manea alături de CFR 1907 Cluj

  • Trei titluri de campion al României;
  • O Supercupă a României;
  • Două calificări consecutive în Europa League alături de „feroviari”.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Emil Boc îi cere lui Sabin Sărmaș să nege public că a folosit boți în campania de la locale. Acuzații de nepotism și demagogie

Publicat

Sabin Sărmaș exclus din PNL

Primarul Emil Boc a adus o serie de acuzații la adresa lui Sabin Sărmaș, inclusiv că a folosit „ferme de boți” în campania electorală pentru alegerile locale, pentru a influența opinia publică și pentru a îl discredita.

Emil Boc afirmă că această strategie a fost utilizată pentru prima dată la un nivel atât de înalt în campania electorală locală, fiind menită să creeze un val de critici și comentarii negative asupra sa.

„Dacă luați declarația mea de acum 2-3 săptămâni, nu aveam cunoștință de această analiză a Serviciului Român de Informații, exact asta am spus, când unii s-au mirat. Am spus că ferme de troli sau boți, cum le-am spus eu, au fost folosiți în campania electorală locală împotriva mea, pentru prima dată în România, la cel mai înalt nivel, de către Sabin Sărmaș. Acum vine dovada supremă că acest lucru s-a întâmplat pe parcursul acestui am și oricine a putut să vadă cum a explodat pur și simplu capitolul de comentarii negative, de atacuri direcționate oriunde apăream cu o știre, ca să creeze o atmosferă specifică împotriva unui candidat”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live.

SRI confirmă că au fost folosite conturi false împotriva unor candidați

Declarațiile sale vin în contextul în care Serviciul Român de Informații (SRI) a comunicat marți că au fost create conturi false, activate în cursul acestui an, pentru lansarea de mesaje de denigrare a unor candidați la alegerile din acest an.

„Platformele online vor iniția demersuri de analiză avansată în vederea identificării de conturi similare și tipare actionale care conturează amploarea reală a așa-numitelor «rețele de troli»”, a arătat SRI.

Emil Boc îl acuză pe Sabin Sărmaș că a manipulat algoritmii Facebook și TikTok

Edilul consideră că acest tip de atac este o amenințare la adresa procesului electoral, mai ales prin manipularea rețelelor sociale și exploatarea algoritmilor acestora. Fermele de troli au capacitatea de a păcăli algoritmii platformelor sociale, cum ar fi Facebook și TikTok, prin generarea de reacții masive la postările direcționate, inducând publicului ideea că subiectul respectiv este de interes major.

„Poți să te lupți cu un candidat, oricare ar fi el, dar nu poți să te lupți cu zece mii de troli care acționează instant, la comandă, și dau același mesaj. Am explicat atunci că aceste ferme de troli păcălesc algoritmii de Facebook, algoritmii de TikTok, pentru că ei dacă văd că ai zece mii de like-uri dintr-o dată, cred acel lucru este important și atunci te bagă la nivelul următor de multiplicare. Deci tu ai înșelat și algoritmii respectivi, iar cetățeanul când primește pe feed și vede zeci de mii de like-uri, crede că e ceva important, că are dreptate, că trebuie să fie și el de acord. Aceasta este tendința umană, dacă mulți zic într-o direcție, atunci zic că poate o fi adevărat, poate are dreptate”, a arătat Emil Boc.

„Vreau să nege cu subiect și predicat”

În continuare, Boc îi cere lui Sabin Sărmaș să clarifice dacă a utilizat astfel de tactici digitale, considerând că aceste lucruri pot fi dovedite și verificate în bazele de date. Boc insistă că, spre deosebire de Sărmaș, el a desfășurat o campanie electorală transparentă și onestă.

„Acest sistem a fost folosit și în iunie, la campania alegerilor locale. L-am văzut pe domnul Sărmaș, nu a negat că a folosit. Vreau să nege cu subiect și predicat: nu am folosit. Vreau să aud asta, dacă are curaj, pentru că se poate verifica, bănuiesc, din baza de date, se poate verifica ce ai folosit, aceste ferme de troli. Eu nu l-am atacat deloc la locale, dacă ați putut observa. Am dus o campanie onestă, mi-am dus campania cu praștia, el a tras cu drone, a avut un sistem orchestrat. Aceste lucruri trebuie spuse, pentru că, până la urmă, ele pot vicia rezultatul, pot influența un rezultat electoral”, a mai declarat primarul.

„Dacă ești nepotul lui Dâncu, ai acces”

De asemenea, Boc acuză că Sărmaș a reușit să câștige încrederea publicului din Cluj prezentându-se ca un element antisistem, însă în realitate, afirmă el, Sărmaș este „produsul sinecurismului și al securismului pur”.

„Revenind la domnul Sărmaș, el a încercat să păcălească și tânăra generație din Cluj, serioasă, care prin muncă proprie a reușit, prezentându-se ca fiind un element antisistem, prezentându-se ca un element nou, prin munca lui. Ori Sabin Sărmaș este produsul sinecurismului și al securismului pur. El a ajuns unde a ajuns, folosindu-se de buna credință a PNL-ului și de sistemul de pile, de cunoștințe și relații. Când ai un unchi ca și Vasile Dîncu, e foarte ușor să ocupi funcții în statul român. Dacă ești nepotul lui Dîncu, ai acces”, a mai afirmat Emil Boc.

„Sabin Sărmaș este produsul pur al pilelor, cunoștințelor și relațiilor”

Potrivit lui Boc, ascensiunea lui Sabin Sărmaș în funcții cheie nu s-ar fi datorat meritelor personale, ci sprijinului oferit de unchiul său, Vasile Dâncu, un nume influent în politica românească. Emil Boc sugerează că ascensiunea lui Sărmaș până la funcția de președinte al Agenției pentru Digitalizarea României ar fi rezultat din aceste relații, și nu dintr-un concurs pe bază de competențe.

„Câți dintre tinerii din Cluj care nu sunt nepotul lui Dâncu au avut această șansă să performeze, urcând din funcție în funcție, profitând de un context de la PNL de bună credință, unde noi l-am susținut, dar toată promovarea și ascensiunea lui se bazează pe nepotism. Asta este fața adevărată a celui care se prezintă ca fiind antisistem, când de fapt este produsul pur al pilelor, cunoștințelor și relațiilor. Asta este realitatea, oamenii să analizeze, să reflecteze dacă ăsta e viitorul pe care și-l doresc în Parlamentul României. Sunt mulți tineri muncitori în țara asta, mulți tineri care ar fi meritat să aibă asemenea poziții. Dar dacă nu au avut un unchi în spate, nu au reușit”.

Emil Boc și-a încheiat declarațiile provocându-l pe Sabin Sărmaș să răspundă următoarelor întrebări: „Să spună, este nepotul lui Vasile Dâncu? Cum a ajuns să ocupe acele poziții pe care le-a ocupat, cu sprijinul cui? A dat vreun concurs? Cum a trecut din treaptă în treaptă, ajungând până la funcția de președinte al Agenției pentru Digitalizarea României?”, a conchis edilul.

Citește mai departe

ECONOMIE

Aeroportul Cluj, premiat în cadrul Galei Topul Naţional al Firmelor organizată de Camera de Comerț și Industrie a României

Publicat

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a fost premiat din nou în cadrul Galei Topul Naţional al Firmelor organizată de Camera de Comerț și Industrie a României.

În cadrul celei de-a 31 ediţii a Galei Topul Național al Firmelor organizată de Camera de Comerț și Industrie a României, la data de 7 noiembrie 2024, Aeroportul Internaţional Cluj a obţinut Locul I în clasamentul naţional al firmelor evaluate de aceasta instituţie de prestigiu, în baza rezultatelor economice din anul 2023.

Primul loc în categoria Intreprinderi Mari

Premiul obţinut a reprezentat un nou prim loc, de această dată pe podiumul firmelor naţionale din categoria Intreprinderi Mari, grupa „Activităţi de servicii anexe transporturilor aeriene”, domeniul Servicii.

Încă din anul 2007, Aeroportul Internaţional Cluj este premiat de Camera de Comerț și Industrie a României, pentru excelenţa în afaceri, pentru implicare şi participare la activităţile instituţiei.

De asemenea, de-a lungul timpului, Aeroportul Internaţional Cluj s-a clasat mereu în topul firmelor naţionale, obţinând Locul III în anul 2008 şi respectiv Locul I în anii 2015, 2016, 2018, 2020, 2021 în topul firmelor membre ale Camerei, la categoria Întreprinderi Mari, domeniul Servicii.

Recunoaștere pentru munca întregii echipe de la Aeroport

Succesul în afaceri vine doar prin enorm de multă muncă, iar aceste premii reprezintă recunoaşterea eforturilor constante depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Cluj bazate pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România.

Reamintim faptul că, anul 2023 a fost anul în care Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat un record istoric de pasageri (de peste 3,24 milioane) şi a fost primul aeroport regional care a depăşit acest prag de trafic aerian.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Un băiat a dispărut dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca. L-ați văzut?

Publicat

Un tânăr de 13 ani a fost dat dispărut dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca. Clujenii care au informații despre el sunt îndemnați să sune la 112.

Un băiat de 13 ani a plecat, luni seară, dintr-un centru de plasament și nu s-a mai întors. Clujenii care pot furniza informații sunt rugați să sune la 112.

„La data de 11 noiembrie, ora 21.25, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că LINGURAR FERNANDO, în vârstă de 13 de ani, a plecat voluntar în cursul zilei, în jurul orei 07.15, dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca”, a transmis IPJ Cluj.

Poliția, apel la publicul clujean

SEMNALMENTE: Înălțime aproximativă – 1,70 Înălțime, atletic, păr negru.

În momentul plecării acesta era îmbrăcat cu blugi albaștri, adidași albi, flanelă neagră, geacă neagră și având în spate un ghiozdan albastru.

„Persoanele care pot furniza orice informaţii despre persoana plecată voluntar, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!”, a mai arătat IPJ Cluj.

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO Psihiatru clujean: Secția de Psihiatrie III, unde ajung dependenții de droguri, aglomerată de sărbători, nu la festivaluri

Publicat

droguri

Conferențiarul UMF Cluj-Napoca, Horia George Coman, a fost invitatul Cristinei Pintilie – Șendrea, realizatoarea podcast-ului Human Hub de pe Cluj24. Acesta conduce și secția Psihiatrie III a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), locul unde ajung dependenții de droguri din oraș pentru a primi tratament sau consiliere, locul unde reabilitarea pacienților este principala preocupare a medicilor și personalului medical.

Majoritatea pacienților dependenți de droguri ajung la la spital aduși de poliție, de cele mai multe ori încătușați. Conferențiarul Coman ne-a declarat că pacienții internați aici sunt prinși la volan sub influența drugurilor, la furat, când nu mai au bani de substanțe, ori atunci când devin agresivi cu alți oameni. Deși orașul este o destinație de festivaluri, aglomerația cea mai mare nu este în perioada marilor concerte, ci de sărbătorile religioase, cum ar fi Crăciunul sau Paștele.

Atenție la anturajul pe care îl au tinerii!

De ce se apucă lumea, în special copiii și adolescenții, de droguri? Unde ajung dependenții care creează probleme în societate? Cât de greu este ca un pacient să nu recidiveze? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care conferențiarul Coman ne-a răspuns în această ediție a Human Hub.

Interesant este că, în continuare, tinerii încep să consume droguri la presiunea găștii din care fac parte, a mai adăugat psihiatrul. Vindecarea este posibilă, cu mult ajutor, din partea medicilor și a familiei, dar și cu multă voință și dorință din partea pacienților.

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax