Connect with us

CULTURA

VIDEO. FOTO. TIFF 21, la FINAL. Record de SPECTATORI. Cine pleacă acasă cu Trofeul TRANSILVANIA

Publicat


Cinci jurați din comisia internațională, printre care se numără și Bogdan George Apetri, au oferit Trofeul Transilvania al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în valoare de 10.000 de euro, filmului „Utama”, regizat de lui Alejandro Loayza Grisi, un film despre fragilitatea viitorului.

„E o onoare să fiu în acest loc frumos, aveți un festival deosebit care aduce oamenii împreună. Vă mulțumesc și felicit și celelalte filme proiectate la TIFF”, a spus regizorul.

Este pentru prima dată în istoria festivalului când publicul a votat același film ales și de juriu.

La Gală au fost prezente multe personalități, printre care Lucian Romașcanu (Ministrul Culturii), Mircea Geoană, Andreea Esca, Amalia Enache, Pavel Bartoș, Andi Moisescu, Emanuel Pârvu, Paul Ipate, Marius Manole, dar și alți actori și regizori.

TIFF 21 a adus 362 de filme de lungmetraj și peste 12 locuri unde au putut fi urmărite nu doar în cinematografe, ci și în aer liber, în Piața Unirii, la Bonțida și în Florești.

Maia Morgenstern a primit Premiul de Excelență

Andi Moisescu și Andreea Esca au fost cei care i-au oferit marii actrițe Maia Morgenstern Premiul de Excelență pentru întreaga sa activitate.

Glumeață dar și emoționată, Maia a spus că pentru ea este un moment al evaluării, care speră să fie o spirală, nu un cerc închis.

Gala de închidere TIFF 21

Înainte de anunțarea câștigătorilor diferitelor categorii din festival, înotătorul David Popovici a vrut să salute festivalul de la Cluj și a transmis o înregistrare. El și-ar fi dorit să ajungă la festival, doar că a fost ocupat să câștige 2 medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație.

tiff1

Pe scenă a urcat trupa The Mono Jacks, iar solistul a precizat că o secvență din videoclipul piesei „Umeri Aurii”, a fost filmată chiar în Piața Unirii.

tiff mono jacks

Premiul merge la….

Documentarul „Pentru mine tu ești Ceaușescu”, în regia lui Sebastian Mihăilescu, este câștigătorul secțiunii „What’s Up Doc”. Premiul este în valoare de 2.000 de euro și este acordat pentru prima dată la festival.

Premiul FIPRESCI a mers către „Imaculat”, regizat de Monica Stan și George Chiper.

„Mulțumesc mult echipei, a fost un proces grozav alături de ei, aș vrea să-l repet cât de curând, mulțumesc mult TIFF, publicului și juriului”, a spus Monica Stan.

tiff4

Premiul publicului, în valoare de 2000 de euro, a fost prezentat de Marius Manole, aflat pentru prima dată la TIFF. Publicul votează după fiecare proiecție, prin urmare este filmul cel mai îndrăgit de cinefili. Aceștia au ales filmul bolivian „Utama”, în regia lui Alejandro Loayza Grisi.

Premiul pentru „Cel mai popular film românesc” a fost oferit de Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

„Felicitări pentru acest festival, este excepțional. Motto-ul ediției e mai mult decât relevant. Avem nevoie de pace, liniște, libertate, democrație. Un mesaj pentru regizori și actori: faceți cinste României”, a spus Mircea Geoană.

Premiul a fost câștigat de „Capra cu 3 iezi”, al regizorului Victor Canache, având-o pe Maia Morgenstern în rolul principal.

Premiul Zilele Filmului Românesc, secțiunea scurtmetraj, a revenit peliculei „Aurică, viață de câine”.

„Mulțumesc TIFF că de 21 de ani ne aduce la cinema să vedem filme. Aici se vede munca noastră și mulțumesc că am putut vedea scurtmetraje așa bune”, a spus regizorul Mihai Dragolea.

tiff3

Zece tineri actori au pășit pe scenă, având mesajul că sunt pregătiți să joace în filme, în cadrul secțiunii „10 pentru film”. În prezent, ei joacă în teatrele din toată țara.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a fost prezent și el la TIFF.

„Vreau să îl salut întâi pe Marius Manole. Orice ministru are nevoie de un Marius Manole. Sunt bucuros să fiu aici. Ministerul Culturii a ajutat pentru că festivalul merită acest sprijin”.

El a oferit premiul cel mare pentru secțiunea de lungmetraje din cadrul Zilelor Filmului Românesc, câștigat de „Miracol”, în regia lui Bogdan George Apetri.

Regizorul a mai venit la Cluj pentru premiera filmului la Iulius Mall.

Citește și EXCLUSIV. Premiera „MIRACOL” la Cluj. Ce spun realizatorii FILMULUI și ce părere au ACTORII despre PERSONAJE

Acesta a spus că nu se aștepta să urce pe scenă în calitate de câștigător.

tiff5

Premiul special al juriului a fost decernat filmului „Ficțiune despre viață”, regizat de Dovile Sarutyte.

De asemenea, premiul pentru cel mai bun regizor, în valoare de 3.500 de euro, a fost acordat islandezului Guðmundur Arnar Guðmundsson, pentru filmul „Beautiful Beings”.

Pe scenă a urcat apoi Mihail, un „artist complet”, cum l-a descris Tudor Giurgiu, care locuiește în Cluj și a absolvit Universitatea de Artă și Design.

Amalia Oprescu

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Tezaur din aur unic în Europa, descoperit pe A3 de arheologi. 169 de inele de peste 6.500 de ani vechime. Clujeni implicaţi

Publicat

De

comoara tezaur inele

Un tezaur extraordinar alcătuit din 169 de inele din aur, unic în Europa, a fost descoperit într-un mormânt de către arheologii Muzeului Ţării Crişurilor în cercetările arheologice derulate în acest an pe drumul de legătură între Oradea şi Autostrada A3.

„Este o descoperire fenomenală. Un asemenea tezaur nu mai există în Europa centrală şi de Est. Este foarte ciudată chestiunea pentru că abia se descoperise aurul, în eneolitic. Se pare că a fost mormântul unei femei, extrem de bogată. Nu ştim cine era, aici la Sîntandrei. Noi vom mai face o prezentare a tezaurului, când va fi totul pregătit”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul MTC, istoricul Gabriel Moisa.

O parte dintre inelele din aur şi mărgele de sidef au fost expuse într-o vitrină, cu ocazia conferinţei de presă, urmând ca tezaurul să fie prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Potrivit arheologului Dr. Călin Ghemiş, coordonatorul şantierelor arheologice, tezaurul de aur este cea mai importantă şi relevantă descoperire din punct de vedere arheologic şi patrimonial. Inventarul complexului 22 din situl VIII este, conform acestuia, unul „extrem de bogat pentru perioada epocii cuprului,” apreciat undeva pe la 4.500 înaintea erei noastre.

„Acesta conţine 169 de inele din aur, 800 de mărgele din sidef şi o brăţară plurispiralată din cupru. Tezaurul de aur este o descoperire senzaţională pentru perioada respectivă, având în vedere că toate piesele din aur din Bazinul Carpatic totalizează în jur 150 de bucăţi. Or, aici există peste 160 doar într-un singur inventar. Inelele de aur sunt în proces de curăţare la laborator şi au o greutate de peste 200 de grame. Este aur aluvionar, obţinut din nisip prin spălare, pentru că acesta se folosea în preistorie, nu din exploatări filoniene,” a precizat Călin Ghemiş.

Cercetările arheologice au fost derulate de arheologii MTC în colaborare cu alte instituţii, în perioada 29 martie – 25 iunie, sub coordonarea arheologului dr. Călin Ghemiş (Muzeul Ţării Crişurilor), în colaborare cu conf. univ. dr. hab. Molnar Kovacs Zsolt (Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj-Napoca), dr. Adrian Ursuţiu (Centrul Archaeo UBB – Institutul de Arheologie şi Istoria Artei, Academia Română, filiala Cluj-Napoca) şi lect. univ. dr. Florin Sfrengeu (Universitatea din Oradea).

Astfel au fost descoperite mai multe vestigii aparţinând unor orizonturi cultural-cronologice diferite (neolitic, epoca bronzului, epoca La Tene, aşezări sarmatice, epoca romană în Barbaricum, epoca medievală, necropolă de secol XVIII), rezultatele obţinute fiind de o însemnătate deosebită. Inventarul acestor complexe este constituit din ceramică, material osteologic şi unelte. Caracterul complexelor descoperite diferă de la un sit la altul şi de la o epocă la alta. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Mistreți pe o stradă din Cluj-Napoca. Au intervenit pompierii și jandarmii

Publicat

mistret

Doi porci mistreți au fost văzuți în noaptea de joi spre vineri pe strada Edgar Quinet din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca, anunță Organizația pentru Protecția Mediului si Combaterea Braconajului (OPMCB).

Potrivit reprezentanților asociației, la fața locului au intervenit, de urgență,  pompieri și jandarmi care au luat măsuri pentru îndepărtarea animalelor din zonă și scoaterea lor în afara Clujului.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu nu poate fi fericit. „Nu am cum să fiu fericit după victoria asta, pentru că e greu să-l înlocuim pe Debeljuh”

Publicat

De

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, joi seara, după victoria cu Şahtior Soligorsk cu 1-0 care a adus calificarea în play-off-ul Conference League, că nu poate să fie fericit deoarece golgheterul Gabriel Debeljuh a suferit o accidentare la ligamentele încrucişate şi va lipsi cel puţin şase luni.

‘Când câştigi un meci trebuie să fii fericit. Am jucat împotriva campioanei din Belarus, nu a fost nicio diferenţă între noi şi ei. Am înscris în prima repriză, când am fost mai buni, a doua parte a fost însă mai echilibrată. Din păcate avem o veste tristă, foarte tristă, de aia sunt praf acum, pentru că pentru toate meciurile pe care le-am câştigat a trebuit să plătim ceva. Ba a fost penalty în minutul 90, ba s-a întâmplat ceva dramatic, ba am jucat în 10 oameni, în 8… iar acum am pierdut un jucător pentru mult timp. Din ce am înţeles, Gabriel Debeljuh are ceva la ligamentele încrucişate şi în mod normal nu va putea juca cel puţin 6 luni. Anul ăsta e terminat pentru el. Nu am cum să fiu fericit după victoria asta, pentru că e foarte greu să-l înlocuim pe Debeljuh, golgheterul nostru. Mai ales acum când nu mai ai cum să găseşti atacanţi’, a spus tehnicianul la postul Prima Sport 1.

‘Victoria e importantă, dar să vedem pentru următoarele meciuri ce putem recupera. Pentru că în atac suntem foarte subţiri. Azi jucătorii au făcut diferenţa, au câştigat, bravo lor. Am câştigat şi fără să luăm gol, dar nu pot să fiu fericit de calificare, v-am zis de Debeljuh. E clar că e bine că am ajuns în play-off şi s-au mai luat nişte bani. Dar obiectivul este clar, trebuie să ajungem în grupe. Dacă am fi toate trei echipele în grupe ar fi excelent pentru fotbalul românesc. Ar fi fantastic, dar rămâne să vedem dacă putem ajunge acolo toate trei’, a adăugat Petrescu.

Acesta se aşteaptă la o dublă dificilă cu NK Maribor din Slovenia în play-off-ul Conference League.

‘Maribor a jucat cu Şahtior Soligorsk, am văzut cele două meciuri. E o echipă bună, are jucători foarte buni, mulţi spectatori acasă. Nu ştiu cum a pierdut Maribor cu HJK Helsinki (n.r. – în Europa League). Eu nu mă aşteptam, chiar sunt curios, o să văd şi eu meciurile. Eu eram sigur că dacă ne calificăm vom juca în play-off în Finalanda (n.r. – cu HJK Helsinki). Nu mă aşteptam să jucăm cu Maribor, vor fi iar două meciuri grele. Sunt supărat că avem multe partide, trebuie să schimb iar 10 jucători şi nu prea mai am 10 jucători’, a precizat Petrescu.

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins echipa belarusă Şahtior Soligorsk cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în manşa secundă a turului al treilea preliminar al competiţiei. Partida tur, disputată în Turcia, se încheiase la egalitate, scor 0-0.

Campioana României va juca în play-off-ul competiţiei cu NK Maribor (Slovenia), eliminată din Europa League de HJK Helsinki (Finlanda), după 2-0 şi 1-0. CFR Cluj ar urma să joace în deplasare prima manşă, pe 18 august, iar returul va avea loc pe 25 august, la Cluj-Napoca. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Cât de mari sunt șansele de a câștiga la zaruri?

Publicat

sansa de a castiga la zaruri

Jocul de zaruri (cunoscut și sub denumirea de “craps” în limba engleză) își are originea în Franța. Era foarte îndrăgit chiar și în perioada Evului Mediu, dar forma care este jucată acum în cazinourile fizice și online din întreaga lume a fost creată în orașele americane Louisiana și New Orleans, mai exact în interiorul comunității afro-americane.

Zarurile au un ritm de joc alert, simplu, ușor de înțeles, ceea ce le face să fie foarte atractive în rândul iubitorilor de jocuri de noroc.

Dacă te-ai întrebat cât de bun este avantajul casei la jocul de zaruri și care sunt cele mai bune șanse de a câștiga, din acest articol vei afla tot ce este necesar să știi pentru a îmbina distracția cu câștigul.

posibilitatile de pariere

posibilitățile de pariere

Care sunt posibilitățile de pariere?

Zarurile se află în portofoliul multor cazinouri online și vin la pachet cu bonusuri fără depunere, dar și alte avantaje dacă ai cont de jucător pe respectivele platforme de joc.

La jocul de zaruri, există zeci de variante de pariere, tocmai de aceea este posibil să-ți fie dificil să alegi din start cea mai bună opțiune. Majoritatea variantelor de pariuri au cote mult prea mici și un avantaj al casei nefavorabil jucătorilor astfel că nu merită a fi luate în seamă. Cele mai bune tipuri de pariere sunt cele care au cel mai redus avantaj al casei.

Astfel, jucătorii cu experiență recomandă doar câteva tipuri de pariere la zaruri. Pe această listă se află următoarele:

Pariul Pass Line

Avantajul casei la pariul Pass Line este 1.41%.

Pass Line este principalul tip de pariu la jocul de zaruri, este printre cele mai bune variante de pariere și este recomandat mai ales jucătorilor fără experiență.

Iată cum funcționează acest pariu: trăgătorul (shooter-ul) aruncă zarurile și pariul Pass Line este câștigat dacă suma celor două zaruri aruncate este 7 sau 11 la prima aruncare (denumită aruncarea de ieșire sau comeout).

Dacă trăgătorul aruncă 2, 3 sau 12 atunci pariul este pierdut. Situația se schimbă dacă shooter-ul aruncă 4, 5, 6, 8, 9 sau 10. Oricare din aceste cifre a fost aruncată ea devine punct, iar trăgătorul trebuie să arunce iar zarurile înainte să arunce din nou 7.

Pariul trebuie plasat înainte ca trăgătorul să arunce zarurile.

Pariul Come

Avantajul casei pentru acest pariu este 1.41%.

Pariul Come este similar cu Pass Line, cu diferența că se face atunci când există un punct pentru jucătorii care pariază pe varianta Pass Line.

Pariurile Don’t Pass Line și Don’t Come

Avantajul casei în cazul ambelor tipuri de pariu este 1.36%.

Sunt două dintre cele mai cunoscute tipuri de pariere la jocul de zaruri și sunt recomandate mai degrabă într-un cazinou fizic, decât în unul online din cauza faptului că pariul se face împotriva trăgătorului, deci este un pariu pe care trebuie să îl piardă trăgătorul.

Sunt opuse pariurilor Pass Line și Come. Trebuie ca miza să fie plasată pe Don’t Pass Line dacă următoarea aruncare a zarurilor este ieșire (comeout) și pe varianta Don’t Come dacă următoarea aruncare nu este comeout.

Fiind exact opusul lui Pass Line și Come, câștigi dacă aruncarea este 2 sau 3 și pierzi dacă este 7 sau 10.

Pariul Place 6 și Place 8

Avantajul casei este 1.52% pentru ambele tipuri de pariere.

Sunt două dintre cele mai bune variante de pariuri la jocul de zaruri. Trebuie să pariezi dacă 6 sau 8 va fi aruncat înaintea unui 7. Poți să-ți alegi numărul înainte ca trăgătorul (shooter-ul) să plaseze un punct pe ieșire (comeout). În aceasta constă pariul Place 6 sau Place 8.

Dacă shooter-ul aruncă 6 sau 8 ai câștigat pariul, dar dacă aruncă 7 ai pierdut.

Tot la variante de pariere mai există și Place 5, Place 9, Place 4, Place 10, Hardways, dar nu sunt atât de populare și nici atât de avantajoase ca cele descrise anterior.

zaruri vs alte jocuri

zaruri vs alte jocuri

Diferența de șanse între zaruri și alte jocuri

La jocul de zaruri, cotele și avantajul casei sunt bune în cazul pariurilor de bază. Lucrurile diferă însă și în funcție de cazinoul în care joci. Dar cum se compară șansele de a câștiga la zaruri în comparație cu alte jocuri de cazino?

Potrivit jucătorilor experimentați, înainte să pariezi la jocul de zaruri, trebuie să ții cont și de avantajul casei la celelalte jocuri. Avantajul casei optim care ar trebui să existe la cazinouri este următorul:

  • Video Poker: 0.76% avantajul pentru jucător
  • Zaruri (Craps): 0.02% avantajul casei
  • Blackjack: 0.11% avantajul casei
  • Sloturi: 1% avantajul casei
  • Ruletă: 1.35% avantajul casei (pentru varianta franceză)

Avantajul casei scade atunci când pariezi cote mari.

Concluzie

Pentru a deveni cât mai bun la jocul cu zaruri, exersează cât de mult poți cele mai populare variante de pariere, precum Pass Line și Don’t Pass Line.

De asemenea, nu ezita să folosești și celelalte tipuri de pariuri pentru că, în fond, zarurile pun mai mult accentul pe distracție și noroc decât pe strategie.

drmax.ro/

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate