Connect with us
Advertisement

EVENIMENT

VIDEO FOTO. S-a redeschis restaurantul Hubertus New Age din Cluj-Napoca. Șnițel de STRUȚ, vedeta meniului, în premieră

Publicat


Celebrul restaunat cu specific vânătoresc din centrul Clujului, Hubertus, s-a redeschis în același loc și a păstrat o treime din acest specific în meniu, adăugând, însă, și preparate din bucătăria internațională.

Hubertus New Age este o oază de verdeață, un colț de natură în inima orașului, conceptul interior fiind axat pe plante și apă și oferind 200 de locuri.

Localul dispune de două saloane elegante și intime, perfecte pentru cinele romantice sau întâlnirile speciale, într-o atmosferă rafinată și liniștită, de o terasă interioară cu etaj, cu un spațiu deschis și aerisit, dar și de o zonă de DJ, unde muzica prinde viață, cu o invitație la dans și relaxare adresată clienților.

Galeria, cu vedere spre bucătărie și bar

hubertus

Marius Crăciunaș, administratorul restaurantului, a explicat că renovarea noului restaurant a început în urmă cu un an și jumătate fiind păstrate multe din elementele originale.

”Am montat aer condiționat în tot restaurantul, pentru ca cei care ne trec pragul să aibă o temperatură plăcută. Galeria este cu vedere la bucătărie și bar, astfel încât chefii și barmani pot fi văzuți în acțiune.

Am păstrat o treime din meniu cu produse vânătorești, pentru a nu se pierde spiritul de altădată, dar am adăugat și preparate internaționale, de la paste la burger. Burgerul de vânat este rețetă proprie, făcut de noi, cu carne de cerb. Avem și produse la desert, printre care o prăjitură raw-vegan”, a spus Crăciunaș.

95 de etichete de vinuri

Potrivit acestuia, Hubertus New Age oferă o gamă variată de 95 de etichete de vinuri, românești și străine, care pot fi asortate cu felurile de mâncare comandate, cocktailuri și limonade originale, dar și alte tipuri de băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Vedeta meniului este șnițelul de struț, un preparat în premieră pe piața Clujului, dar restaurantul pune la dispoziție și mușchi de cerb, fazan la cuptor, cocoșel de munte sau gulașul de căprioară roșie.

Meniul Hubertus New Age poate fi consultat AICI.

Mic dejun consistent

În plus, Hubertus New Age oferă și o opțiune de mic dejun consistent la un preț accesibil de doar 35 de lei, care include și o băutură la alegere: cafea, suc sau apă.

Și micul dejun păstrează influențele vânătorești, astfel că un preparat include pastramă de cerb.

Programul restaurantului este de duminică – luni între orele 12-24, marți, miercuri și joi între orele 10-24, iar vineri și sâmbătă între 10-02.

Cum se prepară șnițelul de struț

Secretul preparării șnițelul de struț este dezvăluit de chef Mihai Florea, care are o experiență de 15 ani în bucătăriile restaurantelor din Cluj.

”Carnea de struț este roșie, mai densă și mai fibrată decât cea de vită. Este gustoasă, sănătoasă, săracă în grăsimi și având puține calorii, cu care se pot ține diete pentru slăbit. Conține Omega 6, este bogată în fier și are colesterol redus.

Carnea de struț necesită atenție la gătire, pentru că dacă este gătită prea tare se întărește.

Șnițelul este făcut în panko aromat cu usturoi, pătrunjel și parmesan, pe pat de cartofi fondanți, în unt și sos demiglace. Deasupra avem o salată proaspătă de vară, cu mere, nuci, mango, oțet balsamic și ulei de măsline.

Pentru mine a fost o experiență și o provocare să gătesc carne de struț și sunt convins că a ieșit un preparat de top, de care sunt mulțumit”, a precizat chef Florea.

Mușchi de cerb și fazan la cuptor

Mușchiul de cerb se poate face la grill sau în tigaie, cu unt, iar ca garnitură are piure de gulie cu unt prăjit, cu sos demiglace, recomandarea fiind ca acesta să fie gătit medium rare.

În ceea ce privește fazanul la cuptor, chef-ul de la Hubertus New Age a afirmat că este gătit sous vide cu unt, cimbrișor, sare și piper, după care este rumenit în cuptor, fiind însoțit cu o o garnitură de arancini (orez și ciuperci de pădure).

Vinuri asortate cu preparatele culinare

Somelierul Sergiu Sabo recomandă și câteva vinuri din colecția restaurantului, asociate cu principalele feluri de mâncare.

Astfel, pentru șnițelul de struț, care este din carne roșie, merge un sauvignon blanc, de la crama Fautor, un Fume Blanco, dar și un vin roșu, un pinot noir, din zona Transilvaniei, sau un vin australian.

”Mușchiul de cerb merge de minune cu un vin roșu Barbaro, iar pentru fazan recomand un sauvignon blanc, din Noua Zeelandă”, a precizat Sabo.

Tradiție reînviată

Restaurantul Hubertus New Age este situat pe B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 22 din Cluj-Napoca. Fostul local Hubertus s-a închis în 2012 și a găzduit, până în 2018, Librăria Diverta, după care a existat o tentativă, eșuată, de revitalizare a spațiului.

Noii proprietari au început în 2022 lucrările de renovare pentru a reda Clujului un restaurant cu tradiție, modern și unic.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel Cluj: Aplicațiile InfoDosar și FisaDosar rămân funcționale

Publicat

Palatului de Justiție

Curtea de Apel Cluj a anunțat că aplicațiile InfoDosar și FisaDosar, care urmau să fie dezafectate începând cu 15 septembrie 2024, vor rămâne funcționale.

Curtea de Apel Cluj a anunțat astăzi că aplicațiile InfoDosar și FisaDosar vor continua să funcționeze pentru justițiabili și avocați până la noi dispoziții.

Procesul de înrolare în domeniul just.ro, suspendat

Decizia vine în urma unei hotărâri emise de Comisia nr. 3 judecători – Digitalizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, care a suspendat procesul de înrolare a calculatoarelor și serverelor instanțelor în domeniul just.ro și a solicitat revenirea la situația anterioară înrolării.

„În data de 31.07.2024, Curtea de Apel Cluj a anunțat prin COMUNICAT DE PRESA că, din 15.09.2024 aplicațiile InfoDosar și FisaDosar vor fi oprite/dezafectate și nu vor mai funcționa și că totodată, începând cu aceeași dată va deveni funcțională la nivelul Curții de Apel Cluj aplicația DEN.

În data de 23.08.2024 Comisia nr. 3 judecători – Digitalizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea procesului de înrolare a calculatoarelor și serverelor din instanțele de judecată, precum și a conturilor judecătorilor în domeniul just.ro, precum și revenirea la situația anterioară înrolării, pentru situațiile în care acest demers a fost deja început sau finalizat”, a transmis Curtea de Apel Cluj.

Curtea de Apel Cluj a suspendat implementarea aplicației Dosar Electronic Național

Această schimbare de direcție a fost formalizată prin Decizia nr. 94/29.08.2024, emisă de Președintele Curții de Apel Cluj, ca urmare a solicitării Președintelui Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, Curtea de Apel Cluj a suspendat implementarea aplicației Dosar Electronic Național (DEN), care trebuia să devină funcțională din 15 septembrie 2024, și menține operaționale aplicațiile InfoDosar și FisaDosar până la noi dispoziții.

„La data de 28.08.2024, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii a solicitat conducerilor instanțelor să emită decizii corespunzătoare pentru punerea în aplicare a celor hotărâte de către Comisia nr. 3 judecători – Digitalizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Drept urmare, în acord cu cele mai sus expuse și în vederea punerii în aplicare a hotărârii Comisiei nr. 3 judecători – Digitalizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, Președintele Curții de Apel Cluj a emis Decizia nr. 94/29.08.2024.

Ca o consecință a acestei decizii, inclusiv oprirea/dezafectarea aplicațiilor InfoDosar și FisaDosar va fi suspendată, acestea urmând să rămână funcționale în aceleași condiţii ca și până în prezent și până la noi dispoziții”, se mai arată în comunicat.

Anunțul vine la doar o lună după ce Curtea de Apel Cluj informase publicul că aplicațiile InfoDosar și FisaDosar vor fi înlocuite de Dosarul Electronic Național, care urma să devină noul standard pentru consultarea electronică a dosarelor.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Prima zi de Jazz in the Park. Daoud revine la Cluj, pe scena din Parcul Etnografic

Publicat

De

jazz

Trupa franceză Daoud, câştigătoare a Jazz in the Park Competition 2024, a revenit, vineri, în prima zi a festivalului Jazz in the Park și a urcat pe scena din Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” Cluj-Napoca.

Organizatorii festivalului au precizat că francezii şi-au câştigat locul în lineup-ul festivalului prin modul creativ, aproape absurd, în care combină jazzul clasic cu multe influenţe variate, de la hip-hop, house italian sau alte aspecte de jazz modern.

Pe altă scenă a evoluat Kinga Głyk din Polonia, cunoscută ca un rising star în lumea jazzului european.

Ca mulți tineri din ziua de azi, ea a căpătat faimă internațională începând să facă coveruri spectaculoase la bass pe care le urca pe Youtube, iar în scurt timp a început să facă turnee în toată lumea.

Norzeatic & Qinta Spartă

Publicul a vibrat și pe muzica celor de la Norzeatic & Qinta Spartă, headlinerul român din acest an.

Într-o super colaborare cu Jazz in the Park, Norzeatic, la origine artist hip-hop, a strâns un super grup de români, printre care îi amintim pe Tavi Scurtu, Electric Brother, Albert Tajti cu care a închis scena Backyard în ziua de vineri”.

 

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Protecția Consumatorilor controlează piața rechizitelor și uniformelor școlare înaintea începerii anului școlar

Publicat

rechizitelor

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) derulează, în perioada premergătoare începutului noului an școlar, o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în domeniu, la comercializarea rechizitelor și uniformelor școlare, la nivelul întregii țări.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) derulează, în perioada premergătoare începutului noului an școlar, o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în domeniu, la comercializarea rechizitelor și uniformelor școlare, la nivelul întregii țări, pentru a supraveghea piața de profil, în cel mai aglomerat moment al său din an, potrivit Mediafax.

Magazine autorizate

„Este foarte important pentru toți consumatorii, mai ales pentru părinții, care în această perioadă achiziționează rechizite sau uniforme școlare pentru copii, să fie foarte atenți la caracteristicile și etichetele acestora, și să facă aceste cumpărături din magazine autorizate și raioane specializate pentru a evita achiziționarea unor produse care ar putea să pună în pericol sănătatea copiilor.

Uneori un preț exagerat de mic poate ascunde anumite probleme legate de calitatea produselor, acestea putând fi contrafăcute, spune Sebastian Hotca, președintele interimar al ANPC.

Instituția transmite că părinții trebuie spă fie atenți la achiziționarea rechizitelor, uniformelor școlare și a altor produse textile necesare școlarilor.

Nereguli anii trecuți

În urma acțiunilor de control desfășurate în anii trecuți, comisarii ANPC au identificat la comercializare produse neconforme, printre care rechizite (carioci, pixuri, radiere) fără traducerea în limba română a elementelor de caracterizare, – uniforme școlare fără etichete de produs care să conțină principalele elemente de identificare și caracterizare (lipsa compoziție fibroasă și instrucțiuni de întreținere), ghiozdane școlare fără etichete care să conțină principalele elemente de identificare și caracterizare.

De asemenea, erau seturi de markere colorate având data durabilității minimale depășită, acuarele fără documente de calitate, blocuri de desen la care s-a constatat că nu respectau condițiile declarate în sensul că pe copertă se declara că au 20 file de A4 iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că produsul conținea 10 file/A4 albe si 1 fila roz, caiete de matematică la care s-a constatat că nu respectau condițiile declarate, în sensul ca pe copertă se declara că au 96 file de A4 iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat ca produsul conținea 85 file/A4.

Citește mai departe

EVENIMENT

Partidele din Cluj își definitivează listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Calendarul alegerilor

Publicat

De

votat

Partidele politice își conturează deja strategiile și listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024. În județul Cluj, pregătirile sunt intense, iar termenele pentru desemnarea candidaților sunt deja stabilite.

Birourile județene ale principalelor partide din Cluj se vor reuni în următoarele săptămâni pentru a decide asupra nominalizărilor pentru Camera Deputaților și Senat. Pentru unele, vom știi candidații mai repede decât pentru altele.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este data de 2 octombrie.

Partidele din coaliție, liste separate la parlamentare

PNL Cluj este prima filială care și-a stabilit vineri lista.

PSD Cluj nu a stabilit încă data pentru desemnarea candidaților, dar discuțiile interne sunt în plină desfășurare. Partidul va trebui să prezinte o echipă puternică, capabilă să atragă electoratul din județul Cluj, unul care tradițional este pro-liberal. Proaspătul senator Răzvan Ciortea, prim-vicepreședinte al PSD Cluj, s-ar putea regăsi pe lista de Senat, dar și secretarul executiv Alexandru Cordoș vizează primul loc, mai ales că a mai fost senator, iar la deputați se anunță o bătălie internă între mai mulți favoriți, printre care se numără celălalt prim-vicepreședinte, Remus Lăpușan, fostul deputat Aurelia Cristea, fost candidat la Primăria Cluj-Napoca, sau Ioan Oleleu, vicepreședinte ANSVSA.

USR și UDMR au stabilit când își vor alege candidații

USR Cluj își va decide lista de candidați la alegerile parlamentare pe 21 septembrie, cu speranța că va reuși să își mențină sau chiar să-și crească numărul de parlamentari trimiși în Parlament din acest județ, unul în care formațiunea s-a descurcat destul de bine la alegerile anterioare. Filiala județeană va organiza o rundă de alegeri interne, șanse de a fi prezenți pe lista finală având actualii deputați Oana Murariu, liderul USR Cluj, dar și Viorel Băltărețu.

UDMR, care are o prezență semnificativă în județul Cluj, va organiza o întâlnire importantă pe 6 septembrie, la Cluj, pentru a-și anunța candidatul la alegerile prezidențiale. În ceea ce privește parlamentarele, partidul va desemna candidații pe Cluj pe 19 septembrie, într-o altă reuniune, actualii parlamentari Csoma Botond, la deputați, și Laszlo Attila la senatori, având șanse să figureze pe listă.

Forța Dreptei, în negocieri

Forța Dreptei, partidul condus de fostul premier Ludovic Orban, își va stabili strategia electorală într-un birou politic național programat pentru luni, 2 septembrie. În urma acestei întâlniri, se va decide dacă partidul va avea candidați proprii sau va continua într-o alianță cu alte partide de dreapta.

Fostul ministru Adrian Oros a confirmat pentru Cluj24 că partidul a avut discuții cu PNL, USR, PMP și REPER. În urma întâlnirii de luni ar urma să se contureze și candidaturile, a mai spus acesta.

În ceea ce privește AUR Cluj, reprezentanții nu au stabilit încă o dată pentru desemnarea candidaților, în timp ce reprezentanții SOS România nu au putut fi contactați până la momentul publicării acestei știri.

Sabin Sărmaș, candidat independent?

La nivel local, o posibilă candidatură este cea a fostului contracandidat al lui Emil Boc la Primărie, Sabin Sărmaș, care s-ar pregăti să își depună candidatura pentru un nou mandat de deputat și care a început deplasări cu tentă electorală în județul Cluj.

Sărmaș ar putea opta pentru o candidatură independentă, având în vedere susținerea consistentă obținută la alegerile locale, unde a fost votat de peste 35.000 de clujeni, dar nu este sigur că va obține același număr de voturi în municipiul Cluj-Napoca în condițiile în care unii alegători s-ar putea simți trădați de faptul că acest nu a rămas ”primarul din umbră”, așa cum a promis după locale, ci se concentrează pe alegerile parlamentare, râvnind la un nou post de deputat.

Județul Cluj are 10 deputați și 4 senatori.

Calendarul alegerilor parlamentare

Data de 2 octombrie reprezintă termenul limită pentru depunerea candidaturilor la nivel național și pentru diaspora. După această dată, Biroul Electoral Central va evalua candidaturile și va începe procesul oficial de pregătire a scrutinului din 1 decembrie.

  • 4 septembrie: desemnarea judecătorilor în Biroul Electoral Central (BEC).
  • 10 septembrie: termen limită pentru depunerea la BEC a protocolului de constituire a alianţei electorale.
  • 11 septembrie: admiterea sau respingerea protocolului de constituire a alianţei electorale.
  • 13 septembrie: termen până la care Înalta Curte de Casație și Justiție se va pronunța prin hotărâre definitivă asupra contestaţiilor împotriva deciziei BEC de admitere sau, după caz, de respingere a protocolului de constituire a alianţei electorale.
  • 2 octombrie: termen limită pentru depunerea listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripţia electorală pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. Tot atunci este data limită și pentru depunerea listelor de candidaţi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru toate circumscripţiile electorale.
  • 4 octombrie: admiterea sau respingerea acestor candidaturi.
  • 17 octombrie: termen limită pentru depunerea listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripțiile electorale din țară.
  • 19 octombrie: termen limită pentru admiterea sau respingerea candidaturilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripțiile electorale din țară.
  • 28 octombrie: constatarea rămânerii definitive a candidaturilor pentru circumscripţiile electorale din țară.

Campania electorală începe la 1 noiembrie

  • 1 noiembrie: începerea campaniei electorale;
  • 16 noiembrie: imprimarea buletinelor de vot de către Regia Autonomă „Monitorul Oficial”. Tot atunci este termenul limită și pentru confecționarea timbrelor autocolante de către Poșta Română și a ștampilelor cu mențiunea „Votat”.
  • până cu 3 zile înaintea datei votării, inclusiv 28 noiembrie 2024, ora 24:00 – depunerea sau livrarea plicurilor exterioare conţinând documentele de vot prin corespondenţă la sediile birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă.
  • 30 noiembrie, ora 07:00: încheierea campaniei electorale.

Două zile de vot în străinătate

  • 30 noiembrie, ora 07:00: începerea primei zile de votare în străinătate
  • 30 noiembrie, ora locală 21:00: încheierea primei zile de votare în străinătate.
  • 1 decembrie, ora 7:00: începerea votării în țară. Tot atunci va avea loc începerea celei de-a doua zi de votare în străinătate.
  • 1 decembrie, ora 21:00: Încheierea votării în țară, dar și încheierea celei de-a doua zi de votare în străinătate.
  • În cel mult 48 de ore de la încheierea votării, cel mai târziu la data de 3 decembrie 2024, ora 24:00: formularea de cereri pentru anularea alegerilor dintr-o secţie de votare sau circumscripţie electorală.
  • 5 decembrie: termen limită pentru soluționarea de către BEC a cererii de anulare a alegerilor.
  • 8 decembrie: termenul limită pentru soluţionarea de către Înalta Curte a contestaţiei împotriva deciziei Biroului Electoral Central privind soluţionarea cererii de anulare a alegerilor.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax