Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Nou zbor Cluj-Napoca – Budapesta de pe Aeroportul ”Avram Iancu”. Urmează Constanța din iunie

Publicat


Compania aeriană AirConnect a inaugurat, marți, zborul regulat pe ruta Cluj-Napoca – Budapesta cu două frecvențe pe săptămână, marțea și sâmbăta, și urmează să lanseze în 22 iunie cursele spre Constanța, tot cu două frecvențe, în zilele de joi și duminică.

Reprezentanții companiei au declarat că zborurile spre capitala Ungariei, Budapesta, fac posibilă conexiunea cu cele mai populare zboruri internaționale din Europa de Est, oferind acces facil spre destinații din America de Nord sau Asia, pentru toate tipurile de trafic.

Directorul general al AirConnect, Tudor Constantinescu, a precizat că se bucură că au început zborurile regulate între Cluj-Napoca și Budapesta.

”Punem la dispoziția clujenilor o alternativă de călătorie rapidă și confortabilă către capitala Ungariei, ofertele de zbor fiind variate și adaptate fiecărui tip de călător”, a spus Constantinescu.

Zborurile de la Cluj-Napoca spre Budapesta au loc marțea și sâmbăta.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat la rândul său că apreciază decizia companiei AirConnect de a începe operarea curselor spre Budapesta.

”Acest lucru demonstrează încă o dată faptul că aeroportul clujean este aeroportul regional cu cea mai spectaculoasă și dinamică dezvoltare în ceea ce privește nevoile de conectivitate ale pasagerilor”, a spus Ciceo.

De asemenea, începând cu 22 iunie, AirConnect lansează și cursele aeriene de la Cluj-Napoca spre Constanța, tot cu două frecvențe pe săptămână, joia și duminica.

avion 2

Companie nouă

AirConnect este o nouă companie aeriană înființată în România de către 7 investitori privați, din dorința de a deservi piața regională din zonă.

Compania a început operarea în august 2022, oferind zboruri interne în România, conectând aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate și zboruri de vacanță (charter) direct din aeroporturile regionale.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Simone Tempestini câștigă Raliul Clujului pentru a 8-a oară

Publicat

De

tempestini

Multiplul campion național absolut, Simone Tempestini, de la echipa clujeană Napoca Rally Academy, s-a impus categoric în etapa sa de casă de la Raliul Clujului pentru a 8-a oară, egalându-l la capitolul victorii pe deținătorul recordului,  Titi Aur.

Podiumul este completat Norbert Maior – care vine pe poziția secundă, în timp ce brașoveanul Andrei Gîrtofan, într-un forcing puternic, îl surclasează pe Bogdan Marișca, de asemenea de la Napoca Rally Academy, și urcă pe a treia poziție a clasamentului absolut.

Raliul Clujului s-a desfășurat sâmbătă și duminică în județul Cluj.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: „U” Cluj şi-a prezentat la Auditorium Maximum noul echipament pentru sezonul 2025-2026. Ce părere ai?

Publicat

echipament nou u cluj 2025 2026

Universitatea Cluj şi-a prezentat noul echipament pentru partidele de pe teren propriu în sezonul 2025-2026 în sala Auditorium Maximum, un spațiu de referință pentru viața culturală clujeană, aflat în clădirea Colegiului Academic al UBB.

Căpitanul Nistor şi compania le-au prezentat suporterilor într-un scurt clip video tricourile cu care „studenţii” vor ataca Superliga.

„E aici! Noul echipament de joc adidas pentru meciurile de acasă din sezonul 2025/2026 e gata de acțiune!
Acesta este furnizat de către partenerul nostru tehnic și îmbină trei dintre valorile care stau la baza spiritului Universității Cluj: tradiție, cultură și pasiune!”, se arată în comunicatul clubului.

Vezi ce amicale va disputa „U” în cantonamentul din Cehia

Citeşte şi „U” Cluj va juca împotriva unei echipe din Armenia în Conference League

Citește mai departe

Editorial Opinii

ANALIZĂ. Adrian Vascu: Sensul în care s-a pornit în ultima lună nu este cel care trebuie. Nu mai este momentul de tăiat cu barda

Publicat

De

Vascu

Se aude ca urmeaza majorarea impozitului pe profit de la 16 la 19 la suta si a impozitului pe dividende de la 10 la 16 la suta. Asta inseamna ca antreprenorii care vor obtine acelasi profit ca in perioada anterioara vor avea un impozit suplimentar de 10%.
Ex. la un profit brut de 1 milion lei, cu cotele actuale, banii incasati de antreprenor erau 756.000 lei. Cu noile cote acesta va incasa 680.400 lei, adica fix cu 75.600 lei mai putin.
O prima consideratie:
De ce doar antreprenorii trebuie sa suporte aceasta plata si nu se aplica tuturor?
O a doua:
La un calcul simplu, daca antreprenorii isi vor diminua profitul brut cu 23,655% statul va incasa impozite din profit si dividende, cu cotele marite, mai putin decat incaseaza acum cu cotele normale iar din cheltuiala suplimentara plus dividendele nete, antreprenorul isi poate conserva nivelul de venit actual.

Trebuie crescută baza de colectare

Oare nu ia nimeni in calcul ca masurile care urmeaza a fi luate ar trebui sa creasca baza de colectare si nu sa afunde mai rau sumele la gri si negru?
O consideratie finala:
Nu mai este momentul de taiat cu barda. Solutiile exista, sunt “chirurgicale” si pot produce efecte rezolvand cauze si nu doar efecte. Necesita insa, la acest moment, decizii in cheie pragmatica, nu politica.
Sensul in care s-a pornit in ultima luna nu este cel care trebuie.

(Adrian Vascu a fost președintele  Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizati din România – ANEVAR – între anii 2008-2009 și 2014-2015, membru în boardul asociației europene a organizațiilor de evaluatori TEGoVA începând cu anul 2008. Are o experienta de peste 20 ani in domeniul evaluarii bunurilor. Este inginer, economist si doctor în economie la ASE Bucuresti)

Citește mai departe

Editorial Opinii

Dragoș Damian: Radu Jude și actori din Kontinental 25, vi s-a urât cu binele, vă luați la harță cu dezvoltatorii imobiliari?

Publicat

Dragoș Damian, CEO Terapia

Acum vreo 15 ani au venit la mine cu spăgi (generoase, nimic de zis) să conving corporația să mutăm platforma industrială de unde este și să le vindem lor terenul, să facă blocuri cât vezi cu ochii.

Pentru că am spus nu m-au dat pe mâna presei să mă tăvălească un pic prin noroi să îmi vină mintea la cap.

Apoi, pentru că sunt ardelean încăpățânat și continuam să spun nu, m-au pârât la prietenii lor politicienii, care au început să bâjbâie ceva cum că aș crea disconfort, gălăgie și poluare în zonă.

Apoi, în ultimă instanță, au schimbat ceva prin planul urbanistic, naiba știe care plan urbanistic, că sunt o groază, ca să nu mai pot construi industrial.

Apoi, ca să vezi ghinion, au venit pandemia și războiul, companiile de medicamente au fost declarate entități critice și nu are voie nimeni să se atingă de ele – deși, mai știi?

Apoi, daca nu-i poți învinge, fă-ți-i aliați, mi-au făcut ”reclamă” cum că aș fi devenit dezvoltator imobiliar. Da, cu 5.000 metri pătrați de teren în pantă am devenit mare dezvoltator imobiliar, râd de mine și curcile dezvoltatorilor imobiliari.

Made in Cluj-Napoca – Romania

Așadar, nu plec de pe terenul meu, am să scriu în continuare cu mândrie pe tot ceea ce produc “Made in Cluj-Napoca, Romania”. Mai am vreo 10 hectare libere, mi-ar plăcea să intru într-un parteneriat public-privat să construim un campus universitar de învățământ dual, o platforma de cercetare-dezvoltare sau un centru de biotehnologie.

Radu Jude și actori din Kontinental 25, să ne înțelegem.

Nu am nici o problemă că România pune la pământ fabrici, uzine și combinate ca să construiască blocuri cu apartamente, clădiri cu birouri și malluri cu importuri. Mai bine spus nu mai am nici o problemă, m-am resemnat.

Nu am nici o problemă că România face milionari din industria de imobiliare, din industria de importuri și din industria de divertisment, câtă vreme toata lumea își plătește taxele, impozitele și contribuțiile.

Am o problema însă că România nu este capabilă să facă milionari din industria de biotehnologie, din industria de microcipuri și din industria de energie regenerabila, așa cum se întâmplăîn toate țările din Europa de Est.

Radu Jude și actori din Kontinental 25, data viitoare când mai faceți un film în care va luați la harță cu dezvoltatorii imobiliari, contați și pe mine ca sponsor.

 

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate