Connect with us

EVENIMENT

VIDEO EXCLUSIV / Regizorul Cristi Puiu, scandal la TIFF din cauza măștilor de protecție: ,,Dacă mâine o să vă ceară să mergeți în mâini, credeți-mă, o să mergeți în mâini

Publicat


Invitat la Festivalul Internațional de Film Transilvania, regizorul Cristi Puiu ținut să dea o lecție de moralitate oamenilor înainte de ecranizarea filmului Malmkrog, afirmând că este inuman să te uiți la o proiecție de 200 minute cu masca de protecție pe figură. Mai mult, în momentul în care a fost invitat pe scenă a intrat cu masca în mână, refuzând să o poarte. 

Regizorul a făcut referire și la Revoluția din 1989, spunând că ,,au existat niște oameni indisciplinați în România care au spus NU dictaturii”. Cristi Puiu a ținut să-i roage pe oameni să plece când simt că nu mai rezistă să stea cu masca de protecție, moment în care câteva persoane din public au început să-l aplaude.

 

Discursul integral ținut de Cristi Puiu

,,Am înțeles că de mâine se poartă mască de protecție în aer liber la Cluj. Îmi pare rău pentru dumneavoastră. Este un film de 200 minute. Să stați cu masca pe față și să vă uitați la un film de 200 de minute este inuman. Vă rog să plecați când simțiți că trebuie să ieșiți. Când nu mai suportați să plecați. Vă rog foarte mult!

Dacă dumneavoastră sunteți astăzi aici și vă uitați la un film este pentru că au existat niște oameni indisciplinați în România în Decembrie ’89 care au spus nu dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe niște vite. Există un virus, dar tonul autorităților statului este inacceptabil. Oamenii la Cluj sunt disciplinați și atenți la aceste detalii (cu referire la normele de distanțare socială), dar că orice abuz trebuie amendat. Dacă nu o faceți dumneavoastră, prin vot de această dată, nu o face nimeni.

Respect distanțarea socială și port masca de fiecare dată când intru într-un spațiu închis, dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeți în mâini, credeți-mă că o să mergeți în mâini, pe Eroilor”, a spus regizorul Cristi Puiu.

Reamintim faptul că situația epidemiologică din România este sensibilă. Astăzi, de exemplu, s-a înregistrat un număr record de infectări (1.378), iar numărul pacienților internați pe secțiile de Terapie Intensivă cresc pe zi ce trece, riscând ca toate locurile să fie ocupate în acest ritm.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este primul mare festival care se organizează post pandemie la nivel european, iar autoritățile au fost de acord cu desfășurarea lui doar în condițiile unor reguli stricte de protecție și distanțare sociale.

FOTO / VIDEO: Cristian LUNGU

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Unudinromanika

    august 8, 2020 la 5:28 pm

    Domnule Puiu, inteleg pe cale de consecinta ca un medic chirurg impreuna cu personalul medical din ORICE SALA DE OPERATIE ESTE CONSIDERAT “O VITA” LIPSITA DE DREPTURI FUNDAMENTALE. Pentru informarea Dv o operatie poate avea o durata de 8 sau chiar 12 ore.Un chirurg pe toata durata activitatii sale poarta masca de protectie.O poarta pentru PROTECTIA PACIENTULUI SI A SA PERSONALA. Timp in care nu este relaxat, spectator la film. Chiar 3,33 ore cu masca pe fata REPREZINTA UN EFORT DE NECONCEPUT pentru “vitele” spectatoare?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, premiat la competiția Romanian Healthcare Awards 2020

Publicat

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a fost premiat în cadrul competiției Romanian Healthcare Awards 2020, recent încheiate.

„Unitatea sanitară clujeană s-a clasat între cei cinci finaliști ai categoriei „Spitalul Anului” și a obținut Diploma de Excelență cu proiectul înscris în competiție „Suplimentarea paturilor de terapie intensivă pentru pacienții cu
Covid-19 forme critice”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Felicit întregul colectiv al Spitalului de Boli Infecțioase pentru distincția obținută, o încununare a profesionalismului și a dăruirii de care dă dovadă în mod constant. Vom
continua să investim în acest spital de elită și în spitalele clujene pentru ca serviciile oferite pacienților să fie la standarde europene iar calitatea actului medical să fie cât mai ridicată.”

„Forul administrativ județean a alocat nu mai puțin de 20.983.000 de lei pentru achiziționarea a numeroase echipamente și aparaturi medicale de ultimă generație”

Rezultatele obținute de Spitalul de Boli Infecțioase în cadrul competiției sunt o consecință directă atât a profesionalismului echipei medicale și manageriale a spitalului cât și a sprijinului financiar extrem de consistent
acordat constant de către Consiliul Județean Cluj.

Astfel, începând cu anul 2016, forul administrativ județean a alocat nu mai puțin de 20.983.000 de lei pentru achiziționarea a numeroase echipamente și aparaturi medicale de ultimă generație. Dintre acestea pot fi amintite două echipamente ultraperformante de testare COVID-19, un mamograf digital, un aparat RX pentru fluoroscopie și radiologie digitală cu 2 detectori, un computer tomograf cu 64 de sliceuri, un aparat de flowcitometrie, o ambulanță de tip A2, ecografe, un turn de cistoscopie flexibilă, microscoape optice, paturi de terapie intensivă, monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale, o stație de vacuum medical, ventilatoare de terapie intensivă, un generator de ozon, o stație de epurare, nebulizatoare, precum și o serie de lucrări de extindere, reabilitare, modernizare și amenajare și de întocmire a documentațiilor, proiectelor și autorizărilor necesare.

Romanian Healthcare Awards este prima competiție cu juriu internațional format din 27 de membri proveniți din 12 țări, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România. Este un eveniment de recunoaștere a inovației și excelenței din domeniul sănătății care urmărește să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc precum și reușitele individuale și de echipă”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj- KuPS nu se vede la TV! Gazdele au cerut o sumă care este considerată prea mare de televiziuni

Publicat

Până în acest moment, nicio televiziune din România nu a cumpărat drepturile pentru partida CFR Cluj – KuPS din play-off-ul Europa League (joi, 1 octombrie, ora 18:30), scrie GSP.

Potrivit sursei citate, CFR Cluj a cerut 100.000 euro pentru drepturile de televizare a partidei, iar cea mai mare ofertă oferită de televiziuni a fost de 50.000 euro.

Totuși, microbiștii pot asculta comentariul meciului la Radio România Actualități.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

ISU Cluj va primi echipamente IT achiziționate din bugetul Consiliului Județean. Computerele ajută la buna funcționare a instituției

Publicat

Consiliul Județean Cluj a aprobat darea în folosință a unor echipamente IT destinate Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Cluj. Au fost achiziționate din bugetul județului 40 de calculatoare și 10 laptopuri, urmând ca acestea să fie montate la sediul instituției, cu scopul funcționării acesteia în condiții corespunzătoare.

Miercuri a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Cluj, pe ordinea de zi aflându-se și proiectul privind darea în folosință a unor echipamente IT destinate Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. Cele 50 de echipamente au fost achiziționate în septembrie, în urma unor referate de necesitate. Proiectul de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a fost aprobat cu 29 de voturi ale consilierilor județeni, astfel fiind decisă darea în administrare a echipamentelor IT către ISU Cluj.

Predarea și primirea echipamentelor IT de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență se va face în urma încheierii contractului de administrare între județul Cluj, ca unitate administrativă teritorială și ISU Cluj, în contract fiind stabilite drepturile și obligațiile celor două părți. Durata contractului este de 5 ani, conform anexei proiectului de hotărâre.

Narcisa Corina Bud

Citește mai departe

EVENIMENT

LA STRADA – Imaginea zilei la Cluj24.ro

Publicat

Soarele răsare de la Cluj…

*****

La Strada este o rubrică zilnică unde vor fi publicate imagini din județul Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate