Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Accident în Urișor. O mașină a intrat într-un cap de pod. Doi răniți, la spital

Publicat


Două persoane au fost rănite vineri seara după ce o mașină ar fi intrat într-un cap de pod în localitatea clujeană Urișor. La accident au intervenit mai multe ambulanțe de la SAJ Cluj.

Din primele informații, mașina ar fi depășit un microbuz cu numere de Ucraina pe care l-a acroșat după care a ajuns în șanț.

UPDATE. Ce au constatat polițiștii și pompierii

cap 4

”Vineri în jurul orei 21.10, polițiștii au fost sesizați pentru a interveni la un accident rutier produs pe DN1 C, în localitatea Urișor.

Din primele informații, un bărbat în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Baia Mare spre Dej, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, acroșând remorca unui autovehicul de pe același sens, ulterior intrând în coliziune cu un cap de pod.

În urma impactului, atât conducătorul auto, cât și un alt bărbat, pasager în autoturism, au necesitat îngrijiri medicale.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ”, au spus polițiștii.

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit la accident cu o autospecială cu modul de descarcerare și două echipaje SAJ.

Două persoane la spital

cap 5

”Echipajele noastre au găsit un autoturism avariat ieșit în afara părții carosabile și ocupanții ieșiți din acesta.
Trei persoane au fost consultate de către echipajele SAJ, dintre care un bărbat de aproximativ 30 de ani și un adolescent de 14 ani au fost transportați la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au asigurat măsuri de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor bateriilor autoturismul”, au precizat pompierii clujeni.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Brățara care convertește muzica în vibrații, locul I la concursul UTCN ”IoT Student Challenge”

Publicat

De

bratara

Echipa de studenți a UTCN, care a inventat brățara Rhythm Touch, a câștigat locul I la concursului ”Internet of Things Student Challenge 2024”, arată organizatorii. Brățara convertește muzica în vibrații și se adresează persoanelor cu deficiențe de auz.

Brățara a fost dezvoltată de echipa formată din patru studente în anul IV la Automatică și Informatică Aplicată: Bara Iulia, Mihali Mărioara, Popa Ioana-Andreea şi Rizel Maria-Cătălina, care au fost recompensate cu suma de 7.000 de lei.

Echipa s-a calificat și în finala Innovation Labs (Demo Day) la București în 28 mai, unde premiul cel mare este de 500.000 de euro.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi olandezi rătăciți noaptea în Beliș, SALVAȚI de salvamontiștii clujeni. Operațiunea a durat șase ore

Publicat

De

Olandezi salvați de salvamontiștii clujeni

Doi olandezi care s-au rătăcit la Beliș au fost recuprați în siguranță de salvamontiștii clujeni.

Cei doi au ajuns într-o zonă foarte greu accesibilă, în miezul nopții, și nu au mai știut pe unde să se întoarcă.

Doi olandezi rătăciți noaptea în Beliș, SALVAȚI de salvamontiștii clujeni. Operațiunea a durat șase ore

În urma unei operațiuni de noapte, care a durat aproape șase ore, cei doi salvatori montani aflați în serviciul de permanență în Baza Salvamont Beliș au reușit să-i găsească și să-i evacueze olandezii care s-au rătăcit într-o zonă extrem de greu accesibilă.

Aceștia și-au abandonat mașina cu care se aflau și au pornit pe jos înspre un drum, însă s-au rătăcit în noapte între cele două brațe ale lacului de acumulare Beliș, au precizat reprezentații Serviciului Public Județean „Salvamont-Salvaspeo” Cluj.

Accesul cu mașina a fost imposibil

Salvatorii montani au fost alertați prin serviciul unic de urgență 112.

Aceștia au reușit să identifice persoanele rătăcite și să ajungă la ele după ce au fost nevoiți să înconjoare, cu mașina din dotare, apoi pe jos, unul dintre brațele lacului, nefiind altă cale de acces.

Cei doi cetățeni olandezi au fost găsiți și recuperați în siguranță, operațiunea finalizându-se, joi, în jurul orei 4 dimineața.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pasageri BLOCAȚI pe Aeroportul Cluj. Sunt probleme cu SCANNERELE de securitate

Publicat

De

Probleme cu scannerele de securitate la Aeroportul Cluj

Probleme la Aeroportul Cluj-Napoca, unde sute de pasageri sunt blocați din cauza unor defecțiuni cauzate de pene de curent. Potrivit unor surse cluj24.ro. scannerele de securitate se restartează frecvent din această cauză.

Probleme au fost și miercuri diminața, iar acestea început după ce au demarat lucrările la zona veche de securitate.

Pasageri BLOCAȚI pe Aeroportul Cluj. Sunt probleme cu SCANNERELE de securitate

„Sunt pasageri blocați la security check de peste o oră. Există o defecțiune tehnică la scannerele de securitate. Acestea nu au imagini deloc.

Nimeni nu a făcut un anunț oficial în aeroport, există doar câteva persoane care anunță pasageri de la următorul zbor să vină în față să așteptăm la coada”, a transmis o cititoare Cluj24.ro.

Probleme în alimentarea cu curent electric

Potrivit unor surse Cluj24.ro, miercuri dimineața au început lucrările la zona de securitate veche și a fost deschisă o alta lângă noului terminal.

Problema este că în această nouă zonă cade frecvent curentul pentru că instalația electrică nu face face consumului necesar scannerelor.

Din această cauză, scannerele de securitate se restartează frecvent.

Reprezentanții Aeroportului Cluj-Napoca nu au putut fi contactați până la publicarea acestei știri. Vom reveni cu poziția reprezentanților aeroportului atunci când o vom avea.

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Vasile Țopa, reales ca rector al UTCN. Cu sprijinul Centrului Universitar Nord de la Baia Mare

Publicat

Țopa UTCN

Vasile Țopa a câștigat, joi, un nou mandat de rector al UTCN, pentru o perioadă de 5 ani, la alegerile desfășurate în cadrul universității.

Potrivit unor surse, Vasile Țopa ar fi obținut la Cluj 348 de voturi, în timp ce Dan Micu, principalul său contracandidat,  s-a clasat următorul cu 257 de voturi.

Țopa a primit și 136 de voturi de la Centrul Universitar Nord de la Baia Mare, în timp ce Micu a primit de aici doar 12.

Vom reveni cu detalii după ce rezultatele oficiale vor fi postate pe site-ul UTCN și care includ și voturile celui de-al treilea candidat, Honoriu Vălean.

Pe listele electorale au fost înscrise, în total, 911 persoane.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax