Connect with us

EDUCATIE

VIDEO. 22 de elevi, printre care și clujeni, FURĂ MESERIE de la experți internaționali, la Olimpiada de COFETĂRIE și BRUTĂRIE

Publicat


Centrul de inovație Bakery School din Cluj-Napoca a găzduit, vineri, o olimpiadă de cofetărie și brutărie, pentru a susține 22 de copii talentați în gastronomie. Aceștia au fost jurizați de doi experți belgieni și doi specialiști locali pentru fiecare specializare, care au notat acuratețea rețetei, respectarea timpului și, nu în ultimul rând, gustul.

Concursul, derulat după formatul WorldSkills și recunoscut de Ministerul Educației, a fost organizat alături de Liceul Tehnologic Marin Grigore Năstase, Tărtășești (Dâmbovița) și Liceul Tehnologic Nr.1, Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

„S-a organizat câte o selecție la nivelul fiecărei școli participante, momentan nu au fost incluse mai multe fiindcă este o olimpiadă pilot și scopul e să testăm metodologia de concurs, care e una internațională, bazată exclusiv pe probe practice de concurs. Totodată, vrem să testăm capacitatea profesorilor din România, experților și organizatorilor pentru desfășurarea competiției.

Avem oportunitatea de a avea alături de noi doi experți internaționali în cofetărie și brutărie, din Belgia. Sunt aici pentru a face parte din juriu, dar și pentru a veni cu recomandări către noi, pentru îmbunătățirea olimpiadei, fiind prima dată când o organizăm.

Se află aici printr-un proiect Erasmus, „Exchange of Good Practices in VET Competition” (VET – Vocational Educational and Training), prin care școli și centre de formare din Belgia și din Franța fac schimb de bune practici în acest domeniu. Practic, România învață de la WorldSkills Belgia și WorldSkills Franța cum să deruleze astfel de competiții.

Furăm meseria inclusiv noi, ca organizatori și le-am transmis elevilor că nu e un test doar pentru ei, fiindcă în ultimii doi ani am documentat acest model de competiție, am vizitat centre din formare în cele două țări, am participat la Olimpiada Națională din Franța ca observatori, ca să înțelegem mai bine formatul, iar acum o testăm și la noi”, a spus organizatorul Victor Dumitrache, pentru Cluj24.

whatsapp image 2023 02 17 at 13.17.05

Până în prezent, acesta se declară extrem de mulțumit de evoluția olimpiadei.

„Avem încredere că evenimentul va arăta întregii societăți cât de departe poți ajunge profesional în aceste domenii, dacă ai o pasiune și dacă ți-o cultivi cu dăruire și profesionalism și ești îndrumat de experți ca cei de la Bakery School și Puratos”, adaugă el.

whatsapp image 2023 02 17 at 13.17.04 (1)

O zi întreagă de gătit, pentru o săptămână la un centru de formare din străinătate

Competiția a început la 8:30 cu probele pentru cofetărie-patiserie, iar la ora 12:30 a avut loc evaluarea preparatelor. În intervalul 13:30-17:30 s-a desfășurat proba pentru specializarea de brutărie.

La olimpiadă au participat 22 elevi, reprezentând 6 licee din țară, respectiv: Liceul Tehnologic Marin Grigore Năstase, Tărtășești – Dâmbovița; Colegiul Economic Virgil Madgearu, Iași; Liceul Tehnologic Nr.1, Cluj-Napoca; Școala Specială Profesională Samus, Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic Raluca Ripan, Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic Emil Negruțiu, Turda.

Bakery School a fost reprezentată de două echipe de câte doi copii pentru fiecare specializare. Echipele câștigătoare vor primi stagii de pregătire intensivă în străinătate, alături de experți de talie internațională, precum și oportunitatea de a reprezenta România la Olimpiada Europeană de Meserii EuroSkills 2023 care va avea loc în perioada 5 – 9 septembrie 2023 în Gdańsk, Polonia.

„În urma olimpiadei vom forma lotul național pe cofetari-patiseri și pe brutari, lot care se va pregăti intensiv în următoarea perioadă, astfel încât România să fie reprezentată la olimpiadele WorldSkills europene și internaționale.

De asemenea, unul dintre premii constă într-o săptămână de pregătire intensivă la un centru de formare din străinătate, la o școală de meserii unde profesorii cunosc formatul și au mai pregătit elevi din țara lor pentru aceste competiții. Încă nu am ales țara în care vor merge, dar probabil va fi Belgia, în spiritul bunei legături pe care am construit-o cu experții de acolo”, notează organizatorul.

whatsapp image 2023 02 17 at 13.17.05 (1)

Ce spun elevii: „Nu știam că torturile se fac atât de greu și nu înțelegeam de ce sunt așa scumpe”

Echipa formată din Teodor și Georgiana Valentina, 2 elevi din clasa a XI-a care au gătit un tort de ciocolată cu inserții de fructe, a împărtășit câteva impresii cu Cluj24 în urma probei de cofetărie.

„A fost o experiență minunată, am învățat să lucrez foarte bine cu colegul meu, gestionarea timpului a fost excelentă”, a spus fata.

Cei doi s-au pregătit cu 2 săptămâni înainte pentru probă, sunt mulțumiți, dar cred că e loc de mai bine. Teodor își dă nota 8 din 10 pentru prestația culinară.

„Când mă duceam la patiserie să iau un tort nu știam că se face atât de greu și nu înțelegeam de ce sunt așa scumpe. Simt că am învățat multe lucruri aici. Cea mai dificilă parte a fost cea cu monoporțiile. Sunt instabile, pot pica ușor”, spune acesta.

Colega lui a spus că e obișnuită cu presiunea competițiilor, astfel că partea cea mai complicată a fost conturarea tortului, datorită cremei moi și a temperaturii ridicate din spațiul de lucru, dar pasiunea pentru cofetărie a fost mai mare decât obstacolele, astfel că le-a depășit cu bine.

„Iubesc să fac torturi și orice ține de cofetărie. Primul contact cu domeniul a fost la 7 ani, când mă uitam la mama cum le făcea la diferite ocazii și-mi plăcea. M-am oferit odată să o ajut și atunci s-a născut pasiunea”, relatează Georgiana.

Mama a fost, deci, sprijinul de bază. Potrivit spuselor tinerei, ea îi este alături chiar dacă nu știe sigur ce îi rezervă viitorul. Georgiana vrea să profeseze în domeniu, dar are nevoie de îndrumare. Bakery School e doar începutul și simte că experiențele oferite în acest context sunt utile în ceea ce privește evoluția sa profesională.

whatsapp image 2023 02 17 at 13.17.05 (3)

Despre Bakery School și WorldSkills

Bakery School România este singura școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie și cofetărie, înființată de Puratos România, alături de WorldSkills. În septembrie 2022, Bakery School a deschis a doua școală la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Liceul Tehnologic nr.1, Cluj-Napoca.

Citește și VIDEO FOTO. S-a deschis PRIMA școală profesională de GĂTIT la Cluj. Emil Boc: „Voi fi clientul elevilor”. A plantat un COPAC

La Bakery School învață 61 de elevi, din care 50 sunt din cadrul Liceului Tehnologic Marin Grigore Năstase din comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, și 11 din cadrul Liceului Tehnologic nr.1 din Cluj-Napoca. În 2020, în plină pandemie, Puratos a lansat Bakery School cu o clasă de 19 elevi. Investiția totală în cele două școli Bakery School din România depășește 350 de mii de euro.

Fundația WorldSkills România se concentrează în special pe profesiile din domeniul tehnic și vocațional și susține performanța profesională în rândul tinerilor, pentru succesul personal și dezvoltarea României prin:

  • promovarea excelenței în domeniul profesional;
  • oferirea de experiențe de învățare relevante în diverse domenii profesionale;
  • facilitarea colaborării între diversele organizații implicate în sprijinirea orientării, formării, integrării și dezvoltării profesionale a tinerilor, pentru o mai bună corelare între sistemul de educație și piața muncii.

whatsapp image 2023 02 17 at 13.17.04



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Skoda ”Roșu și negru” parcată în Cluj-Napoca. Acoperită cu piele neagră

Publicat

Un autoturism Skoda a fost surprins de un un cititor Cluj24 parcat pe o stradă din centrul municipiului Cluj-Napoca, mașina ieșind în evidență prin culorile roșu și negru, dar mai ales prin faptul că partea neagră este din piele.

”Cred că proprietarul a avut enorm de mult timp să o bibilească în halul ăsta,  atât în exterior cât și în exterior, dar a ieșit ceva… E plină de brizbrizuri, dacă te uiți cu atenție la detalii.

Sunt tare curios ce scrie la culoare în talonul mașinii respective…”, a comentat clujeanul.

Acesta crede că autoturismul tunat iese, cu siguranță, în evidență.

 

 

Citește mai departe

CULTURA

Untold, locul 3 în topul celor mai mari 100 de festivaluri ale lumii

Publicat

untold 2

Festivalul Untold ocupă locul 3 în topul celor mai mari festivaluri din lume, după Tomorrowland și EDC Las Vegas.

Festivalul UNTOLD a primit încă o confirmare că este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume. În 2024 festivalul UNTOLD, organizat în Cluj-Napoca, marchează o urcare spectaculoasă de trei poziții în singurul clasament anul dedicat industriei de evenimente.

Festivalul Untold, locul 3 în topul celor mai mari 100 de festivaluri ale lumii

UNTOLD ocupă locul 3 în topul celor mai mari festivaluri din lume, după Tomorrowland și EDC Las Vegas. Festivalul UNTOLD a devansat festivaluri cu zeci de ani de tradiție precum Glastonbury, Coachella, Burning Man si ULTRA Music.

Realizat de publicația britanică DJ Mag, Top 100 Festivals evaluează cele mai mari 100 de festivaluri din întreaga lume. Clasamentul este construit pe baza voturilor primite din partea fanilor de festival și reflectă atât popularitatea cât și impactul pe care îl au aceste evenimente.

În 2024, UNTOLD festivalulul care a pus România pe harta celor mai mari evenimente din lume, încă de la prima ediție în 2015, ocupă locul 3 în clasamentul cele mai impresionante festivaluri organizate la nivel internațional. Festivalul din Cluj-Napoca, ajuns la a 9-a ediție, a reușit să se poziționeze ca unul dintre cele mai importante evenimente muzicale internaționale.

Aflat acum în compania selectă a marilor festivaluri precum Tomorrowland din Belgia și EDC (Las Vegas), acest festival continuă să atragă cel mai frumos public din lume, artiști și DJ de top, consolidându-și reputația pe scena globală a industriei de evenimente.

UNTOLD a devansat festivaluri cu tradiţie precum ULTRA Music (Miami)  Coochella, Glastonbury, EDC Las Vegas, Lollapalooza, Sziget, Amsterdam Music Festival, Sunburn, Burning Man, Parookaville sau Mysteryland.

UNTOLD ocupă locul 2 în Europa, alături de Tomorrowland

Un lineup diversificat, care include artiști mainstream și undergorund, show-uri vizuale impresionante, fiecare ediție a festivalului UNTOLD se transformă într-un univers, care atrage anual zeci de mii de fani din toate colțurile lumii, pentru că muzica are o magie unică, capabilă să transmită senzații pe care cuvintele pur și simplu nu le pot reda. La ediția din 2023 a festivalului UNTOLD au participat peste 420.000 de fani din toată lumea.

Pentru cea de-a 9-a ediție creatorii UNTOLD pregătesc fanilor o nouă experiență alături de cele mai mari nume din industria muzicală: Lenny Kravitz, Sam Smith, Louis Tomlinson, Burna Boy, Tom Grennan și cei mai mari DJ ai lumii: Swedish House Mafia, Martin Garrix, FISHER, Dimitri Vegas & Like Mike, Alok, Carl Cox, Black Coffee, Solumun și mulți alții.

Porțile universului UNTOLD vor fi redeschise pentru o nouă călătorie în perioada 8-11 august, iar fanii își pot achiziționa abonamentele sau bilete de o zi de pe site-ul oficial: https://untold.com/.

Neversea, o urcare de 18 poziții în top 100

Și festivalul Neversea – The Queen of Festival a fost votat de fani în Top 100 Festivals. În acest an cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa, Neversea, reușește o performanță extraodinară și urcă 18 poziții în clasamentul DJ Mag, unde ocupă locul 23.

Cea de-a 6-a ediție a festivalului Neversea va avea loc în perioada 4-7 iulie 2024.

UNTOLD Dubai, pe locul 45 după doar o ediție de festival

Al treilea mare festival din potofoliul UNTOLD Universe, UNTOLD Dubai debutează în topul celor mai mari 100 de festivaluri din lume pe locul 45. După prima ediție UNTOLD Dubai și a stabilit un record de participare, peste 185.000 de fani au ales să trăiască o experiență completă de festival alături de cei peste 100 de artiști și DJ de top.

în 2024, liniile de vot au fost deschise în perioada 1 mai – 12 iunie, pentru ediția din acest an a Top 100 Festivals au votat doar fanii festivalurilor.

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Remus Lăpușan: Băltărețu cu Boc, niște plângăcioși. Să-și asume ce au făcut sau n-au făcut

Publicat

remus lăpusan

Remus Lăpușan, unul dintre liderii PSD Cluj, a fost invitatul jurnalistului Florin Danciu la podcastul Contraste de pe Cluj24.

Acesta a vorbit despre alegerile locale din 9 iunie spunând că rezultatele pentru filială sunt pozitive, în condițiile în care social-democrații clujeni au obținut 17 primari, 7 consilieri județeni și în jur de 240 de consilieri locali.

”Domnul Băltărețu cu domnul Boc sunt niște plângăcioși. Adică ei își ascund neputința și ce n-au reușit să facă în campanie după niște vorbe frumoase sau niște vorbe legate de PSD sau de altcineva. Trebuie să-și asume ce au făcut sau ce n-au făcut. (…) Deci nu trebuie să fie plângăcioși, să se supere că nu mai au 70% că au 42%”, a spus Lăpușan.

Povești la gura sobei

În ceea ce privește supozițiile potrivit cărora PSD nu și-ar fi susținut  cu toate forțele propriul candidat la Primăria Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, Remus Lăpușan a subliniat că ”plângăcioșii pot să spună orice”.

”Astea sunt povești la gura sobei. PSD-ul a avut candidați pe care și i- a susținut. Eu suntem partidul numărul 2 din județul Cluj și o să ne consolidăm această poziție.

Deci, bineînțeles că în timpul să încercăm să devenim prima forță politică din județul Cluj.

În rest, eu cred că trebuie să mai terminăm cu poveștile astea de culise și să facem ceva pentru municipiul și pentru județ. Atâtea sunt de făcut încât cred că poveștile astea de plângăcioși nu-și au locul”, a conchis Remus Lăpușan.

 

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO FOTO. Start Opera Aperta 2024! Festivalul a început cu o serenadă pe balconul Primăriei Vechi

Publicat

De

Festivalul Opera Aperta a început marți cu un mini-recital special, interpretat de pe balconul fostei clădiri a Primăriei din Piața Unirii numărul 1.

Un mini-recital de la balconul Vechii Primării din Piața Unirii a marcat startul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional Opera Aperta.

Recitalurile pop-up continuă marți la Muzeul de Artă, de la ora 18, și la Casa de Cultură a Studenților, de la 19.

Spectacole de renume, între 25-30 iunie

Ediția de anul acesta vine în întâmpinarea publicului clujean cu o varietate de evenimente artistice inedite, de rang european și cu acces liber, pe scene neconvenționale, oferind tuturor o experiență de neuitat.

Spectacole de renume și în premieră mondială, un musical premiat cu Oscar, artiști din țară și din străinătate, activități pentru copii, toate între 25 și 30 iunie.

Care este programul festivalului?

Marți, 25 iunie:

  • Serenadă la balcon: recitaluri de tip pop-up în balcoanele Primăriei Vechi (ora 17:00), Muzeului de Artă (ora 18:00) și Casei de Cultură a Studenților (ora 19:00).

Miercuri, 26 iunie:

  • Carnavalul animalelor: stand-up muzical cu Dalma Toadere și Bogdan Bob Rădulescu (Sala Mare a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, ora 18:30, acces pe bază de bilet)

  • The Phenomenon by the Preda’s: concert de jazz și world music prezentat de Iulius Mall (Scena Iulius Parc, ora 20:30, acces gratuit)

Premieră mondială, la Opera Aperta

Joi, 27 iunie:

  • Carmen – Premieră mondială: spectacol de balet-flamenco prezentat de Barcelona Flamenco Ballet (Sala Mare a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, ora 18:30, acces pe bază de bilet)
  • Trubadurul de Giuseppe Verdi: spectacol de operă prezentat de Opera Maghiară de Stat Cluj-Napoca (Scena Principală din Piața Unirii, ora 20:30, acces gratuit)

Vineri, 28 iunie

  • Note e Parole con Maestro David Crescenzi: Masterclass – să cunoaștem opera TOSCA de Giacomo Puccini (Lounge-ul Operei din Piața Unirii, ora 17:00, acces pe baza unui bilet cu valoare 0)
  • Carmen – Premieră mondială: spectacol de balet-flamenco prezentat de Barcelona Flamenco Ballet (Sala Mare a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, ora 18:30, acces pe bază de bilet)
  • Tosca de Giacomo Puccini: spectacol de operă prezentat de Opera Națională Română Cluj-Napoca (Piața Unirii, ora 20:30, acces gratuit)

Activități pentru toate vârstele

Sâmbătă, 29 iunie

  • Parcul copiilor: ateliere și workshop-uri dedicate copiilor, adolescenților și familiilor (Parcul Ștefan cel Mare, acces pe baza unui bilet cu valoare 0)
  • Ateliere de percuție (max. 15 participanți/atelier)
  • Mozart for Kids – Atelier de muzică și mișcare (max. 20 participanți)
  • Primii pași la Operă – Mic îndrumar pentru părinți și profesori (max. 30 participanți)
  • A dream in music: Morricone – Piazzolla – Theodorakis: concert cu Giancarlo Palena (Italia), Dimitris Soukaras (Grecia) și Cvintetul Aperto Chamber Ensemble, prezentat de PPC (Lounge-ul Operei din Piața Unirii, ora 17:00, acces pe baza unui bilet cu valoare 0)
  • Scripcarul pe acoperiș: spectacol de musical prezentat de Opera Națională Română Timișoara

Festivalul se încheie cu Romeo și Julieta, pe scena din Piața Unirii

Duminică, 30 iunie

  • Parcul copiilor – Organ on wheels: spectacol pentru copii și familii cu Dalma Toadere (Parcul Ștefan cel Mare, ora 9:30, acces pe baza unui bilet cu valoare 0)

  • Parcul copiilor – Balaurul scuipă foc, poveste muzicală pentru copii: spectacol pentru copii și familii cu Dalma Toadere (Parcul Ștefan cel Mare, ora 11:30, acces pe baza unui bilet cu valoare 0)
  • Krakow-Istanbul Tour: recital de pian susținut de STANISŁAW ŁOPUSZYŃSKI, prezentat de Wens Travel și Consulatul Onorific al Republicii Polone la Cluj-Napoca (Lounge-ul Operei din Piața Unirii, ora 15:00, acces pe baza unui bilet cu valoare 0)
  • European Musical Landscapes cu Andriuti-Shemchuk Piano Duo: recital prezentat de Wens Travel, Consulatul Onorific al Republicii Polone la Cluj-Napoca, Institutul Polonez din București și Rotary Club Cluj-Napoca Opera (Lounge-ul Operei din Piața Unirii, ora 17:00, acces pe baza unui bilet cu valoare 0)
  • Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev: spectacol de balet prezentat de Opera Națională Română Cluj-Napoca (Piața Unirii, ora 20:30, acces gratuit)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax