Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. S-a deschis PRIMA școală profesională de GĂTIT la Cluj. Emil Boc: „Voi fi clientul elevilor”. A plantat un COPAC

Publicat


S-a deschis prima școală în sistem dual din Cluj-Napoca, dedicată industriei de brutărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie, înființată din resurse exclusiv private de Puratos România, unde 11 elevi ai Liceului Tehnologic nr. 1 Tehnofrig, precum și ceilalți din județ, care își doresc să aibă o meserie când termină liceul, vor avea șansa să se dezvolte. Primul Bakery School din România a mai deschis o școală în Tărtășești, Dâmbovița, a doua fiind inaugurată marți la Cluj, odată cu Centrul de Inovație Puratos din oraș. La eveniment a fost prezent și primarul Emil Boc, pentru a susține parcursul profesional al tinerilor pasionați de gătit și a le ura succes în noul an.

„Suntem în această piață de peste 27 de ani. Puratos e un furnizor belgian de materii prime de calitate pentru brutării, cofetării şi ciocolaterii.

Dincolo de profit, e extrem de important să avem niște angajamente în comunitatea în care trăim, ceea ce nu e ușor, pentru că trăim într-o piață grea, în care prețul contează. Noi vrem să vă arătăm o industrie frumoasă, dar și gustoasă.

Vrem să vă arătăm că se pot folosi tehnologii inovatoare și ingrediente din surse sustenabile. Ne-am întrebat unde putem contribui și ce are nevoie societatea de la noi și așa am ajuns la problema lipsei oamenilor și dorinței generației noi să practice această meserie, luând, astfel, naștere, fundația Bakery School, parte din Puratos”, a precizat Gabriela Bereș, director general Puratos România, în deschiderea conferinței de presă.

whatsapp image 2022 09 27 at 11.48.47 am (1)

Emil Boc, viitor client al tinerilor pregătiți la Puratos Cluj. A plantat un copac

Primarul Emil Boc a felicitat tinerii pentru cariera aleasă, urmând ca, în încheierea evenimentului, să planteze un copac alături de Olivier Tilkens, președinte Europa de Nord-Est a Puratos Group.

„Ceea ce faceți dumneavoastră reprezintă o prioritate pentru noi, prioritate ce se leagă de învățământul profesional, mai nou, denumit dual. Vreau să-i felicit pe acești tineri minunați, ați ales o meserie elegantă, divină, frumoasă, prin care veți aduce bucurie multor oameni.

Creativitatea și inovația se regăsesc și în domeniul culinar, nu doar în IT. Sunt convins că, nu peste mulți ani, veți avea propria afacere, formând alți tineri care să ducă munca voastră mai departe. Eu voi fi clientul vostru”, a spus primarul Emil Boc.

whatsapp image 2022 09 27 at 11.48.46 am

 

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CFR Cluj, la un pas de calificarea în sferturile Cupei României

Publicat

cfr 3

CFR Cluj urmează să joace, miercuri seară de la ora 20, în deplasare la Farul Constanța, în ultima etapă a fazei grupelor din Cupa României. Ardelenii sunt într-o formă de invidiat, reușind să obțină victorii pe linie în ultimele 6 partide pe care le-au disputat.

Pentru a obține calificarea în sferturile Cupei României, trupei lui Dan Petrescu îi este suficient și 1 punct în deplasarea de la Ovidiu.

Cu toate acestea, cei de la CFR nu vor avea viață ușoară. Farul Constanța vine după ce a reușit să facă scorul campionatului în meciul de duminică contra celor de la FC Botoșani. Liderul Superligii s-a impus cu 8-0, partidă în care Denis Alibec a marcat o triplă.

În ceea ce privește situația din Cupa României, pentru a fi siguri de calificare, cei de la Farul au nevoie de victorie în duelul cu campioana României.

Duelul cu trupa lui Hagi

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară la finalul lunii august, în cadrul etapei a 7-a din Superligă. Constănțenii au avut câștig de cauză, reușind să se impună cu 3-1 pe terenul celor de la CFR.

Înainte de acest eșec cu echipa lui Hagi, feroviarii au avut un șir de 6 partide în care nu au pierdut în fața constănțenilor. În cele 6 partide, CFR a obținut 3 victorii, iar celelalte 3 meciuri s-au terminat la egalitate.

Daniel Cucu-Kovaci

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Deputat USR de Cluj, un nou apel către parlamentarii olandezi pentru susținerea României de aderare la spațiul Schengen

Publicat

De

vio

Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Olanda, deputatul USR de Cluj Viorel Băltărețu, a transmis o nouă scrisoare membrilor Parlamentului Regatului Țărilor de Jos, după ce, în ultimele luni, acesta a susținut cauza României prin apeluri repetate transmise parlamentarilor olandezi, prim-ministrului și ambasadorului Țărilor de Jos în România.

În scrisoare, deputatul se referă la evoluțiile recente privind poziția Guvernului olandez în chestiunea aderării României la Schengen.

Pe de o parte, Executivul de la Haga și-a actualizat perspectiva în urma celor două evaluări pozitive ale Comisiei Europene și a progreselor identificate în recentul raport MCV privind statul de drept în România. Cele două evaluări și raportul statuează în mod neechivoc că România este pe deplin pregătită să adere la zona Schengen.

Argumente pro-aderare

Totuși, având în vedere că guvernul olandez susține că va lua în considerare opinia Parlamentului pentru a-și stabili poziția finală anterior votului din Consiliul Justiție și Afaceri interne din 8 decembrie, deputatul Băltărețu amintește parlamentarilor Țărilor de Jos argumentele pentru care cauza României merită sprijinul acestora.

“Nu doar că România respectă toate exigențele tehnice a acquis-ului Schengen, dar țara noastră a demonstrat că a gestionat în manieră eficientă un număr mare de refugiați în contextul războiului din Ucraina, în același timp, asigurând securitatea granițelor Schengen”, consideră deputatul.

În încheiere, parlamentarul român amintește că aderarea României e benefică atât românilor și companiilor românești, dar și rezilienței și competitivității economiei europene. “Un vot ‘pentru’ va fi o recunoaștere a eforturilor României în consolidarea securității interne a Uniunii și va întări relațiile bilaterale între România și Regatul Țărilor de Jos”, a conchis deputatul clujean.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Militari înaintați în grad înainte de termen sau premiați la ISU Cluj. Și-au făcut cu onoare datoria

Publicat

De

pompieri isu cluj (4)

Mai mulți militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj au fost înaintați în grad, înainte de termen, sau au fost premiați pentru rezultatele pe care le-au obținut la diferite competiții sportive în acest an. Ceremonia a avut loc la sediul ISU Cluj, în contextul Zilei Naționale a României.

Astfel, angajați ISU care s-au evidențiat prin felul în care și-au îndeplinit sarcinile de serviciu au fost înaintați în grad, înaintea expirării stagiului minim.

pompieri isu cluj (6)

Înaintări în grad înainte de termen și militari premiați la ISU Cluj

Astfel, cei care au fost înaintați în grad înainte de termen:

În gradul de colonel: locotenent colonel Tarța Mihai-Adrian

pompieri isu cluj (5)

În gradul de plutonier adjutant:
Plutonier major Cioancă Rareș
Plutonier major Stan Bogdan-Sebastian
Plutonier major Boar Cătălin
Plutonier major Chiș Cătălin-Dumitru

În gradul de plutonier major: Plutonier Hetea Claudiu.

De asemenea, tot cu ocazia evenimentelor dedicate Zilei Naționale a Rămâniei, au fost premiați mai mulți angajați ai ISU Cluj care au reprezentat cu succes instituția în diferite competiții sportive.

pompieri isu cluj (1)

Astfel, la înot au obținut rezultate notabile locotenent Cornea Ciprian, locotenent Gîrbău Cosmin și sublocotentent Ruș Dragoș, în vreme ce plutonier adjutant Micloș Andrei a ocupat locul doi la o competiție de tenis de masă rezervată salvatorilor.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Inundație de la ploaie în Vivo Cluj-Napoca. ”Facem un duș”.

Publicat

vivo

Un clujean a surprins o inundație la centrul comercial Vivo de lângă Cluj-Napoca, incidentul datorându-se ploii. 

”Bine ați venit la Vivo Cluj-Napoca, facem un duș aicea. Frumos”, a comentata acesta.

Reprezentanții mall-ului au declarat că inundația s-a produs din cauza ploii.

”Se executau lucrări de reparație la hidroizolație și a venit ploaia. Colegii de la Tehnic au încercat să rezolve problema cât mai repede. S-a decopertat tavanul și s-au făcut lucrări dar, din păcate, a venit ploaia peste noi. Problema s-a rezolvat”, au spus reprezentanții Vivo.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax