Connect with us

EVENIMENT

Vezi aici care sunt farmaciile din Cluj unde se găsește Euthyrox

Publicateutyrox

În mai multe farmacii din țară, începând de ieri a apărut Euthyrox, mai exact, echivalentul spaniol al acestuia, Eutirox. 5000 de cutii au fost livrate în această săptămână de către Asociaţia Distribuitorilor Europeni de Medicamente, cu avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

Singurele farmacii din Cluj-Napoca care vând acest medicament sunt Alma. Medicamentul este esenţial în tratamentul pacienţilor cu afecţiuni tiroidiene, în patologia guşii benigne sau maligne ale adultului, în completarea deficitelor de substituţie cu hormoni tiroidieni, în hipotiroidie sau în cazul extirpărilor totale sau parţiale ale tiroidei.

Aici puteți vedea adresele de unde se poate ridica tratamentul pentru bolile menționate.

Alma, Piaţa Mihai Viteazu nr. 25-26 Program: L-V: 8.00-21.00; S: 9.00-16.00; D: 9.00-14.00.

Alma, B-dul 21 Decembrie, Nr. 4-6 Program: L-V: 8.00-20.00; S: 9.00-16.00; D– închis.

Alma, Str, Avram Iancu, Nr. 492-500 Floresti, Centrul VIVO Program: L-V: 10.00-21.00; S: 9.00-16.00; D: 9.00-14.00.

Citește și: Mii de cutii de Eutirox în valoare de 18.000 de euro ajung și în farmaciile clujene

Karla Fanea

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Coroană de flori la statuia lui Matei Corvin, la 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon

Publicat

Trei clujeni de etnie maghiară au depus azi o coroană de flori cu mesajul ”Am fost, suntem, vom fi” în limba maghiară în fața statuii lui Matei Corvin din Piața Unirii, pentru a marca 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.

Îmbrăcați în doliu, cei trei au depus coroana la ora 17,30, în condițiile în care în 4 mai 1920 a fost semnat Tratatul de la Trianon la ora 17,32.

La ora când s-a depus coroana de flori au fost trase și clopotele de la Biserica Piaristă de pe str. Universității.

Vicepreședintele Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) Matis Jeno a spus că ziua de 4 iunie este una de doliu pentru maghiarii de pretutindeni iar prin depunerea coroanei de flori s-a dorit să se aducă un omagiu celor care în ultima sută de ani au luptat pentru întregirea națiunii maghiare.

Acțiunea a fost supravegheată de zeci de jandarmi.

De asemenea, la o biserică reformată din cartierul Dâmbu Rotund au depus coroane de flori și președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, viceprimărița Clujului, Olah Emese și alți lideri ai UDMR.

A.P.

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujeanul care și-a lăsat fetița de doar câteva luni la volan a fost sancționat contravențional

Publicat

Clujeanul care și-a lăsat fetița de doar câteva luni la volan a fost sancționat contravențional. În spațiul online a apărut acum câteva zile un video cu un tată care își ține fetița în brațe în timp ce conduce propriul autoturism. A fost identificat de poliție și este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Călărași, județul Cluj.

Pe aceeași temă: Teribilism gratuit. Un șofer clujean inconștient și-a pus fetița de doar câteva luni la volan

Acesta fost invitat la sediul Poliției municipiului Turda pentru clarificarea situației de fapt. A fost dispusă măsura sancționării contravenționale conform Legii 61/1991, R, pentru săvârșirea de fapte de natură de a provoca indignarea cetățenilor.

Totodată, acesta a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 R, pentru nerespectarea obligației conducătorului de autovehicul de se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranță sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate. Astfel, polițiștii au anunțat DGASPC, autoritate competentă, în vederea luarii măsurilor legale care se impun.

K. F.

Citește mai departe

ECONOMIE

Cele 11 tipuri de salarii minime: salariul minim al unui absolvent de facultate crește la 4906 lei

Publicat

Legea conform căreia salariul minim pe economie se schimbă în funcție de gradul de pregătire al salariatului s-a votat în Parlamentul României. Grila de salarizare este bazată pe nivelul de pregătire profesională a angajatului. Dacă și președintele Klaus Iohannis va fi de acord cu legea, aceasta va fi promulgată.

Cum se calculează noul salariu minim pe economie, în funcție de nivelul de pregătire

În practică, vor exista 11 tipuri de salarii minime pe economie. Modul de calcul al acestora se bazează pe un coeficient stabilit prin lege (grila coeficientelor se poate vedea mai jos). Așadar, salariul minim pe economie se înmulțește cu coeficientul. Astfel, un absolvent cu studii superioare are salariul minim calculat astfel: 2,2 (coeficientul) x 2,230 (salariul minim pe economie)= 4906 lei.

„Prin stabilirea unor indicatori minimali de ierarhizare privind salarizarea personalului din economia naţională se urmăreşte garantarea unor forme de protecţie minimă a venitului salariatului, precum şi menţinerea unei motivări adecvate a muncii prin evitarea aplatizării excesive a grilei de salarizare”, explică iniţiatorii legii.

Totuși, salariul muncitorilor necalificați va rămâne neschimbat întrucât coeficientul atribuit acestei categorii de persoane este 1. Legea a fost propusă de fostul ministru al muncii, Marius Budăi, și alți 37 de parlamentari PSD, PNL, ALDE, USR și UDMR.

 

Ștefan Chețan

Citește mai departe

EVENIMENT

Se reiau zborurile din Cluj spre Tel Aviv

Publicat

După ce mai bine de trei luni zborurile au fost întrerupte, încet-încet, aeroporturile încep să prindă viață. Cursele se reiau pe rând, lucrurile intrând în normalitate.

Compania aeriană WIZZ AIR va relua zborurile de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj către Tel Aviv, începând cu data de 6 Iunie 2020. Zborurile vor fi operate în zilele de marți și sâmbătă după următorul program:

Cluj-Napoca (CLJ) – Tel Aviv (TLV): marți, sâmbătă, plecare 06:15 – sosire 09:15

Tel Aviv (TLV) – Cluj-Napoca (CLJ): marți, sâmbătă, plecare 10:05 – sosire 13:15

Din data de 2 Iulie 2020, numărul frecvențelor către Tel Aviv va crește. WIZZ AIR va introduce o frecvență suplimentară în ziua de joi, iar zborurile vor opera după următorul program:

Cluj-Napoca (CLJ) – Tel Aviv (TLV): marți, joi, sâmbătă, plecare 06:15 – sosire 09:15

Tel Aviv (TLV) – Cluj- Napoca (CLJ): marți, joi, sâmbătă, plecare 10:05 – sosire 13:15

Biletele s-au pus deja în vânzare și se pot rezerva on-line pe site-ul companiei WIZZ AIR.

Având în vedere măsurile care trebuie respectate pe aeroport, pentru prevenirea răspândirii pandemiei Covid-19, pasagerii sunt rugați să se prezinte la aeroport, pentru formalitățile de check-in, cu 3 ore înainte de zbor și să urmărească informările companiei aeriene despre zborul pentru care și-au achiziționat bilete de avion.

Citește mai departe