Connect with us

EVENIMENT

Vești bune pentru cocalari și pițipoance! Luis Vuitton va scoate pe piață o mască la 800 eur

Publicat


Louis Vuitton, renumita casă de modă,  va scoate pe piață la sfârșitul lunii octombrie o vizieră transparentă cu monogramă la preţul de 800 de euro.

Masca de protecţie LV Shield va fi o alternativă de lux la masca sanitară din farmacie. O vizieră transparentă din plastic, montată pe o curea elastică, inclusiv cu monogramă, împodobită cu detalii aurii şi al cărei ecran fotocromatic se întunecă în funcţie de luminozitate.

Viziera poate fi purtată ca o mască pe față sau transformată într-un cozoroc. Această mască va fi vândută din 30 octombrie pe site-ul mărcii şi în câteva magazine.

Sursa: Adevărul

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Moisin (PNL): Locatarii din apartamentele de la subsol, parter, mezanin și etajul 1, scutiți de cheltuielile cu liftul

Publicat

De

Moisin

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, a inițiat în acest an un proiect legislativ pentru modificarea Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea organizațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, care prevede scutirea de la plata cheltuielilor aferente liftului, pentru că nu îl folosesc.

Radu Moisin a declarat, miercuri, la prezentarea raportului de activitate pe primele 6 luni ale anului 2024, că prin propunerea de modificare legislativă se intervine asupra aspectelor ce privesc cheltuielile pentru energia electrică consumată de ascensor, care are ca obiect ”exonerarea de la obligația plății persoanelor care locuiesc în apartamentele situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin”.

”Deși Legea nr. 196/2018 prevede posibilitatea scutirii de la plata cheltuielilor mai sus menționate, oportunitatea acestei decizii aparține, exclusiv, adunării generale a asociației de proprietari, scutirea nefiind aplicată automat. Din aceste considerente, intervenția legislativă de modificare a alin. (5) al art. 75 justifică interesul de a exclude o măsură discriminatorie și disproporționată, raportat la responsabilitatea obligației de plată, fiind, în prezent, în situația în care, pentru aceeași situație în fapt, unii coproprietari ai apartamentelor situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin să li se aplice un regim de plată diferențiat, în funcție de aprecierea subiectivă a adunării generale a asociației de proprietari, neavând un cadru legal de diferențiere și stabilitate transparentă a categoriilor exceptate de la cheltuielile aferente”, a precizat Moisin.

Acesta a precizat că proiectul de lege a fost depus în luna iunie, urmează să fie votat, întâi de Senat și speră să fie adoptat de Camera Deputaților, care este cameră decizională, până la sfârșitul acestui an.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

COD PORTOCALIU de caniculă, în județul Cluj. Temperaturi de până la 39 de grade Celsius

Publicat

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă pentru ziua de joi, 11 iulie, în sudul și vestul țării, inclusiv la Cluj. Temperaturile vor atinge până la 39 de grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea nu vor scădea sub 20 de grade.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, val de căldură persistent și disconfort termic accentuat, valabilă în ziua de joi, 11 iulie, în mai multe regiuni ale țării.

Val de căldură și disconfort termic accentuat

În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica.

Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală. Restul teritoriului se află sub cod galben de caniculă, potrivit ANM.

În municipiul Cluj-Napoca, temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius în următoarele zile, iar minimele nu vor scădea sub 18 grade, potrivit prognozei AccuWeather.

Temperaturi ridicate și în cursul zilei de miercuri

Astăzi, județul Cluj se află sub cod galben de caniculă. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă.

Indicele temperatură-umezeală va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițistul clujean judecat pentru viol, prins drogat la volan. Conducea o mașină cu autorizația de circulație expirată

Publicat

viol

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au oprit, sâmbătă, pentru control un autoturism condus pe strada Eroilor, din comuna Florești și au constatat că la volan se afla un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, iar din verificări s-a constatat că acesta are calitatea de polițist, încadrat la IPJ Cluj. Acesta este Răzvan Petruș, de la Poliția Rutieră, trimis în judecată pentru viol cu degetele, faptă petrecută în 2022.

”Cel în cauză a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, bărbatul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ”, a transmis IPJ Cluj.

Totodată, verificarea documentelor autoturismului au condus la stabilirea faptului că autorizația de circulație provizorie era în afara termenului de valabilitate.

”În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, urmând ca aspectele constatate să fie transmise unității de parchet competente.

Verificări interne

Totodată, conducerea inspectoratului a dispus demararea de verificări pe linie internă, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Facem precizarea că la momentul depistării, bărbatul de 38 de ani se afla în afara orelor de program. De asemenea, începând cu luna martie 2023, acesta se afla la dispoziția unității, îndeplinind sarcini și atribuții de serviciu stabilite de conducerea unității, ca urmare a unui dosar penal aflat în desfășurare”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj se delimitează ferm de orice activitate aflată în afara normelor prevăzute de lege și sprijină activități penale aflate în desfășurare, urmărindu-se astfel asigurarea unui serviciu în slujba comunității bazat pe profesionalism și transparență.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Tur ghidat prin cel mai mare parc al Clujului. Cum arată amplasamentul viitorului Parc Est

Publicat

Clujenii pot participa la un tur ghidat pe amplasamentul viitorului Parc Est, cel mai întins parc de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Miercuri, de la ora 19.30, clujenii pot lua parte la un tur ghidat prin viitorul Parc Est, sub îndrumarea arhitectului Mircea Munteanu, coordonatorul proiectului.

Tur ghidat prin cel mai mare parc al Clujului. Cum arată amplasamentul viitorului Parc Est

„Participă miercuri, 10 iulie, ora 19.30, întâlnire la pontonul lacului 1 din Gheorgheni (Parcul Iulius), la un tur ghidat prin Parcul Est pentru a vedea cum arată după ce bună parte din depozitele parcului au fost mutate, dar și ce mai facem pentru ca zona să fie curățată și vizitată de clujeni.

Observă și unul dintre cele mai valoroase habitate verzi din interiorul orașului, odată cu apariția cartierului Sopor. (…) Află de ce dorim să creăm cel mai mare spațiu public verde din oraș sub forma unei arii naturale urbane protejate în Parcul Est, dar și cum ne implicăm pentru a contura Inelul Verde Metropolitan”, transmit activiștii de la SOS Parcul Est, organizatorii turului ghidat.

Printre invitați se numără:

  • Mircea Munteanu, coordonatorul proiectului de Parc Est
  • Laura Macovei, coordonator județean Let’s Do It, Romania!
  • Adi Dohotaru, președinte Societatea Organizată Sustenabil / SOS Parcul Est – moderator

Parc întins pe 45,5 ha de teren

Zona care poarta deja denumirea de Parcul Est are o suprafață totală de 45,5 ha și cuprinde luciul de apă și malurile Lacului 3, zona fostei pepiniere a RADP și o porțiune umedă care, alături de o salbă de lacuri, constituie un biotop unic în municipiul Cluj-Napoca. Viitorul Parc Est ar urma să devină, în urma proiectului de amenajare, un nod important în rețeaua verde a orașului, dar și cel mai întins parc din municipiu.

Parcul va avea funcțiuni de loisir, specifice unui parc urban cu toate dotările – grădini publice, spații pentru expoziții, stații de încărcare pentru vehiculele electrice, sisteme moderne de iluminat și irigație.

Totodată, vor exista amenajări pentru practicarea sportului în aer liber, precum terenuri de tenis, baschet sau mini-fotbal, inclusiv sporturi indoor, prin construirea unei clădiri dedicate.

De asemenea, va fi construit și un amfiteatru cu 400 de locuri care va putea fi utilizat pentru organizarea de evenimente culturale.

Peste 100 de imobile și terenuri, expropriate

Primăria Cluj-Napoca a demarat, în mai 2024, exproprierea terenurilor pentru Parcul Est, cel mai întins parc din Cluj-Napoca. Valoarea despăgubirilor se ridică la 82,7 milioane de lei.

Peste 100 de imobile și terenuri aflate în proprietate publică și privată vor fi expropriate de Primăria Cluj-Napoca pentru realizarea lucrărilor de amenajare a Parcului Est, cel mai întins parc din municipiu.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax