Connect with us

EVENIMENT

UPDATE/ NEATENȚIE. O mașină a intrat într-o motocicletă pe Bulevardul 1 Decembrie. Două persoane au ajuns la SPITAL

Publicat


Un accident de circulație, soldat cu doi răniți, a avut loc pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca.

Din primele informații oferote de polițiști, șoferul unei mașini care se afla pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, la punerea în mișcare a autovehiculului ar fi intrat în coliziune cu o motocicletă, condusă de un bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca, pe aceeași stradă, cu direcția spre strada Miraslău.

În urma impactului, motociclul s-a răsturnat pe drum.

Conducătorul motocicletei, dar și pasagerul acestuia, un bărbat de 36 de ani, din Florești, au fost transportați la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Atât conducătorul motocicletei, cât și șoferul mașinii, un bărbat de 60 de ani, din comuna Vultureni, au fost testați cu aparatul etilotest. Rezultatele au fost negative.

UPDATE

La locul accidentului au ajuns de urgență o autospecială, un echipaj SMURD și un echipaj SAJ .

Pompieri au găsit la fața locului un autoturism și o motocicletă avariate, iar conducătorul și pasagerul motocicletei erau întinși pe jos necesitau asistență medicală.

Cei doi erau în stare de conștiență și cooperanți.

Victimele în vârstă de aproximativ 30 de ani, au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ, fiind transportate la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au asigurat măsuri de prevenirea incendiilor, având în vedere scurgerile de combustibil din rezervorul motocicletei.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

UMF Cluj investește peste 10 milioane de lei în amenajarea Centrului de Cercetare Privind Dezvoltarea Medicamentului

Publicat

De

cladire farmacia b

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca investește peste 10 milioane de lei în amenajarea Centrului de Cercetare Privind Dezvoltarea Medicamentului, situat pe strada Victor Babeș, nr. 41.

Proietul vizează consolidarea, renovarea și modernizarea clădirii “Farmacia B”, unde până acum se organizau cursuri pentru studenți, și este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Lucrările licitate acum se vor desfășura pe o perioadă de doi ani.

Specialiștii universității se vor întâlni aici cu profesioniști din domeniul farmaceutic (companii de medicamente, farmacişti) care pot colabora cu Facultatea de Farmacie în cadrul unor proiecte, pe diverse teme, referitoare la dezvoltarea, fabricarea, calitatea, eficiența și siguranța produselor medicamentoase.

Vor fi amenajate 13 laboratoare de cercetare, 5 laboratoare didactice, 6 săli de lucrări practice și 10 birouri pentru doctoranzi, asistenți, șefi de lucrări și profesori.

Intervenția asupra clădirii situată în zona de protecție istorică a orașului este necesară și din cauza degradării în timp a imobilului, în special din cauza umidității care a pătruns în structură.

Imobilul va fi recompartimentat, consolidat, iar elementele de arhitectură care pot să fie păstrate vor fi curățate prin sablare.

În urma proiectului se va facilita și accesul persoanelor cu dizabilități la toate nivelurile, printr-un lift panoramic exterior, din sticlă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Kelemen Hunor: În fiecare an din ultimii 30 am pierdut câte un oraș de câte 116.000 de locuitori

Publicat

De

Președintele UDMR Kelemen Hunor a vorbit sâmbătă la Congresul PNL despre declinul demografic înregistrat în România. După ce a atras atenția asupra priorităților Guvernului, acesta a spus: „Cui ne adresăm? Pentru cine facem aceste lucruri?”.

Kelemen Hunor a menționat că PNL și UDMR fac parte din aceeași familie politică, sunt membri ai PPE și ai coaliției guvernamentale.

„Putem să avem și avem dispute, dar pe parcurusl anilor, când am fost parteneri de guvernare, am înțeles că într-o coaliție e nevoie de răbdare, de înțelegere, de compromisuri. Această experineță e un prim argument, un motiv solid și în 2021, în toamna congreselor partidelor din coaliție, în condiții politice, sociale dificile să nu reunțăm la parteneriat și să trecem peste neînțelegerile de moment, peste orgoliile personale”, a spus liderul UDMR.

După ce a enumerat priorritățile guvernului, acesta a spus „Cui ne adesăm? Pentru cine facem aceste lucruri?”.

Kelemen Hunor a spus că România a pierdut în fiecare an peste 100.000 de locuitori.

„În 1967, și am ales acest an pentru că m-am născut în 1967, s-au născut în România 528.000 de copii. În 1990, la 23 de ani de la prima generație de decreței, s-au născut 314.746 de copii, în 2020 178.609 copii s-au născut și în același an în România au înregistrate aproape 300.000 de decese. În 2019, 4 milioane de cetățeni care s-au născut în România au trăit și trăiesc în mod constant în afara României. Acest lucru înseamnă că noi în fiecare an din ultimii 30 de ani am pierdut câte un oraș de câte 116.000 de locutori”, a spus Kelemen Hunor.

Conform acestuia, trendul demografic este catastrofal, dar poate fi oprit.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

283 noi cazuri de COVID la Cluj în ultimele 24 de ore. 51 au fost internați la ATI

Publicat

De

În ultimele 24 de ore la Cluj s-au înregistrat 283 noi cazuri de COVID.

Numărul de teste efectuate a fost de asemenea mare, peste 3100.

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

➡️ Rata incidenței pe județul Cluj : 3,45

➡️ În ultimele 24 de ore, 283 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

➡️ Total număr de teste 3.132 din care 533 diagnostic grupe de risc, 506 teste efectuate la cerere și 2.093 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 691.342 de teste, la nivelul județului Cluj;

➡️ 51 persoane internate în ATI;

➡️ Total vindecați și externați 3.468 din care 2.305 din județul Cluj;

➡️ Total decedați 1.101 din care 690 din județul Cluj.

🔴 În acest moment sunt internați 371 pacienți.

Citește mai departe

EVENIMENT

Florin Cîțu nu e lăsat să își susțină moțiunea la congresul PNL: Se strigă din sală „Demisia”

Publicat

De

Premierul Florin Cîțu nu este lăsat să își susțină moțiunea „România Liberală” la Congresul la care candidează pentru președinția partidului. Din sală se strigă „Demisia”. A intervenit Ludovic Orban, care a cerut delegaților să fie lăsat Cîțu să își prezinte moțiunea.„Nu e nevoie”, i-a spus Cîțu.

„Demisia, demisia”, i s-a strigat din sală lui Florin Cîțu în momentul în care a urcat pe scenă să prezinte moțiunea.

În sală erau și liberali care afișau pancarde pe care scrie „Florin Cîțu președinte”.

Theodor Stolojan a intervenit să le-a cerut liberalilor care îl contestau pe Cîțu să-l lase să-și prezinte moțiunea.

„Cei care strigați demisia știți că înseamnă să vă dați jos propriul guvern. Numai Dragnea făcea așa ceva”, a spus Cîțu.

La începutul discursului în sală se huiduia, motiv petru care Florin Cîțu a spus: „Sper că nu așa arată disperarea”.

A intervenit și Ludovic Orban: „Am rugămintea către toți susținătorii mei să stea liniștiți, să îl lase să-și prezinte moțiunea. Noi suntem pozitivi”, a spus Orban

„Nu am nevoie de susținere”, a completat Cîțu.

sursa: Mediafax

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate