Connect with us

EVENIMENT

Un singur clujean în lotul de 32 de jucători pentru semifinala cu Georgia din Rugby Europe Championship 2024

Publicat


Stafful tehnic al naţionalei României a anunţat un lot de 32 de jucători pentru meciul cu Georgia, din semifinalele Rugby Europe Championship 2024, potrivit site-ului Federaţiei Române de Rugby, lot în care se regăseşte un singur clujean.

”Stejarii”, 17 înaintaşi şi 15 jucători de treisferturi, se vor reuni pentru acest meci duminică, urmând să intre într-un stagiu de pregătire la Izvorani. Plecarea spre Tbilisi este programată pe data de 28 februarie. Pentru această partidă, echipa l-a pierdut pe căpitanul Ovidiu Cojocaru, accidentat la umăr în meciul cu Portugalia.

„Este greu în acest moment să vorbim de echipă, de selecţie, sunt mulţi accidentaţi, jucători care nu pot fi prezenţi, dar băieţii care s-au pregătit până acum au în continuare motivaţia necesară pentru a începe o nouă săptămână de pregătire înainte de plecarea în Georgia.

Construcţia unei echipe necesită timp trebuie să acceptăm că uneori dăm şi greş, dar întotdeauna trebuie să reacţionăm. Este ceea ce aştept şi eu. Jucători tineri, cu experienţă sau nou-convocaţi formează această echipă şi trebuie să găsim echilibrul perfect pentru restul competiţiei”, a declarat antrenorul echipei României, David Gerard.

Meciul Georgia – România va avea loc sâmbătă 2 martie, în semifinalele Campionatului European, la Tbilisi, pe Stadionul ”Miheil Meshi”, de la ora 14:00 (ora României).

Lotul României pentru meciul cu Georgia:

Pilieri: Alexandru Savin (CS Rapid), Ciprian Chiriac (SCM USV Timişoara), Iulian Hartig (Bassin d’Arcachon), Vasile Bălan (CSA Steaua), Alexandru Gordaş (CS Dinamo), George Ilincuţă (CSA Steaua);

Taloneri: Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Florin Bărdaşu (CS Rapid);

Linia a doua: Marcel Rusu (CS Dinamo), Ionuţ Lucian Mureşan (SCM USV Timişoara), Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Andrei Mahu (Massy);

Linia a treia: Dragoş Ser (SCM USV Timişoara), Damian Strătilă (CSA Steaua), Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Andrei Mitu (Pau);

Mijlocaşi la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), Florin Surugiu (CS Rapid);

Mijlocaşi la deschidere: Hinckley Vaovasa (CS Dinamo), Alin Conache (CSA Steaua), Daniel Plai (SCM USV Timişoara);

Aripi: Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Teodor Ursu (CSU ELBI Cluj), Romeo – Corrado Şteţco (SCM USV Timişoara);

Centri: Tangimana Fonovai (CS Rapid), Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), Gabriel Pop (GDS Cascais), Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), Alexandru Prescură (CS Rapid);

Fundaşi: Ovidiu Neagu (CS Dinamo), Marius Simionescu (SCM USV Timişoara).

Staff: David Gerard – antrenor principal, Jonathan Edward Brooks Callard – antrenor cu treisferturile şi atac, Simon Maisuradze – antrenor înaintare, Raphael Francois Saint-Andre – antrenor asistent cu treisferturile şi îndemânare (skills), Michael Dallery – antrenor principal cu pregătirea fizică, Paul Cere-Labourdette – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Carpo – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Răzvan Wanya Crîngu – medic, Marius Lică Todosi – kinetoterapeut, David Popa – analist video.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age și Sean Paul, printre headlinerii Electric Castle

Publicat

De

Artiști Electric Castel 2024

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini au fost confirmați și țin capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle de la Cluj.

Pe scenă vor urca și frații Cavalera, fondatorii trupei Sepultura, dar și cei mai tari artiști români ai momentului.

Peste 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie. Abonamentele, în promoție specială de 139 de euro, pot fi achiziționate acum.

VIDEO. Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age și Sean Paul, printre headlinerii Electric Castle

Massive Attack și Queens of The Stone Age au creat stiluri muzicale, devenind repere pentru generații întregi de muzicieni, în timp ce trupe precum Bring Me The Horizon și Chase and Status revoluționează prin versatilitate și apetitul de a experimenta în zone muzicale diferite, arată organizatorii festivalului.

Bring Me The Horizon

Bring Me The Horizon

Sean Paul, unul dintre cei mai prolifici artiști dancehall din toate timpurile, este surpriza ediției.

Sea Paul la Electic Castle

Imaginea sa e tot ce te-ai aștepta de la un rapper născut în capitala stilului reggae, însă palmaresul în hit-uri (1.2 miliarde de ascultări doar in 2023) și premii (Grammy, AMA, Billboard) spune mult mai multe despre ambiție, talent și puterea de a crea un brand.

În registrul opus, Paolo Nutini vine cu un cocktail de rock și soul, o voce care răscolește emoții și peste 20 de ani de carieră care i-au adus milioane de fani

Paolo Nutini, Electric Castle

Cei doi se alătură unui anturaj muzical creat de organizatori pentru a scoate fanii festivalului din zona de confort.

„Cel mai țicnit DJ al momentului” vine la Bonțida

Cu Marc Rebillet, cel mai țicnit DJ al momentului, Shaquille O’Neal aka DJ Diesel aka vedetă NBA convertită în star drum and bass, Sevdaliza, artista ce experimentează cu ritmurile iraniene în muzica pop, și L’Entourloop, proiectul colectiv condus de doi francezi ce pozează în „bunici ai hip-hopului”, Electric Castle refuză rețetele în line up și își urmează propriul instinct creativ.

Electric Castle înseamnă și 5 zile de party non-stop, întreținut, anul acesta, de regina muzicii techno, Nina Kravitz, Hernan Cattaneo, un nume important în progressive house, DJ Shadow, maestru în arta de sampling, Kungs (foto), Todd Terje, și mulți alți DJi în premieră în festival.

Revin la castel Sasha și Bonobo, producători descoperiți de fanii festivalului la primele ediții și mereu foarte bine primiți aici.

Max și Igor Cavalera, pe scenă la Castel

Pentru cei care își iau energia din rock, aventura muzicală va trece prin metal alături de frații Max și Igor Cavalera, fondatorii Sepultura ce au reînregistrat două dintre albumele „clasice” ale trupei și le vor prezenta live, într-o formulă nouă, Sleaford Mods, probabil cea mai punk trupă din UK la ora actuală, sau garage rock cu Iguana Death Cult și She Wants Revenge.

Queens of The Stone Age

Palaye Royale adaugă un strop de eleganță în line up, cu stilul lor unic, autodefinit ca fashionart-rock.

Ce artiști români vin la Electric Castle

Ritmuri latino, africane sau orientale își găsesc spațiu pe cele 10 scene ale festivalului și la ediția a 10-a.

Fie că vor cânta în spaniolă, precum iLe, câștigătoare a Latin Grammys pentru cel mai bun album urban, în turcă, așa cum o fac Derya Yildirim & Group Șimșek, sau pe ritmuri congoleze, o premieră prin concertul Fulu Miziki, artiștii aduc o importantă contribuție la misiunea festivalului de a promova muzică de calitate din întreaga lume.

Artiștii români rămân în centrul atenției și la ediția a 10-a a festivalului: Subcarpați, Vița de Vie, Coma, Vama, Irina Rimes, Byron, Delia, Șuie Paparude, CTC și alte zeci de nume sunt confirmate de către organizatori.

Lista completă a artiștilor prezenți la Electric Castle 2024, toate tipurile de abonamente disponibile și opțiunile de cazare în campingul festivalului pot fi găsite AICI.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Subprefectul de Cluj, Răzvan Ciortea (PSD), ori primar la Turda, ori senator, după alegerile comasate din 9 iunie

Publicat

De

răzvan ciortea

Subprefectul județului Cluj, Răzvan Ciortea, are viitorul politic asigurat după alegerile comasate din 9 iunie, el având la dispoziție două opțiuni, în funcție de rezultate.

Ciortea a fost desemnat candidat al PSD la Primăria Turda și dacă îl va învinge pe liberalul Cristian Matei, va ajunge primar.

Locul 2 la Senat

Dar și dacă pierde, Răzvan Ciortea nu va rămâne în Prefectură, în condițiile în care figurează pe locul 2 pe lista PSD pentru Senat, depusă de partid la alegerile din 2020.

Primul loc a fost ocupat în urmă cu 4 ani de președintele PSD Cluj, Vasile Dâncu, care acum va candida pentru un post de europarlamentar pe lista comună PSD-PNL, unde este pe poziția 9, eligibilă.

Astfel, după 9 iunie, Dâncu va demisiona din Senatul României și va pleca la Bruxelles, la PE, iar în locul lui va intra Răzvan Ciortea, pentru un mandat de 6 luni, până la alegerile parlamentare din 8 decembrie.

Dacă Ciortea va câștiga Primăria Turda, PSD va trebui să valideze următorul sau următorii membri de pe lista pentru Senat, de pe locurile 3, 4 și 5 pentru a ocupa funcția lăsată vacant de Vasile Dâncu.

Lista PSD

Astfel, pe locul 3 apare Claudia Anastase, pe 4 Mihai Mocanu, pe 5 Florin Groza și pe 6, ultimul, Laurențiu Oprea.

După alegerile din 9 iunie, și plecarea lui Răzvan Ciortea fie ca primar la Turda, fie ca senator, PSD va trebui să nominalizeze în locul acestuia un alt subprefect, inițial pentru 6 luni, până la alegerile parlamentare.

Ulterior, în funcție de rezultate și de negocierile privind împărțirea funcțiilor de prefect, PSD ar putea avea un prefect la Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Calitatea aerului, afectată la Cluj-Napoca din cauza incendiilor de vegetație de la Sfântul Ion și Vâlcele

Publicat

De

Calitatea aerului la Cluj

Calitatea aerului din Cluj-Napoca este afectată din cauza a două incendii de vegetație care au avut loc marți în două zone diferite ale orașului.

Mai mult, în această dimineață, incendiul de la marginea pădurii de la Sfântul Ion a reizbucnit.

Calitatea aerului, afectată la Cluj-Napoca din cauza incendiilor de vegetație de la Sfântu Ion și Vâlcele

Astfel, potrivit Strop de Aer, o platformă independentă de monitorizare a calității aerului în timp real, calitatea aerului din Cluj-Napoca, miercuri, 10 aprilie, este „Moderată”.

Marți, au avut loc două incendii de vegetație, la Sfântul Ion și în zona centurii Vâlcele, care s-au resimțit în calitatea aerului și în măsurătorile senzorilor.

Degajări de fum au fost și miercuri dimineața după ce incendiul de la Sfântul Ion a reizbucnit.

„Și în această dimineață un curent de aer îmbibat cu fum acoperea zona Bună Ziua și Calea Turzii. Toate rețelele private au înregistrat prezența fumului în oraș”, arată cei de la Stop de Aer.

Astfel, clujenii sunt sfătuiți ca în următoarea perioadă să evite activitățile fizice și sportul în aer liber mai ales în zonele cu fum.

 

Sursa foto și video: Stop de Aer

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Pompierii clujeni reiau acțiunea de stingere de la Sf. Ion. Incendiul a reizbucnit. Fumul, simțit în Zorilor și Mănăștur

Publicat

De

pompierii

Pompierii clujeni au reluat, miercuri dimineața, acțiunea de stingere din zona pădurii de la Sf. Ion după ce incendiul de lizieră a reizbucnit. S-a degajat mult fum sesizat de clujenii care locuiesc în Zorilor și Mănăștur.

La fața locului au fost trimise alte două autospeciale de stingere, care au suplimentat forțele de intervenție, urmând să li se alăture în sprijin și reprezentanți de la Ocolul Silvic și de la RADP.

Reprezentanții ISU Cluj au precizat că marți au fost afectate de incendiul de litieră de pădure aproximativ 10 hectare de teren, incendiul fiind lichidat, dar au rămas focare mocnite care nu au putut fi observate pe timpul nopții de echipajul unei autospeciale rămas în supraveghere.

Fum degajat

pompierii

”Terenul fiind accidentat, nu s-a văzut să fie flacără, însă au ars mocnit mai multe focare. Pompierii care au rămas peste noapte au protejat mai mult zona drumului și din apropierea unor case.

Am deplasat la fața locului alte două autospeciale de stingere, au venit de la Ocolul Silvic și vor veni și de la RADP, să vedem cum pot aduce cisterne cu apă. Se vor reporni operațiunile de stingere

S-a degajat mult fum în zonă”, au spus pompierii clujeni.

pompierii

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax