Connect with us
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

Un nou început de weekend, un nou film în Iulius Parc

Publicat


E ok să te uiți la Netflix, dar știi ce e și mai cool? Să petreci timp cu prietenii tăi, în aer liber, la un film care combină două genuri total opuse: drama și comedia. Pelicula ce va rula în această săptămână la Movie Nights, în Iulius Parc, îți va da un boost de bună dispoziție.

Petrece ultimul weekend al verii în Iulius Parc, la film, sub clar de lună! Vineri, 28 august 2020, de la ora 21.00, Movie Nights îți prezintă pelicula „Blinded by the Light”, apărută în anul 2019. Un adolescent încearcă să își înțeleagă familia și să se integreze în comunitate, însă descoperă muzica lui Bruce Springsteen, iar acest lucru îl determină să privească lucrurile cu alți ochi. Producția îmbină drama, pasiunea pentru muzică și situațiile umoristice. Rezervările se pot face accesând pagina de Facebook a evenimentului.

Pentru ca „sala de cinema” outdoor să fie cât mai cozy și friendly, noul partener al Movie Nights, Cemacon, îți pune la dispoziție șezlonguri confortabile, pentru și mai multă relaxare.

Movie Nights este un proiect Iulius Mall Cluj și Raiffeisen Bank, ce are loc în Iulius Parc, oferindu-ți prilejul de a te bucura de filme în aer liber și în siguranță. Accesul este gratuit, însă, pentru a păstra distanțarea fizică, locurile sunt limitate. În plus, fluxul de intrare și ieșire în perimetrul evenimentului este diferențiat, la intrare este monitorizată temperatura și se impune respectarea măsurilor de siguranță și distanțare fizică.

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, filmul va fi reprogramat pentru o dată ulterioară, ce va fi anunțată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Apă POTABILĂ pentru satul Gheorgheni. Guvernul a alocat 3 milioane de lei pentru instalarea unei conducte noi

Publicat

De

Locuitorii din satul clujean Ghoergheni nu au apă din luna iulie. Alimentarea cu apă fost sistată după ce în bazinul cde care dispune satul s-a scurs motorină, în urma unui accident rutier.

La propunerea UDMR, Guvernul a alocat 3 milioane de lei pentru instalarea unei conducte noi, care va transporta apa potabilă din Sărădiș în Gheorghieni, județul Cluj, anunță liderul formațiunii, Kelemen Hunor.

Apă potabilă pentru locuitorii din satul Gheorgheni

„La începutul anului școlar le-am spus localnicilor că vom căuta soluții la această problemă. Acesta este un prim pas, deoarece va mai fi nevoie de ajutor guvernamental pentru repararea pagubelor produse”, a spus liderul UDMR.

Citește și: Satul Gheorgheni intră în secolul XXI. Cele 630 de gospodării vor avea CANALIZARE, urmând ca locuitorii să aibă și APĂ potabilă

Cei 3 milioane de lei vor fi alocați pentru o conductă care va aduce apă în satul Gheorgheni din satul Sădăriș, aflat la o distanță de 17 kilometri.

Totodată, localitatea primește 22,5 milioane de lei din programul „Anghel Saligny” pentru rețeaua de canalizare menajeră și racorduri de canalizare, a mai spus Kelemen Hunor.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EDUCATIE

Semnal de ALARMĂ tras la Cluj. Peste un sfert dintre ELEVI spun că li s-au cerut fotografii NUD sau au primit astfel de IMAGINI

Publicat

De

abuz sexual copii

Un sondaj al World Vision România, făcut public de Ziua Educaţiei, arată că 17% dintre elevii de gimnaziu și liceu chestionați au spus că li s-au cerut fotografii nud sau au primit astfel de poze. Mai mult, sondajul relevă că 30% dintre profesori sunt reticenți în a declara abuzurile dacă nu au suficiente dovezi.

Mai mult de un sfert dintre elevii de gimnaziu şi liceu chestionaţi de World Vision România declară că li s-au cerut fotografii nud, iar un procent identic spun că le-au fost trimise astfel de fotografii. Peste 17% dintre adolescenţi spun că, la şcoală, au fost atinşi într-un mod care i-a făcut să se simtă inconfortabil, în cele mai multe cazuri de către colegi.

Pe de altă parte, 30% dintre profesori ar avea reţineri să reclame abuzurile sexuale asupra minorilor – majoritatea dacă nu ar avea suficiente dovezi, arată cele mai recente date din cercetarea „Violenţa sexuală asupra minorilor”, realizată de fundaţie în cadrul proiectului JUSTinACT – Justiţie, acţiune socială şi consolidarea capacităţii civile pentru combaterea abuzului sexual asupra copiilor.

De asemenea, puţin peste unu din cinci adolescenţi ar vorbi cu un profesor dacă ar trece printr-un abuz sexual.

Unu din zece adolescenţi crede că mimarea actului sexual în faţa unei persoane nu reprezintă o formă de abuz sexual

Prima condiţie pentru bunăstarea şi fericirea oricărui copil şi adolescent este să se simtă în siguranţă. De Ziua Educaţiei, fundaţia World Vision România lansează primele rezultate ale consultării realizată în rândul elevilor, profesorilor şi părinţilor în perioada 23-30 septembrie despre abuzurile sexuale asupra copiilor.

Dintre cei 700 de elevi chestionaţi, aproape unu din patru (24%) s-a confruntat la şcoală cu comentarii de natură sexuală. În acelaşi timp, 17.5% spun că la şcoală au fost atinşi într-un mod care i-a făcut să se simtă inconfortabil, în cele mai multe cazuri fiind vorba de colegi.

În 12.7% dintre cazuri, atingerile au venit din partea colegilor, în 1% de la profesori, iar în 3.8% din cazuri adolescenţii au răspuns că de la alte persoane.

Întrebaţi de situaţiile de abuz sexual cu care s-au confruntat în general, nu doar în spaţiul şcolar, 51.5% spun că au avut de-a face cu priviri insistente asupra corpului lor. La peste 26% li s-au trimis fotografii nud şi li s-a cerut să trimită fotografii nud cu ei. Aproape 22% dintre adolescenţi spun că le-a fost atins corpul fără să fie de acord, iar circa 21% au fost urmăriţi pe stradă.

Dintre adolescenţii care spun că s-au confruntat cu atingeri fără consimţământ, doar în 35% dintre cazuri, agresorii sunt necunoscuţi.

Peste 22% dintre elevii chestionaţi spun că obligarea sau invitarea unui minor să vizioneze imagini pornografice este un abuz sexual doar într-o mică măsură sau nu este deloc. Unu din zece adolescenţi crede că mimarea actului sexual în faţa unei persoane, fără ca actul sexual să aibă loc, nu reprezintă deloc o formă de abuz sexual, iar 18.4% cred că este abuz doar într-o mică măsură.

Întrebaţi în ce măsură consideră că insistenţa unui partener de-a întreţine relaţii sexuale, chiar dacă celălalt nu vrea sau are îndoieli este o formă de abuz sexual, 9% au răspuns că este doar în mică măsură sau nu este deloc abuz.

Platformă online pentru raportarea abuzului sexual

16,5% dintre tineri s-ar simţi mai confortabil să denunţe un abuz pe o platformă online, decât faţă în faţă. În acelaşi timp, peste un sfert dintre profesori (27,3%) ar alege o platformă online pentru raportarea unui abuz, comparativ cu apelarea numărului de urgenţă 112 sau Telefonul Copilului 119 (doar 10,9% ar prefera această modalitate).

În cine au adolescenţii cea mai mică încredere să vorbească despre abuzurile sexuale

Unu din trei adolescenţi nu ar avea deloc sau doar în mică măsură încredere să vorbească cu părinţii dacă ar trece printr-un abuz sexual din cauza fricii şi a ruşinii de a nu fi judecaţi. Tot unu din trei n-ar avea încredere deloc sau ar avea încredere scăzută să sune la Poliţie, iar mai mult de unul din doi n-ar apela nici la Protecţia Copilului.

Încrederea cea mai scăzută este, însă, în cadrele didactice. Puţin peste unu din cinci adolescenţi ar vorbi cu un profesor dacă ar trece printr-un abuz sexual.

La fel de grav este că 40% dintre adolescenţi nu ştiu dacă în şcoala lor există un consilier cu care să poată vorbi despre astfel de probleme.

Cum se raportează părinţii şi profesorii la abuzurile sexuale:

 • Actul sexual cu un minor între 15 şi 17 ani este considerat abuz sexual de 73% dintre profesori şi de 74% dintre părinţi;
 • Actul sexual cu un minor sub 15 ani este considerat abuz sexual de către 90% dintre profesori şi părinţi;
 • Trimiterea de fotografii nud către un minor este considerată abuz sexual de către 83% dintre profesori şi de către 80% dintre părinţi;
 • Solicitarea de fotografii nud de la un minor este percepută ca abuz sexual de către 85% dintre profesori şi de către 81% dintre părinţi;
 • Mimarea unui act sexual în faţa unui minor fără ca acesta să aibă loc este considerată abuz sexual de către 80% dintre profesori şi de către 75% dintre părinţi;
 • Comentariile cu tentă sexuală la adresa unui minor sunt considerate abuz sexual de către 76.5% dintre profesori şi 70% dintre părinţi;
 • Actul sexual în care una dintre persoanele implicate opune rezistenţă este considerat abuz sexual de către 89% dintre profesori şi de către 81% dintre părinţi.

Abuzul sexual, subiect aproape tabu în școli

12,6% dintre profesori spun că în şcoala lor nu se vorbeşte deloc despre abuzurile sexuale, în timp ce aproape 45% spun că se vorbeşte doar în mică măsură.

„Doar prin programe educaţionale constante, în care să fie implicată toată comunitatea din jurul copilului, vom reuşi să înlăturăm acel sentiment de ruşine sau de teamă că vom fi judecaţi dacă reclamăm abuzurile sexuale asupra minorilor, care sunt cei mai vulnerabili în faţa acestui fenomen.

Copiii trebuie să fie în siguranţă pentru a fi fericiţi, iar locurile unde îşi petrec cea mai mare parte din timp sunt acasă şi la şcoală. De aceea este foarte important ca nu doar copiii, ci şi părinţii alături de profesori şi autorităţi să conştientizeze că existe mai multe tipuri de abuz sexual şi să aibă o formare de bază în funcţie de care să poată recunoască semnele abuzurilor. În plus, una dintre soluţii pentru raportarea acestor abuzuri identificată în consultarea World Vision este realizarea unui platforme online dedicată”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Ce fel de sprijin solicită profesorii pentru a raporta abuzurile sexuale asupra minorilor:

 • 71% o mai bună colaborare cu Poliţia şi Protecţia Copilului;
 • 50% cursuri de formare;
 • 36% o mai mare deschidere din partea părinţilor;
 • 17% o mai mare deschidere din partea colegilor de cancelarie.

Cum le-ar fi mai uşor profesorilor să raporteze abuzurile sexuale asupra minorilor:

 • 28% să informeze consilierul şcolii;
 • Peste 27% pe o platformă online;
 • 24% să vorbească cu directorul şcolii;
 • 11% să sune la Telefonul Copilului 119 sau la 112;
 • 9% să sune la Protecţia Copilului.

De asemenea, 10,4% dintre profesori au declarat că s-au confruntat în copilărie sau în adolescenţă cu situaţii de abuz sexual.

Chestionarul pentru elevi a cuprins circa 700 de respondenţi: 69.6% rural, 30.4% urban, respectiv 77.6% din liceu şi 22.4% din gimnaziu. Chestionarul pentru cadrele didactice a cuprins 451 de respondenţi: 44% predau în mediul rural şi 56% în mediul urban. Chestionarul pentru părinţi a cuprins circa 1000 de respondenţi: 72,3% din rural şi 27.7% din mediul urban.

Fundaţia World Vision deschide două centre de consiliere şi prevenire în Cluj şi Vaslui

World Vision România a inaugurat pe 5 octombrie, de Ziua Educaţiei, două centre de consiliere şi prevenire a abuzului sexual asupra minorilor în Cluj-Napoca şi în Vaslui.

Centrele vor opera activităţi de prevenţie pentru copii, programe de consiliere parentală de tip Şcoala Părinţilor şi vor fi transmise ghiduri pentru copii, părinţi şi profesori pentru prevenirea şi combaterea abuzului sexual.

Centrele au fost deschise în cadrul proiectului JUSTinACT – Justiţie, acţiune socială şi consolidarea capacităţii civile pentru combaterea abuzului sexual asupra copiilor

 

Citește mai departe

ECONOMIE

17,6 milioane de EURO, prețul final pe care AROBS Transilvania l-a plătit pentru compania Enea Services România

Publicat

De

arobs cipariu

Enea Services România a fost cumpărată de compania clujeană AROBS Transilvania cu peste 17,6 milioane de euro. Acesta este prețul final anunțat la Bursa de Valori București pentru achiziția făcută de compania clujeană în luna aprilie a acestui an.

Voicu Oprean, CEO al AROBS Transilvania Software, anunța achiziția fostei companii Enea Software Development Services, care avea peste 130 de angajați în 3 centre din România, dar și o echipă în SUA, în 7 aprilie.

„Aceasta este de departe cea mai mare achiziția din ultimii ani a companiei”, a spus atunci CEO-ul AROBS Transilvania .

17,6 milioane de EURO, prețul final plătit de AROBS pentru compania Enea

Acum, AROBS Transilvania Software a notificat BVB – Bursa de Valori București în legătură cu prețul final al tranzacției.

Preț final pentru achiziția Arobs Development & Engineering S.R.L. (fosta Enea Services România) a fost stabilit la 17.633.059 de euro, se arată în notificarea către piață.

AROBS Transilvania Software este cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București și a raportat venituri operaționale la nivel consolidat de 128,8 milioane de lei, în primul semestru din 2022, o creștere cu 34% față de aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, compania clujeană a raportat o cifră de afaceri de 126,7 milioane de lei, o apreciere cu 35% față de primul semestru din 2021, EBITDA de 36,7 milioane de lei, o creștere cu 16% și un profit net consolidat de 28,8 milioane de lei, o majorare cu 9% față de primele șase luni din 2021.

Sursa: AROBS Transilvaia, BVB

Citește mai departe

EDUCATIE

FSEGA se alătură parteneriatului UBB Cluj cu mediul de business local. Beneficari vor fi 200 de studenți de la linia germană

Publicat

De

fsega finanatre studenti (2)

Reprezentanții Universității Babeș-Bolyai și cei ai companiilor NTT DATA Romania, MHP Consulting Romania și Porsche AG au semnatactul de prelungire a acordului de sponsorizare a specializării Informatică în limba germană, nivel licență și master, Sisteme Informatice Avansate: proiectare, modelare, dezvoltare.

Evenimentul a avut loc în sala de consiliu a clădirii centrale UBB și l-a avut ca invitat special pe Ambasadorul Germaniei, Excelența Sa domnul dr. Peer Gebauer.

FSEGA intră în parteneriatul cu mediul de business local

Parteneriatul demarat în 2014 a fost prelungit și completat cu o perspectivă nouă, multidisciplinară, care vizează studiul ariei tehnologice, în paralel cu managementul afacerilor, arată reprezentanții UBB Cluj.

Astfel, începând cu acest an universitar, FSEGA se alătură parteneriatului dintre mediul de business și cel academic, continuând astfel angajamentul mediului privat de a contribui la formarea de specialiști care să răspundă nevoilor actuale din piață.

Specializarea „Administrarea Afacerilor în Limba Germană” este orientată înspre formarea de competențe recunoscute la nivel internațional și oferă cele mai recente aspecte ale cunoștințelor în domeniul managementului și controlului în afaceri.

Noua abordare își propune să ofere studenților ambelor facultăți – Facultatea de Matematică și Informatică și FSEGA – atât aptitudinile tehnice pentru a fi promotori ai inovației și digitalizării, dar și abilitățile necesare pentru a putea conduce cu succes echipe și proiecte în industria IT și pentru a face față unui mediu de afaceri digitalizat și inovator.

fsega finanatre studenti (1)

„Cooptarea Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor în acest proiect este o reușită și o oportunitate atât pentru noi, companiile implicate, cât și pentru studenți, de a forma profesioniștii de mâine: lideri vizionari, cu țeluri clare și care urmăresc să aibă, prin munca lor, un impact pozitiv asupra lumii înconjurătoare.

Prin această implicare rămânem fideli motto-ului nostru <<Enabling you to shape a better tomorrow>>, oferind cât mai multor studenți pasionați de informatică și business, vorbitori de limba germană, acces către proiecte reale din sectorul automotive și șansa de a fi îndrumați de mentori din industrie”, arată reprezentanții UBB Cluj.

„Fiind absolventă a FSEGA, într-o poziție de CFO al unei companii de IT, extinderea parteneriatului înspre studenții din cadrul FSEGA este un prilej de mare entuziasm pentru mine. Din propria experiență înțeleg beneficiile pe care le are mentalitatea de business coroborată cu abilitățile tehnice și invers, pentru a avea succes în acest domeniu.

Digitalizarea are un rol esențial în management, iar implicarea noastră în formarea studenților ne garantează că vom avea de-a face cu viitori profesioniști calificați pentru a recunoaște, găsi și implementa soluții inovatoare în fața provocărilor unei industrii dinamice și competitive”, declară Monica Potop, CFO MHP Romania.

200 de studenți și masteranți vor fi beneficiarii noului parteneriat

Până în prezent, în cadrul celor două programe de studii în limba germană au fost înmatriculați, la nivel licență 502 studenți la Informatică, respectiv 1.456 de studenți la Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. De asemenea, la nivel de masterat au fost 104 stidenți la Informatică, respectiv 604 la Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Ca urmare a extinderii parteneriatului către FSEGA, un număr de 150 studenți de la specializarea Administrarea Afacerilor în limba germană, respectiv 50 studenți master Afaceri Internaționale vor beneficia de acest proiect în anul 2022-2023.

fsega finanatre studenti (3)

„Apreciem în mod deosebit demersurile realizate de companiile MHP Consulting Romania SRL, Porsche AG și NTT DATA Romania S.A. în calitate de parteneri privind formarea profesională în cadrul facultății noastre, mai precis la programele de studii Administrarea Afacerilor în limba germană, nivel licență și Management internațional în limba germană, nivel masterat, oferindu-le studenților noștri capacitatea de a se adapta cerințelor mediului economic aflat într-o continuă schimbare”, a precizat și prof. univ. dr. Mihaela Drăgan, director al Departamentului de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor în Limba Germană.

Curicule similare cu cele ale universităţilor din Germania

Studenții înscriși la cele două programe de studii beneficiază de programe de mentorat, internship-uri și competiții organizate de companiile partener. Toate acestea vin ca o completare cu aplicabilitate practică a cursurilor teoretice susținute de cadrele didactice din Universitatea Babeș-Bolyai, dar și din universități din Germania și Austria, precum și de specialiști din companiile partenere.

Curiculele celor două programe de studii sunt sincronizate cu cele similare ale universităţilor din Germania, cu respectarea tuturor standardelor de calitate, cursurile fiind predate de cadre didactice din UBB vorbitoare de limba germană, precum şi specialişti în informatică din Germania.

„Colaborarea dintre mediul privat și mediul academic este esențială, dat fiind faptul că, în fond, studenții de azi sunt angajații de mâine. Continuarea și extinderea acestui parteneriat este o dovadă a faptului că angajamentul pe care l-am luat acum 8 ani este o construcție solidă și durabilă, cu impact pozitiv asupra mediului academic și de business.

Sectorul privat, fiind dinamic și prin urmare foarte competitiv, are o nevoie constantă de specialiști care să aducă un plus de valoare companiilor, iar universitățile joacă un rol decisiv în pregătirea unei forțe de muncă performante. Astfel, dorim să creăm o simbioză între cele două sfere, care să contribuie la bunăstarea întregii societăți”, a declarat Maria Metz, CEO NTT DATA Romania.

În urmă cu 8 ani, NTT DATA Romania, alături de MHP Romania și Porsche AG, au devenit co-fondatorii programului de Studiu în Limba Germană, din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea Babeș-Bolyai, primul program de studiu de acest gen din România.

Demersul a fost completat ulterior, în 2018, și cu programul de masterat, devenind astfel primul program complet de studii în limba germană din domeniul Informaticii.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax