Connect with us

EVENIMENT

U Olimpia Cluj debutează joi în turul preliminar al UEFA Women’s Champions League. INTERVIU Adina Borodi și Maria Stamate

Publicat


285402968 514155010142556 5653142427362615534 n

Campioana României, Universitatea Olimpia Cluj, debutează joi seara în turul preliminar al UEFA Women’s Champions League. Clujencele au avantajul de a disputa acest tur preliminar pe teren propriu, pe Cluj Arena.

Meciul cu Glentoran W.F.C. (campioana Irlandei) se va disputa de la ora 18:00, și va putea fi urmărit în direct pe www.frf.tv.

Alături de „U” Olimpia Cluj și Glentoran W.F.C. din Grupa a 7-a mai fac parte formațiile SFK 2000 Sarajevo (campioana Bosniei și Herțegovinei) și Birkirkara F.C. (campioana Maltei), care au deschis joi seria de meciuri, învingătoare fiind bosniacele, cu 4-0. Acestea vor juca finala grupei duminică, 21 august, cu învingătoarea dintre Olimpia și Glentoran.

La doar 17 ani, Adina Borodi, jucătoarea echipei Universitatea Olimpia Cluj, este deja o certitudine pentru fotbalul feminin din România. Considerată un mare talent, maramureșeanca și-a propus să confirme așteptările tuturor. Campioană și câștigătoare a Cupei României cu „U” Olimpia Cluj, Adina Borodi e pregătită pentru debutul în noul sezon al UEFA Women’s Champions League. Aceasta a acordat un interviu, înaintea debutului în Liga Campionilor, pentru frf.ro.

Adina Borodi: „Nu mă gândeam că voi ajunge să joc la nivelul acesta”

– Ce înseamnă Liga Campionilor pentru tine?
Liga Campionilor înseamnă pentru mine o mare oportunitate pentru a crește atât fizic, cât și psihic. De asemenea. a juca în Liga Campionilor reprezintă o mare onoare, deoarece pot juca împotriva unor jucătoare foarte bune și cu multă experiență în fotbal.

– Visai să ajungi sa joci intr-o asemenea competiție când te-ai apucat de fotbal?
Sincer, atunci am început să joc fotbal nu mă gândeam că voi ajunge să joc la nivelul acesta, mai ales în Champions League!

258423514 453868812767942 2499648942838900991 n

– Pregătite de confruntări?
Da, suntem pregătite. În primul rând pentru că astfel de confruntări sunt factori principali în creșterea noastră pe plan sportiv.

– E un avantaj faptul că evoluați în această primă fază la Cluj?
Din punctul meu de vedere este un avantaj, deoarece jucăm acasă. Sperăm, tocmai pentru că jucăm acasă, să avem cât mai mulți suporteri alături de noi, care să ne dea încredere pe tot parcursul competiției.

– Ce știi despre adversare?
Cu primul adversar, Glentoran W.F.C., am mai jucat anul trecut. Este un adversar bun, mai ales din punct de vedere fizic, sunt puternice. Am însă încredere că anul acesta vom da totul și că vom obține un rezultat pozitiv.

126780928 219476966207129 835353834408883357 n

– Câte trofee interne ai strâns în cariera ta?
La junioare am trei titluri de campioană a României, la care se adaugă două titluri la U15 și unul la U17. La senioare am deja trei titluri și doua Cupe ale României! Toate cu „U” Olimpia Cluj.

– Care este principala ta calitate?
Îmi place să cred că tehnica, deoarece am un control al mingii destul de bun cu ambele picioare.

– Care sunt obiectivele pentru viitorul sezon? Pe termen scurt, pe termen lung.
Pe plan personal îmi doresc să mă dezvolt cât mai mult și să am în continuare reușite, iar pe plan colectiv să ne păstrăm statutul de lider atât în Liga I, cât și în Cupei României.

– Ai vreo jucătoare/jucător preferată/preferat?
Jucătorul meu preferat este Cristiano Ronaldo. Îl urmăresc de când eram mică și întotdeauna mi-au plăcut la el determinarea și dorința de a fi cel mai bun. Din fotbalul feminin nu am o jucătoare preferată, însă îmi place să mă uit la meciuri.

126353420 219477199540439 7022832100179941546 n

Gândurile Mariei Stamate: „Puține persoane au crezut în mine la început”

Și Maria Stamate, jucătoare de bază în formația ardeleană, e gata pentru bătăliile care vor urma
Maria a vorbit pentru frf.ro despre drumul parcurs până la acest nivel și și-a permis să dea câteva sfaturi fetelor care vor să joace fotbal.

– Maria, cui datorezi faptul că ai ajuns la un asemenea nivel?
Șă știți că puține persoane au crezut în mine la început. Auzeam în jurul meu doar replici de genul: „Nu vei ajunge nicăieri practicând sport” sau „Sportul nu este de viitor”, iar lista poate continua. În schimb, fotbalul m-a învățat să nu mai țin cont de părerile răutăcioase ale celor din jurul meu, amănunt care m-a ajutat foarte mult în acest parcurs.

191239910 4321741857870258 2340555340832722062 n

Seriozitatea, munca, ambiția și dorința de a reuși au contribuit de asemenea la atingerea unui asemenea nivel. Consider că, în viață, nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat! Dar să răspund totuși la întrebare! Cui datorez faptul că am ajuns aici? Bunicii mele, cea mai importantă persoană din viața mea, omul care m-a susținut și mă susține necondiționat!

– Te gândeai atunci când te-ai apucat de fotbal că vei juca în Liga Campionilor?
Am început să practic acest sport într-un cadru organizat destul de târziu. Mai exact în jurul vârstei de 17 ani, motiv din cauza căruia nu am îndrăznit să țintesc atât de sus. Dar, sinceră să fiu, nu am visat că voi juca în Liga Campionilor și că voi trăi astfel de momente.

„Vom avea alături de noi familiile, prietenii și suporterii”

– Care este cea mai frumoasa amintire din cariera ta ?
Nu voi uita niciodată, asta e sigur, momentul în care am pășit pentru prima dată pe terenul de fotbal. Am simțit un amalgam de sentimente, iar în acel moment am făcut o promisiune: totul sau nimic. Dintre nenumăratele amintiri îmi e greu să mă rezum la una singură, așa că voi evidenția promovarea în Liga 1 cu echipa AFC Universitatea Galați, prima convocare la lotulul național și, nu în ultimul rând, realizarea event-ului alături de fetele de la „U” Olimpia Cluj.

– Dar cea mai puțin plăcută?
Offf… În 2020, înfrângerea din turul II preliminar, de pe teren propriu, împotriva campioanei Georgiei, KSK Lanchckhuti, 0-1…

275852658 5263909403653494 5919889443440726743 n

– Este un avantaj pentru voi faptul că jucați la Cluj ?
Cu siguranță este un avantaj pentru noi faptul că jucăm acasă. Vom avea alături de noi familiile, prietenii și suporterii, care, sunt convinsă, ne vor încuraja și determina să luptăm până la fluierul de final! Este momentul oportun atât pentru noi cât și pentru locuitorii orașului să afle, să vadă și să se convingă de faptul că și fetele pot juca fotbal.

Cu această ocazie, țin să precizez că vor fi bilete disponibile începând cu data de 16 August și că îi așteptăm pe iubitorii sportului rege pe „Cluj Arena” să ne susțină!

– Ce înseamnă Liga Campionilor pentru tine?
După cum se subînțelege și din denumire, Liga Campionilor reprezintă elita fotbalului european. Pentru mine, Liga Campionilor înseamnă roadele culese după un întreg sezon competițional, convingerea că munca mea, a echipei nu a fost în zadar, dar și o motivație în plus în ceea ce privește obiectivele proprii.

– Gata de Liga Campionilor?
Ne-am pregătit foarte bine în această perioadă, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Antrenamentele s-au desfășurat pe plan local, iar săptămânal am avut câte un joc amical. Toată lumea a pus osul la treabă cum se spune.

286721031 5496868187024280 7584873791507625766 n

– Ce ne-ar trebui să atingem nivelul marilor echipe din Occident?
Implicare, condiții, promovare. În Occident toate echipele de renume (Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Manchester City, PSG, Lyon) au investit considerabil în secțiile feminine aferente fiecărui club. În Occident mass-media pune accentul pe promovarea fotbalului feminin, sponsorii de asemena joaca un rol important precum și infrastructura. Oamenii sunt mult mai informați și mai prezenți în dezvoltarea și ascensiunea fotbalului feminin.

– Ați studiat adversarele? Ce părere ai despre ele?
Firește! Însă le cunoaștem foarte bine și de anul trecut. Glentoran W.F.C. e o echipă puternică și determinată, dar de data aceasta trebuie să ne luăm revanșa după eșecul de anul trecut.

– Cine crezi că are prima șansă la câștigarea grupei?
Este dificil să răspund la această întrebare în mod direct! Ne cunoaștem adversarele, știm rezultatul din sezonul precedent, dar noi avem avantajul terenului, publicul de partea noastră și pregătirea intensă. Eu cred în noi și în șansa noastră până la capăt!

Sursa: Mediafax

Sursa foto:

  • U Olimpia Cluj – Facebook
  • Adina Borodi – Facebook
  • Maria Stamate – Facebook



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un clujean a bătut RECORDUL la comenzi: 600 de bucăți de pui. Cluj, în TOP 5 la COMENZI pe Glovo din regiunea Europei de Sud-Est

Publicat

glovo

Potrivit unei analize Glovo, Cluj-Napoca se situează pe locul 5 la numărul de comenzi în platformă din regiunea Europei de Sud-Est, după capitale precum București, Sofia, Belgrad sau Zagreb și pe locul 2 la nivel național, după București. De altfel, un singur utilizator din Cluj-Napoca a plasat, de la începutul acestui an, aproape 600 de comenzi.

În topul preparatelor preferate de utilizatorii din Cluj se numără burgerii, shaorma și pizza, în timp ce în clasamentul bucătăriilor favorite sunt bucătăria americană, italiană și cea orientală. De altfel, clujenii plasează, de regulă, cele mai multe comenzi în zilele de vineri și sâmbătă.

Un clujean a bătut RECORDUL la comenzi: 600 de bucăți de pui. Cluj, în TOP 5 la COMENZI pe Glovo din regiunea Europei de Sud-Est

Când vine vorba de cele mai comandate produse de la supermarket, aceștia aleg cel mai des apa, bananele și pâinea. De asemenea, utilizatorii din Cluj au comandat cu 16% mai multe produse de la supermarket în primele șase luni ale lui 2023. În același timp, 26% dintre comenzile de la supermarket sunt plasate în intervalul 17-19.

Anul acesta, zilele în care clujenii au înregistrat cele mai multe comenzi au fost 8 martie, precum și 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților.

Clujenii care au plasat cele mai multe și mai scumpe comenzi

Potrivit analizei platformei, un utilizator Glovo din Cluj-Napoca a plasat, în medie 3 comenzi pe zi, înregistrând în total aproape 600 de comenzi în doar prima jumătate a anului.

De asemenea, în Cluj-Napoca s-a înregistrat anul acesta și cea mai scumpă comandă de la un fast-food, un utilizator comandând 640 de bucăți de pui, 70 de porții de cartofi și 70 de sosuri în valoare de 4000 de lei.

Un curier din Cluj a parcurs 36.200 km

Anul acesta, cel mai activ curier din Cluj care a livrat comenzi plasate prin Glovo a parcurs 36.200 de km, adică de aproximativ 15 ori distanța dintre Cluj și Barcelona.

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandalagiul din cartierul Plopilor, condamnat la 9 luni închisoare cu executare pentru lovire și distrugere. A bătut un vecin

Publicat

De

scandalagiu

Scandalagiul din cartierul clujean Plopilor, care are dosare penale, a fost amendat de nenumărate ori de polițiști și internat la Psihiatrie, și despre Cluj24 a mai relatat, a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca la 9 luni și 20 de zile de închisoare cu executare pentru lovire sau alte violențe și distrugere.

Potrivit dispozitivului sentinței de la jumătate lunii iulie, instanța l-a condamnat pe Federiga Jan Andrei la 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violenţe, și la 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracțiunii de distrugere, a contopit pedepsele și a aplicat, în final, pedeapsa de 9 luni şi 20 zile închisoare (în regim de detenţie).

De asemenea, magistrații clujeni l-au obligat pe scandalagiu la tratament medical, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Decizia instanței poate fi atacată în apel.

A lovit un vecin cu dizabilități

Condamnarea a avut drept cauză plângerea depusă de un vecin al lui Federiga după ce, în 1 mai 2022, acesta se afla în fața porții de la curtea comună, iar scandalagiul l-a jignit și a sărit la el.

”M-a lovit, m-a trântit la pământ, după care mi-a smuls telefonul și mi l-a distrus, lovindu-l de perete de mai multe ori. Am încercat să fug în curte și să sun la 112, dar a venit după mine și m-a lovit din nou.

Eu sunt o persoană cu dizabilități, am certificat de handicap gradul 1 și îmi este foarte greu să mă apăr, mă dezechilibrez ușor, iar Federiga este pentru mine un pericol”, a explicat vecinul Nelu.

Cere majorarea pedepsei

Acesta a declarat că va ataca sentința Judecătoriei Cluj-Napoca și va cere majorarea pedepsei aplicată scandalagiului.

”Federiga Jan Andrei continua acțiunile și nu am văzut nicio îmbunătățire a comportamentului său.

Când m-a văzut zilele trecute a strigat <<pușcărie>> și <<cătușe>>, agitându-și mâinile, continuă să bată în pereții casei și să arunce cu diverse obiecte.

În plus, tatăl său și-a trimis un emisar la mine, chipurile să îmi dea bani pentru a nu mai depune apel, dar în același timp face gesturi obscene la adresa mea pe care le-am surprins cu camera de supraveghere”, a precizat vecinul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie pe bicicletă, lovită de o mașină în centrul Clujului. A fost dusă la spital

Publicat

bicicleta

Un eveniment rutier a avut loc joi dimineață pe strada Emil Isac, din municipiul Cluj-Napoca, iar din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un bărbat de 41 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa de pe strada Sindicatelor înspre strada Emil Isac, nu ar fi acordat prioritate de trecere unei biciclete condusă de o femeie de 42 de ani, din același municipiu, intrând în coliziune cu aceasta.

”În urma evenimentului a rezultat rănirea femeii de 42 de ani, ulterior fiind transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Testările cu aparatul etilotest au rezultat negative.

În continuare se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis polițiștii clujeni.

Citește mai departe

EVENIMENT

Vreți să cumpărați un vehicul electric la mâna a doua? Atenție la ÎNȘELĂTORII

Publicat

masini electrice

Popularitatea vehiculelor electrice este în continuă creștere la nivel mondial. Având în vedere că tot mai mulți șoferi sunt interesați să achiziționeze un vehicul electric, acest nou segment de cerere se reflectă și în piața mașinilor second hand.

„Potrivit lui Matas Buzelis, expert automobilistic din cadrul companiei de date auto carVertical, vânzătorii necinstiți pot modifica kilometrajul mașinilor electrice pentru a ascunde starea reală a bateriei și pentru a crește valoarea vehiculului. Ce ar trebui să ia în considerare cumpărătorii atunci când cumpără o mașină electrică la mâna a doua?

Modelele Tesla domină piața mașinilor electrice rulate

Vehiculele electrice mai scumpe se depreciază mai repede și prin urmare cumpărătorii aleg adesea să cumpere mașini vechi de câțiva ani care și-au pierdut deja o parte semnificativă din valoare. Acest lucru este relevant în special pentru șoferii care achiziționează un vehicul electric în leasing și care doresc să evite plățile lunare mari.

Vreți să cumpărați un vehicul electric la mâna a doua? Atenție la ÎNȘELĂTORII

Tesla Model 3 este vehiculul electric cel mai frecvent verificat pe platforma carVertical (cu o pondere de 16,1% din toate verificările vehiculelor electrice). Acest model este cunoscut pentru deprecierea redusă și pentru popularitatea ridicată de care se bucură pe piața autoturismelor rulate. Model S (11,84%), Nissan Leaf (11,83%), Audi e-tron (9,8%) și Volkswagen Golf (9,5%) se numără și ele printre cele mai verificate modele EV.

„Tesla are o imagine puternică pe piața vehiculelor electrice și mulți șoferi își doresc un model de la acest producător. Aceste mașini oferă kituri excelente de siguranță și tehnologie, precum și autonomie mare după o încărcare completă. Cel mai important avantaj este că își păstrează foarte bine valoarea în timp. Puteți găsi prețuri foarte bune pentru un Model 3 la mâna a doua, dar cu siguranță nu sunt cele mai ieftine opțiuni”, explică Buzelis.

Un kilometraj ridicat înseamnă o baterie uzată

Producătorii de vehicule electrice oferă de obicei o garanție pentru baterii de 8-10 ani sau de 160.000 de kilometri. Cu cât kilometrajul unui vehicul electric este mai mare, cu atât starea bateriei acestuia poate fi mai proastă. Cu toate acestea, uzura bateriei depinde și de modul în care a fost încărcată mașina: dacă proprietarul a folosit frecvent stații de încărcare rapidă sau a încărcat-o lent, până la 80%, așa cum recomandă producătorii.

Vehiculele electrice care au kilometrajul dat înapoi reprezintă o problemă majoră deoarece îngreunează evaluarea stării reale a bateriei. Conform datelor carVertical, 2,6% dintre toate vehiculele electrice verificate pe platformă aveau kilometraj dat înapoi. Kilometrajul mașinilor hibride (4,5%), pe benzină (5,4%) și diesel (6,2%) a fost și mai des modificat.

Cu cât bateria unui vehicul electric este mai uzată, cu atât distanța pe care o poate parcurge este mai mică. O mașină electrică mai veche nu va avea o autonomie la fel de mare ca un model similar abia scos de pe linia de asamblare. Scăderea autonomiei provoacă anxietate în rândul șoferilor și este probabil unul dintre motivele principale pentru care mulți încă evită să cumpere vehicule electrice.

Întreținere ieftină dar reparații mai costisitoare

Deși mulți cumpărători se tem că întreținerea unui vehicul electric ar putea fi costisitoare, acest lucru nu este adevărat în totalitate. Vehiculele electrice au în general o construcție mai simplă decât mașinile cu motoare cu ardere internă și au mai puține părți mobile.

Totuși, dacă un vehicul electric este implicat într-un accident grav de circulație, lucrările de reparație pot costa mii de euro. Dintre toate mașinile verificate pe carVertical, vehiculele electrice au avut cea mai mare valoare medie a daunelor – 7.023 de euro. Valoarea medie a daunelor pentru mașinile hibride (6.793 de euro), pe benzină (5.957 de euro) și diesel (4.256 de euro) a fost mai mică.

În comparație cu alte vehicule, cele electrice sunt implicate în accidente mai rar. Dacă 45% dintre hibride, 49,1% dintre mașinile pe benzină și 46% dintre cele diesel au fost avariate cel puțin o dată, ponderea vehiculelor electrice avariate care au fost verificate pe carVertical a fost de doar 35,4%. Potrivit lui Buzelis acest lucru se datorează prevalenței relativ scăzute a vehiculelor electrice – acestea nu sunt încă foarte populare în majoritatea țărilor, iar vechimea lor medie este semnificativ mai scăzută”, scrie carVertical.

Acest studiu a fost realizat utilizând date din Marea Britanie, Lituania, Estonia, Letonia, Polonia, România, Ungaria, Franța, Ucraina, Suedia, Belgia, Cehia, Croația, Bulgaria, Slovacia, Serbia, Finlanda, Slovenia, Germania, Italia, Elveția, Danemarca, Spania, Portugalia, Grecia.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax