Connect with us

EVENIMENT

Tu ce faci în weekend? O experiență cu peisaje de poveste, pe malul lacului Tarnița

Publicat


Natura în sine reprezintă un lux. Dar cum ar fi dacă ideea de lux și cea de natură și-ar da întâlnire, formând un întreg care te transpune rapid într-o filă de poveste?!

Cele două aspecte nu vin neapărat mereu la pachet, căci cei ce caută evadare în natură, deseori tânjesc după tot ce e natural sau rustic.

Ei bine, undeva în județul Cluj, atât natura, cât și luxul s-au întâlnit în același loc, gata să ofere o experiență de neuitat celor care își doresc să guste din frumusețea naturii care se îmbină perfect cu confortul.

 

„Locul în care luxul și natura se îmbină”

Locul în care scenariul descris devine posibil este Tarnița Forest Lake, un complex de trei cabane, situat la baza lacului Tarnița, între comunele Râșca, Mărișel și Gilău.

„Locul în care luxul și natura se îmbină într-o balanță perfectă, locul în care te deconectezi de haosul urban și spui «stop».

Un loc potrivit atât pentru familii, cât și pentru teambuilding-uri

Cabanele sunt situate strategic: între munți, înconjurate de pădure, la baza lacului Tarnița. Îți poți imagina ce top view te așteaptă? Proiectul Tarnița Forest Lake te duce la next level – un nivel exclusivist”, așa sună descrierea făcută de cei care au dat naștere proiectului ce cuprinde cele trei cabane.

Peisajele spectaculoase, care pot fi surprinse din dormitoarele care oferă o priveliște de neuitat ori din living-ul spațios, fac din Tarnița Forest Lake un loc potrivit atât pentru cupluri și familii, cât și pentru grupurile de prieteni, sau de ce nu, pentru colectivul de muncă.

Complexul, format din trei cabane

„Este locul ideal pentru managerii și CEO din compania ta care doresc să-și restarteze mintea și să se revitalizeze. Nu știai că aici au loc cele mai tari team-building-uri? Cu siguranță după o experiență unică de acest gen, toată lumea va lucra la randament maxim”, sunt de părere admnistratorii complexului.

Astfel, Tarnița Forest Lake este format din trei cabane: Lake House, Twin Lake House și Forest House.

Lake House, cabana pentru 12 persoane

Prima cabană dintre cele trei are o capacitate de 12 persoane, potrivită deci, pentru activitățile în scop profesional, sufrageria fiind una spațioasă, oferind posibilitatea de a susține ședințe ori conferințe.

Parterul acesteia dispune de sufragerie, bucătărie și două băi, iar etajul pune la dispoziția oaspeților alte două băi, precum și șase camere, dintre care patru cu terasă.

„Este ideală pentru un grup de 12 persoane care doresc să se simtă bine, să se bucure de priveliștea perfectă și să socializeze. În același timp, oaspeții pot profita din plin de liniștea asurzitoare și peisajul uimitor pe care îl oferă lacul, alături de cântecul păsărilor din pădure”, se arată în descrierea făcută pentru cabană de către cei ce dețin complexul.

De asemenea, Lake House dispune și de un loc pentru foc de tabără și de posibilitatea de a face un grătar în timp ce admiri peisajul.

Twin Lake House, cabana pentru grupuri restrânse

Cea de-a doua cabană din cadrul Tarnița Forest Lake dispune de 6 locuri, fiind astfel destinată unui grup mai restrâns de persoane, care își doresc intimitate.

„Ne referim la cuplurile și familiile care vor postări mișto pe social media, dar și o privește de milioane. Te vei putea bucura din plin de briza lacului și sunetul frunzelor care foșnesc”, transmit admnistratorii.

Parterul cabanei pune la dispoziție o sufragerie, bucătărie și baie, în timp ce etajul dispune de trei camere duble, dintre care una cu baie proprie.

Forest House, un cadru mai intim

A treia cabană, numită și „cabana dintre brazi”, fiind situată în inima pădurii, este de asemenea potrivită pentru familii sau cupluri care își doresc o atmosferă mai intimă, într-un cadru discret.

„Această cabană cochetă oferă priveliștea cea mai înaltă a locației noastre, pentru cei care vor să se bucure de natură și de liniștea ei”, se arată în descrierea cabanei.

La fel ca prima cabană din cadrul complexului, Forest House pune la dispoziția oaspeților un loc confortabil pentru a face grătare, admirând natura.

Compartimentarea cabanei este formată din bucătărie, sufragerie și baie la parter, precum și trei camere la etaj.

Ce alte activități găsim la Tarnița Forest Lake?

Pentru cei care își doresc o experiență completă, trăită în mijlocul naturii, locația oferă pe lângă facilitățile oferite de cazare și posibilitatea practicării sporturilor de apă.

Astfel, oaspeții pot închiria un caiac canoe sportiv sau o barcă, pentru a se bucura din plin de frumusețea naturii și a lacului Tarnița.

Este bine de știut că plimbările pe lac reprezintă o activitate care poate fi desfășurată și de cei care nu sunt cazați la una dintre cele trei cabane.

Pachete VIP, pentru ocazii deosebite

Toate cele trei cabane din cadrul Tarnița Forest Lake oferă posibilitatea achiziționării unui pachet VIP pentru aniversări ori alte evenimente.

Pachetul de lux poate include aducerea unui bucătar la locație, precum și prestarea de servicii foto/video ori cele ale ospătarilor și hostesselor. Prețul pentru aceste servicii se achită separat, la cerere, în funcție de cerințele oaspeților.

Cum ajungi la Tarnița Forest Lake?

Distanța parcursă cu mașina din Cluj-Napoca până la complex este de aproximativ 45 de minute, Tarnița Forest Lake fiind situat la ieșirea din satul Someșu Cald din comuna Gilău, Cluj.

Cele trei cabane pot fi închiriate pentru cel puțin două nopți, prețurile începând de la 2500 de lei pentru ambele nopți în cadrul uneia dintre case.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. A fost lansată platforma Florești Digital. Pivariu: Locuitorii comunei vor putea plăti taxe și impozite online

Publicat

De

Primăria comunei Florești a lansat miercuri platforma care le permite locuitorilor să își plătească texele și impozitele online.

Astfel, locuitorii din Florești nu vor mai fi nevoiți să facă un drum la Primărie și, eventual, să stea la cozi.

A fost lansată platforma Florești Digital! Pivariu: Locuitorii comunei vor putea plăti taxe și impozite online

„Astăzi marcăm un pas important în proiectul nostru de modernizare a Floreștiului! Începând cu acest an, cetățenii din Florești au acces la platforma cetățeanului digital!

Prin această nouă platformă lansată astăzi, reducem semnificativ timpul de așteptare al cetățenilor în interacțiunea cu Primăria Florești”, a transmis primarul Bogdan Pivariu.

Pe platforma digitală, cetățenii vor putea plăti taxe și impozite, dar vor putea, de asemenea, să depusă și să primească documente de care au nevoie.

„Prin înrolarea pe platforma www.floresticluj.ro și prin utilizarea aplicației Florești Digital, aveți acces la servicii publice în mod facil și automatizat, toate fiind realizate în condiții de securitate maxime.

Această optimizare a proceselor este crucială pentru eficientizarea procedurilor și creșterea productivității în administrație, facilitând totodată viața de zi cu zi atât a cetățenilor, cât și a funcționarilor publici”, a mai transmis primarul Bogdan Pivariu, care a precizat că gama de servicii digitale va continua să crească în timp.

Accesul la platformă este unul intuitiv și integrează platforma pentru identitate digitală ROeID.

Cum poate fi accesată platforma

Accesează platforma digitală în versiunea web
Descarcă Aplicația Florești Digital din App Store

Descarcă Aplicația Florești Digital din Google Play

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeia din Dej dispărută în 18 februarie, găsită moartă pe un teren viran

Publicat

De

Polițiștii din Dej au descoperit pe un teren viran dintr-un cartier din Dej cadavrul femeii care a dispărut de acasă în data de 18 februarie.

Din primele informații, moartea femeii nu a fost una violentă.

Femeia din Dej dispărută în 18 februarie, găsită moartă pe un teren viran

La data de 21 februarie, în jurul orei 12.30, pe un teren viran din cartierul Ocna Dej, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au descoperit cadavrul unei femei.

„Din verificările preliminare efectuate în cauză s-a constatat că este vorba despre femeia din municipiul Dej, sesizată ca fiind plecată voluntar, din data de 18 februarie”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

În cauză sunt derulate cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi efectuată expertiza medico-legală, în vederea stabilirii cauzei decesului.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Sondaj la comanda PNL și PSD: Majoritatea românilor vor alegeri COMASATE și actuala alianță de la guvernare la CONDUCERE

Publicat

De

vot, stampile vot, alegeri

Decizia privind calendarul alegerilor din acest an, inclusiv în ceea ce privește comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale, va fi anunțată miercuri, 21 februarie, de liderii coaliției aflată la guvernare, PSD și PNL.

Conform unui sondaj de opinie realizat în această lună de Avangarde, la comanda PSD și PNL, românii își doresc comasarea alegerilor și, mai mult, vor continuarea guvernării PSD-PNL și după 2024.

Sondaj la comanda PNL și PSD: Majoritatea românilor vor alegeri COMASATE și actuala alianță de la guvernare la CONDUCERE

Potrivit sondajului de opinie, care a fost realizat telefonic, 53% dintre respondenți au declarat că sunt de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale.

Asta în timp ce 35% au declarat că nu își doresc acest lucru. Restul de 12% au spus că nu pot aprecia.

De asemenea, 66% dintre românii care au participat la sondaj au răspuns cu DA la întrebarea dacă  viitorul Guvern al României care se va forma după alegerile generale ar trebui să fie alcătuit din partide care împreună să asigure majoritatea constituțională și stabilitate politică.

21% au fost cei care au răspuns cu NU, iar restul de 13% au spus că nu pot aprecia.

Pe cine ar alege românii

Potrivit aceluiași sondaj de opinie, PNL și PSD rămân pe primele locuri în preferințele electoratului, în timp ce AUR și USR sunt în scădere.

Astfel, 31% dintre respondeți au declarat că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare ar vota cu PSD.

De asemenea, 20% ar vota cu PNL și 18% cu AUR.

15% dintre particinații la sondaj ar vota cu Alianța Dreapta Unită – USR, PMP și FD (Forța Drepei), 8% cu SOS România și 5% cu UDMR.

În sondaj apare și REPER, care ar fi votat de 2% dintre respondenți.

Opoziția nu este de acord cu comasarea alegerilor

În așteptarea deciziei privind comasarea alegerilor, Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și FD critică intenția PSD și PNL și anunță că o vor ataca fie în instanță, fie la Curtea Constituțională sau la Avocatul Poporului.

Nici reprezentanții AUR nu s-a declarat de acord cu o astfel de decizie de comasare a alegerilor.

Citește mai departe

CULTURA

Emil Boc a semnat autorizația de construcție a Muzeului Personalităților Clujene: Va fi un loc în care ne prețuim valorile

Publicat

De

Primarul Emil Boc a semnat marți autorizația de construcție a unui nou muzeu, care este dedicat personalităților orașului.

Muzeul va fi amenajat pe strada Eroilor nr. 17.

Emil Boc a semnat autorizația de construcție a Muzeului Personalităților Clujene: Va fi un loc în care ne prețuim valorile

Practic, spune Emil Boc, este vorba de lucrări de amenajare specială a spațiului care va găzdui inclusiv obiecte ale personalităților orașului.

„Acest spațiu va fi o memorie vie a acestor personalități clujene. Acolo vor fi și prezentări în format digital ale acestora”, a spus Emil Boc.

Obiecte care au aparținut clujenilor varoloși

În muzeu va fi expusă, de exemplu, o biblie a fostului Mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania dar și, speră primarul, un taragot care a aparținut lui Dumitru Fărcaș sau un alt obiect din recuzita cu care „marele artist al neamului românesc ne-a încântat”.

„Va fi un loc în care ne vom prețui valorile, ne vom prețui clujenii, și unde ne vom putea gândi la viitor, ca fiecare să lăsăm o urmă în acest oraș înspre binele locuitorilor minunați din Cluj-Napoca”, a spus Emil Boc.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax