Connect with us

EVENIMENT

Tu ce faci în weekend? O experiență cu peisaje de poveste, pe malul lacului Tarnița

Publicat


Natura în sine reprezintă un lux. Dar cum ar fi dacă ideea de lux și cea de natură și-ar da întâlnire, formând un întreg care te transpune rapid într-o filă de poveste?!

Cele două aspecte nu vin neapărat mereu la pachet, căci cei ce caută evadare în natură, deseori tânjesc după tot ce e natural sau rustic.

Ei bine, undeva în județul Cluj, atât natura, cât și luxul s-au întâlnit în același loc, gata să ofere o experiență de neuitat celor care își doresc să guste din frumusețea naturii care se îmbină perfect cu confortul.

 

„Locul în care luxul și natura se îmbină”

Locul în care scenariul descris devine posibil este Tarnița Forest Lake, un complex de trei cabane, situat la baza lacului Tarnița, între comunele Râșca, Mărișel și Gilău.

„Locul în care luxul și natura se îmbină într-o balanță perfectă, locul în care te deconectezi de haosul urban și spui «stop».

Un loc potrivit atât pentru familii, cât și pentru teambuilding-uri

Cabanele sunt situate strategic: între munți, înconjurate de pădure, la baza lacului Tarnița. Îți poți imagina ce top view te așteaptă? Proiectul Tarnița Forest Lake te duce la next level – un nivel exclusivist”, așa sună descrierea făcută de cei care au dat naștere proiectului ce cuprinde cele trei cabane.

Peisajele spectaculoase, care pot fi surprinse din dormitoarele care oferă o priveliște de neuitat ori din living-ul spațios, fac din Tarnița Forest Lake un loc potrivit atât pentru cupluri și familii, cât și pentru grupurile de prieteni, sau de ce nu, pentru colectivul de muncă.

Complexul, format din trei cabane

„Este locul ideal pentru managerii și CEO din compania ta care doresc să-și restarteze mintea și să se revitalizeze. Nu știai că aici au loc cele mai tari team-building-uri? Cu siguranță după o experiență unică de acest gen, toată lumea va lucra la randament maxim”, sunt de părere admnistratorii complexului.

Astfel, Tarnița Forest Lake este format din trei cabane: Lake House, Twin Lake House și Forest House.

Lake House, cabana pentru 12 persoane

Prima cabană dintre cele trei are o capacitate de 12 persoane, potrivită deci, pentru activitățile în scop profesional, sufrageria fiind una spațioasă, oferind posibilitatea de a susține ședințe ori conferințe.

Parterul acesteia dispune de sufragerie, bucătărie și două băi, iar etajul pune la dispoziția oaspeților alte două băi, precum și șase camere, dintre care patru cu terasă.

„Este ideală pentru un grup de 12 persoane care doresc să se simtă bine, să se bucure de priveliștea perfectă și să socializeze. În același timp, oaspeții pot profita din plin de liniștea asurzitoare și peisajul uimitor pe care îl oferă lacul, alături de cântecul păsărilor din pădure”, se arată în descrierea făcută pentru cabană de către cei ce dețin complexul.

De asemenea, Lake House dispune și de un loc pentru foc de tabără și de posibilitatea de a face un grătar în timp ce admiri peisajul.

Twin Lake House, cabana pentru grupuri restrânse

Cea de-a doua cabană din cadrul Tarnița Forest Lake dispune de 6 locuri, fiind astfel destinată unui grup mai restrâns de persoane, care își doresc intimitate.

„Ne referim la cuplurile și familiile care vor postări mișto pe social media, dar și o privește de milioane. Te vei putea bucura din plin de briza lacului și sunetul frunzelor care foșnesc”, transmit admnistratorii.

Parterul cabanei pune la dispoziție o sufragerie, bucătărie și baie, în timp ce etajul dispune de trei camere duble, dintre care una cu baie proprie.

Forest House, un cadru mai intim

A treia cabană, numită și „cabana dintre brazi”, fiind situată în inima pădurii, este de asemenea potrivită pentru familii sau cupluri care își doresc o atmosferă mai intimă, într-un cadru discret.

„Această cabană cochetă oferă priveliștea cea mai înaltă a locației noastre, pentru cei care vor să se bucure de natură și de liniștea ei”, se arată în descrierea cabanei.

La fel ca prima cabană din cadrul complexului, Forest House pune la dispoziția oaspeților un loc confortabil pentru a face grătare, admirând natura.

Compartimentarea cabanei este formată din bucătărie, sufragerie și baie la parter, precum și trei camere la etaj.

Ce alte activități găsim la Tarnița Forest Lake?

Pentru cei care își doresc o experiență completă, trăită în mijlocul naturii, locația oferă pe lângă facilitățile oferite de cazare și posibilitatea practicării sporturilor de apă.

Astfel, oaspeții pot închiria un caiac canoe sportiv sau o barcă, pentru a se bucura din plin de frumusețea naturii și a lacului Tarnița.

Este bine de știut că plimbările pe lac reprezintă o activitate care poate fi desfășurată și de cei care nu sunt cazați la una dintre cele trei cabane.

Pachete VIP, pentru ocazii deosebite

Toate cele trei cabane din cadrul Tarnița Forest Lake oferă posibilitatea achiziționării unui pachet VIP pentru aniversări ori alte evenimente.

Pachetul de lux poate include aducerea unui bucătar la locație, precum și prestarea de servicii foto/video ori cele ale ospătarilor și hostesselor. Prețul pentru aceste servicii se achită separat, la cerere, în funcție de cerințele oaspeților.

Cum ajungi la Tarnița Forest Lake?

Distanța parcursă cu mașina din Cluj-Napoca până la complex este de aproximativ 45 de minute, Tarnița Forest Lake fiind situat la ieșirea din satul Someșu Cald din comuna Gilău, Cluj.

Cele trei cabane pot fi închiriate pentru cel puțin două nopți, prețurile începând de la 2500 de lei pentru ambele nopți în cadrul uneia dintre case.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Situaţia banilor de PENSIE pentru 7,2 milioane de români

Publicat

De la înfiinţarea sistemului de pensii private în România, adică din primăvara anului 2008 şi până în iunie 2021, cele şapte fonduri de pensii private Pilon 2 înregistrează randamente individuale anualizate de la 7,1% la 8,64%, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor ASF.

Spre comparaţie, inflaţia medie anualiza­tă în acest interval de timp este de 3,11%, în timp ce pentru indicele principal BET – acolo unde fondurile au cea mai mare parte in­ves­tită din circa 20% din acţiuni – rata medie anualizată este de 5,32%.

Astfel, cel mai mare fond de pensii pri­vate din România, respectiv NN Pensii, care are active de circa 29 miliarde de lei şi circa 2 milioane de participanţi, înregistrează un randament anualizat de 8,64% din mai 2008 şi până în iunie 2021, fiind pe primul loc în clasamentul celor mai ridicate randamente anualizate, arată datele ZF.

Urmează fondul de pensii Aripi, ad­mi­nistrat de Generali, cu un randament anua­lizat de 8,636% de la înfiinţara sistemului şi pâ­nă în S1/2021, acesta fiind şi singurul fond cu grad ridicat de risc prin prisma unei ex­puneri mai mari pe segmentul de acţiuni, cel care supraperformează instrumentele cu venit fix, precum titluri de stat şi obligaţiuni. Aripi are 7,6 mld. lei active şi 800.000 de participanţi.

„Toate cele şapte fonduri de pensii priva­te (…) au randa­mente anualizate cu mult peste rata me­die inflaţiei”

Pe locul al treilea se poziţionează Metro­po­litan Life Pensii Private, cu active de 11,7 mld. lei şi un randament anualizat de 8,55%, potrivit calculelor ZF care ţin cont de conversia sumelor în unităţi de fond în data de 20 a fiecărei luni.

Toate cele şapte fonduri de pensii priva­te din România, la care contribuie câteva mi­li­oane de salariaţi români cu 3,75% din ve­ni­tul brut lunar, echivalentul a circa 750-800 mil. lei lunar în ultima perioadă de timp, au randa­mente anualizate cu mult peste rata me­die anualizată a inflaţiei (mai 2008 – iunie 2021) de 3,11%. „Niciodată nu va exista o te­me­re că fon­du­rile de pensii nu au în ce să in­vestească, ci mai degrabă dacă investiţia pe care o fac le va aduce un randament cores­punzător, pen­tru că până la urmă mare parte din încrede­rea pe care fondurile de pensii o inspiră clien­ţilor vine din performanţa pe care o afi­şează an de an. Până acum această perfor­manţă a fost excepţională“, spune econo­mis­tul Aurelian Dochia.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujeanul Simone Tempestini CÂȘTIGĂ prima probă specială în Campionatul European de Raliuri în Rally di Roma Capitale 2021

Publicat

Simone Tempestini a înregistrat o nouă premieră pentru automobilismul sportiv românesc, prima probă specială câştigată în Campionatul European de Raliuri, duminică, în Rally di Roma Capitale 2021, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

În 2016, Tempestini, italian care a dobândit cetăţenia română, devenit campion mondial de juniori.

Cu Sergiu Itu copilot, pe un model Skoda Fabia Rally 2 Evo, Tempestini s-a impus în cea de-a 12-a probă specială (penultima) a raliului care s-a desfăşurat în ţara natală. Pe traseul dintre Santopadre şi Arpino, românii au fost cei mai rapizi dintre cele 78 de echipaje care au fost prezente la start. Aceştia au avut un avans de 3,2 secunde faţă de următorul echipaj, format din italienii Fabio Andolfi şi Stefano Savoia.

La general, Simone Tempestini a încheiat pe locul 7, la doar 10 secunde de Top 5 şi la 01 min 06 sec 5/10 de câştigător, însă a depăşit în clasament nume precum Andreas Mikkelsen, Craig Breen sau Gregoire Munster. Performanţa din Italia l-a adus pe Tempestini în top 10 la general în Campionatul European după primele trei etape.

Victoria din acest weekend i-a revenit italianului Giandomenico Basso (01 h 54 min 06 sec 6/10). Acesta este cunoscut inclusiv publicului din România după ce a câştigat în 2017 şi 2018 Transilvania Rally de la Cluj Napoca.

Cel de-al doilea echipaj din lotul naţional al României care a concurat la Roma, format din fraţii Norbert şi Francesca Maior, a abandonat în a noua probă specială după ce maşina de concurs (Peugeot 208 Rally4) a lovit un obstacol de pe marginea traseului şi a pierdut o roată. În acel moment, fraţii Maior se aflau pe locul 3 în topul juniorilor şi erau aproape siguri că pot obţine un nou podium.

Sursa: Agerpres

Foto: Facebook

Citește mai departe

EVENIMENT

Cât mai costă o NUNTĂ în ziua de azi

Publicat

Preţul mediu al unei nunţi variază între 8.000 şi 9.000 de euro. Cu aceşti bani vin la pachet meniuri cu preţuri cuprinse între 50 şi 100 de euro, un număr maxim de 80 de invitaţi.

Preţurile pot fi influenţate negativ de perioadele de criză economică, atunci când oamenii se rezumă la strictul necesar în privinţa evenimentului.

„Noi am estimat undeva la 8 – 9 mii de euro costul unei nunţi, vorbim de un preţ de meniu între 50 şi 100 de euro. Vorbim un preţ mediu de un număr mediu de invitaţi de 75 -80 de invitaţi la eveniment. Sigur că deşi aceste cifre diferă de la perioada de boom la perioada de recesiune şi la perioadele mai proaste economic, pentru că atunci când suntem într-o criză scade foarte mult şi numărul de invitaţi.

Dacă te aşteptai la 150 de persoane, vei avea 80-90-110 de persoane. Pentru că oamenii nu mai au disponibilitatea şi putinţa să vină la o nuntă şi atunci încep să găsească scuze să nu participe la acea nuntă”, a declarat Alin Caraman, proprietar Bon Mariage la ZF Live.

„Am avut o scădere de 60-70 la sută a pieţei”

Piaţa nunţilor a fost puternic afectată în 2007, atunci când s-a prăbuşit cu 70% pe fondul crizei economice care şi-a făcut atunci simţită prezenţa. În acea perioadă, evenimentele se amânau continuu pe considerente financiare.

„Astfel, scade evident şi piaţa nunţilor. În 2007 a fost o scădere foarte foarte puternică când a venit criza, pentru că lumea nu mai nu mai plătea nicio aroganţă pentru nuntă. Oamenii renunţă, pe de altă parte scade foarte mult numărul de invitaţi şi se amână evenimentele de la un an la altul, se tot amână pentru că nu există bani şi atunci din aceşti trei factori am avut o scădere de 60-70 la sută a pieţei şi a cifrelor de afaceri”, a spus Alin Caraman.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ECONOMIE

Luni este ULTIMA zi de înscriere a firmelor din HoReCa pentru COMPENSAȚIA de 20%

Publicat

Luni este ultima zi în care firmele din HoReCa se mai pot înscrie în schema de ajutor care acordă o compensare de 20% din diferenţa dintre cifrele de afaceri din 2019 şi din 2020. Perioada de aplicare a fost deschisă în data de 29 iunie 2021 şi urma să se închidă marţi, 20 iulie, cu posibilitate de prelungire, însă ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a emis un ordin care extinde această perioadă, pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile să acceseze schema.

Ministerul Economiei a estimat numărul potenţialilor beneficiari ai schemei de compensare la 30.000, iar până cu o zi înainte de expirarea termenului iniţial de depunere a a dosarelor online, au aplicat 8.000 de firme, potrivit unui comunicat al ministerului.

Valoarea totală a cererilor de ajutor însuma atunci aproximativ 2,5 miliarde de lei.

Schema de sprijin pentru HoReCa este finanţată de Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 fiind de un miliard de lei.

Plăţile pe această schemă de ajutor de stat sunt pro-rata, subliniază Ministerul Economiei.

Plata ajutorului nu depinde de ordinea înscrierii în platforma STS dedicată schemei, iar dacă bugetul total este depăşit de suma totală solicitată de beneficiari, cota bugetată de 2,5 miliarde de lei va fi împărţită proporţional tuturor firmelor acceptate.

Pe parcursul perioadei iniţale de înscriere, o parte dintre firmele care au încercat să aplice au întâmpinat greutăţi în identificarea expertului contabil sau a auditorului care a certificat diferenţa de cifră de afaceri pentru CAEN-uri.

Sursa: Hotnews

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate