Connect with us

ACTUALITATE

Tribunal Cluj: Filmul CRIMEI din Baciu. Cum și-a omorât un bărbat mama și bunica

Publicat


criminal baciu

Magistrații Tribunalului Cluj au aprobat în 1 septembrie arestarea preventivă pe 30 de zile a lui Al Shamali Omar Jamal pentru violență în familie, acesta fiind acuzat că și-a omorât mama și bunica din Baciu.

Potrivit motivării instanței transmisă Cluj24, în cursul zilei de miercuri, 31 august, în jurul amiezii, în timp ce se afla în locuinţa familială din satul Baciu, bărbatul le-a ucis pe mama şi bunica sa (P. V. D. şi P. V.), prin aplicarea mai multor lovituri cu corpuri dure, la nivelul capului.

Citește și Interlopul clujean care și a omorât mama și bunica trebuia să fie după GRATII. Dubla crimă era evitată

”Din cercetările efectuate în cauză până în prezent a rezultat că inculpatul locuieşte în localitatea Baciu, împreună cu mama sa P.D.V., soţul acesteia, I. R., şi P. V., mama lui P. D. V.. În ziua de 31 august, în jurul orei 08,30, persoana vătămată I. R. a discutat cu soţia sa iar aceasta i-a confirmat că este bine şi că este la serviciu.

În jurul orei 12, cei doi soţi au discutat din nou, iar cu acea ocazie P. D. V. i-a spus lui I. R. faptul că merge până acasă, întrucât mama ei nu se simte bine.

După aproximativ 20 de minute, întrucât soţia nu îl anunţase cum se simte mama sa, I. R. a apelat-o pe aceasta de mai multe ori, fără ca ea să-i răspundă. Martorul a apelat-o şi pe P. V., soacra sa, însă nici aceasta nu i-a răspuns la telefon”, arată magistrații clujeni.

A mințit că femeile sunt bine

La un moment dat, la unul din apelurile iniţiate pe telefonul soacrei a răspuns Al Shamali Omar Jamal, care i-a spus că bunica lui se simte mai bine şi este în pat, iar despre mama sa a afirmat că nu ştie unde este şi că aceasta nu ar fi venit acasă.

Întrucât soțul mamei sale insista că aceasta plecase acasă, Al Shamali Omar Jamal i-a spus acestuia „hai şi vezi, dacă nu crezi”.

Ținând cont că, în trecut, Al Shamali Omar Jamal i-a mai ameninţat cu moartea şi i-a agresat fizic pe membrii familiei, bărbatul şi-a dat seama că se întâmplase ceva rău, motiv pentru care a apelat la o cunoştinţă care locuieşte în apropiere şi i-a cerut acesteia să meargă până la locuinţa familiei sale pentru a vedea ce se întâmplă.

I.R. s-a învoit de la serviciu şi a decis să meargă acasă, sunându-l în acest scop şi pe fratele lui Al Shamali Omar Jamal, iar cei doi s-au deplasat la blocul în care locuiesc, au parcat maşina şi au urcat la etaj.

În momentul în care au ajuns în faţa uşii de acces, au fost întâmpinaţi de Al Shamali Omar Jamal, pe care l-au întrebat ce s-a întâmplat, iar acesta a scos din buzunarul pantalonilor şi un briceag, care era închis. Cei doi bărbaţi s-au retras la parte și au sunat la Poliție.

A intervenit Poliția

Imediat după ce cei doi au coborât în faţa blocului, a venit şi Al Shamali Omar Jamal, care a început să strige la ei și să îi înjure, astfel că cei doi bărbaţi au plecat cu maşina din acel loc.

”Au oprit la o distanţă care le permitea să aibă vizibilitate asupra străzii unde se afla blocul în care era apartamentul şi, în timp ce aşteptau sosirea unui echipaj de poliţie, l-au observat pe Al Shamali Omar Jamal. cum s-a deplasat spre o altă stradă din Baciu, revenind din acea direcţie după aproximativ 15 – 20 de minute.

După sosirea poliţiştilor la faţa locului, cei doi bărbați au rămas în faţa blocului iar poliţiştii au urcat la apartament, unde au constatat că numitele P. V. D. şi P. V. erau ucise, prezentând urme vizibile de agresiune”, au precizat judecătorii Tribunalului Cluj.

Aceștia au menionat că la dosarul cauzei sunt probe care demonstrează existenţa infracţiunii de violenţă în familie, în modalitatea omorului, concret în sensul existenţei probelor şi indiciilor temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Al Shamali Omar Jamal a comis infracţiunea pentru care este cercetat.

Justificarea arestării preventive

”Măsura arestării preventive este proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpatului şi necesară pentru buna desfăşurare a procedurilor judiciare, în contextul în care ancheta penală se află într-un stadiu incipient şi se impune lămurirea mai multor aspecte legate de împrejurările comiterii faptei, cum ar fi armele crimei sau ce s-a întâmplat cu acestea ulterior consumării infracţiunilor (dat fiind faptul că, în momentul efectuării cercetării la faţa locului, nu au fost identificate obiecte cu privire la care să se poată afirma fără dubiu că au fost folosite ca arme de atac).

Or, dacă inculpatul ar fi lăsat în libertate, există riscul ca acesta să ascundă diferite probe sau să altereze urmele cu relevanţă pentru cauză, cu consecinţa îngreunării aflării adevărului.

Mai mult, este clar faptul că lăsarea sa în libertate poate induce în rândul opiniei publice un sentiment de neîncredere în instituţiile publice care ar trebui să intervină atunci când se săvârşesc infracţiuni atât de grave”, au conchis magistrații Tribunalului Cluj.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Gândac filmat în timp ce se plimbă nestingherit pe sub mese, la restaurantul Pizza Hut de la Iulius Mall Cluj

Publicat

Un clujean a filmat un gândac plimbându-se nestingherit pe sub mese, în sala restaurantului Pizza Hut de la Iulius Mall Cluj.

Un cititor revoltat ne-a semnalat că un gândac se plimba nestingherit pe sub mese, sâmbătă seară, în restaurantul Pizza Hut din incinta Iulius Mall Cluj-Napoca.

Gândac filmat în timp ce se plimbă nestingherit pe sub mese

Potrivit imaginilor, gândacul umbla printre mesele la care clienții restaurantului mănâncă, fiind un potențial pericol din punct de vedere al sănătății publice.

Cititorul a afirmat că i-a semnalat și managerului restaurantului problema, acesta replicând că va iniția acțiuni de dezinsecție și deratizare pentru ca acest incident să nu se mai repete.

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Doi minori au dispărut dintr-o casă de tip familial din Cluj-Napoca

Publicat

Doi minori de 13 ani au plecat de la o locuința de tip familială din municipiul Cluj-Napoca și nu au revenit până în prezent.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată sâmbătă, 13 iulie, în jurul orei 15, despre faptul că Rostas Andra Francesca, în vârstă de 13 ani și Bontea Vasile Crinel, în vârstă de 13 ani, au plecat de la o locuința de tip familial din municipiul Cluj-Napoca și nu au revenit până în prezent.

Doi minori au dispărut dintr-o casă de tip familial din Cluj-Napoca

Semnalmentele minorilor:

  • ROSTAS FRANCESCA ANDRA – 1,60 cm înălțime, aproximativ 50 de kg, ochi căprui, păr lung. La momentul plecării purta bluză neagră scurtă, blugi scurți negri, pantofi sport albi cu negru, stil ghete.

  • BONTEA VASILE CRINEL – 1,50 cm înălțime, brunet, păr ondulat, aproximativ 60 de kg, ochi căprui. Purta tricou maro, pantaloni scurți negri.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre acestia sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. O nouă ediție a Cupei Mondiale de Gimnastică Ritmică are loc weekend-ul acesta la Cluj-Napoca

Publicat

Cluj-Napoca este gazda Cupei Mondiale de Gimnastică Ritmică, weekend-ul acesta. Peste 25 de țări concurează la probele individuale și de ansambluri.

În perioada 12-14 iulie, Sala Polivalentă BT Arena găzduiește o nouă ediție a Cupei Mondiale de Gimnastică Ritmică.

Cele mai bune gimnaste ale lumii, la Cluj-Napoca

În acest cadru spectaculos, cele mai bune gimnaste senioare din lume se vor întrece la a cincea ediție a cupei mondiale din Cluj-Napoca, demonstrându-și măiestria în probele individuale și de ansamblu.

Probele individuale includ performanțe la minge, măciuci, cerc și panglică, unde fiecare mișcare este un amestec perfect de forță și delicatețe.

Probe cu cerc, minge, panglică și măciuci

În competiția de ansamblu, echipele vor impresiona publicul cu sincronizarea lor impecabilă în probele cu 5 cercuri și 3 panglici cu 2 mingi, oferind o coregrafie care îmbină complexitatea tehnică cu frumusețea artistică.

„O nouă ediție a Cupei Mondiale de Gimnastică Ritmică la Cluj-Napoca. În perioada 12-14 iulie, la Sala Polivalentă BTarena se desfășoară o nouă ediție a Cupei Mondiale de Gimnastică Ritmică unde sportive pline de eleganță din 25 țări concurează atât individual, cât și la proba de ansambluri.

Cupa Mondială cuprinde etapele de calificări și finalele pentru proba cu cerc, minge, panglică și măciuci. Evenimentul este sprijinit financiar de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca”, se arată într-o postare a Primăriei Cluj-Napoca.

Clujenii pot vedea în acțiune gimnastele calificate la jocurie Olimpice de la Paris

Fie că te ești fan al gimnasticii ritmice sau doar în căutarea unei experiențe de neuitat, Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică promite spectacole uluitoare și momente memorabile.

„Nu rata această ocazie unică de a vedea în acțiune gimnastele calificate la jocurie Olimpice de la Paris, printre care și reprezentanta României, Annaliese Drăgan. Achiziționează biletul acum și asigură-ți un loc în tribune pentru a fi martor la o competiție de excepție, unde arta și sportul se întâlnesc în cel mai frumos mod posibil. Te așteptăm la BT Arena pentru a celebra împreună excelența în gimnastica ritmică!”, se arată pe site-ul Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Biletele pot fi achiziționate online, aici. Accesul copiilor sub 5 ani și al pensionarilor este gratuit. Copiii trebuie să fie însoțiți de un adult.

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO FOTO. Nuntă tradițională la Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, cu strigături, dansuri și obiceiuri străvechi

Publicat

O nuntă tradițională din Ardeal a fost reconstituită în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, sâmbătă dimineață. Alaiul, dansurile și tradiționalele strigături de nuntă nu au lipsit.

Sâmbătă, 13 iulie 2024, de la ora 10.30, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, a avut loc o prezentare inedită a obiceiurilor de nuntă din zona Ardealului.

Obiceiuri tradiționale de nuntă din zona Ardealului

„Mirii” s-au bucurat de prezența interpretei de muzică populară Elena Ștefănuț și a lui Nucu Pandrea, maestrul frunzei cântătoare. Evenimentul a fost completat de instrumentiști de prestigiu, printre care profesorul Vasile Popa.

Nunta a inclus tradiții specifice, strigături și legatul drumului.

Accesul gratuit

Participanții au descoperit unele dintre cele mai frumoase tradiții de nuntă, precum „Steagul de nuntă”, „Împletitul cununii la mireasă” și „Legatul drumului la mireasă”. Alaiul de nuntă a fost însoțit de tradiționalele strigături specifice acestui eveniment. Accesul a fost gratuit.

Evenimentul a fost organizat de Grupul literar „Sublim” și Asociația Educalise, în colaborare cu Asociația „De la lume adunate și-napoi la lume date” și face parte din proiectul „Revista de pe noptieră”, inițiat de trei poeți clujeni, Rodica Mureșan, Ovidiu Vasile și Alin Cucuruzan.

O parte dintre «protagonistele» prezente sâmbătă în Parcul Etnografic învață la Liceul Teoretic «Apaczai Csere Janos» din Cluj-Napoca.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax