Connect with us

EVENIMENT

Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov au depăşit Bucureştiul la oferta cumulată de joburi disponibile în acelaşi interval de timp

Publicat


Peste 38.000 de noi locuri de muncă au fost create pe piaţa muncii în luna septembrie a acestui an, în creştere cu 26% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, arată datele unei platforme de recrutare.

„Peste 38.000 de noi locuri de muncă au fost create pe piaţa muncii în luna septembrie a acestui an, numărul fiind în creştere cu 26% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din ţară. Vorbim de o creştere inclusiv faţă de 2019, cu 19 procente, an în care, aşa cum ştim, piaţa muncii trecea printr-un adevărat boom”, se arată într-un comunicat al platformei de recrutare.

Cele mai multe locuri de muncă disponibile în septembrie 2021 au fost publicate de angajatorii din Capitală (peste 16.000). Următoarele clasate, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, au depăşit din nou Bucureştiul la oferta cumulată de joburi, cu peste 17.000 de noi locuri de muncă disponibile în acelaşi interval de timp.

Domeniile pentru care s-au căutat cei mai mulţi angajaţi au fost Retail, Transport/Logistică, Prestări servicii, Industria alimentară şi IT/Telecom, fiecare dintre acestea având deschise peste 4.000 de poziţii noi în luna septembrie.

„Lunile de toamnă, în general, sunt perioade în care piaţa muncii îşi dă un restart după concediile de vară şi în care sunt lansate tot mai multe proiecte care necesită întregirea echipelor. În 2021, pe întreg parcursul anului au fost înregistrate recorduri în ceea ce priveşte numărul de noi locuri de muncă apărute şi chiar şi vara a fost una atipică, cu o ofertă de joburi ieşită din tipare. Cu atât mai mult, ţinând cont de toate aceste recorduri, ne bucurăm să vedem că trendul se menţine crescător şi că şi acest sezon a debutat în forţă”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România.

În ceea ce priveşte cei mai căutaţi candidaţi de pe piaţa muncii, aceştia sunt, în continuare, absolvenţii cu studii superioare. Pentru ei, luna trecută au fost create aproape 29.000 de locuri de muncă. În plus, din totalul locurilor de muncă apărute în septembrie, 5,8% au fost remote, în creştere faţă de septembrie 2019, când acestea reprezentau doar 1,3% din întreaga ofertă de angajare şi chiar şi faţă de 2020, când totalizau 4,2% din numărul total de joburi.

Şi interesul candidaţilor pentru găsirea unui nou loc de muncă rămâne ridicat la început de sezon, joburile postate de către angajatori atrăgând, în total, peste 1,1 milioane de aplicări din partea acestora. Se observă un interes ridicat pentru joburile remote şi din partea candidaţilor, 12,8% dintre aplicări fiind pentru astfel de locuri de muncă, în creştere faţă de septembrie 2019 (când totalizau doar 1,3% din aplicări) şi chiar faţă de 2020 (când atrăgeau 9,6% din candidaturi).

Pe de altă parte, interesul candidaţilor pentru joburile în afară rămâne scăzut (doar 1,2% din totalul de aplicări). Şi interesul pentru locurile de muncă în sistem de freelancing rămâne la un minim istoric în luna septembrie, atrăgând sub 1% dintre aplicări. Peste 900.000 din totalul de aplicări înregistrate de eJobs România au fost pentru locurile de muncă full-time.

„Avem semnale pozitive din piaţa muncii în ceea ce priveşte menţinerea unui trend ascendent de angajări. În următoarele luni e posibil să simţim o uşoară domolire a ritmului de creştere şi totul e strâns legat de cum va evolua situaţia sanitară şi ce restricţii noi se vor impune. Cu toate acestea, o mare parte dintre angajatori sunt deja pregătiţi pentru munca de la distanţă şi vor continua să recruteze. Astfel, indiferent de context, atât companiile, cât şi candidaţii se vor adapta la noile condiţii de lucru”, spune Roxana Drăghici.

În acest moment, aproape 35.000 de locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Conducerea UTCN, după incendiul din căminul Mărăști: Studenții din camera unde s-a produs incidentul au fost mutați temporar

Publicat

De

UTCN despre incendiul din căminul Mărăști

Conducerea UTCN a dat, duminică, asigurări că toți studenții cazați în căminele universității sunt în siguranță și au precizat că regulamemtul interzice utilizarea echipamentelor electrice care pot genera incendii.

Asta după ce sâmbătă, 15 martie, un incendiu a izbucnit într-o cameră de la etajul 6 al căminului UTCN din cartierul Mărăști.

Conducerea UTCN, după incendiul din căminul Mărăști: Studenții sunt în siguranță

Potrivit reprezentanților universității din Cluj-Napoca, datorită sistemului de alarmă și senzorilor de fum care au funcționat corespunzător, studenții aflați în cămin au fost evacuați în siguranță, înainte de sosirea pompierilor. În momentul în care a izbucnit incendiul, în cămin se aflau aproape 200 de persoane.

“Nicio persoană nu a fost rănită, iar pagubele materiale sunt minore. Pentru a le asigura confortul, studenții cazați în camera în care s-a produs incendiul au fost mutați temporar în alte spații”, au transmis reprezentanții UTCN, care i-au asigurat pe aceștia și că se depun toate eforturile ca, în cel mai scurt timp, să se poată întoarce în camera lor.

Studenții trebuie să respecte cu strictețe regulamentul

Din primele cercetări efectuate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, cauza producerii incendiului a fost un prelungitor electric defect, care aparținea studenților. Reprezentanții universității au anunțat că vor colabora în continuare cu autoritățile, iar verificările continuă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii incidentului.

“Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca subliniază că siguranța studenților din căminele universitare este o prioritate. În acest sens, au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență. Mai mult, chiar în căminul unde s-a produs incendiul, a fost organizat un exercițiu de alarmare și evacuare în caz de incendiu, în colaborare cu ISU Cluj, în cursul acestui an universitar”, au transmis reprezentanții UTCN.

Aceștia fac, de asemenea, un apel către toți studenții să respecte cu strictețe regulamentul de organizare și funcționare a căminelor studențești din UTCN. “Conform articolului 65, alineatul 6, este strict interzisă utilizarea echipamentelor electrice care pot genera incendii”, au arătat aceștia.

Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 din Cluj-Napoca au intervint sâmbătă pentru a lichida un incendiul izbucnit într-o cameră a căminului studențesc.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Poliția a identificat șoferul AGRESIV care a spart parbrizul unei mașini la mall-ul din Florești. E cercetat pentru distrugere

Publicat

Scandal între șoferi în parcare la mall în Florești

Polițiștii clujeni s-au sesizat din oficiu în urma scandalului care a avut loc în parcarea mall-ului din Florești între doi șoferi.

Bărbatul care a fost deosebit de agresiv, și care a lovit o mașină până i-a crăpat parbrizul, este cercetat pentru distrugere și tulburarea liniștii publice.

Șofer agresiv, identificat de polițiștii clujeni

“În urma activităților desfășurate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, bărbatul a fost identificat stabilindu-se că este vorba de un bărbat de 42 de ani din municipiu Cluj-Napoca”, au transmis polițiștii clujeni care au arătat că au demarat cercetări după ce imaginile au apărut în spațiul public.

Astfel, polițiștii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

“În continuare se desfășoară cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc evenimentul și pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident la ieșirea din Gilău spre Someșu Rece. Trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani, duși la spital

Publicat

De

Accident la ieșirea din Gilău

Un accident de circulație, soldat cu trei victime, a avut loc duminică, la ieșirea din Gilău spre Someșu Rece.

Două mașini s-au ciocnit.

Accident la ieșirea din Gilău spre Someșu Rece

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca sunt cei care au intervenit la un accidentul în careau fost implicate două autoturisme. Au fost transportați la spital trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani. Toți au fost în permanență conștienți și cooperanți, potrivit reprezentanților ISU Cluj.

La misiune au luat parte echipajele de la Garda Gilău cu o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD. Pe parcurs, forțele au fost suplimentate cu încă o ambulanță SMURD de la Punctul de Lucru Florești.

Foto: ISU Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Zeci de clujeni au învățat manevre de resuscitare de la medicii și paramedicii SMURD. Printre ei mulți copii

Publicat

De

Maratonul Resuscitării la Cluj

Zeci de clujeni au fost interesați să învețe să salveze o viață chiar de la cei care fac asta aproape în fiecare zi.

Maratonul Resuscitării de la Cluj a atras și foarte mulți copii, curioși să facă manevrele direct pe manechine.

Zeci de clujeni au învățat manevre de resuscitare de la medicii și paramedicii SMURD

O nouă ediție de succes a Maratonului Resuscitării a avut loc, sâmbătă, la Cluj. Răbdarea cu care medici și paramedici clujeni au explicat manevrele de resuscitare pe înțelesul tuturor i-a atras pe clujenii sau turiștii.

Acțiunea a avut loc în zona de foodcourt a centrului comercial din comuna Florești, între orele 10:00-20:00.

Au fost și mulți părinți cu copii, iar aceștia din urmă au învățat, pe manechine, ce trebuie să facă ca să poată să salveze o viață.

Medicii și paramedicii SMURD Cluj oferă deja, de mult, lecții gratuite de prim ajutor. Tehnicile de resuscitare exersate pe manechine speciale sunt valoroase, mai ales că, arată medicii clujeni, 4 din 5 stopuri cardio-respiratorii au loc acasă.

Nu mai puțin de 50 de medici, paramedici, voluntari SMURD și pompieri, au oferi lecții de prim ajutor, inclusiv în limbile maghiară, engleză și germană.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate