Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Super. Hartă live cu rutele și poziția în timp real a vehiculelor CTP Cluj

Publicat


harta bus

RATUC pune la dispoziţia clujenilor o hartă live în care pot fi urmărite autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe oricare dintre linii, inclusiv poziţia fiecăruia pe traseu.

Hartă live cu rute și poziția în timp real a vehiculelor

– disponibilă pentru calătorii clujeni
Compania de Transport Public Cluj-Napoca pune la dispoziția călătorilor o hartă live care arată traseele și poziția vehiculelor în timp real, cu o rată de actualizare a datelor de 20 de secunde.
Harta poate fi consultată pe site-ul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, www.ctpcj.ro; sunt incluse traseele tuturor mijloacelor de transport: tramvaie, autobuze și troleibuze.
Informațiile afișate sunt extrase din platforma de management de flotă pe care CTP Cluj-Napoca o operează și sunt corelate direct cu toate operațiunile pe care angajații CTP le fac zilnic: stabilirea
traseelor și a stațiilor aferente, stabilirea orarelor, planificarea și alocarea la traseu.

 

Actulizare la 20 de secunde

Odată selectat numărul traseului dorit, ruta acestuia este marcată pe hartă și călătorii pot vedea câte mijloace de transport sunt pe acea rută, poziția GPS în timp real și momentul actualizării, numărul de parc, viteza cu care se deplasează și stația spre care se îndreaptă. Există opțiunea de TUR-RETUR, astfel încât călătorii să aibă acces la informațiile dorite. Actualizarea datelor se face la fiecare 20 de secunde.

Pentru transparenţă şi utilitate

Acest instrument contribuie atât la menținerea relației de transparență pe care CTP Cluj-Napoca a consolidat-o cu comunitatea locală, cât și la predispunerea oamenilor de a integra în viețile lor acest mod de transport.
CTP Cluj-Napoca și-a asumat misiunea de a presta serviciul public de transport în siguranță și la timp, iar această hartă, care arată poziția vehiculelor în timp real, reprezintă încă un mod prin care încercăm să atingem obiectivele.
Harta poate fi accesată de pe site-ul CTP Cluj www.ctpcj.ro și va fi în curând disponibilă și în aplicația Tranzy, care poate fi descărcată atât pe iOS, cât și pe Android, din magazinele virtuale sau de pe https://tranzy.app/ .Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

La GHIȘEU. Şapte din 10 români petrec O ZI din concediu la cozi la stat. OPT din 10 nici măcar NU își rezolvă problema din prima

Publicat

De

coada 8

Digitalizarea este încă un vis în România. Oamenii încă petrec ore întregi la ghișeu la instituțiile statului, iar ce este și mai grav, este că opt din zece români nu ajung să își rezolve problemele din prima zi.

Declarația este făcută chiar de un oficial al statului, Bogdan Mihai Dumea, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID).

Nici la Cluj-Napoca, un oraș unde s-au făcut pași importanți pentru digitalizare, nu au dispărut cozile

La GHIȘEU. Şapte din 10 români petrec O ZI din concediu la cozi la stat. OPT din 10 nici măcar NU își rezolvă problema din prima

„În România, şapte din zece oameni petrec o zi din concediul anual stând la cozi la ghişeele statului, iar opt din aceşti zece oameni nu reuşesc să-şi rezolve problema pe care o au, din prima. Atunci trebuie să ne uităm la acest timp pe care oamenii îl pierd, la aceste resurse care sunt pierdute şi pentru stat, şi pentru oameni, şi să găsim soluţii să îmbunătăţim.

România fără ghişee, un oraş digital, o localitate digitală ar oferi o serie de beneficii, printre care servicii mai eficiente şi, invariabil, costuri reduse pentru a oferi aceleaşi servicii.

Trebuie să ne uităm la creşterea încrederii cetăţenilor în serviciile pe care le oferă statul, îmbunătăţirea calităţii vieţii, în final şi, sperăm noi, sfârşitul birocraţiei şi al cozilor, că de acolo am plecat.

Desigur, sunt foarte multe lucruri care pot fi făcute în acest sens. Ministerul nostru, prin ADR (Autoritatea pentru Digitalizarea României, n.red.), administrează ghişeul.ro, aceasta fiind una dintre primele soluţii pe care statul le-a oferit în acest sens şi la care lucrăm pentru a o dezvolta, pentru a introduce noi servicii şi pentru a uşura interacţiunea dintre cetăţean şi stat. Soluţia nu este una ideală sau perfectă şi sunt foarte multe îmbunătăţiri pe care le putem face în viitor”, a declarat Bogdan Mihai Dumea.

O singură aplicație

În viziunea oficialului, toate serviciile statului ar trebui integrate în Cloud-ul guvernamental, iar soluţia ideală ar fi implementarea unei singure aplicaţii pe care cetăţeanul român să o folosească în relaţia cu autorităţile.

Citește și: VIDEO FOTO. Coadă de peste 125 de persoane la depunerea cererilor de parcare la Primăria Cluj-Napoca. Aplicația online a CĂZUT

„Ca soluţie ideală, va trebui să ne uităm şi să integrăm toate aceste concepte la care lucrăm deja în Cloud-ul guvernamental (…). După care trebuie să permitem ca toate aceste informaţii să fie cumulate, adunate într-o zonă de unde universităţile, statul şi companiile, inclusiv, să-şi extragă datele de care au nevoie pentru a produce soluţii mai inteligente pentru cetăţeni.

În final, sper eu, ca proiect de ţară, soluţia ideală ar fi conceptul de One App, o singură aplicaţie pe care cetăţeanul român să o folosească în relaţia cu statul, dar nu pentru a relaţiona cu instituţiile statului, ci o singură aplicaţie prin care el să spună ce are nevoie, să facă solicitarea respectivă şi să nu îl intereseze ce instituţii lucrează în spate şi cum comunică între ele.

Toate aceste concepte sunt în momentul acesta în cercetare şi dezvoltare în cadrul ministerului, în cadrul unui proiect pe care l-am iniţiat şi pe care îl coordonez, de realizare a unui manual sau un Ghid de digitalizare, un material pe care îl lucrăm cu mai multe instituţii ale statului, inclusiv cu ANCOM. În final, să ajungem la un material pe care să îl putem da primăriilor, UAT-urilor, Direcţiilor de concentrate şi să le indicăm direcţiile pe care trebuie să le urmeze în domeniul digitalizării”, a explicat reprezentantul ministerului de resort, potrivit Agerpres.

Clujul, un mic pas în față

La Cluj, un „rai” al IT-iștilor, atât Primăria, cât și Consiliul Județean au introdus o serie de servicii online. La Primăria Cluj-Napoca există și un funcționar virtual, Antonia, care preia solicitari și documente de la cetățeni. De asemenea, plata taxelor și impozitelor se poate face online, la fel ca și înregistrarea și plata pentru un loc de parcare.

De asemenea, Consiliul Județean Cluj eliberează online o serie de documente.

Cu toate acestea, cozile nu au dispărut nici aici. Clujenii mai în vârstă, care nu sunt familiarizați cu operațiunile online, fac cozi la ghișee pentru a-și plăti taxele și impozitele.

La fel și șoferii care în fiecare început de an se pun la cozi cu dosare, cu noaptea în cap, ca să „prindă” un loc de parcare alocat după sistemul „primul venit, primul servit”. Pentru că „ce-i în mână nu-i minciună”.

Cozi sunt și la alte instituții publice, cum ar fi Direcția de Finanțe Cluj, unde „toate opetațiunile de fac online”, dar la ghișeu, sau la Casa de Asigurări de Sănătate Cluj.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

De ce e mai avantajos să ai o bicicletă față de o mașină?

Publicat

1 (4)

Fie că mergem cu ea în fiecare dimineață la muncă, facem trasee montane la sfârșit de săptâmână sau o luăm cu noi în competiții sportive, bicicleta a devenit în ultimii ani un lucru indispensabil pentru cei care vor să fie mai activi și să aibă grijă de mediu. În timp ce vânzările de bicilete sunt într-o continuă creștere, și marile orașele din România se adaptează trendului, oferind pasionaților de ciclism piste moderne, unde să pedaleze în voie.

Chiar dacă este mai ieftină și mai ușor de întreținut, statisticile arată că mai puțin de 10% dintre români preferă bicicleta, față de peste 50%, care folosesc, în schimb, mașina personală. Totuși, bicicliștii adevărați spun că libertatea pe care ți-o oferă cele două roți este incomparabilă confortului unui automobil. Descoperă mai jos ce face din umila bicicletă nu doar o alternativă a transportului, ci o alegere mai inteligentă pentru viața modernă.

Sănătate și relaxare

Mersul pe bicicletă reprezintă un antenament excelent, atât pentru corp, cât și pentru minte. Pedalând, reducem colesterolul, îmbunătățim respirația, circulația sângelui și bătăile inimii, tonifiem mușchii picioarelor și ai spatelui și putem ameliora durerile cauzate de artrită. Mai mult decât atât, efortul eliberează în corp serotonină (hormonul feircirii), care ne va ajuta să fim mai calmi și să scăpăm de stres. De asemenea, mișcarea favorizează un somn bun și odihnitor.

Economisești timp și bani

goto 1

Combustibil, întreținere, asigurare, taxe de parcare… – poți să uiți de ele! Fiind unul dintre cele mai ieftine mijloace de transport, bicicleta nu doar că te ajută să economisești bani, ci și timp. Nu vei mai rămâne blocat în trafic, îți vei găsi cu ușurință un loc de parcare oriunde ai merge și, în plus, poți explora orașul, plimbându-te fără grijă pe cele mai înguste străzi și trasee pitorești. Bonus: Nu o să-ți pierzi niciodată permisul!

Conectivitate și implicare în comunitate

Traseele locale cu bicicleta, plimbările în grup și evenimentele de ciclism oferă numeroase oportunități de a intra în legătură cu persoane care au aceeași pasiune, lărgindu-ți astfel cercul de prieteni și  promovând, în același timp, un stil de viață activ și sănătos. De asemenea, te poți implica în activități sportive, motivându-i pe cei din jurul tău să-ți urmeze exemplul și să pedaleze cot la cot cu tine.

Hai pe două roți la GOTO! E gratis!

Dacă ești din Cluj și ai o bicicletă, ceea ce o să îți spunem o să te facă să o folosești mai des.

La GOTO Parking, aflată în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” parcarea este absolut gratuită atât pentru biciclete, cât și pentru mopede, scutere sau motociclete. Așadar, dacă următorul tău drum la aeroport va fi ”pe două roți”, stai fără grijă. Îți garantăm monitorizare video permanentă, pază și iluminat pe timp de noapte, pentru ca vehiculul tău să rămână în siguranță.

Dacă totuși alegi mașina personală, trebuie să știi că, pe lângă sistemul modern de securitate, avem stații de încărcare pentru automobilele electrice, dar și numeroase posibilități de plată: prin aplicația yeParking, cu ajutorul codului QR afișat în parcare, dar și la punctul de plată din incinta GOTO Parking sau la automate. Tarifele le poți găsi pe site-ul nostru: gotoparking.ro.

Indiferent că la vii la GOTO Parking pedalând sau în confortul propriei mașini, noi vom avea grijă de vehiculul tău, oricâte roți ar avea acesta.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Fată de 16 ani din Cluj-Napoca, dispărută de patru zile de acasă. Dacă o vedeți, sunați la 112 sau la Poliție

Publicat

cătinaș daria

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată la data de 26 septembrie  în jurul orei 13.00, despre faptul că minora Cătinaș Daria-Maria, în vârstă de 16 ani, din municipiul Cluj-Napoca a plecat la data de 24 septembrie, în jurul orei 15.30 de la domiciliu pentru a participa la o petrecere organizată cu prilejul unei căsătorii, în Cluj-Napoca și nu a revenit până în prezent.

Semnalmente – înălțime aproximativă 1.75 m, greutate – 100 de kilograme, păr lung, creț.

La momentul plecarii era îmbrăcată cu o rochie lungă, albastră, crăpată pe picior.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre minoră sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!

cătinaș daria

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident între un autoturism și o motocicletă în Cluj-Napoca. O femeie, extrasă de pompieri din mașina avariată

Publicat

De

accident masina motocicleta

Un accident de circulație în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Septimiu Albini din Cluj-Napoca.

Cel puțin două persoane au fost rănite.

Accident între un autoturism și o motocicletă în Cluj-Napoca. O femeie, extrasă de pompieri din mașina avariată

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin la accident. La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu modul de descarcerare și un echipaj SAJ.

Aceștia au găsit atât mașina, cât și motocicleta avariate. Pompierii au acționat pentru evacuarea unei femei din autoturismul avariat și pentru a acorda primul ajutor calificat persoanelor implicate în accident.

De asemenea, conducătorul motocicletei este consultat de către echipajul SAJ și urmează să se stabilească dacă va fi transportat la spital.

UPDATE

Potrivit ISU Cluj, motociclistul a fost transportat la spital de către echipajul SAJ.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax