Connect with us

EDUCATIE

Studiu UBB: Peste jumătate dintre clujenii care nu au fost la UNTOLD cred că festivalul deranjează viața cotidiană a orașului

Publicat


În contextul asumării de către Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a rolului de formator al bunăstării societății prin dezvoltarea tuturor variantelor de relație cu societatea, în cadrul componentei academice de servicii către comunitate, ținând cont de revenirea în actualitate a dezbaterilor privind rolul social și economic al festivalurilor pentru comunitățile locale, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB, prin  conf. univ. dr. Ovidiu I. Moisescu, pune la dispoziția publicului rezultatele unui studiu privind percepțiile și atitudinea clujenilor în raport cu festivalul Untold.

„UBB este principalul actor academic în ecosistemul clujean, de aceea încercăm prin astfel de demersuri să înțelegem, să susținem și să îmbunătățim  prin știință evenimente majore ale ecosistemului, așa cum este și festivalul Untold, cu impact apoi pozitiv asupra bunăstării oamenilor și a imaginii orașului nostru” – a declarat Daniel David, Rectorul Universității Babeș-Bolyai.

„Astfel de studii sunt binevenite pentru a contribui la o imagine cât mai completă și relevantă asupra proceselor economice, de această dată având în discuție un festival, care au impact asupra comunităților și care devin exemple de bune practici în perspectivă” – a afirmat Răzvan V. Mustață, Decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Percepția clujenilor

Studiul a avut ca obiectiv evaluarea percepțiilor locuitorilor municipiului Cluj-Napoca în legătură cu beneficiile pe care festivalul Untold le aduce comunității locale (din punct de vedere social, economic, al imaginii și al identității comunitare), respectiv cu costurile sociale și de mediu generate de organizarea acestui festival în oraș (din perspectiva aglomerației, a disconfortului produs vieții cotidiene și a efectelor negative asupra mediului natural și a comportamentului infracțional).

Totodată, studiul a vizat evaluarea atitudinii clujenilor față de organizarea festivalului Untold în Cluj-Napoca, prin evidențierea măsurii în care locuitorii susțin organizarea festivalului în oraș și consideră dezirabilă susținerea acestuia de către autoritățile publice.

Peste 700 de personae chestionate

Cercetarea fost derulată prin metoda anchetei sociologice pe bază de chestionar online adresat tuturor locuitorilor municipiului Cluj-Napoca. În urma diseminării chestionarului online cu sprijinul instituțiilor de presă locale clujene și al mai multor persoane publice cu audiență ridicată în mediul online, eșantionul investigat a cuprins 739 de clujeni cu vârste cuprinse între 18 și 55 ani, cu reședința în diverse cartiere sau zone rezidențiale limitrofe ale municipiului.

Per ansamblu, studiul relevă că majoritatea clujenilor investigați tind să fie de acord cu faptul că organizarea festivalului Untold în municipiul Cluj-Napoca aduce orașului o serie de beneficii sociale, economice, de imagine și de întărire a identității comunitare.

Consecințe negative

Pe de altă parte, majoritatea celor chestionați tind să fie de asemenea de acord cu faptul că desfășurarea festivalului comportă și o serie de consecințe negative asupra orașului legate de aglomerație, disconfort adus vieții cotidiene (inclusiv prin suprasolicitarea spațiilor recreaționale ale orașului, limitarea accesului localnicilor la aceste spații, creșterea prețurilor și poluarea fonică), deteriorare a unor spații verzi ale orașului  și creștere semnificativă a consumului de băuturi alcoolice și substanțe interzise în perioada festivalului.

În privința atitudinii generale față de festivalul Untold, majoritatea respondenților investigați tind să fie de acord cu faptul că Untold ar trebui să aibă loc în continuare în Cluj-Napoca, că beneficiile aduse orașului sunt superioare costurilor și problemelor generate, respectiv că autoritățile publice ar trebui să susțină organizarea festivalului în municipiu.

Diferențe de vârstă

Totuși, se remarcă diferențe semnificative privind percepțiile și atitudinea, în funcție de categoria de vârstă a respondenților și de experiența de participare la festival.

Astfel, percepțiile privind beneficiile sunt în general mai puțin favorabile în rândul celor cu vârste cuprinse între 36-55 ani, comparativ cu cei cu vârste cuprinse între 18-35 ani. Totodată, aceleași percepții sunt mult mai puțin favorabile în rândul celor care nu au participat la festival, comparativ cu cei care au avut o experiență Untold. Astfel:

 • aproape 50% dintre respondenții cu vârste cuprinse între 36-55 ani și circa 55% dintre cei care nu au participat la Untold nu consideră că festivalul contribuie în mod real la îmbunătățirea calității vieții în Cluj-Napoca; în schimb, numai 30% dintre cei cu vârste între 18-35 ani și doar 14% dintre cei care au avut o experiență Untold se îndoiesc de acest beneficiu social al festivalului;
 • circa 35% dintre respondenții cu vârste cuprinse între 36-55 ani și peste 30% dintre cei care nu au participat la Untold nu consideră că festivalul contribuie în mod real la dezvoltarea economică a orașului; în schimb, numai 13% dintre cei cu vârste între 18-35 ani și doar 7% dintre cei care au avut o experiență Untold se îndoiesc de acest beneficiu economic al festivalului;
 • aproximativ 25% dintre respondenții cu vârste cuprinse între 36-55 ani și același procent din rândul celor care nu au participat la Untold nu consideră că festivalul contribuie în mod real la îmbunătățirea imaginii și reputației orașului; în schimb, numai 9% dintre cei cu vârste între 18-35 ani și doar 3% dintre cei care au avut o experiență Untold se îndoiesc de acest beneficiu de imagine al festivalului.

Produce aglomerație

În mod similar, percepția efectelor negative este mai pronunțată în rândul celor cu vârste cuprinse între 36-55 ani, comparativ cu cei cu vârste cuprinse între 18-35 ani, iar percepția acelorași consecințe negative este mult mai pregnantă în rândul celor care nu au participat la festival, comparativ cu cei care au avut o experiență Untold. Astfel:

 • aproape 70% dintre respondenții care nu au participat la Untold tind să fie de acord cu faptul că festivalul produce aglomerație în mijloacele de transport în comun până la un nivel inacceptabil; în schimb, peste 50% dintre cei care au avut o experiență de participare la Untold se îndoiesc de acest impact negativ al festivalului;
 • circa 55% dintre respondenții cu vârste cuprinse între 36-55 ani și aproximativ 65% dintre cei care nu au participat la Untold tind să fie de acord că festivalul deranjează viața cotidiană a localnicilor și o supune stresului; în schimb, numai 42% dintre cei cu vârste între 18-35 ani și doar 25% dintre cei care au avut o experiență Untold tind să perceapă acest impact negativ al festivalului ca fiind real;
 • deteriorarea unor spații verzi ale orașului în timpul festivalului este percepută ca fiind o problemă reală de circa 65% dintre respondenții cu vârste cuprinse între 36-55 ani și de aproximativ 73% dintre cei care nu au participat la Untold; în schimb, numai 52% dintre cei cu vârste între 18-35 ani și doar 37% dintre cei care au avut o experiență de participare la Untold tind să fie de acord că acest impact negativ al festivalului este o realitate.

Să fie în continuare la Cluj-Napoca

Aceleași tipuri de diferențe se remarcă și în cazul atitudinii generale față de festival.

Astfel, deși 75% dintre respondenții cu vârste cuprinse între 18-35 ani și 90% dintre cei care au avut o experiență Untold tind să fie de acord că festivalul ar trebui să aibă loc în continuare în Cluj-Napoca, numai 57% dintre cei cu vârste cuprinse între 36-55 ani și doar 52% dintre cei care nu au participat la festival sunt de aceeași părere.

Rezultatele studiului indică totodată faptul că nu toate percepțiile locuitorilor referitoare la beneficiile sau efectele negative ale Untold sunt relevante pentru formarea atitudinii generale față de festival.

Astfel, percepțiile privind aglomerația sau efectele negative ale festivalului asupra mediului natural nu influențează în mod semnificativ atitudinea clujenilor față de Untold.

În schimb, percepțiile privind disconfortul produs vieții cotidiene (lipsa de acces la o serie de facilități și spații recreaționale, creșterea nivelului zgomotului ambiental urban, creșterea prețurilor și, în general, stresul căruia îi este supusă viața obișnuită a localnicilor) influențează în mod semnificativ și negativ atitudinea față de festival.

Pe de altă parte însă, percepțiile privind beneficiile asociate organizării Untold au asupra atitudinii față de festival un impact semnificativ și pozitiv, cea mai importantă și influentă percepție fiind cea referitoare la beneficiile sociale (oportunitatea clujenilor de a se distra alături de familie și prieteni, de a întâlni oameni noi, respectiv contribuția la creșterea bunăstării și calității vieții localnicilor).

Comunicarea importantă

Din perspectivă practică, rezultatele sugerează faptul că pentru modificarea atitudinii localnicilor față de festivalul Untold (în sens pozitiv sau negativ), acțiunile și comunicarea legate de festival ar trebui să se concentreze pe factorii care au cea mai mare influență asupra atitudinii locuitorilor față de festival: beneficiile sociale ale festivalului (din perspectiva pozitivă), respectiv disconfortul produs vieții cotidiene (din perspectiva negativă).

Ca o limită a studiului, trebuie evidențiat faptul că acesta a inclus în eșantionul investigat doar clujeni cu vârste cuprinse între 18 și 55 ani, datorită culegerii datelor exclusiv în mediul online.

Pe de altă parte, clujenii cu vârste peste 55 ani reprezintă aproximativ 35% din populația adultă rezidentă în municipiul Cluj-Napoca.

Mai mult decât atât, studiul a evidențiat tendința ca percepțiile și atitudinea în raport cu festivalul Untold să scadă în favorabilitate o dată cu vârsta respondenților.

Prin urmare, dacă eșantionul investigat ar fi inclus și un număr semnificativ de respondenți cu vârste peste 55 ani, este foarte probabil ca percepțiile și atitudinea măsurate să fi fost, per ansamblu, mai puțin favorabile festivalului.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Veste bună, șoferi. Se circulă pe 4 BENZI pe întreaga autostradă Sebeș-Turda

Publicat

De

1

CNAIR a anunțat că de vineri, 25 noiembrie, se circulă pe întreaga autostradă A10 Sebeș-Turda, la regim de 4 benzi.

„Am deschis traficul în regim de autostradă și pe cei 1,5 kilometri din zona dealului Oiejdea”, a anunțat directorul CNAIR, Cristian Pistol.

3

Se circulă pe 4 benzi pe întreaga autostradă A10

Circulația pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda a fost deschisă anul trecut, în luna noiembrie 2021, dar restricționată pe o bandă pe sens în zona Dealului Oiejdea, din cauza unor alunecări de teren.

2

 

Sursa: CNAIR

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Care este NOUL program al liniilor 39 și 39L din 28 noiembrie, anunțat de CTP Cluj

Publicat

Compania de Transport Public Cluj-Napoca aduce la cunoștința publicului călător noul program al liniilor 39 si 39 L, prelungite până la Centrul Regional de Excelență pentru Industriile Creative – CREIC, valabil din 28.11.2022:

P-ța Mihai Viteazul: 7:25 – 7:35 – 7:55 – 8:05;

CREIC: 7:55 – 8:10 – 8:25 – 8:38.

 

CREIC: 16:12 – 16:35 – 17:12 – 17:30;

P-ța Mihai Viteazul: 16:45– 17:15 – 17:45 – 18:07.

Citește mai departe

EVENIMENT

Liste și reprogramări pentru VACCINAREA copiilor la Cluj. Doze INSUFICIENTE. Cele mai mari lipsuri, la vaccinul pentru hepatită

Publicat

De

vaccin pixabay

Medicii de familie din Cluj sunt nevoiți să reprogrameze copiii pentru o serie de vaccinuri pentru că nu sunt doze suficiente. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Cluj, licitația pentru vaccinuri se face la nivel național și se așteaptă ca acestea să fie achiziționate și distribuite apoi în teritoriu.

Nu este prima dată în acest an când unele vaccinuri pentru imunizarea copiilor pentru diferite boli nu se găsesc la Cluj. În vară, dozele necesare de Hexacima, vaccinul hexavalent care se administrează copiilor la 2, 4 și 6 luni, lipseu cu desăvârșire.

Doze insuficiente

Dr. Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj, a declarat pentru Cluj24.ro, că la această oră, la nivelul direcției nu mai există nicio doză de vaccin pentru hepatită B, dar nici vaccin hexavalent, tetravalent, Adacel – vaccin difteric, tetanic şi pertussis și ROR – pentru rujeolă, oreion și rubeolă.

Citește și: EXCLUSIV. Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister

Aceste vaccinuri, dar și altele neceare imunizării copiilor se mai găsesc la medicii de familie sau în maternități, însă în unele cazuri dozele sunt insuficiente sau mai ajung să acopere necesarul pentru o singură lună.

Ce vaccinuri și câte doze erau la medicii de familie și în spitale, la nivelul județului Cluj, vineri:

 • Hepatita B pediatric – 67 doze
 • Hexavalent – 680
 • Tereavalent – 450
 • Adacel – 1.575
 • ROR – 1.433
 • Pneumococic – 160 la DSP și 2.633 la medici și în maternități
 • BCG – 16.900 la DSP și 1.410 la medici și în maternități
 • HPV – 11.600 la DSP și 1.043 la medici și în maternități

Probleme cu vaccinul pentru hepatita B

Cea mai mare penurie este la vaccinul pentru hepatita B, având în vedere că lunar ar fi nevoie de aproximativ 700 de doze din acest ser. Dr. Mihai Moisescu spune, de asemenea, că și în cazul vaccinului ROR ar fi nevoie de 700 de doze lunar, ceea ce înseamnă că acum se mai poate acoperi necesarul cam pentru o lună.

„Vaccinurile se vor face. Toți copiii care nu sunt imunizați sunt reprogramați. Când Ministerul Sănătății finalizează achizițiile prin licitație, în 48 de ore vaccinurile ajung la Cluj”, a mai declarat dr. Mihai Moisescu.

Foto: pixabay.com

 

Citește mai departe

CULTURA

Expoziția ”Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”, la Cluj-Napoca. Lecție de istorie pentru elevi

Publicat

imperiul roman 1080 x 1350px

Timp de o lună, între 25 noiembrie și 23 decembrie, pasionații de istorie sunt invitați la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca pentru a descoperi tehnologia care a stat la baza progresului unuia dintre cele mai mari imperii din istoria umanității.

În cadrul expoziției ”Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”, vizitatorii vor descoperi secretele puterii strămoșilor romani cu ajutorul a 44 de exponate impresionante, afișate pe o suprafață de 600 mp. Organizatorii au pregătit și o largă paletă de surprize, gândite astfel încât participanții la eveniment să înțeleagă mai bine impactul pe care tehnologia romană l-a avut asupra dezvoltării culturii și civilizației mondiale.

Descoperă: Armuri de gladiatori, berbecul roman și alte exponate care explică tehnica militară excepțională a unui Imperiu care a dominat lumea antică timp de aproape un mileniu!

imperiul roman 1080 x 1350px

Vizitatorii vor putea descifra conceptul arcului roman, a cărui tehnică de realizare a stat la baza construcțiilor vremii, dar și a progresului roman. Apeductele, podurile sau viaductele au fost ridicate conform acestui principiu. Mai mult, cei care vor trece pragul expoziției vor afla detalii despre modul de construire a altor elemente importante ale epocii, precum berbecul roman, turnul de asalt sau cel de apărare și catapulta.

Mașinării romane de luptă

Printre exponatele afișate la Cluj-Napoca se vor număra și piese vestimentare celebre, precum lenjeria subligaculum, uniforme militare, tunica interioară și cea exterioară din mătase, dar și alte obiecte vestimentare nelipsite din garderoba femeilor romane ale acelei perioade. Nu lipsesc nici mașinării inovative folosite de romani în lupte, tehnica militară aflată în dotarea armatei sau tehnologiile civile care au contribuit decisiv la progresul societății romane sau armurile impresionante purtate de soldați sau de gladiatori.

Exponatele au fost reconstruite de specialiștii și artizanii Muzeului ”Leonardo da Vinci” din Italia, respectând întocmai schițele originale, pentru a facilita publicului înțelegerea modului în care Imperiul Roman a dominat lumea antică aproape 1.000 de ani.

Expoziția de la Cluj-Napoca face parte dintr-o serie amplă de evenimente, organizate în mai multe orașe din România, printre care București și Iași. Exponatele au făcut înconjurul planetei: de la inaugurarea, la Museo della Civilta Romana din Roma, au ajuns în Lecce, Taipei, Seoul, Hong Kong, Macao, San Diego, Nelson, Perth, St Louis sau Melbourne.

Progranul expoziției

Tarife reduse și gratuități pentru elevi

Accesul publicului larg se face de marți până vineri, în intervalul orar 12:00 – 20:00.

Sâmbăta și duminica expoziția poate fi vizitată între orele 10:00 și 20:00.

Grupurile organizate pot vizita expoziția de marți până vineri, în intervalul orar 12:00-16:00.

Coordonatorii acestor grupuri trebuie să facă o programare prealabilă la numerele de telefon: 0749 417 925 – Dana Ungur sau 0745 040 593 – Cătălin Șuteu.

Elevii care vizitează expoziția în cadrul unui grup organizat beneficiază de 50% reducere din prețul biletului de intrare. Elevii proveniți din medii defavorizate sau cei cu rezultate deosebite beneficiază de gratuitate, în limita a 10 bilete de acces / școală.

Biletele sunt disponibile în rețelele Entertix.ro și MyTicket.ro și la casa de bilete a Casei de Cultură a Studenților.

Event Facebook: https://bit.ly/3EZZQU4

”Leonardo Da Vinci. Invențiile unui geniu”, expoziția care a deschis seria evenimentelor educaționale

În primele luni ale acestui an, clujenii au putut admira replici ale invențiilor și schițelor realizate de geniul Renașterii, Leonardo Da Vinci. Cele 45 de modele, realizate din lemn pe baza schițelor făcute în urmă cu 500 de ani, au fost expuse în Casa de Cultură a Studenților până la sfârșitul lunii aprilie.

În cele patru luni, exponatele, grupate în cinci categorii – mașinării pentru zbor, mașinării hidraulice, mașinării pentru construcții, concepte pentru manufacturare și mașinării de război – au fost studiate de mii de clujeni.

Despre organizatori

Evenimentul ”Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” este organizat de Spotlights, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca și al Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax