Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Strada Melodiei, UITATĂ de Primăria Cluj-Napoca. Plină de GROPI și o bandă pe ambele sensuri. Propunerile locuitorilor

Publicat


Primăria Cluj-Napoca

Locuitorii de pe str Melodiei din cartierul Zorilor, situata la un capăt al orașului, reclamă că aceasta este uitată de Primăria Cluj-Napoca. Ei au propus municipalității mai multe soluții care să le facă viața mai ușoară și să le ofere acea calitate a vieții întâlnită în alte zone ale orașului.

”Calea de acces care se face pe langa blocul de pe str Observatorului Nr 121 este plina de gropi și una dintre cele mai mari- are cauza principală că este situata pe un canal. Dar da de furca multor șoferi cu mașini joase. Un jurul acesteu „străzi” s-a reparat trotuarul, dar strada nu. Și nu este un zona privată.

melodiei

Un alt aspect este faptul că sunt garaje și parcări, fapt care îngreunează și mai mult accesul. Este o singura bandă pt ambele sensuri, și dacă mai dai de mașina de gunoi,….. Ai de așteptat.

Accesul este greoi și cu un cărucior sau o trotineta. Trebuie sa iei trotineta/tricicleta și copilul in brațe să poți trece de pietroaie și gropi. Referitor la copii mici- singurul parc din zona este cel de langa garajul CTP, o zona nesigură pt că pe tot trotuarul de pe strada Observatorului Nr.121 sunt parcate mașini și ești nevoit să te deplasezi cu copiii/cărucior/trotineta pe strada, acesta fiind foarte circulata.

Stâlpișori și parcare

As propune niște stâlpișori pe acea parte de trotuar. As mai propune o parcare (cel puțin) in acea zona precum și pe Str Gh. Dima unde masinie parcate sunt sufocante și este îngrozitor sa te deplasezi pe o singura bandă cu 2 sensuri de mers. Lista poate continua, dar m-aș bucura să citească cineva și aceste rânduri.

Și încă ceva: Daca in centru este un tarif exorbitant la parcări (pt că e centru și s-a investit) de ce nu este impozit de cartier sau pe categorie de străzi , după cat s-a investit in acea parte a orașului?”, a scris un locuitor al străzii pe adresa Cluj24.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

Unde văd analiștii financiari cursul leu-euro peste un an

Publicat

Cursul euro

A fost publicat sondajul realizat luna trecută în rândul membrilor CFA România. Acesta indică o posibilă evoluție depreciativă a leului în următoarele luni.

Trebuie menționat faptul că majoritatea participanților anticipează, pentru următoarele 12 luni, menținerea de către marile agenții de rating a României în categoria țărilor recomandate investițiilor, arată analistul economic Radu Georgescu.

Analiștii financiari văd euro peste un an la 5,17 lei

În privința cursului monedei unice, majoritatea analiștilor au indicat o creștere a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni, la 5,1046 lei/euro, respectiv o apreciere la 5,1723 lei pentru orizontul de 12 luni, echivalentul unei creșteri de peste 2,8%, arată Radu Georgescu.

Revenind la prezent, media euro a scăzut marginal joi, de la 5,0325 la 5,0317 lei. Piața s-a deschis la 5,027 lei, iar la jumătatea zilei a fost atins un vârf de 5,035 lei, după care cotațiile s-au retras spre 5,03 lei.

Indicii ROBOR au scăzut

Piața monetară a fost stabilă, după două ședințe în care indicii ROBOR au scăzut mai consistent. Evoluția, spune analistul economic, s-a datorat injecțiilor de lichiditate prin intermediul cărora BNR a împrumutat băncile comerciale care sufereau de un deficit de lei. Ultima operațiune de tip repo s-a desfășurat luni și a avut o valoare de circa 7,3 miliarde lei, la o dobândă anuală de 6,5%.

Joi, indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, s-a oprit la 7,09%. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, a stagnat la 7,17%, iar cel la 12 luni a coborât de la 7,30 la 7,29%.

Două licitații de titluri de stat

Trezoreria a organizat joi două licitații de titluri de stat. Prima a avut o valoare programată de 400 milioane lei și scadența la sfârșitul lui aprilie 2027. Numărul mare de oferte de cumpărare a permis statului să se împrumute cu aproape 1,4 miliarde lei, la un randament mediu anual de 7,33%.

Valoarea programată la a doua licitație, cu scadența la finalul lui iulie 2031, a fost tot de 400 milioane lei, însă Finanțele au atras 788 milioane lei, la o dobândă medie anuală de 7,51%, arată analistul economic Radu Georgescu.

Prețul gramului de aur a scăzut

Decizia de miercuri a Rezervei Federale americane de a menține dobânda într-un interval cuprins între 4,25% și 4,50%, în ciuda poziției președintelui Trump, care solicită constant o reducere a ratei de referință, a mulțumit investitorii, iar moneda americană s-a apreciat față de cea europeană, arată analistul economic.

Euro se tranzacționa joi în culoarul 1,1440 – 1,1489 dolari, pe fondul temerilor privind amplificarea conflictului Israel – Iran, ceea ce a determinat o majorare a cererii de monedă americană, al cărei curs a crescut în piața locală de la 4,3749 la 4,3859 lei.

Decizia Băncii Angliei de a menține rata sa de referință la 4,25% a redus presiunea asupra cursului lirei sterline, care a fost stabilit la 5,8878 lei. Rolul de refugiu al francului elvețian a ridicat media acestuia de la 5,35 la 5,3674 lei.

Prețul gramului de aur a scăzut marginal, de la 475,3109 lei la 475,3017 lei, în timp ce metalul galben și-a continuat evoluția descendentă, la 3.347 – 3.384 dolari/uncie.

Piața poloneză a fost închisă cu prilejul unei sărbători religioase, iar media monedei maghiare a scăzut la 403 forinți/euro. Bitcoin se tranzacționa între 104.526 – 105.242 dolari, iar ethereum fluctua în culoarul 2.511 – 2.547 dolari.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

AUR: Fără precedent – pentru a ascunde lovitura de stat, actuala guvernare lasă România fără reprezentare la APCE!

Publicat

AUR, despre APCE

Pentru prima dată, Camera Deputaților nu va fi reprezentată la lucrările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se desfășoară între 22 și 27 iunie. Motivul? Actuala conducere a Camerei Deputaților a decis, fără nicio explicație, să blocheze deplasarea delegației românești.

Este un gest fără precedent, un sabotaj instituțional deliberat, care aruncă în derizoriu rolul României într-una dintre cele mai importante instituții parlamentare europene.

AUR: Actuala guvernare lasă România fără reprezentare la APCE!

În timp ce Senatul României a aprobat în mod firesc decontul și plecarea delegației sale, Camera Deputaților, sub controlul PSD-PNL-USR-UDMR, a refuzat fără nicio justificare oficială să facă același lucru pentru membrii delegației din această Cameră.

Refuzul nu este întâmplător. El este un act politic cu scop precis: partidele sistemului vor să-și țină parlamentarii acasă, pentru a garanta voturile necesare în vederea învestirii unui nou Guvern.

În același timp, se dorește blocarea prezenței parlamentarilor AUR, care, ca membri titulari în APCE, ar fi putut vota, ar fi putut vorbi, ar fi putut devoala în fața Europei adevărul despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în România, să spună totul despre lovitura de stat care a fost dată în România.

Prin această decizie arbitrară li se ia dreptul de a participa, de a vota, de a respinge anumite directive sau memoranduri periculoase pentru suveranitatea României membrilor titulari ai delegației. Este o încălcare gravă a mandatului acestora și un atentat la legitimitatea reprezentării noastre internaționale.

“Blocaj premeditat, cu scop politic”

Să fie clar: niciodată până acum nu s-a întâmplat ca România să nu-și trimită delegația completă la APCE din cauza refuzului de a aproba o procedură banală. Acest blocaj este unul premeditat, cu scop politic, și arată, o dată în plus, disperarea unei puteri care a girat o lovitură de stat și încălcarea drepturilor și libertăților românilor, și care își sacrifică reprezentarea externă pentru calcule interne meschine.

Partidele din noua majoritate parlamentară trebuie să înceteze această politică rușinoasă de intimidare și obstrucționare. Acești oameni vor să ne reducă la tăcere nu doar în țară, ci și în afara ei, acolo unde adevărul despre abuzurile lor ar putea răsuna mai puternic ca niciodată.

Cerem urgent acreditarea membrilor titulari în delegația Camerei Deputaților la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) din această sesiune!

Citește mai departe

EVENIMENT

Adrian Axinia: Europarlamentarii AUR și ECR au votat pentru prelungirea perioadei de implementare a PNRR cu 18 luni

Publicat

axinia

Adrian Axinia, liderul europarlamentarilor AUR, parte a Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), a salutat aprobarea de către Parlamentul European a Raportul privind implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență, care ar permite astfel prelungirea termenelor pentru anumite proiecte finanțate prin PNRR.

Axinia atrage însă atenția că Puterea politică de la București este total ruptă de realitățile de la Bruxelles și Strasbourg, România fiind în situația de a-i fi înghețate atât fondurile structurale din cauza deficitului bugetar excesiv, cât și PNRR-ul din cauza nerespectării calendarului de reforme.

“Aprobarea de către Parlamentul European a respectivului Raport este un lucru bun, pentru că, măcar în felul acesta, avem șansa teoretică de a absorbi mare parte din banii prevăzuți pentru PNRR. Reamintesc că, în Comisia pentru transport și turism (TRAN), eu propusesem chiar o perioadă de grație de doi ani pentru marile proiecte de infrastructură: autostrăzi, căi ferate, poduri.

S-ar putea însă să ne trezim în situația absolut penibilă în care, într-un final apoteotic, Comisia Europeană să prelungească perioada de implementare și noi să nu putem să absorbim efectiv banii pentru că nu am redus deficitul bugetar și nu sunt promovate reformele care au venit la pachet cu PNRR-ul.

Este halucinant faptul că președintele Nicușor Dan nu are nici până acum, la o lună de la alegeri și la 45 de zile de la demisia lui Ciolacu, o soluție guvernamentală care să poarte un dialog cu Bruxelles-ul pentru a evita acest scenariu catastrofal”, a declarat Axinia.

Festivism PSD-PNL

De altfel, europarlamentarul ECR taie din festivismul cu care PSD și PNL au împachetat votul de la Strasbourg. Adrian Axinia a explicat că mai sunt multe proceduri de parcurs: întâi, Comisia Europeană trebuie să inițieze o propunere legislativă în acest sens, apoi, sunt necesare noi voturi în Parlamentul European și în Consiliul UE. Având în vedere că e nevoie de unanimitate în acest ultim for și există precedentul blocajului aderării la Schengen, nu e deloc evident că această procedură va fi dusă la bun sfârșit.

“Realitatea este că, dincolo de triumfalismul unor europarlamentari PPE și PES care vor neapărat să se împăuneze, suntem departe de o soluție finală. România este una dintre puținele țări aflate în mare întârziere cu PNRR-ul și, implicit, s-ar putea să se trezească niște țări care s-au poziționat constant împotriva noastră, spre exemplu Austria, să blocheze această prelungire a implementării.

Oricum, această procedură declanșată acum este una de durată și vom afla deznodământul cu puțin timp înainte de dead-line-ul privind implementarea PNRR. Evident că asta nu împiedică Guvernul de la București de a face lucrurile necesare astfel încât chiar să folosim timpul pe care am putea să-l câștigăm printr-o astfel de prelungire.

Având în vedere track record-ul PSD, PNL, USR și UDMR, eu cred că ar trebui să ne temperăm mult așteptările. La fel ca în cazul alegerii lui Nicușor Dan, le recomand românilor să nu-și facă iluzii, pentru că vor avea mari deziluzii”, a concluzionat Adrian Axinia, șeful delegației AUR din Grupul ECR al Parlamentului European.

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeia rănită în accidentul de la ieșirea din Apahida spre Corpadea a murit la spital

Publicat

De

Accident mortal la Apahida

Femeia de 50 de ani, grav rănită în accidentul care a avut loc joi, pe DN16, la ieșirea din Apahida spre Corpadea, a murit la spital, anunță IPJ Cluj.

În același accident, un bărbat, care se afla la volanul mașinii, a murit pe loc.

Femeia rănită în accidentul de la Apahida a murit la spital

În urma accidentului rutier petrecut astăzi, pe DN16, între localitățile Corpadea și Apahida, Serviciul Rutier a fost informat de către unitatea medicală că, din nefericire, femeia în vârstă de 50 de ani, aflată în calitate de pasager în autovehicul, a decedat, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Femeia a fost găsită de echipajele medicale inconștientă și cu o leziune gravă la un membru inferior.
Potrivit polițiștilor, un bărbat de 54 de ani, din localitatea Gădălin, aflat la volanul unui autoturism care circula în direcția Cluj-Napoca, ar fi pierdut controlul mașinii într-o curbă la stânga, din motive care urmează a fi clarificate în urma cercetărilor.

Autoturismul s-a răsturnat în afara părții carosabile, iar cei doi ocupanți au fost proiectați în afara vehiculului.

Decesul șoferului, în vârstă de 54 de ani, a fost declarat la locul accidentului.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate