EVENIMENT
Spitalul de Urgență din Cluj face angajări. Caută personal medical și auxiliar. Sunt 53 de posturi de asistent medical

Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca a anunțat scoaterea la concurs a mai multor posturi pe perioadă nedeterminată.
Cel mai mare spital din Cluj-Napoca are nevoie de 53 de asistenți medicali generaliști, dar și de infirmieri, îngrijitori și personal auxiliar.
Spitalul de Urgență din Cluj face angajări. Caută personal medical și auxiliar. Sunt 53 de posturi de asistent medical
Postrile scoase la concurs sunt pe perioadă nedeterminată, iar pentru majoritatea nu este necesară vechime în activitate.
Astfel, sunt scoase la concurs următoarele posturi:
- asistent medical generalist – 53 posturi, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală (cu diplomă de bacalaureat), fără condiţii de vechime
- asistent medical de laborator clinic – 4 posturi, diplomă de licență în specialitate / diplomă de școală sanitară postliceală (cu diplomă de bacalaureat), fără condiţie de vechime
- tehnician de radiologie şi imagistică licenţiat – 1 post, diplomă de licență în specialitate, debutant, fără condiţii de vechime
- asistent medical nutriție și dietetică licențiat – 1 post, diplomă de licență în specialitate debutant, fără condiții de vechime
- fiziokinetoterapeut – 2 posturi, diplomă de licență în specialitate, fără condiții de vechime
- fiziokinetoterapeut – 1 post cu ½ normă, diplomă de licență în specialitate, 6 luni vechime ca fiziokinetoteraput, consituie avantaj experienţa într-o secție ATI
- moaşă – 1 post, diplomă de licență în specialitate, fără condiţie de vechime
- infirmier – 39 posturi, studii generale, fără condiţie de vechime
- îngrijitoare – 52 posturi, studii generale, fără condiţie de vechime
- brancardier – 11 posturi, studii generale, fără condiţie de vechime
- curier – 1 post, studii generale, fără condiţie de vechime
Concursurile pe post vor avea loc în 19 și în 20 aprilie 2023. Mai multe detalii legate de condițiile de ocupare a posturilor, conținutul dosarelor de înscriere, calendarul concursului și bibliografia găsiți AICI.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Primăria Cluj-Napoca anunță mai multe restricții de circulație cu ocazia evenimentelor ce se desfășoară în municipiu la începutul lunii iunie.
Cu ocazia ”The Power of Sports – Sports Festival”, care se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 1 iunie – 4 iunie 2023, sunt necesare următoarele restricții de circulație:
• închiderea traficului rutier pe Aleea Stadion din data de 31 mai 2023, ora 23.00, până în data de 5 iunie 2022, ora 05.00
• închiderea traficului rutier pe str. George Coşbuc din data de 1 iunie 2023, ora 16.00 până în data de 4 iunie 2023, ora 23.00 (când situația o impune) și închiderea traficului rutier (cu excepția CTP) pe str. Splaiul Independenței, de la intersecția cu Pod Garibaldi până la intersecția cu str. George Coșbuc pe sensul de mers dinspre Pod Garibaldi spre Pod Napoca din data de 1 iunie 2023, ora 16.00 până în data de 4 iunie 2023, ora 23.00 (când situația o impune).
• în data de 4 iunie 2023, va avea loc evenimentul caritabil „Crosul Supereroilor”, cu închiderea traficului rutier între orele 08.30 – 11.00, pe următorul traseu: Cluj Arena – Splaiul Independenţei – Str. George Coșbuc – Parcul Central „Simion Bărnuțiu” – Pod Napoca – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – str. Sigismund Toduță – str. Gavril Muzicescu – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Pod Napoca – str. Splaiul Independenței – Cluj Arena.
Sâmbătă, 3 iunie 2023, între orele 08.30-11.30, cu ocazia unei manifestări publice sub egida “Parada Micilor Bicicliști”, traficul rutier va fi închis pe latura de est a Pieței Unirii. De asemenea,între orele 11.00 – 11.15, va avea loc o paradă cu biciclete pe următorul traseu: pornire de pe latura de Est a Pieței Unirii – latura de Nord a Pieței Unirii, cu restricționarea circulației rutiere pe banda dedicată CTP – latura de Vest a Pieței Unirii, pietonal – latura de Sud a Pieței Unirii, pietonal – sosire pe latura de Est a Pieței Unirii.
Duminică, 4 iunie 2023, în intervalul orar 18.00 – 19.00, se va desfășura o manifestare religioasă cu ocazia Sfintelor Sărbători de Rusalii, pe următorul traseu: Piaţa Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii (latura de Est) – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu – Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului, cu restricţionarea parțială și secvențială a circulaţiei rutiere.
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Incendiu de casă în Vultureni. A căzut TAVANUL de la două camere. Cauza izbucnirii focului

Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit noaptea trecută pentru a stinge un incendiu care a distrus o casă din localitatea Vultureni. Apelul de urgență a venit la ora 02:32, iar la misiune au luat parte două autospeciale cu apă și spumă de mare capacitate, precum și autoscara.
Preventiv a fost trimis și un echipaj SMURD. Odată ajunși la fața locului, pompierii au constatat faptul că acoperișul casei era ars în totalitate. În plus, din cauza flăcărilor puternice, a căzut tavanul de la două camere, o bucătărie și baie, suprafața afectată fiind de aproape 150 mp.
Din fericire, nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale, iar locatarul a reușit să iasă afară la timp. În paralel cu stingerea incendiului, pompierii au reușit protejarea imobilelor din vecinătate. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la coșul de fum necurățat și izolat necorespunzător.
ADMINISTRAȚIE
Program SPECIAL al liniilor 30, 101 și 102, cu ocazia meciului demonstrativ din 2 iunie, România vs. Galatasaray

În data de 02.06.2023, cu ocazia meciului demontrativ de fotbal din cadrul celui mai mare festival dedicat sportului din România, „Sports Festival 2023”, găzduit de Cluj-Napoca, Compania de Transport Public Cluj-Napoca suplimentează cursele de seara pe liniile 101 și 102 de tramvai și linia 30 de autobuz.
Pentru o mai bună deservire a spectatorilor de la Cluj Arena, începând cu orele 22:15 atât tramvaiele de pe liniile 101 și 102, precum și autobuzele liniei 30, vor aștepta pe Strada Splaiul Independenței pentru preluarea călătorilor din stațiile Cluj Arena, respectiv Splaiul Independenței.

Euro a încheiat luna comparativ cu sfârșitul lui aprilie cu o apreciere de circa 0,7%. În aceeași perioadă, creșterea dolarului a fost de aproape 3,7%, a francului elvețian de circa 2% iar a lirei sterline de peste 2,8%.
Posibilitatea ca Rezerva Federală să opereze la jumătatea lui iunie o nouă majorare a ratei sale de referință a ridicat nivelul aversiunii față de risc iar monedele de la marginea zonei euro s-au depreciat.
Cursul euro a crescut de la 4,9640 la 4,9696 lei și se apropie astfel de recordul de 4,9783 lei care a fost atins în 19 aprilie. Tranzacțiile se realizau în culoarul 4,967 – 4,97 lei.
Perspectivele economiei românești rămân negative. Conform indicatorului Comisiei Europene încrederea în economie s-a deteriorat în mai, pentru a doua lună la rând. Acesta a scăzut față de aprilie cu 1,5 puncte la la 99,5 puncte, minim care nu a mai fost atins din aprilie 2021, pe fondul diminuării încrederii în industrie și în servicii.
O analiză a Băncii Transilvania prognozează „creșterea economiei naționale cu ritmuri anuale de 2,8% în 2023, 3,7% în 2024, respectiv 4,0% în 2025, pe fondul continuării ciclului investițional post-pandemie”.
Piața monetară nu a cunoscut modificări iar indicii ROBOR au stagnat la minime ale ultimelor 11 luni. Cel la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 6,55%, valoarea stabilită în urmă cu o săptămână. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la 6,66%, iar cel la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase la nivel interbancar, la 6,85%.
Euro a scăzut la 1,0659 – 1,0738 dolari, air media monedei americane a urcat de la 4,6302 la 4,6562 lei.
Lira sterlină s-a apreciat față de euro la un maxim al ultimelor aproape șase luni iar cursul a urcat la 5,7565 lei. În schimb, s-au redus plasamentele în franci elvețieni astfel că media a scăzut la 5,1125 lei.
Prețul gramului de aur a crescut la 293,0418 lei, consecință a aprecierii monedei americane și a creșterii unciei la 1.955 – 1.964 dolari.
În regiune, media monedei poloneze s-a depreciat la 4,5376 zloți/euro iar a celei maghiare la 371,06 forinți/euro.
Criptomonedele înregistrau scăderi la jumătatea săptămânii. Bitcoin se deprecia la 27.014 – 27.829 dolari iar ether la 1.860 – 1.907 dolari.
Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00