Connect with us

EVENIMENT

Senatorul Mihai Goțiu: Delegații PLUS la alegerile interne de la Cluj, amenințați dacă votează candidați USR

Publicat


Senatorul USR de Cluj Mihai Goțiu a dezvăluit că alegerile interne pentru desemnarea candidaților cluejni la Parlament au fost grav influențate de liderii PLUS de la nivel central.

”<<Realpolitik>> în USRPLUS? Da, dar realpolitik-ul ăla nasol, grobian, care i-a scârbit pe cetățenii românii și i-a făcut să deteste atât de mult politica și pe politicieni. La Cluj, alegerile din Filiala USR PLUS Cluj au fost grav influențate de intervențiile membrilor din Biroul Național  (BN) al PLUS, care i-au băgat <<în ședință>> pe delegații PLUS, amenințându-i cu sancțiuni în cazul în care vor vota candidați de la USR.

Pentru că nu mi-a venit să cred așa ceva, l-am sunat pe Victor Giosan, membru BN PLUS, responsabil pe Transilvania, să-l întreb cum și-a permis să facă așa ceva. Nu doar că nu a negat intervenția, ci mi-a spus, cinic: <<Asta e realpolitik>>”, a spus Goțiu.

Barna și Cioloș miniminează votul

Potrivit lui Goțiu, în acest timp, liderii Alianței, Dan Barna și Dacian Cioloș, încearcă să minimalizeze ceea ce se întâmplă în procesul de desemnare a candidaților, punând totul pe ”nemulțumirea” celor care nu au prins un loc eligibil.

”Nu, nemulțumirea e mult mai mare pe fond. Încă din perioada implicării pentru salvarea Roșiei Montane, am luptat împotriva mimării dezbaterii publice și a raportării că aceasta ar fi avut loc (chiar dacă nu se ținea deloc cont de ea).

În Parlament, am propus și au fost adoptate amendamente la multe legi care prevăd consultări și dezbateri publice, astfel încât acestea să fie reale, nu doar proclamate/raportate că ar fi avut loc.

Nu am cum să accept o mimare a dezbaterii și raportării că a avut loc în USR PLUS. Dezbaterea reală ține de esența democrației, mimarea ei e o minciună și un afront la adresa inteligenței cetățenilor”, a mai spus senatorul USR de Cluj.

USRPLUS se dezice de problemele de mediu

Acesta a avertizat că ă nu-și închipuie nici Dan Barna, și nici Dacian Cioloș că cetățenii care susțin alianța nu înțeleg lucrul ăsta.

”Și mai am o nemulțumire majoră, care ține de asumarea de către USR PLUS a protecției mediului ca una dintre  prioritățile majore ale partidului. Situația arată așa: Allen Coliban e primar la Brașov, Cornel Zainea și-a dat demisia din USR, iar eu am fost blocat de ”realpolitik”-ul promovat de conducerea PLUS. Adică toți cei trei parlamentari din USR care am activat în actuala legislatură în Comisiile pentru Mediu, de la Senat și Camera Deputaților nu vom mai fi în următorul Parlament.

Asta în condițiile în care am avea nevoie de cel puțin 4-5 parlamentari care să ducă mai departe aceste lupte, devenite (până mai ieri) un brand al USR.

Inclusiv prin preluarea comisiilor de specialitate, pe mediu, atât la Senat, cât și la Cameră. Dacă <<realpolitik>>-ul de gașcă scoate mediul dintre prioritățile USR PLUS, atunci e cazul ca cetățenii să știe asta, să nu-și facă iluzii și să voteze în cunoștință de cauză”, a conchis Mihai Goțiu.

Reamintim că acesta s-a clasat doar locul 2 la Senat, neeligibil, după alegerile interne din USRPLUS Cluj, primul loc fiind ocupat de Cristian Bordei de la PLUS.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

3Pillar Digitalize Education, un proiect menit să sprijine performanța elevilor clujeni

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean Cluj continuă demersurile instituționale pentru a veni în sprijinul elevilor din județul Cluj, în vederea facilitării accesului la echipamente digitale necesare desfășurării activităților online.

Prin convenția de colaborare încheiată între Inspectoratul Școlar Județean Cluj și compania 3 Pillar Global, 28 de elevi clujeni din clasele a IX-a, sunt beneficiarii proiectului 3Pillar Digitalize Education, în urma sponsorizării făcute de către compania specializată în servicii IT.

Această inițiativă, derulată simultan și în alte două județe din țară, Iași și Timiș, se adresează exclusiv elevilor din clasele a IX-a, din municipiile Dej, Gherla, Turda, Câmpia Turzii și Huedin, care s-au remarcat prin rezultatele și performanțele școlare deosebite, dar care nu au o situație avantajoasă, din punct de vedere material și social, pentru a dispune de un dispozitiv personal, în scopul participării la activitățile de învățare online, prin intermediul platformelor educaționale.

Echipamente de peste 60.000 lei pentru 48 elevi

Echipamentele digitale, în valoare totală de 63.545 lei vor ajunge în posesia a 48 de elevi din cele 3 județe, beneficiari ai proiectului 3Pillar Digitalize Education. Demersul este complementar celorlalte inițiative ale Inspectoratului Școlar Județean Cluj și contribuie la asigurarea condițiilor privind egalitatea de șanse și dreptul beneficiarilor direcți la educația de calitate.

Lista celor 10 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, beneficiare ale proiectului 3Pillar Digitalize Education: Liceul Teoretic Pavel Dan, Câmpia Turzii; Colegiul Național Mihai Viteazul, Turda; Liceul Teoretic Liviu Rebreanu, Turda; Liceul Teoretic Josika Miklos, Turda; Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian, Dej; Colegiul Național Andrei Mureșanu, Dej; Liceul Teoretic Petru Maior, Gherla; Liceul Teoretic Ana Ipătescu, Gherla; Liceul Teoretic Kemény Zsigmond, Gherla; Liceul Teoretic Octavian Goga, Huedin.

„Este o inițiativă lăudabilă a companiilor de a întoarce o parte din profit către comunitățile locale, unde își desfășoară activitatea, inițiativă care ar trebui urmată și de alte companii, iar viața a demonstrat că investiția în educație este cea mai profitabilă pe termen lung, iar rezultatele se vor vedea în creșterea nivelului de pregătire a comunităților în viitor. De altfel, intensificarea eforturilor de colaborare cu mediul economic și academic este una dintre prioritățile mandatului meu”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mihai Silvășan, după a zecea victorie stagională: Nu suntem încă în cea mai bună formă posibilă

Publicat

U-BT Cluj-Napoca a învins vineri, BCMU Pitești, cu scorul de 78 la 93 și a ajuns la a zecea victorie din Liga Națională. Tabela a indicat pe sferturi: 27-14, 29-15, 22-15, 15-34. Antrenorul alb-negrilor, Mihai Silvășan a fost mulțumit de jocul prestat de elevii săi. El a subliniat că este necesară integrarea noului point-guard, Michael Dixon Junior, în garnitura „studenților”.

Declarația lui Mihai Silvășan

„Mă bucur cum am tratat acest meci, unul pe care l-am controlat de la un capăt la altul. Am început cu o apărare foarte bună, ceea ce ne-a făcut să ne distanțăm la peste 20 de puncte.

Felicit băieții pentru această victorie, îi felicit pentru acest turneu, am obținut două victorii, mergem mai departe.

Trebuie să ne îmbunătățim jocul la antrenamente, nu suntem încă în cea mai bună formă posibilă.

Noul point guard (n.r.:Michael Dixon Junior) încă nu este integrat și nu-ș găsește locul tot timpul pe teren.

Una peste alta, cred că am făcut un pas în față și suntem mai buni ca turneul trecut. Sperăm să se întâmple asta și peste două săptămâni, la turneul în care vom întâlni Oradea, principala noastră contracandidată la titlu”, a declarat tehnicianul lui U-BT.

Citește și

U-BT ajunge la a zecea victorie în Liga Națională

Citește mai departe

EVENIMENT

O româncă a murit la câteva ore după ce s-a vaccinat anti-COVID. Cazul se încadrează în categoria evenimentelor coincidente

Publicat

Comitetul naţional privind vaccinarea anti-COVID informează că, vineri, în jurul orei 19,00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei femei de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice, care a fost imunizată împotriva SARS-CoV-2 în cursul zilei, CNCAV arătând însă că „informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”.

„Astăzi, în jurul orei 19,00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, precizează CNCAV.

Conform sursei citate, “informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”.

„Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia». La acest moment, cazul se află în observaţia DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei”, subliniază CNCAV.

Agerpres

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Parking-ul Hasdeu este finalizat, anunță Emil Boc. Când se vor distribui locurile de parcare

Publicat

Parkingul Hasdeu este finalizat, a anunțat primarul Emil Boc, care a mai spus că proiectul va fi dat în administrarea Serviciului Parcări. Ulterior, locurile de parcare vor fi distribuite clujenilor.

„Colegii m-au anunțat că este în procedură de recepție, în februarie vom promova o hotărâre de Consiliu Local”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio.

Detalii despre parcare

Construcția este formată din: subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane și terasă. Dispune de 320 locuri de parcare și este localizat pe strada Păstorului nr. 67-69. Are și 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 10 locuri amenajate pentru mașini electrice, 4 locuri pentru motociclete/mopede iar alte 11 locuri sunt pentru biciclete. Suprafața construită este de 1488,40 metri pătrați.

Karla Fanea

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate