CULTURA
Seminarist și SOLIST într-o TRUPĂ death metal din Cluj, Andi e un ROCKER GRĂDINAR: „Cred că 3 hobby-uri la un om sunt destule”
Alexandru (Andi) Dorofte este solistul formației death metal Abacus și totodată seminarist – pasionat de producția video și nu numai – la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din Cluj-Napoca. A făcut parte din numeroase alte trupe în trecut și consideră că experiențele de acolo l-au ajutat să se formeze. În majoritatea cazurilor, chimia cu ceilalți membri nu era la fel de puternică, excepție făcând trupa Headless.
„A fost o experiență scurtă pentru că, deși aveam colegi cu care mă înțelegeam foarte bine – unul chiar era tot de aici, de la FSPAC – au plecat din țară și a trebuit să întrerupem proiectul.
Ce a fost diferit e că am colaborat cu o fată la voce, cânta tot death și era interesant să vezi reacția publicului”, povestește acesta.
Citește și Neamț la Cluj. Povestea lui Rémi, seminarist la UBB și chitarist: M-am înscris la facultate doar ca să mai stau în România
Dacă majoritatea oamenilor ar spune că tehnica vocală specifică death metal-ului (growl) este una dificilă, Andi e de altă părere.
„Eu cred că oricine poate să facă asta. În ultima vreme am văzut cum oameni de orice vârstă pot ajunge să cânte așa, cu niște exercițiu. Sunt o grămadă de instructori și cursuri online, am luat și eu”, menționează el.
Cu muzica a făcut cunoștință în clasa întâi, când a făcut pian la o școală de muzică, dându-și seama că nu îi place.
„A fost ca o traumă. Când ești copil și înveți să cânți la orice instrument e greu dacă te obligă părinții. Așa că am făcut o pauză, apoi, pe la 10 ani, m-am apucat de chitară”, adaugă doctorandul.
Cum a devenit solist: „Am zbierat până nu ne-a mai durut gâtul”
La microfon a ajuns printr-o întâmplare, când făcea parte dintr-o formație care a schimbat 7 soliști.
„Eu cu basistul de atunci ne-am gândit că nu putem fi mai răi de atât și am zbierat până nu ne-a mai durut gâtul. Dar nu așa se face, există niște tehnici pe care le înveți treptat, ca la canto.
Trebuie să nu te doară corzile vocale. Dacă te dor, înseamnă că ceva nu faci bine și trebuie să te oprești”, explică Andi.
Solist și seminarist
Cu alte cuvinte, e nevoie de mult exercițiu și pasiune, iar muzica nu este singura. E pasionat și de producția video, domeniu cu care cochetează mai mult în cadrul FSPAC, unde a studiat, iar ulterior s-a angajat ca seminarist.
„Nu îmi era foarte clar ce vreau de la o facultate. Voiam ceva legat de video și animație, efecte vizuale, adică producție video. Dar nu îmi era clar cu ce meserie o să plec de aici”, menționează el.
De la student la cadru didactic: „Nu e o linie strictă”
Trecerea din băncile facultății la catedră a fost una lină, asemenea liniei dintre studenți și cadrele didactice.
„Nu prea îmi aduc aminte exact pentru că a trecut mult timp, dar a totul a fost treptat. Am mai mers să văd cum predau colegii mei, pe urmă am avut de-a face puțin cu a da echipamente pe partea tehnică și asta, cumva, m-a pregătit pentru predat, dar în niciun caz nu era în program să ajung aici.
Nu s-a simțit cum am trecut dintr-o parte în alta. Noi ținem seminarii și nu sunt așa de mulți studenți ca la cursuri. Când ai oră cu un an întreg în fața amfiteatrului îți tremură picioarele la început, dar încă nu-i cazul, la seminar e mult mai ok.
La departamentul de jurnalism nu e o linie strictă între studenți și cadre didactice, e o relație de prietenie și a decurs lin”, notează Andi.
Cine e Andi în timpul liber: „Îmi cumpăr plante ca prostul”
Când nu e la ore și nici pe scenă, Andi grădinărește, dar a cochetat și cu desenul.
„Muzica și producția video sunt cele mai importante pentru mine, dar acum, în pandemie, cred că toți ne-am dezvoltat hobby-uri noi. Eu am dat peste un hobby, dar cred că e mai degrabă o obsesie.
Îmi cumpăr plante ca prostul, e plină casa de plante, zici că stau în junglă. Am și grădină, cresc roșii, am ceapă în balcon.
Am încercat să desenez, mi-a ieșit, dar mi-am dat seama că durează prea mult și m-am oprit. A fost o experiență interesantă fiindcă atunci când desenezi nu te gândești la nimic altceva.
Cred că trei hobby-uri la un om sunt destule”, precizează el.
Un rocker cu un background de muzică clasică: „Când asculți multe genuri e foarte greu să mai găsești muzică nouă”
Pe lângă acestea, ascultă multă muzică.
„E mai ușor să spun ce nu aș putea să ascult. N-am nimic cu niciun gen muzical, sunt doar genuri pe care nu le înțeleg, precum manelele sau trapul. Dar n-am nimic cu ele, fiecare ascultă ce vrea.
Eu ascult cam tot, că am trecut prin toate. Am studiat la început muzică clasică, dar în funcție de stare, ajungi să asculți câteodată cel mai metal, alteori muzică electronică.
În general, caut muzică pe care nu am ascultat-o, iar când asculți multe genuri e foarte greu să mai găsești ceva nou. Îmi plac trupele care au stiluri combinate, să fie și metal și electronic, eventual cu influențe balcanice sau punk.
În general îmi place să mă surprindă dar nu neapărat într-un mod plăcut, ci să mă facă să spun <<ok, nu mă așteptam la treaba asta>>. Muzica ține foarte mult de stare”, conchide el.
Fii la curent cu activitatea formației Abacus, dând un like pe paginii de Facebook și un follow celei de Instagram. Ascultă-i la concerte sau pe YouTube, cu un click aici.
Surse foto:
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
CULTURA
Actorul clujean Molnar Levente, un nou rol PRINCIPAL într-un film străin, după cel din filmul de Oscar „Son of Saul”
Molnar Levente, actor la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, are un rol principal în „Europa Centrale”, filmul italianului Gianluca Minucci aflat în competiția oficială la cea de 42-a ediție a Festivalul Internațional de Film de la Torino.
Filmul este un “kammerspiel” metafizic despre lupta politică, trădare, nebunie, care se concentrează pe un cuplu de comuniști exilați în timpul unei călătorii cu trenul.
Actorul clujean Molnar Levente, un nou rol PRINCIPAL într-un film străin, după cel din filmul de Oscar „Son of Saul”
Acțiunea este plasată în primele luni ale celui de-al Doilea Razboi Mondial când un cuplu de comuniști exilați se află într-un tren spre Ljubljana. Condusi de idealurile lor fragile, se afla într-o misiune care i-ar putea ucide. Colegii lor de călătorie s-ar putea să nu le fie aliați și cu fiecare pas greșit, soarta lor este pecetluită.
Coloana sonora este creată de Zbigniew Preisner, un compozitor polonez foarte apreciat la nivel global care a scris și coloana sonoară a trilogiei Trei Culori, regizată de Krzysztof Kieślowski.
Molnar Levente este cunoscut la nivel internațional mai ales pentru rolul Abraham din filmul câștigător al premiului Oscar, „Son of Saul”.
Molnar Levente este si profesor de actorie la Universitatea Babeș-Bolyai. Participă în mod regulat la diverse ateliere internaționale de dans, mișcare și artă teatrală.
A avut mai multe roluri în filme, printre care Grey Nobodies de István Kovács, Tabula Rasa de Sándor Csoma, Genezis de Árpád Bogdán, Tall Tales de Attila Szász, Captives de Kristóf Deák, Morgen de Marian Crișan și în filmul multipremiat „Son of Saul” regizat de László Nemes.
Actorul a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în Brazilia pentru filmul Hasadék/ Ravine.
Sursa/ Foto: Urban.ro
Aproape un milion de români își serbează onomastica sâmbătă de Sfântul Apostol Andrei. Potrivit Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor din cadrul MAI, 971.293 de români își serbează sâmbătă onomastica.
Aceștia poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei.
Aproape un MILION de români își serbează ziua de nume de Sfântul Andrei
Cei mai mulți, 507.220, poartă numele Andrei, iar alți aproape 11.000 poartă nume precum András, Andras sau Andraş. De asemenea, alți peste 10.000 de români au nume precum Andréas, Andreas sau Andreaş.
La femei, Andreea este cel mai frecvent nume, purtat de 347.210 de persoane, urmat de Andra (32.062) și de Andréa/Andrea (24.793).
Cele mai puțin frecvente nume sunt în cazul bărbaților Andrias/Andriaş (6), iar în cazul femeilor Andrusca/Andruşca (6).
EVENIMENT
INTERVIU. Dan Nistor („U” Cluj), „DINOZAURUL” obligatoriu: Mai mare dragul să joci în fața unor asemenea SUPORTERI
Dan Nistor, căpitanul Universității Cluj, un „dinozaur” al fotbalului, așa cum hâtru se caracterizează, se apropie cu pași repezi de 37 de ani. Nu-i dai vârsta asta, dar nici el n-o simte. Zburdă pe teren ca un căprior la pubertate și trage echipa după el, așa cum îi șade bine unui adevărat căpitan.
Este copil de munte, fiind născut la Rucăr, în Argeș. Nu degeaba iubește drumețiile aproape la fel de mult ca fotbalul. „Doamne ce mai îmi plac cașcavalul și pastrama, dar nah, nu prea merg cu sportul”, spune el zâmbind. A început fotbalul târziu, pe la 19 ani, ca junior pentru FC Rucăr. În 2008, a debutat ca senior pentru Internațional Curtea de Argeș, din postura de mijlocaș, unde a rămas un sezon. Sezonul 2009-2010 a jucat în Liga a II-a pentru Dacia Mioveni.
INTERVIU. Dan Nistor („U” Cluj), „DINOZAURUL” obligatoriu: Mai mare dragul să joci în fața unor asemenea SUPORTERI
În 2010, Nistor a semnat un contract de 4 ani cu clubul de Liga I, Pandurii Târgu Jiu. În sezonul 2011-2012, Pandurii au terminat campionatul pe locul 7, iar Nistor a început să fie remarcat. Sezonul 2012-2013 a fost cel mai bun pentru Nistor în Liga I. Pandurii au terminat campionatul pe locul 2 și au devenit vicecampionii României.
În 2013, a debutat în Europa League pentru Pandurii, jucând în ambele partide împotriva Levadiei Talinn (turul 2 preliminar) și Hapoel Tel Aviv (turul 3 preliminar). În play-off acesta nu a mai apucat să joace cu SC Braga, din cauza faptului că semnase deja cu formația franceză Evian TG.
În august 2013, a semnat un contract de 4 ani cu echipa franceză Evian TG, pentru 800.000 de euro, marcând la debutul său în Ligue 1 și totodată pentru o echipă din afara României. În noiembrie 2012, Nistor a fost convocat în premieră la echipa națională, în vederea disputării meciului împotriva Belgiei. Până în august 2013, el a jucat în trei meciuri pe banca națională, a bifat 4 selecții și nu a înscris nici un gol.
„Sunt tânăr, sunt în puterea forțelor, mă simt foarte bine”
A jucat apoi la Dinamo, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Universitatea Cluj, unde se află și în prezent.
„Sunt tânăr, sunt în puterea forțelor, mă simt foarte bine”, spune Dan atunci când vorbeam de vârstă. De ce a ales fotbalul? „Când lucram la hotel, în Rucăr, mă mai uitam seara la televizor și eram fascinat de dreptunghiul ăla verde, de public, de atmosfera unui meci, și-atunci mi-am zis: de ce n-aș putea face asta și eu? Știi cum se zice, fotbaliștii au bani, au mașini, faimă, dar puțini știu câtă muncă este în spate, câte sacrificii. Ei văd doar avantajele…”, spune Nistor.
„Aveam 800 de lei salar la începutul carierei mele de fotbalist. Azi, banii ăștia sunt de buzunar pentru orice puști care joacă fotbal. Le explic celor mai tineri în fiecare zi ce vremuri am trăit și sper ca să învețe ceva din povestea asta a mea”. mai spune el.
Este la Cluj de doi ani jumătate. Îi plac oamenii de aici, sunt „liniștiți, cuminți, sinceri”, nu-i plac prețurile. „Sunt foarte mari, pe alocuri depășește Bucureștiul”. Altfel, s-a acomodat bine aici, băiețelul lui de 7 ani este efectiv îndrăgostit de oraș, merge cu plăcere la școală și antrenamente. „Este junior la „U”, joacă fundaș de picior stâng. N-am pus presiune pe el niciodată, el și-a dorit asta. Dacă la un moment dat va vrea să renunțe, n-am să încerc să-l conving să n-o facă. Nu scrie nicăieri că dacă taică-tu a fost fotbalist, e musai să ajungi și tu. Nu știu dacă voi rămâne în Cluj pe mai departe, dar atâta timp cât clubul mai are nevoie de serviciile mele, nu mă văd altundeva. Deocamdată îmi văd de treabă și o fac cu drag, pentru că iubesc culorile astea și suporterii ăștia inegalabili”, spune Nistor.
„Trebuie îmbinată tinerețea cu experiența”
L-am întrebat cum vede el regula U21 impusă de federație: „Este una benefică, zic eu, pentru copii și juniori dar pe de altă parte, sunt destule exemple de abandon, adică termină junioratul și se lasă de fotbal. Câți dintre cei promovați astfel ajung să se transfere la cluburi mari? Exemplu clar e fosta Națională U21 care a realizat o performanță deosebită la Europene și cam atât”, spune Dan Nistor.
Face școala de antrenori, vrea să devină secund, nu principal. L-am întrebat dacă, în calitate de antrenor, s-ar baza pe „dinozauri” sau pe tineri: „Aș face un mix, nu cred că la o echipă se poate doar cu tineri sau doar cu bătrâni. Trebuie îmbinată tinerețea cu experiența”, spune el.
Este adeptul fotbalului ofensiv: „Nu prea-mi place să mă apăr, se vede asta, nu? Îmi place să atac, să dau goluri”, spune zâmbind. Am profitat de ocazie și l-am întrebat cum s-a înțeles cu Dan Petrescu pe vremea când era jucătorul CFR-ului, fiind de notorietate faptul că apărarea este, sau era, punctul forte al „Bursucului”: „Nu-mi plăcea acel stil de joc, poate și pentru că nu eram folosit pe postul meu. Antrenorul mă vedea mijlocaș de bandă și nu m-am împăcat niciodată cu acea poziție, de unde și lipsa de randament. De aia am și plecat de acolo. Nu-i port pică, îl apreciez ca un mare antrenor ce este, dar asta a fost, dragoste cu forța nu se poate. Aici la „U”, Mister mi-a găsit locul în care dau cel mai mare randament”, mai spune Dan.
„Echipele care au suporteri nu vor muri niciodată”
Am adus în discuție diferențele mari dintre fotbalul de la noi și cel de afară: „Cred că una din cauze e infrastructura. Uitați-vă ce au ei și ce avem noi! Dacă vedeți pe ce terenuri ne antrenăm… Avem mulți tineri talentați care se pierd pe drum din cauza lipsei condițiilor de performanță. Ca o sugestie pentru federație, pentru creșterea performanței în rândul tinerilor, aș aprecia o lege care să impună cel puțin 6 jucători români în teren la fiecare meci. Hai, poate nu 6, dar 4-5 da…”, spune Nistor.
L-am întrebat, în cazul în care ar avea foarte mulți bani, dacă ar investi într-o academie de fotbal: „Nu, i-aș investi în echipele care au mulți suporteri și tradiție. Pentru că echipele care au suporteri nu vor muri niciodată. Fotbalul e urât fără suporteri. Sunt echipe care joacă meciuri cu 100 de spectatori în tribune. Uitați-vă la noi, avem mii și chiar zeci de mii la unele partide. Mai mare dragul să joci…”, spune Dan Nistor.
Am coborât din nou la nivelul gazonului și am vrut să aflu părerea lui despre simulările care s-au înmulțit exponențial în fotbal: „Da, așa este, se simulează mult, suntem uneori prea sensibili, prea mimoze, cădem și ne văietăm la cea mai mică atingere, uitați-vă în Premier League ce contacte sunt! Cred eu că în curând vor dispărea astea și din fotbalul nostru. Prea ne-am obișnuit să cerșim”, spune Dan.
Machiavelic, am mai zgândărit un pic cu unghia pe sub vopsea. L-am întrebat ce părere are despre arbitri noștri? Arbitrează cu două unități de măsură diferite în campionat și afară? „Unii dintre ei cred că da. În campionatul nostru afișează uneori o suficiență, o aroganță care nu face bine jocului. Afară sunt altfel, așa cum poate ar trebui să fie și aici. Uite, de exemplu, Sebi Colțescu! Vorbește cu jucătorii ca un frate mai mare, le explică ce-au greșit, este un profesionist desăvârșit, poate de aceea îl apreciez atât de mult. Toți ar trebui să procedeze așa. Tensiunile sunt mari pe teren, contează mult cum abordezi orice conflict, de preferat cu morcovul, nu cu bățul”, spune Dan Nistor.
„În curând, clubul ăsta va deveni așa cum își doresc suporterii”
Eram curios cât timp i-a trebuit ca să ia decizia de a veni la „U”: „Trei-patru minute. Eram la Craiova. La miezul nopții expira perioada de mercato, cu o săptămână în urmă, patronul Rotaru mi-a prelungit contractul pe încă trei ani, pentru ca în seara de final de transferuri, îmi spune că nu mai are nevoie de mine. Modul ăsta de lucru n-am să-l înțeleg niciodată.
La scurt timp am fost sunat de cei de la „U” Cluj și am acceptat oferta. Soția n-a fost de acord, îi era frică să nu retrogradăm, iar eu i-am spus atunci stai să vezi unde va ajunge echipa asta! Și vorbele mele s-au adeverit. Suntem pe locul 1, am jucat o finală de cupă, era s-ajungem în cupele europene, am pierdut o accedere în play-off… Nu, nu mă bântuie penalty-ul ratat, ci finala Cupei României. Dar ascultă la mine ce-ți spun, în curând, clubul ăsta va deveni așa cum își doresc suporterii”, spune Nistor.
„U” a devenit dependentă de jocul lui Nistor. dacă acesta nu funcționează la parametri normali, nici jocul echipei nu merge. „Se pare că ai dreptate. Sunt zile și zile, sunt și eu om, mai greșesc și eu, ca toată lumea, Sincopele astea nu fac decât să mă întărească, după fiecare cădere doresc să revin mai sus decât eram înainte din punct de vedere al jocului. Totul e ca aceste căderi să nu dureze prea mult”, mai spune Nistor.
Cuplul Nistor-Chipciu este unul care, la prima vedere, n-ar avea șanse de reușită într-o echipă: „Sincer, nici eu nu mă gândeam c-o să ne înțelegem atât de bine, un dinamovist cu un stelist… Și totuși. Suntem colegi de cameră, familiile noastre se înțeleg foarte bine, ne vizităm… s-a creat ceva frumos aici”, spune Dan.
Simbioza jucători-suporteri funcționează foarte bine la „U”. Publicul e cu adevărat al 12-lea jucător și asta cei din teren o simt: „Să pierzi finala cupei și tot stadionul să te aplaude, să pierzi cu 4-0 în fața rivalei din oraș și publicul să te aplaude, așa ceva nu mi-a fost dat să trăiesc până aici. Trebuie să ne străduim mai mult pentru a ne ridica la valoarea suporterilor”, spune Nistor.
„S-au schimbat foarte mulți jucători”
Care e secretul lui Nistor? Cum își păstrează condiția fizică demnă de invidiat și la această vârstă la care unii fotbaliști își pun ghetele-n cui? „Mă simt foarte bine, mă simt în formă. A contat foarte mult și faptul că n-am avut accidentări foarte grave”, recunoaște Nistor.
Ce are în plus „U” față de anul trecut? „E clar, s-au schimbat foarte mulți jucători, ceea ce a fost benefic pentru echipă, sunt jucători cu experiență și asta s-a văzut în teren. S-a creat o emulație și în rândul suporterilor, sunt din ce în ce mai mulți, meci de meci. Vin nu doar din Cluj ci și din județele limitrofe. „U” este un fenomen! Nu consider o presiune faptul că suntem pe primul loc. La fotbal, dacă n-ai presiune, poți să te lași. Poate în ultimul timp ne-am cam relaxat, am avut prea multă încredere în noi, n-am mai tras la fel de mult, așa cum o făceam înainte, de aici și reculul din ultimele etape. Dar eu sunt convins că ne vom reveni cât de curând”, spune Nistor.
Ce-și dorește Dan Nistor la sfârșit de an? „În primul rând să intrăm în play-off. Mai sunt multe meciuri dar eu simt că vom reuși asta.”
S-a autobotezat „dinozaur”. „Fiecare are vârsta pe care o simte”, spunea Jerome K Jerome. Problema lui Nistor e că se simte un dinozaur încă adolescent. Un „dinozaur” pe care e obligatoriu să-l ai în echipă…
Președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal a fost achitat de faptele de corupție și revine in PSD Câmpia Turzii. Acesta a fost condamnat la începutul anului de Tribunalul București la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.
Magistrații au decis atunci că pe bunurile acestuia se menţine sechestrul asigurător dispus de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție. De asemenea, instanța a dispus confiscarea specială de la inculpat a sumei de 440.940 lei și l-a obligat la plata sumei de 13.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Avram Gal, președintele PSD Câmpia Turzii, ACHITAT de faptele de corupție
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, în octombrie 2020, a lui Avram Gal, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
„Curtea de Apel București a admis apelul declarat de inculpatul GAL AVRAM MARIUS împotriva sentinţei penale nr. 195/F/16.02.2024, pronunțată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală, în dosarul nr. 27102/3/2020. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală, şi, pe fond, rejudecând: În baza art. 396 alin. 5 C.pr.pen., raportat la art. 16 alin. 1 lit. a C.pr.pen., achită pe inculpatul GAL AVRAM MARIUS, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000.
În baza art. 404 alin. 4 lit. c C.pr.pen., dispune ridicarea sechestrului asigurător instituit, prin ordonanța din data de 06.10.2020, asupra bunurilor inculpatului GAL AVRAM MARIUS până la concurenţa sumei de 440.940 lei şi înlătură dispoziţia de confiscare specială de la inculpat. În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.pr.pen., respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 195/F/16.02.2024, pronunțată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală, în dosarul nr. 27102/3/2020. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat în fazele de urmărire penală şi judecată (fond şi apel) rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în condiţiile art. 405 alin.1 teza II C.pr.pen., prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 29 noiembrie 2024”, e arată în decizie.
„Revin alături de colegi”
„Dragi cetățeni ai municipiului Câmpia Turzii, după cum am promis atunci, m-am autosuspendat din toate funcțiile politice până la soluționarea situației în care am fost implicat fără voia mea.
Ieri, 29.11.2024, Curtea de Apel București m-a achitat definitiv și m-a declarat nevinovat de acuzațiile aduse.
Ca atare, astăzi depun la Biroul județean Cluj a organizației PSD cererea prin care anulez autosuspendarea și revin alături de colegii din echipa de conducere a PSD Câmpia Turzii pentru a munci alături de aceștia, cu scopul de a asigura progresul și prosperitatea cetățenilor orașului pe care îl iubesc. Doamne-ajută tuturor”, a scris pe Facebook Avram Gal.
Laua
iulie 3, 2022 la 11:33 am
https://dexonline.ro/definitie/seminarist
Cuvântul e utilizat greşit!