Connect with us

EVENIMENT

S-a deschis o linie telefonică pentru clienții din turism care își vor banii înapoi

Publicat


Persoanele care au plătit pentru a merge în vacanțe anul acesta, vor beneficia de o linie telefonică unde vor fi sfătuiți cum să își recupereze banii. Direcția Generală Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) a anunțat, pe pagina de Facebook, totul despre această linie.

„La nivelul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Direcţia Generală Turism, a fost instituit un call-center pentru persoanele care au întrebări referitoare la reprogramarea călătoriilor, anularea acestora şi implicit rambursarea sumelor achitate pentru pachetele de servicii, în contextul situaţiei epidemiologice actuale.

Numărul de telefon este: 0751.122.311. Pe această cale, vă adresăm rugămintea să apelaţi acest număr de telefon doar dacă vă aflaţi într-una dintre situaţiile mai sus menţionate”, se menţionează în anunţul făcut de MEEMA.

 

Un articol de Răzvan Dan



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

ARTĂ populară autentică la Târgul de vară „Învie Tradiția”

Publicat

invie traditia

Arta populară s-a născut din aspiraţia spre frumos a omului, din nevoia sa de a transforma natura și de a exprima modul în care privește viața prin imagini și simboluri, ce reprezintă spiritul specific al unui loc, identitatea spirituală a unui popor.

Proiectul Învie Tradiția a apărut din dorința a proteja și promova arta populară românească și meșteșugurile, prin adunarea lor într-un concept unitar. Astfel, s-a născut Târgul de artă populară și cadouri tradiționale Învie Tradiția care se desfășoară, pe perioada verii, atât în format fizic, în București, la sediul din strada Mihai Eminescu, nr. 142, cât și în format online.

ARTĂ populară autentică la Târgul de vară „Învie Tradiția”

„Misiunea proiectului Învie Tradiția este de a susține și promova meșteșugurile născute la sat, în inima României, care sunt practic niște comori ascunse. Dacă luăm orice obiect meșteșugăresc în parte vom vedea că el este o operă de artă. Majoritatea culturilor lumii și chiar și cele europene, care, prin excelență, sunt caracterizate de artă și frumos au pierdut zona de meșteșug autentic. Este păcat să pierdem și noi acest tezaur unic în lume. Și cum îl putem salva? Cumpărând și valorificând cât mai mult obiectele meșterilor populari”, precizează Cosmin Cucoș, co-fondator Învie Tradiția.

Prețurile practicate sunt similare cu cele din atelierele meșterilor sau din fermele producătorilor, cu o marjă comercială minimă, care să permită buna funcționare a proiectului iar veniturile colectate să ajute la susținerea meșterilor populari, prin comenzi recurente și cât mai consistente.

„Zacuscă, gemuri și dulceață”

„Cei care sunt în căutarea unui magazin tradițional autentic sau a unui târg de artă populară reinterpretat, pot alege dintre sute de obiecte unice realizate de artiști populari de renume. Pe lângă produsele artizanilor, cumpărătorii au acces la o gamă largă de bunătăți tradiționale, realizate în zone de tradiție ale țării”, explică Cosmin Cucoș. În cadrul Târgului Învie Tradiția pot fi găsite obiecte din lut și ceramică (boluri, castroane și strachini), țesătură tradițională, port popular, cadouri tradiționale românești, dar și produse culinare originale.

Ștergarele sau lingurile de lemn, au atât valoare utilitară cât și decorativă sau în scop de cadouri, sunt printre cele mai căutate obiecte alături de cele din lut și ceramică.

Dintre bunătățile tradiționale pot fi amintite zacusca, gemuri și dulceață, de la o mare gamă de producători, cu sortimente de sezon, din fructe de pădure, cireșe amare și nuci verzi, murături și conserve.

Citește mai departe

EVENIMENT

Împrumuturile lui Baeten și Bauza, în stand-by. CFR Cluj n-a ajuns la un ACORD cu Mititelu

Publicat

cfr

Deși acum două săptămâni mutarea lui Bauza și a lui Baeten în curtea CFR Cluj era dată ca sigură, treaba s-a complicat. Împrumutul celor doi e în acest moment în stand-by, după zile în șir de incertitudine, în care fotbaliștii n-au mers în cantonamentul echipei lui Dan Petrescu, ci au rămas în curtea divizionarei secunde.

Conform informațiilor obținute de GSP, Baeten și Bauza, probabil cei mai râvniți fotbaliști din curtea echipei lui Mititelu, și-ar dori s-o părăsească definitiv pe FCU,  în timp ce patronul oltenilor nu e de acord cu doleanța acestora.

Împrumuturile lui Baeten și Bauza, în stand-by. CFR Cluj n-a ajuns la un ACORD cu Mititelu

Finanțatorul alb-albaștrilor și-ar dori să-i trimită sub formă de împrumut în Gruia, aspect care nu-i pe placul fotbaliștilor. Discuțiile sunt în toi și ar urma să se clarifice zilele viitoare.

„Încă se discută, pentru că Mititelu vrea să îi dea împrumut, dar jucătorii vor să plece definitiv. Cel mai probabil, în 2-3 zile, treaba se limpezește”, a punctat Nelu Varga.

„Mititelu a vrut să scape de salariile lor”

În urmă cu 12 zile, Adrian Mititelu asigura că ambii jucători vor merge sigur la CFR Cluj.

Patronul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, confirma și el: „Suntem în discuțiile finale, cu FCU Craiova ne-am înțeles”.

Mititelu a convenit cu jucătorii ca, în schimbul împrumutului la o echipă din Superliga, aceștia să semneze prelungirea cu FCU Craiova, pentru a nu-i pierde gratis vara viitoare.

Principalul motiv pentru care Mititelu a încercat să scape de cei doi îl reprezintă criza de lichidități în care se află finanțatorul FCU Craiova. Mititelu a vrut să scape de salariile lor în anul în care echipa va juca în Liga 2. Bauza primește 18.000 de euro lunar la clubul alb-albastru, Baeten, 16.000!

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ați VĂZUT-O? Tânără de 19 ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Cluj-Napoca. Sunați la 112

Publicat

ORDAN SARAH EROMOSELE

La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 13.20, Poliția Municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că numita ORDAN SARAH EROMOSELE, în vârstă de 19 de ani, a plecat în mod voluntar de la reședința din Cluj-Napoca, iar până în prezent nu a revenit.

SEMNALMENTE – 1,75 cm înălțime, 65 kg, ten închis, păr brunet.

ORDAN SARAH EROMOSELE

FOTO. Ați VĂZUT-O? Tânără de 19 ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Cluj-Napoca. Sunați la 112

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre tânără sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

50 de stații noi de încărcare pentru mașinile electrice vor fi amenajate la Cluj-Napoca. VEZI locațiile

Publicat

De

statie incarcare masina (2)

Primăria Cluj-Napoca va amenaja încă 50 de stații de încărcare pentru autovehiculele electrice. Proiectul ajunge marți pe masa consilierilor locali.

Administrația locală intenționează să amenajeze 50 de noi stații pentru încărcarea mașinilor electrice. Acestea vor fi amplasate în 18 locații din municipiu.

Un proiect de hotărâre pentru realizarea stațiilor va fi dezbătut de consilierii locali în ședința de marți, 26 iunie.

Investiție de 9,5 milioane de lei din bugetul local

Valoarea totală a investiției este de 9,5 milioane de lei cu TVA. Durata de pregătire, proiectare, execuție și monitorizare a lucrărilor se estimează la 21 de luni. Finanțarea investiției va fi realizată din bugetul local și din alte surse de finanțare.

În total, vor fi realizate 50 de stații de reîncărcare, din care 22 de stații de încărcare rapidă și 28 de stații de încărcare lentă.

Unde vor fi amplasate noile stații?

Potrivit proiectului de hotărâre, locațiile noilor stații de încărcare sunt următoarele:

  • Zona Parcare „La Terenuri”, Aleea Negoiu Nr. 2A
  • Zona Piața Mihai Viteazu, Piața Mihai Viteazu Nr. 1
  • Zona Piața Grigorescu, Strada Fântânele Nr. 57-59
  • Zona Strada Horea, Strada Horea Nr. 64
  • Zona Baza Sportivă Gheorgheni, Strada Al. Vaida Voievod Nr. FN
  • Zona Piața Flora, Strada Grigore Alexandrescu Nr. 10
  • Zona Piața Hermes, Strada Arieșului Nr. 101
  • Zona Piata Zorilor, Strada Zorilor Nr. 35
  • Zona Calea Florești, Calea Florești Nr. 1-3
  • Zona Piața Gării, Strada Horea Nr. 112
  • Zona Piata IRA, Strada Cojocnei Nr. 25
  • Zona Parking Primăverii 8, Strada Bucegi Nr. 3, Strada Parâng Nr. 4 și Strada Putna Nr. 5, Aleea Putna Nr. 2
  • Zona Parking Primăverii 20, Strada Gârbău Nr. 15-13
  • Zona Parking Mogoșoaia, Strada Mogoșoaia Nr. 9
  • Zona Parking Hașdeu, Strada Păstorului Nr. 12
  • Zona Bulevardul Eroilor, Piața Avram Iancu Nr. 1-3
  • Zona Intersecției Unirii-Detunată, Strada Unirii Nr. 2-4
  • Zona Strazii Republicii, Strada Rene Descartes Nr. 30

Municipalitatea încurajează transportul nepoluant

Necesitatea dezvoltării unei infrastructuri de încărcare este imperativă, luând în considerare o serie de factori precum politicile legislative la nivelul Uniunii Europene și cele naționale și dezvoltarea parcului auto electric.

„Vehiculele electrice reprezintă o componentă vitală pentru a atinge obiectivele europene de neutralitate climatică, în sectorul de transporturi, astfel că infrastructura de încărcare impune un continuu proces de modernizare şi dezvoltare pentru a putea ține pasul cu cererea regăsită la nivelul pieței.

În acest sens, realizarea unor puncte de încărcare autovehicule electrice, prin stații de încărcare rapide şi/sau lente montate pe perimetrul Municipiului Cluj-Napoca, este esențială în scopul îmbunătățirii transport ecologic – verde şi a calității mediului, prin reducerea de emisii de gaze cu efect de seră la nivelul municipiului”, se arată în documentația proiectului.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax