Connect with us

ACTUALITATE

RUSALII 2021: Pogorârea Sfântului Duh, sărbătoare importantă pentru români. OPT lucruri pe care NU trebuie sa le faci

Publicat


La 50 de zile după Sărbătoarea Sfintelor Paști, în fiecare an, creștini ortodocși sărbătoresc Rusaliile. În acest an, sărbătoarea este în zilele de 20 și 21 iunie (când este Pogorârea Sfântului Duh).

Rusaliile (din latina vulgară – în napolitană se folosește „Pasca rusata” (Paștele trandafirilor) iar în aromână „Arusaľi” ), cunoscute și drept Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh / Sfântului Spirit reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști.

Vezi și Mesaje, Felicitări, Urări și SMS-uri de Rusalii pentru cei dragi. Ce nume se sărbătoresc cu acest prilej

În 2021, Rusaliile se sărbătoresc de către creștinii ortodocși în  20 și 21 iunie.

De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret.

Potrivit scrierilor Noului Testament (Faptele Apostolilor 2, 1-11) acest eveniment a avut loc în ziua rusaliilor evreiești (Șavuot), la 50 de zile de la învierea lui Iisus din Nazaret.

Se spune că dacă ai conflicte în aceste zile de sărbătoare, vei avea probleme de sănătate.

Ce nu ai voie să faci de Rusalii

Rusalii 2021: sărbătoare importantă pentru credincioși fiind cunoscută și sub numele de Pogorârea Sfântului Duh.

Rusalii provine din latinescul “rosalia”, care semnifică sărbătoarea trandafirilor, dar reprezintă în același timp și fetele împăratului Rusalim, despre care se spune că aveau puteri magice și seduceau oamenii.

Vezi și CALENDAR CREȘTIN ortodox, luna IUNIE 2021: TOATE sărbătorile din Cireșar trecute în Calendarul Bisericesc

De asemenea, se spunea că acestea îi pedepsea pe cei care nu credeau în puterile lor.

Se mai spune că Rusaliile sunt spiritul morților care, după ce sufeletele lor au părăsit mormintele la Joimari și au petrecut Paștile cu cei vii, refuză să se mai întoarcă în locurile lor de sub pământ.

Creștin ortodocșii susțin că de Rusalii există o serie de superstiții, pe lângă obiceiurile tradiționale.

Opt lucruri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă de Rusalii:

  • Nu este bine să mergi la câmp, se spune că ielele te pot prinde și pedepsi
  • Nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii și întunecate, pentru că te poți întâlni cu spiritele rele
  • Nu se lucrează de Rusalii, pentru că cei care lucrează vor fi pedepsiți de Iele, deoarece nu cinstesc și nu prețuiesc ziua cum trebuie
    9 săptămâni de la Rusalii,
  • Nu se vor culege ierburi de leac
  • Nu este bine să te cerți de Rusalii, pentru că vei avea probleme de sanatate
  • Să nu mergi „la scaldă” în ziua de Rusalii, fiindcă este pericol mare de înec!
  • Să nu te urci în arbori sau în locuri înalte şi nici să călătoreşti departe de casa.
  • Dacă în noaptea de Rusalii vei dormi sub cerul liber sau dacă te vei duce la fântână, vei cădea sub puterea Ielelor, deci este indicat să eviți să faci aceste lucruri.

Rusalii-  de ce sărbătoarea este întotdeauna duminica

Până către sfârşitul secolului al IV-lea şi începutul secolului al V-lea, Cincizecimea era o dublă sărbătoare: a Înălţării Domnului şi a Pogorârii Sfântului Duh.

Ulterior, sărbătoarea a fost separată, Cincizecimea rămânând numai ca Pogorâre a Duhului Sfânt.

Sărbătoarea cade întotdeauna duminica, la zece zile după Înălţare şi la 50 de zile după Paşte.

Citește și Mesaje de Crăciun. Felicitări și urări la Sărbătoarea Nașterii Domnului

Rusaliile reprezintă, totodată, sărbătoarea întemeierii Bisericii creştine, pentru că, în aceeaşi zi, în urma cuvântării Sfântului Apostol Petru, s-au convertit la creştinism aproximativ 3.000 de oameni, care au alcătuit cea dintâi comunitate creştină din Ierusalim, nucleul Bisericii de mai târziu.

Potrivit mărturiilor apostolilor, Duhul Sfânt, sub chipul unor limbi de foc, i-ar fi umplut de darurile sale pe aceştia.

Pentru început, apostolii au căpătat puterea de a vorbi în limbi străine, necunoscute de ei până atunci.

Vezi și Când pică Rusaliile în 2022: Zilele în care sunt sărbătorite Pogorârea Sfântului Duh și Sfânta Treime. Ce zile libere au mai rămas în acest an

Spre mirarea multor oameni aflaţi în Ierusalim, cei 12 au început să facă învăţătura Mântuitorului în diferite limbi, deşi aceşti ucenici erau cunoscuţi de mulţi dintre cei prezenţi ca fiind evrei simpli, în niciun caz preocupaţi de învăţarea limbilor străine.

Apoi, apostolii au ieşit în toată lumea, săvârşind minuni, întorcând pe păgâni de la închinarea idolilor şi aducând la credinţă de la oameni simpli la împăraţi.

Începutul a avut loc chiar în acea zi a Pogorârii Duhului Sfânt, când, în urma predicii apostolului Petru, 3.000 de „suflete” au crezut în Hristos, alcătuind prima comunitate creştină.

Sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt a fost numită, în româneşte, Rusalii, de la sărbătoarea trandafirilor din lumea romană, consacrată cultului morţilor.

Creştinii au preluat obiceiul roman, făcând din sâmbăta de dinaintea Rusaliilor una din zilele de pomenire generală a morţilor.

În unele zone ale ţării, în sâmbăta Rusaliilor se împart oale împodobite cu flori, cu un colac deasupra, pentru pomenirea morţilor. În duminica Rusaliilor se împart farfurii frumos împodobite, pentru vii.

Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh

Sărbătoarea pogorârii Duhului Sfânt mai este cunoscută ca Rusalii, de la sărbătoarea trandafirilor din lumea romană, consacrată cultului morţilor.

Creştinii au preluat obiceiul roman, făcând din sâmbăta dinaintea Rusaliilor una dintre zilele de pomenire a morţilor.

Vezi AICI: CALENDAR Ortodox 2022

În unele zone ale ţării, în sâmbăta Rusaliilor se împart oale împodobite cu flori şi cu un colac deasupra, pentru pomenirea morţilor.

În duminica Rusaliilor, se împart farfurii frumos împodobite pentru cei vii.

Întrucât Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh sunt într-o legătură nemijlocită, lunea de după duminica Rusaliilor este consacrată proslăvirii Sfintei Treimi, sărbătoarea Rusaliilor având astfel două zile.

Rusaliile în credința populară

În credinţa populară, Rusaliile reprezintă spiritele morţilor, numite în popor Iele sau zâne rele

Cuvântul Rusalii provine din latinescul „rosalia”, care simbolizează sărbatoarea trandafirilor, dar reprezintă şi fetele împăratului Rusalim, despre care se credea că aveau puteri magice şi seduceau oamenii, pedepsindu-i pe cei care nu le respectau.

În credinţa populară, Rusaliile sunt spiritele morţilor care, după ce au părăsit mormintele la Joimari şi au petrecut Paştile cu cei vii, refuză să se mai întoarcă în locurile lor de sub pământ şi încep să facă rele oamenilor.

Pentru a le îmbuna, oamenii, care evitau să le spună Rusalii, le-au dat diferite nume: iele, zâne sau frumoase.

Există superstiţia că aceste spirite stau pe lângă izvoare şi pot, prin cântecele lor, să ia minţile oamenilor şi să-i îmbolnăvească.

Boala seamană, se spune în popor, cu o transă ce nu poate fi înlăturată decât de puterea dansului căluşarilor.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii

De Rusalii, se leagă şi alte tradiţii şi obiceiuri, care diferă de la o regiune la alta.

În unele zone, oamenii îşi împdobesc casele şi gospodăriile cu ramuri de tei, nuc, plop sau stejar, pentru a alunga răul şi bolile.

Ramurile de tei au o simbolistică aparte în această sărbătoare: se crede că teiul fereşte gospodăriile de grindină sau de duhurile rele ale zânelor.

Flăcăii le aduc din păduri, după care se sfinţesc la biserică, iar credincioşii le iau acasă şi le pun la icoane.

Ramurile de tei, soc sau mure sfinţite de Rusalii se folosesc ca leacuri tot restul anului. În tradiţia populară se spune că numai până la Sânziene plantele au puteri vindecătoare.

În ziua de Rusalii, creștinii ortodocși respectă o mulțime de tradiții, iar printre acestea se numără numitul udatul nevestelor, care se practică în Ardeal. Se spune că acestea trebuie stropite cu apă pentru a fi sănătoase tot restul anului.

Tradiții de Rusalii – Împănatul boului și Udatul nevestelor

O altă tradiție de Rusalii poartă numele de Împănatul boului. Mai mulți credincioși defilează pe ulitele satului, iar personajul principal este un bou împodobit cu mai multe ornamente din flori.

Preotul trebuie să-l sfințească când oamenii ajung în fața bisericii, după care îi va cinsti pe aceștia cu băutură.

Boul va fi eliberat, iar o fată va trebui să-l stăpânească, după care să ocolească masa de trei ori. Potrivit tradiției, tânăra se va căsători anul următor.

În Oltenia, cel mai popular obicei este Dansul Călușarilor, care este considerat a fi un joc tămăduitor, aducător de noroc și de sănătate.

În a doua zi de Rusalii, călușarii, grupați în cete de 7-8, vor porni să colinde din casă în casă, pentru a alunga spiritele rele.

În unele regiuni, oamenii își împodobesc gospodăriile cu ramuri de tei, nuc, plop, pentru ca răul și boala să fie alungate.

Se crede că teiul apără gospodăriile de grindină sau de duhurile rele.

În tradiția populară se spune că ramurile de soc, tei sau mure, folosesc ca leacuri pentru tot restul anului.

Tot de Rusalii, în unele regiuni se dansează „Jocul Căluşarilor”. Astfel, se spune în popor că leacul cel mai folosit pentru cei atinşi de Rusalii este jocul căluşarilor.

Sursa: Alba24.ro



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Valencia Basket – U-BT Cluj, 108-80. ÎNFRÂNGERE drastică pentru clujeni în fața liderului

Publicat

u bt cluj

U-BT Cluj a jucat, miercuri seara, pe terenul liderului din grupa B a BKT EuroCup, Valencia Basket. Ibericii au acumulat 10 victorii din tot atâtea posibile. Clujenii au fost învinși categoric, scor 108-80.

Clujenii erau pe un trend ascendent, după ce au învins-o săptămâna trecută pe JL Bourg, finalista sezonului precedent în BKT EuroCup. Alb-negrii au un bilanț de 6 victorii și 5 înfrângeri, situându-se pe locul 5 în clasamentul grupei B.

Valencia Basket – U-BT Cluj, 108-80. ÎNFRÂNGERE drastică pentru clujeni în fața liderului

„Avem oportunitatea să jucăm cu una dintre cele mai bune echipe din Spania și implicit din EuroCup. Sunt neînvinși în EuroCup, iar în Liga ACB ocupă locul I. Luăm totul ca o provocare mare, pentru a putea juca de la egal la egal cu o asemenea echipă. Vrem să ne luptăm, să evoluăm cu intensitate. Avem mentalitatea potrivită, de învingători, și vom vedea la final dacă vom reuși ceea ce ne propunem”, spunea înaintea partidei Mihai Silvășan, antrenorul echipei.

Prima repriză a fost de coșmar pentru campioana României, care a încasat nu mai puțin de 73 de puncte, un record al competiției. U-BT a arătat un joc individualist, anost, lent și lipsit de idei, în timp ce spaniolii au făcut spectacol.

Jocul colectiv al spaniolilor s-a văzut și în faptul că 8 jucători ai Valenciei au înscris între 10 și 14 puncte, lideri fiind Jean Montero (14 puncte) și Semi Ojeleye (14 puncte).

De partea cealaltă, Sasu Salin s-a remarcat cu 18 puncte, în timp ce Deshawn Stephens a terminat cu 12 puncte și 10 recuperări.

U-BT va reveni în EuroCup la începutul anului 2025, în 3 ianuarie, când va primi vizita lui Hamburg. Până la acel meci, campioana României va mai juca 3 partide în Liga Națională de Baschet Masculin.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): Salutăm poziționarea USR împotriva lui Klaus Iohannis

Publicat

Lulea

„Partidul AUR salută decizia USR de a se poziționa împotriva lui Klaus Iohannis, liderul grupării mafiote care, începând cu 21 decembrie, nu mai are un mandat legitim. AUR consideră că acest gest reprezintă o recunoaștere tardivă, dar necesară, a faptului că Iohannis este vinovatul principal pentru lovitura de stat și anularea alegerilor prezidențiale, acțiuni realizate prin presiuni exercitate asupra celor 9 membri CCR, care au acționat împotriva voinței a 9 milioane de votanți.

Deși USR a susținut inițial partidele loviturii de stat, PSD și PNL, alături de Klaus Iohannis, care a orchestrat capturarea statului, decizia de a se dezice de acest regim ilegitim este un semnal pozitiv. Partidul AUR consideră că această schimbare de poziție reprezintă o recunoaștere a realității și o șansă de a construi o opoziție reală împotriva dictaturii. În acest context, cerem și altor parlamentari din PSD și PNL să se dezică de acțiunile ilegale ale grupărilor mafiote ce le-au capturat.

Marius Lulea (AUR): Salutăm poziționarea USR împotriva lui Klaus Iohannis

AUR reiterează că România are nevoie de o guvernare patriotică și responsabilă, care să pună în centrul său interesul națiunii române. Această guvernare nu poate fi realizată decât de forțe politice care se opun grupării PSD-PNL, partidele vinovate de capturarea statului. Doar printr-o administrație curată și orientată spre binele comun, România poate reveni pe drumul normalității și prosperității.

Partidul AUR invită toate forțele politice și societatea civilă să se alăture în lupta împotriva statului capturat și pentru restabilirea suveranității poporului. Este momentul să punem capăt abuzurilor și să reinstaurăm respectul pentru votul milioanelor de români. România merită un viitor liber și democratic, eliberat de influența grupărilor mafiote”, a spus Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sabău („U” Cluj), înaintea partidei cu Sepsi: Va avea un AVANTAJ echipa care se va gândi mai mult la joc și nu la vacanță

Publicat

Ioan Ovidiu Sabău, U Cluj

„U” Cluj mai are un meci în acest an, în deplasare, împotriva celor de la Sepsi OSK, meci ce se va disputa vineri de la ora 19:00. În conferința de presă ce prefațează partida, Ioan Ovidiu Sabău a spus la ce se așteaptă de la această întâlnire și a vorbit despre o posibilă clasare a echipei noastre pe prima poziție în Superligă la final de 2024.

„E un meci cu o echipă care joacă fotbal, vor fi două echipe care joacă fotbal. Ne permite cred că și terenul, sper și vremea, să nu fie înghețat terenul, dar cred că nu se va pune problema. Cred că va avea un avantaj echipa care se va gândi mai mult la joc și nu la vacanță, care va fi concentrată, pentru că preocupările noastre, ale antrenorilor sunt cum să-i motivăm, cum să-i ajutăm să își ia vacanța după joc, nu înainte.

Sabău („U” Cluj), înaintea partidei cu Sepsi: Va avea un AVANTAJ echipa care se va gândi mai mult la joc și nu la vacanță

Acele preocupări multe înainte de joc îți iau din energia pe care trebuie să o ai atunci când intri pe teren. Sper să nu se întâmple acest lucru. Cred că se pot face niște sacrificii în momentul de față. Am reușit niște lucruri frumoase și sper ca jucătorii să fie la fel de maturi, la fel de inteligenți. Cei care sunt lideri în vestiar și au o anumită experiență să intervină și să îi facă și pe ceilalți să înțeleagă că mai avem câteva zile și după ne putem gândi la ce înseamnă vacanță.

Dacă Sepsi ar fi avut Cupa drept obiectiv, ar fi folosit jucătorii titulari (cu Oțelul-n.n.), iar apoi am fi jucat a treia zi. Nu știu, nu aș putea să zic că ar fi fost un avantaj pentru noi că ei ar fi jucat din trei în trei zile, dar e posibil, fiind și deplasarea la Galați. Dacă ar fi fost echipa de bază, dacă ar fi jucat cu titularii, ar fi putut interveni o oarecare oboseală, ținând cont că e și sfârșit de an. Cred că echipa care va sta foarte bine mental și fizic și își va dori cu adevărat să câștige, eu cred că va reuși”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Sabău vede meciul cu Sepsi ca unul special.

„Avem și noi orgoliile noastre ca sportivi. Am pierdut o finală de Cupă cu ei, s-au calificat sezonul trecut în play-off. Ei la ultimul joc s-au calificat în play-off, noi am pierdut play-off-ul. Poate să fie și acest lucru un motiv de motivație în plus”, a mai spus Sabău.

Citește mai departe

EVENIMENT

Rectorul UBB Cluj, Daniel David, n-ar spune NU unei candidaturi la prezidențiale

Publicat

Daniel David, rectorul UBB

Daniel David, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a declarat, miercuri seara, la Prima News că nu ar spune nu unei candidaturi la prezidenţiale.

„N-aş spune nu unei candidaturi. Nu mă propun, am fost propus. Înţeleg momentul critic pe care îl trăieşte România. Deci nu aş spune nu unei astfel de candidaturi dar lucrurile trebuie analizate foarte serios de partidele care propun şi susţin. Avem nevoie de o analiză sociologică, de o strategie serioasă, de o consultare a poporului. Formaţia mea e de centru dreapta prin toate valorile pe care le susţin dar sigur că sensibilităţile mele de stânga sunt legate de şcoală şi sănătate.

Rectorul UBB Cluj, Daniel David, n-ar spune NU unei candidaturi la prezidențiale

În acest moment avem trei Românii: una euroatlantică, una tradiţionalistă şi una anti sistem. Proiectul de ţară trebuie să fie unirea celor trei. Mulţi români trăiesc impresia că România euroatlantică e una a elitelor. Dacă nu va reuşi să comunice mai bine va risca să rămână o minoritate.

Riscul alegerilor prezidenţiale este să se înfrunte în turul doi reprezentatul României bizare şi reprezentantul unei Românii europene dar de factură iliberală”, a declarat Daniel David.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax