Connect with us

ACTUALITATE

Rezultatele etapei a cincea şi clasamentul Superligii. Locurile chipelor clujene CFR şi „U”

Publicat


fotbal 2

Meciurile din etapa a cincea a Superligii de fotbal au loc de vineri până luni.

Rezultate:

Vineri 12 august
FC Argeş – FC U 1948 Craiova 0-2 (0-1), Stadion ”Nicolae Dobrin” – Piteşti
A marcat: Andrea Compagno (3, 75).
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); al patrulea oficial: Bogdan Dumitrache (Bucureşti)
Arbitru video: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitru asistent video: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa/Prahova)
Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) – CCA, Mircea Călin (Bucureşti) – LPF

Sâmbătă 13 august
FC UTA Arad – FC Universitatea Cluj 2-1 (1-1), Arena ”Francisc Neuman” – Arad
Au marcat: Virgiliu Postolachi (6), Juan Bautista Cascini (82), respectiv Adrian Bălan (36).
Arbitru: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitri asistenţi: Adrian Popescu (Craiova), Ciprian Florin Danşa (Satu Mare); al patrulea oficial: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova)
Arbitru video: Szabolcs Kovacs (Carei); arbitru asistent video: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti)
Observatori: Ioan Onicaş (Zalău) – CCA, Cătălin Cursaru (Ploieşti) – LPF

Petrolul Ploieşti – FC Rapid Bucureşti 1-0 (1-0), Stadion „Ilie Oană” – Ploieşti
A marcat: Gheorghe Grozav (23).
Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti); arbitri asistenţi: Daniel Mitruţi (Craiova), Romică Bîrdeş (Piteşti); al patrulea oficial: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş)
Arbitru video: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); arbitru asistent video: Marius Cristian Marchidanu (Brăila)
Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) – CCA, Romulus Chihaia (Bucureşti) – LPF.

Duminică 14 august
Universitatea Craiova – CS Mioveni (Stadion Municipal – Drobeta-Turnu Severin, 16:00)
FC CFR 1907 Cluj – AFC Botoşani (Stadion ”Dr. Constantin Rădulescu” – Cluj-Napoca, 18:30)
FCSB – AFC Chindia Târgovişte (Arena Naţională – Bucureşti, 21:30)

Luni 15 august
FC Voluntari – ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (Stadion ”Anghel Iordănescu” – Voluntari, 17:00)
FC Farul Constanţa – AFC Hermannstadt (Academia Hagi – Stadion Central – Ovidiu, 19:30)

Clasamentul:

loc echipa M V E Î GM-GP P
1 CFR Cluj 4 3 0 1 8-5 9
2 Rapid 5 3 0 2 5-3 9
3 FC Hermannstadt 4 2 2 0 7-3 8
4 Farul Constanţa 4 2 2 0 5-2 8
5 FC Botoşani 4 2 2 0 6-4 8
6 FC U Craiova 5 2 1 2 8-6 7
7 Petrolul Ploieşti 5 2 1 2 3-4 7
8 UTA Arad 5 2 1 2 4-6 7
9 Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 4 1 3 0 7-3 6
10 FC Voluntari 4 2 0 2 5-3 6
11 FC Argeş 5 2 0 3 6-9 6
12 Universitatea Craiova 4 1 2 1 5-5 5
13 FCSB 4 0 3 1 3-5 3
14 Chindia 4 0 2 2 3-6 2
15 Universitatea Cluj 5 0 2 3 4-8 2
16 CS Mioveni 4 0 1 3 3-10 1

Legendă: M – meciuri, V – victorii, E – egaluri, Î – înfrângeri, GM – goluri marcate, GP – goluri primite, P – puncte. AGERPRES



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

România rămâne cu un singur clujean pentru meciul cu Columbia. Vasile Mogoş e accidentat

Publicat

De

echipa nationala

Fundaşul Vasile Mogoş nu va face parte din lotul naţionalei de fotbal a României care va face deplasarea în Spania, pentru meciul amical cu Columbia, a anunţat Federaţia Română de Fotbal, sâmbătă, pe site-ul său oficial.

”Lotul deplasat în Spania pentru partida cu selecţionata Columbiei va număra 28 de jucători. După ce ieri Nicuşor Bancu a plecat la club, mâine va părăsi cantonamentul şi Vasile Mogoş”, se arată în comunicat.

”Fundaşul dreapta a suferit o contuzie puternică la cap în prima repriză a meciului de aseară şi a devenit indisponibil pentru partida de marţi. În urma investigaţiilor amănunţite efectuate azi-noapte la spitalul Floreasca s-a constatat că jucătorul e în afara oricărui pericol, însă i s-au recomandat câteva zile de repaus. Stafful echipei naţionale le urează însănătoşire rapidă celor doi, Nicuşor Bancu şi Vasile Mogoş, şi îi aşteaptă la viitoarele acţiuni ale tricolorilor”, a precizat FRF.

Partida amicală cu Columbia va avea loc marţi 26 martie, de la 21:30, pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid, după ce a remizat cu Irlanda de Nord, 1-1, vineri seara, pe Arena Naţională.

Un singur clujean la naţională

Selecţionerul naţionalei României, Edward Iordănescu, va avea la dispoziţie următorii 28 de jucători pentru partida cu Columbia:

portari: Horaţiu Moldovan (Atletico Madrid/Spania, 9 selecţii/0 goluri), Florin Niţă (Gaziantep/Turcia, 20/0), Ştefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (FC Rapid 1923, debutant);

fundaşi: Andrei Raţiu (Rayo Vallecano/Spania, 15/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 25/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood/Arabia Saudită, 26/1), Radu Drăguşin (Tottenham/Anglia, 14/0), Adrian Rus (FC Pafos/Cipru, 19/1), Ionuţ Nedelcearu (Palermo/Italia, 25/2), Bogdan Racoviţan (Rakow/Polonia, 1/0), Deian Sorescu (Gaziantep/Turcia, 15/0), Raul Opruţ (FC Hermannstadt, debutant);

mijlocaşi: Nicolae Stanciu (FC Damac/Arabia Saudită, 67/14), Marius Marin (Pisa/Italia, 15/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor/Turcia, 36/4), Răzvan Marin (Empoli/Italia, 53/3), Olimpiu Moruţan (Ankaragucu/Turcia, 14/1), Darius Olaru (FCSB, 16/0), Adrian Şut (FCSB, 1/0), Dennis Man (Parma/Italia, 21/7), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 18/4), Ianis Hagi (Deportivo Alaves/Spania, 32/4), Denis Drăguş (Gaziantep/Turcia, 8/2), Florinel Coman (FCSB, 13/1);

atacanţi: George Puşcaş (Bari/Italia, 41/11), Denis Alibec (Muaither/Qatar, 36/5), Florin Tănase (Al-Okhdood/Arabia Saudită, 17/2).

 

Citește mai departe

EVENIMENT

SALARIU compus dintr-o parte variabilă și una fixă pentru bugetari. Ce prevede noua LEGE a salarizării

Publicat

plic bani

Conform noii legi a salarizării, bugetarii vor avea un venit fix și altul variabil, în funcție de performanță. Precizările au fost făcute de Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

O măsură cu dublu tăiș, pentru că poate duce inclusiv la pierderea unor sporuri, transmite Antena 3, preluată de Alba24.ro.

Oficialul a spus joi şi cum vor primi români acest salariu bonus, în funcție de performanță.

SALARIU compus dintr-o parte variabilă și una fixă pentru bugetari. Ce prevede noua LEGE a salarizării

„Salariul la stat va fi compus dintr-o parte variabilă și una fixă. Și partea asta variabilă, care va fi compusă la rândul său din sporuri, ar putea să fie mai mică, mai mare în funcție de cât de performant ești la locul de muncă în luna respectivă.

La fiecare venit al unui angajat din sistemul public vom avea salariu brut de încadrare, vom avea sporurile pe care le obține datorită locului unde își desfășoară munca (ca și acum), fiindcă acele sporuri sunt date de condițiile unde își desfășoară locul de muncă.

Adică dacă avem un medic, urgentist sau ATI, sporul provine de la faptul că acelea sunt condițiile de muncă pe care le are.

Ei bine, sporurile reprezintă o altă componentă, dar care trebuie să se încadreze în maximum 20% pe ordonator de credite și vom mai avea această parte care ține de un bonus de performanță, pe care angajații care îndeplinesc criterii le vor primi.

Aceste criterii vor fi stabilite prin lege la nivel general și apoi de fiecare ordonator de credit”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ce mai prevede Noua lege a salarizării

Noua lege prevede, de asemenea, sporuri de maximum 20%.

Mai mult, în teorie, nici un salariu nu îl va depăși pe cel al preşedintelui, iar ierarhizarea va fi reformată, în funcţie de cât de grea sau importantă este munca depusă, spun autorizațiile.

Acordarea unui spor de performanţă lunar personalului care a realizat sau a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiei publice din care face parte, ar fi o altă prevedere.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Sunet de coasă și miros de iarbă cosită în primul Centru Cultural din România Remarcabilă din comuna Vad

Publicat

comuna Vad

Centrul Cultural Clujean anunță deschiderea Punctului de Memorie Colectivă din rețeaua România Remarcabilă, în 30 martie, începând cu ora 12, în comuna Vad din județul Cluj.

Punctul de Memorie Colectivă de la Vad este primul centru cultural în mediul rural dintr-o serie pe care Centrul Cultural Clujean își dorește să o construiască în comunele din județul Cluj și din regiune, în cadrul programului România Remarcabilă.

Sunet de coasă și miros de iarbă în Primul Centru Cultural din România Remarcabilă din comuna Vad

comuna Vad

Centrul include o expoziție de patrimoniu și memorie locală pregătită alături de comunitatea locală, precum și spații educaționale în care se vor derula activități cultural și educaționale pentru elevi, pentru reprezentanți ai comunității și pentru turiști.

Vizitatorii vor putea descoperi la fața locului o arhivă de mirosuri și sunete care păstrează vii meșteșuguri, tradiții și elemente din peisajul rural (sunetul de coasă, mirosul de fân, de iarbă cosită), o expoziție de țesături și obiecte folosite de oamenii locului din generație în generație și lucrarea artistului Alex Mirutziu, dezvoltată anul trecut în comuna Vad, lucrare care vorbește despre viața comunității și patrimoniul cultural specific locului.

Expoziția include elemente de scenografie, design de lumini și design de sunet.

Prânz tradițional

Cele 3 încăperi ale Punctului au fiecare o temă principală: RITMURI – reflectă ritmul în activități precum coasa, sunetele animalelor sau muzica folclorică; REGIMUL FIRESCULUI – găzduiește instalația artistică a lui Alex Mirutziu; ÎNTRE DOUĂ LUMI – explorează aspecte legate de copilărie, din prezent și trecut.

Evenimentul începe la ora 12 și include mici festivități locale și un prânz tradițional la fața locului. Evenimentul de inaugurare este deschis pentru publicul larg, iar Punctul de Memorie Colectivă va putea fi vizitat și după inaugurare.

Parteneri ai evenimentului sunt Muzeul Național Liechtenstein, Asociația Sites et Cités Remarquables de France și Primăria comunei Vad.

comuna Vad

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Maşină răsturnată într-o curte. Tineri clujeni la volan

Publicat

De

Un grav accidnt rutier a avut loc pe raza localității Stoiana, unde o maşină cu trei tineri s-a răsturnat într-o curte.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut pe raza localității Stoiana, comuna Cornești. Echipajele operative au găsit la fața locului un autoturism răsturnat în afara părții carosabile, într-o curte.

Din fericire, nu au existat victime încarcerate, însă trei tineri au necesitat îngrijriri medicale. Cu toții erau conștienți și cooperanți, dar prezentau, la o primă evaluare, multiple traumatisme.

Astfel, cei trei au primit îngrijiri medicale și au fost transportați la spital pentru tratament de specialitate. La misiune au luat parte pompierii de la Punctul de Lucru Gherla cu o autospecială cu modul de descarcerare, în vreme ce partea medicală a fost asigurată de o ambulanță SMURD și două echipaje SAJ”, informează ISU Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax