Connect with us

EVENIMENT

Restaurantele nu vor fi deschise la 1 iulie! Crește numărul cazurilor de COVID

Publicat


Creșterea alarmantă de cazuri de COVID în România aduce și primele restricții, fiind din ce în ce mai plauzibilă varianta că redeschiderea restaurantelor, măsură de relaxare ce urma să fie adoptată la 1 iulie, să nu mai fie luată de autorități.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, în această după-amiază cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Guvernul Orban, iar potrivit unor surse citate de Antena 3, redeschiderea restaurantelor nu va avea loc la 1 iulie, așa cum era anunțat inițial.

De asemenea, președintele și membrii Guvernului discută și despre pachetul de relansare a economiei, un pachet care vizează fondurile europene. E vorba de 500 de milioane de lei, bani care merg spre infrastructură, spre spitale. Potrivit surselor, guvernanții ar dori ca acești bani să meargă, în special, spre IMM-uri, spre întreprinderile mici și mijlocii.

Această decizie ar veni după creșterea alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus din România, fiind înregistrate în ultimele zile peste 300 de cazuri într-o singură zi.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Rabla 2025: Când încep ÎNSCRIERILE pentru persoane fizice. ACTELE necesare și valoarea ecotichetelor

Publicat

rabla bun

În 19 iunie 2025, ora 10.00, va demara sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Auto 2025 pe site-ul www.afm.ro, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), citată de Alba24.

„Am pus la dispoziția cetățenilor acum trei săptămâni un model demonstrativ al cererii de finanțare, iar astăzi completăm cu un clip video informativ cu pașii de urmat în vederea înscrierii persoanelor fizice în aplicația programului.

Este pentru prima dată când persoanele fizice se înscriu direct pe site-ul instituției prin intermediul unei aplicații informatice, iar un astfel de material video devine cu atât mai util.

Rabla 2025: Când încep ÎNSCRIERILE pentru persoane fizice. ACTELE necesare și valoarea ecotichetelor

Prin această inițiativă, ne-am propus să asigurăm tuturor solicitanților un acces transparent și simplificat la programele de finanțare, în beneficiul întregii comunități. Transparența sporită susține cetățenii în parcurgerea corectă și eficientă a procedurilor, promovând astfel o participare activă și responsabilă în cadrul programelor de finanțare ale AFM”, a declarat Florin Bănică, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

Instrucțiuni înscriere persoane fizice prin aplicație

Bugetul programului și acte pentru înscriere

Suma alocată sesiunii de înscriere care se va desfășura în perioada 19 iunie – 27 noiembrie 2025, sau până la epuizarea bugetului alocat, este de:

– 210.000.000 de lei pentru achiziționarea autovehiculelor noi cu sisteme de propulsie termică (cu ardere internă, inclusiv motorizare GPL/GNC) sau a motocicletelor și autovehiculelor cu sistem de propulsie hybrid
– 400.000.000 de lei pentru achiziţionarea autovehiculelor noi plug-in hibrid sau a motocicletelor electrice și autovehiculelor pur electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

Înscrierea persoanelor fizice se realizează prin încărcarea în aplicaţie a următoarelor documente:

– cererea de finanţare, descărcată din aplicaţie, completată prin tehnoredactare şi, ulterior, încărcată fără a fi semnată (cererea de finanțare)
– actul de identitate, în termen de valabilitate la momentul înscrierii
– certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, nu mai vechi de 90 de zile la momentul înscrierii în program
– certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, nu mai vechi de 30 de zile la momentul înscrierii în program.

Valoarea ecotichetelor acordate în cadrul programului Rabla Auto este următoarea:

– 37.000 de lei pentru achiziția unui autovehicul nou pur electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen;
– 15.000 de lei pentru un autovehicul plug-in hibrid sau o motocicletă electrică;
– 12.000 de lei pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid;
– 10.000 de lei pentru un autovehicul nou cu motor termic (benzină, GPL/GNC) sau o motocicletă;
– 120.000 de lei pentru achiziția unui autovehicul nou plug-in hibrid sau pur electric de către instituțiile publice și UAT-uri.

Vezi Ghidul de finanțare Rabla Auto 2025 (în format .pdf)

Lista producătorilor auto și alte detalii despre înscrierea în program

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Transylvania Open WTA 250 revine în 2026, între 31 ianuarie – 7 februarie, pe BTarena din Cluj-Napoca

Publicat

Transylvania Open WTA 250, cel mai important turneu de tenis feminin din România, revine cu ediția a șasea în perioada 31 ianuarie – 7 februarie 2026, la BTarena din Cluj-Napoca.

Anunțul a fost făcut în deschiderea meciului demonstrativ din cadrul Sports Festival 2025 ”Ronaldinho & Friends”. Turneul va aduce din nou în fața publicului român jucătoare de top din circuitul internațional și momente memorabile de competiție. Meciurile se vor disputa, ca de obicei, indoor, pe terenuri de suprafață hard. 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu vor juca pentru marele trofeu.

Ediția precedentă, desfășurată între 1–9 februarie 2025, a fost una de referință. Anastasia Potapova, favorita numărul 1 a competiției, a câștigat trofeul la simplu după o finală disputată în trei seturi împotriva italiencei Lucia Bronzetti.

Momente memorabile la Transylvania Open 2025

Transylvania Open 2025 a fost și scena unui moment istoric pentru sportul românesc: Simona Halep și-a anunțat retragerea oficială din cariera profesionistă chiar pe terenul central din Cluj, după meciul din primul tur jucat împotriva finalistei Lucia Bronzetti. Evenimentul a avut loc în fața unei săli pline de fani ai tenisului veniți să fie alături de una dintre cele mai mari jucătoare din istoria tenisului mondial.

Turneul din 2025 a oferit șansa participării pe tablourile principale de simplu și dublu pentru un mare număr de jucătoare din România. Pe tabloul de simplu au fost prezente Sorana Cîrstea, Irina-Camelia Begu, Simona Halep, Ana Bogdan, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian. În proba de dublu, s-au regăsit pe tablou Monica Niculescu, Irina-Camelia Begu, Sorana Cîrstea, Simona Halep, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, ultima reușind să ajungă în finală alături de partenera sa, Angelica Moratelli.

Ediția 2025 a fost una dintre cele mai apreciate de până acum, cu peste 17.000 de spectatori prezenți în BTarena și cu un nivel competițional ridicat. Premiul total a fost de 275.094 de dolari, iar câștigătoarele au obținut puncte valoroase pentru clasamentul WTA.

Despre Transylvania Open WTA 250

Transylvania Open este organizat de aceeași echipă care face evenimentele: Sports Festival, cel mai mare eveniment multi-sportiv din România, Urban Playfield și Biletul de Sănătate. Turneul care are loc în Cluj-Napoca este cea mai importantă competiție de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca și a fost votat de către jucătoare, doi ani consecutivi (2022, 2023), drept cel mai bun turneu din lume la categoria WTA 250! Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Citește mai departe

EVENIMENT

Minoră din Cluj-Napoca, dată dispărută. AȚI VĂZUT-O?

Publicat

O minoră de 15 ani a fost dată dispărută, după ce vineri a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Polițiștii fac apel la persoanele care pot furniza orice informații să sune la 112.

La data de 14 iunie, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că, în data de 13 iunie a.c., în jurul orei 16:20, minora BŰKŐS NICOLETA ALECSANDRA, în vârstă de 15 ani, a plecat voluntar de la domiciliul său din municipiul Cluj-Napoca, iar până în prezent nu a mai revenit.

SEMNALMENTE: înălțime aproximativă 1,65 m, greutate aproximativă 50kg, ochii căprui, păr brunet.

La momentul plecării, aceasta era îmbrăcată cu un maieu de culoare roz deschis, o bluză de trening de culoare neagră cu dungi albe, pantaloni scurți de culoare negri și pantofi sport.

Persoanele care pot furniza orice informații despre minora plecată voluntar sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la o anexă gospodărească din Valea Ierii. Flăcările au cuprins întreg acoperișul

Publicat

Pompierii din Băișoara și Florești au intervenit, sâmbătă seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei anexe din localitatea Valea Ierii. Flăcările s-au extins rapid, însă intervenția promptă a echipajelor a prevenit propagarea focului către alte clădiri din gospodărie. 

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Băișoara și a punctului de Lucru Florești au intervenit în această seară pentru stingerea unui incendiu care a cuprins acoperișul unei anexe dintr-o gospodărie situată în localitatea Valea Ierii.

„La fața locului au ajuns două autospeciale pentru stingerea incendiilor, unde au găsit acoperișul anexei cuprins în totalitate de flăcări.

Intervenția promptă a pompierilor a împiedicat propagarea incendiului mai departe de limitele în care a fost găsit.

Preventiv a fost trimis la locul solicitării și un echipaj SMURD”, a transmis ISU Cluj.

De la ce a pornit focul

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Focul ar fi pornit de la coșul de fum izolat necorespunzător.

„Din fericire, nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment. Conform primelor cercetări, cel mai probabil incendiul a pornit de la coșul de fum izolat necorespunzător față de materiale combustibile”, a mai arătat ISU Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate