EVENIMENT
RECORD. 10 milioane de lei de la bugetul local pentru echipa de fotbal „U” Cluj. Câți bani primesc CFR Cluj și U-BT
Echipa de fotbal Universitatea Cluj primește 10 milioane de lei de la bugetul local în 2023, o alocare record de fonduri.
Potrivit proiectului de hotărâre aprobat în Consiliul Local Cluj-Napoca, banii sunt alocați pentru susținerea activităților de antrenament, pregătiri în țară și străinătate, selecție de jucători sau participarea în campionatele organizate de Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal.
Primarul Emil Boc a precizat în ședința Consiliului Local că în acest an sunt cele mai mari alocări pentru cultura și sport din istoria Clujului.
Record. 10 milioane de lei de la bugetul local pentru echipa de fotbal „U” Cluj. Câți bani primesc CFR Cluj și U-BT
De altfel, Emil Boc anunța în urmă cu o lună că „U” Cluj va avea susținerea financiară necesară de la buget pentru a-și continua parcursul în Superligă și că echipa de fotbal va primi o finanțare record de la bugetul municipiului.
În ședința de CL de astăzi, și clubul CFR Cluj a primit finanțare de la buget. Este vorba de 85.000 de lei, tot pentru susținerea activităților sportive. Campioana României la fotbal a solicitat de la buget o sumă de 130.000 de lei.
Și echipa de baschet a Clujului, U-BT Cluj-Napoca, va primi bani de la buget în acest an. Este vorba de 1,75 de milioane de lei, din cele 2 milioane solicitate de club.
Tot miercuri, CL Cluj a aprobat acordarea de fonduri și pentru alte cluburi sportive din Cluj-Napoca. În total, au fost alocați 17,5 milioane de lei pentru 49 de cluburi și asociații sportive din oraș.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, la Cluj-Napoca, la o întâlnire regională a PSD. Cine mai e prezent
Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, participă, vineri seară, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, la o întâlnire regională a PSD cu liderii filialelor social-democrate ale județelor din Regiunea de Nord-Vest.
Alături de Ciolacu mai sunt prezenți secretarul general Paul Stănescu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, dar și reprezentanți ai conducerii PSD Cluj în frunte cu președintele Vasile Dîncu, precum și comisarul european Roxana Mînzat, vicepreședinte executiv al CE.
VIDEO FOTO. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, la Cluj-Napoca, la o întâlnire regională a PSD. Cine mai e prezent
Social-democrații discută strategia de campanie electorală pe Transilvania pentru alegerile parlamentare și prezidențiale, dar și despre listele de candidați ale PSD pentru Senat și Camera Deputaților.
Ciolacu va avea, sâmbătă, mai multe vizite în Cluj-Napoca.
EVENIMENT
VIDEO. Sens unic “apărat” cu bicicleta de șoferii care intră neregulamentar cu mașinile. Imagini incredibile din Cluj-Napoca
Imagini incredibile la Cluj-Napoca, din intersecția străzilor Iancu Jianu și Grâului.
Șoferul unui autoturism a fost surprins intrând cu mașina pe o “scurtătură” care este, de fapt sens unic.
Sens unic “apărat” cu bicicleta de șoferii care intră neregulamentar cu mașinile. Imagini incredibile din Cluj-Napoca
Acest lucru nu este, însă, ceva ieșit din comun, având în vedere că și alti șoferi aleg această variantă.
Așa cum se vede din imagini, șoferul autoturismului intră pe stradă și se oprește efectiv în roata unei biciclete.
Tânăra de pe bicicletă, care a realizat filmarea, nu a vrut să se miște din loc când șoferul i-a cerut să îl lase să treacă.
EVENIMENT
Poliția Animalelor a făcut CERCETĂRI la Panticeu în cazul câinilor schingiuiți. Au fost identificate 4 exemplare
Poliția Animalelor a inițiat cercetări la Panticeu în cazul câinilor schingiuiți. Au fost identificate 4 exemplare aparținând unui bărbat de 33 de ani din comună. Animalele au fost duse într-un adăpost.
„Joi, 19 septembrie a.c., polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor au demarat cercetări din oficiu sub aspectul infracțiunii de schingiuirea animalelor, după ce în cursul serii de 19 septembrie a.c., în spațiul public, prin intermediul unei rețele de socializare, au fost postate mai multe fotografii cu exemplare canine care ar fi fost supuse unor acțiuni de cruzime și abandonate.
Poliția Animalelor a făcut CERCETĂRI la Panticeu în cazul câinilor schingiuiți. Au fost identificate 4 exemplare
Astfel, polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul celor din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej au demarat verificări pe raza comunei Panticeu, în zonele în care existau indicii că s-ar afla animalele.
Activitățile de căutare au fost reluate în cursul zilei de azi, 20 septembrie a.c., context în care au fost identificate 4 exemplare canine, stabilindu-se că aparțin unui bărbat de 33 de ani, din comuna Panticeu.
Animalele au fost consultate de un medic veterinar, urmând a le fi acordate îngrijirile necesare.
Polițiștii au emis ordine de plasare în adăpost pe care le-au înaintat entității responsabile, respectiv Consiliului Județean Cluj, patrupedele urmând a fi plasate într-un adăpost al unei asociații de profil din Cluj-Napoca”, a comunicat Biroul Pentru Protecția Animalelor Cluj.
EVENIMENT
U Cluj l-a transferat pe atacantul Artur Miranyan. Este golgheterul campionatului din Armenia
U Cluj a obținut semnătura lui Artur Miranyan, anunță reprezentanții clubului de fotbal.
În vârstă de 28 de ani, atacantul cu dublă cetățenie, armeană și ucraineană, vine la Universitatea din postura de jucător liber de contract.
U Cluj l-a transferat pe atacantul Artur Miranyan. Este golgheterul campionatului din Armenia
Miranyan s-a despărțit recent de vicecampioana țării sale, FC Noah, în tricoul căreia a marcat sezonul trecut 23 de goluri și a fost golgheterul campionatului, arată reprezentanții U Cluj.
S-a format la academia clubului Şahtior Doneţk
“Noul atacant al echipei noastre s-a format în Ucraina, în Academia celor de la Șahtior Donetsk, club pentru care a bifat cinci prezențe în UEFA Youth League în sezonul 2013-2014”, conform site-ului Universității Cluj.
Artur Miranyan a debutat la seniori în stagiunea 2014-2015, la Vardar Skopje, după care a mai evoluat la formaţiile Pyunik Erevan, Urartu, Alashkert şi FC Noah.
El a evoluat pentru Ucraina la categoriile de vârstă U17, U18 şi U19, după care a apărat culorile Armeniei la U21 şi seniori.
La prima reprezentativă, Miranyan a evoluat în opt meciuri, dintre care unul în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar (2022) şi două în preliminariile Campionatului European din Germania (2024).
Miranyan este al doilea jucător transferat de Universitatea Cluj în această săptămână după mijlocaşul Răzvan Oaidă, care a evoluat la FC Rapid.
Foto: FC U Cluj
Eugen Oarga
aprilie 12, 2023 la 9:36 pm
Pentru handbal, cât este alocat?