Connect with us

ACTUALITATE

Reacțiile medicilor clujeni după ce s-au vaccinat anti-COVID: „Suntem plini de speranță, aceasta este luminița de la capătul tunelului”

Publicat


Astăzi s-au vaccinat primele persoane anti-COVID la Cluj. Este vorba de mai multe cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase al municipiului Cluj-Napoca. Gestul pe care aceștia l-au făcut, vaccinarea publică, are rolul de a rupe barierele conspiraționiștilor și a demonstra ce fel de rol și efecte are această injectare.

Reacțiile medicilor clujeni după ce s-au vaccinat anti-COVID

„Suntem cu toții foarte bine, nu am avut nicio reacție adversă după administrarea vaccinului. Ne bucurăm să vă împărtășim aceste momente. A fost un an greu pentru toată lumea și pentru spitalul nostru.

Au fost momente în care a trebuit să ne adaptăm din mers, poate chiar cu un pas înaintea schimbărilor să venim cu modificări.

Citește și Document: Prospectul vaccinului Pfizer – Biontech. Contraindicații și reacții adverse

Le-am depășit cu bine, am încercat să facem față acestei provocări și așteptăm de la anul 2021 evenimente mult mai bune și intrăm cu optimism în noul an”, transmite Violeta Briciu, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Dr. Violeta Briciu, primul clujean care s-a vaccinat anti-COVID

Dr. Violeta Briciu, primul clujean care s-a vaccinat anti-COVID

Citește și „O zi istorică pentru județul Cluj” la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. A început campania de vaccinare anti-COVID

„Avem ca laborator o experiență de mai bine de 15 ani în diagnostic molecular, dar virusul acesta ne-a adus multe provocări.

Ne-am adaptat, colectivul s-a mobilizat extraordinar, este implicat atât în diagnostic cât și în monitorizarea pacienților infectați.

Ne bucurăm că a venit vaccinul și sperăm să ne întoarcem la o viață cât mai normală”, a spus Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale.

„Luminița de la capătul tunelului”

Dr. Miclăuș Diana, medic specialist TI, spune că este entuziasmată de faptul că i s-a administrat vaccinul: „Sper să se vaccineze cât mai multă lume. A fost un an foarte greu, iar acest vaccin este luminița de la capătul tunelului.

Decizia de vaccinare este întotdeauna o decizie personală, nu pot să fac pledoarie, dar pot să îndemn oamenii să fie responsabili, înțelepți, să se informeze și să asculte opiniile avizate. Trebuie să lase teoriile conspirației, să fie obiectivi și să ia cea mai bună decizie pentru ei și familiile lor.

„Am așteptat această zi de la începutul pandemiei”

Dr. Iulia Trifu și Dr. Vasile Morar, radiologi, spun că sunt plini de speranță, că doresc să ofere un bun și personal exemplu populației și că această zi o așteaptă de la începutul pandemiei de coronavirus. „Nu am nicio îndoială vis-a-vis de vaccin. Sunt medic și cred în medicina bazată pe evidențe”.

VIDEO cu declarațiile medicilor clujeni după vaccinarea anti-COVID

VIDEO cu momentul în care un medic clujean se vaccinează anti-COVID

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Întreruperi de curent în județul Cluj

Publicat

DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMANIA, Sucursala Cluj-Napoca, anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică, astfel:

Data întreruperii: 27.01.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Dej, str. 1 Mai
Intervalul orar: 09:00-13:00

Data întreruperii: 28.01.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Dej, str. 1 Mai, str. Avram Iancu, str. Crişan
Intervalul orar: 09:00-13:00

Data întreruperii: 28.01.2021
Adresa/Localitatea: Comuna Măguri Răcătău, sat Măguri, str. Principala
Intervalul orar: 09:00-16:00

Citește mai departe

ACTUALITATE

Reacții alergice la vaccinul MODERNA! Compania americană cercetează cazurile

Publicat

Mai mulți oameni sunt tratați la un centru din San Diego pentru posibile reacţii alergice la vaccinul Moderna pentru Covid-19 dintr-un anumit lot, informează departamentul pentru sănătate din California, transmite Reuters, citată de news.ro.

Cel mai important epidemiolog din California a publicat duminică un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinărilor cu vaccinuri din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacţii alergice care sunt investigate.

„A fost raportat un număr neobişnuit de mare de posibile reacţii alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puţin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

Compania lucrează împreună cu autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii pentru înţelegerea cazurilor şi dacă ar trebui oprită utilizarea lotului. Aproape un milion de doze din lotul respectiv au fost deja distribuite la circa 1.700 de centre de vaccinare din 37 de state, potrivit companiei.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Calendarul zilei, altfel: 20 ianuarie (pamflet)

Publicat

În 1390 s-a încheiat tratatul de la Lublin dintre Mircea cel Bătrân, domnul Țării Românești (1386 – 1418), și Wladislaw al II-lea Jagello, regele Poloniei (1386-1434). Prin acest tratat Mircea se angaja să nu se mai apropie de cort îmbrăcat necorespunzător iar Wladislaw să nu mai aducă vorba de iarbă, numai de frunză…

În 1840, exploratorul francez Jules Dumont d’Urville conduce o expediție prin care a descoperit Adélie. În realitate se retrăgea din fața inamicului și s-a oprit doar în Antarctica…

În 1928 are loc premiera filmului “Năpasta”, după I.L. Caragiale. Filmul e de mult în arhive, năpasta însă s-a mutat la conducerea țării…

În 1975 s-a născut Pavel Bartoș, actor român Cred că azi tot îi numa-un Smiley…

În 1984 a murit Johnny Weissmuller, înotător și actor american, născut la Timișoara (n. 1904). A fost cel mai apreciat Tarzan. Celebrul strigăt i-a aparținut unui tâmplar care și-a dat cu tesla-n cojones…

În 2004, președintele Ion Iliescu i-a decernat Regelui Mihai I Marele Premiu al Institutului Cultural Român. Ce nu s-a observat a fost faptul că toată ceremonia, Iliescu a ținut degetele de la mâna stângă încrucișate la spate…

În 2009, democratul Barack Obama devine cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite. Primul ”fade to black” în președinția americană. Azi avem, tot în premieră, ”fool’s ouverture”…

În 2016, NASA și Administrația Națională Oceanică și Atmosferică au anunțat că anul 2015 a fost cel mai cald an din istorie de la începutul înregistrărilor meteorologice în 1890. Românii au fost rugați să nu mai iasă toți odată la grătare…

Marius Aciu

Citește mai departe

ACTUALITATE

COD GALBEN de vânt în zona montană din județul Cluj

Publicat

ANM a emis, miercuri dimineaţa, o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru zona montană a judeţului Cluj.

Avertizarea este valabilă până la ora 11:00, în zona de munte a judeţului Cluj, la peste 1.800 de metri altitudine, unde se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate