Connect with us

CULTURA

Propunere de strategie pentru atragerea turiștilor: ”Show sportiv și Broadway la Cluj-Napoca, în fiecare zi, 365 de zile pe an”

Publicat


fb img 1695887103086

O asociație cu activitate de peste 25 de ani propune o strategie de consolidare a turismului sportiv și cultural la Cluj-Napoca, scopul fiind atragerea unui număr cât mai mare de turiști români sau străini, care să găsească în fiecare zi în oraș un spectacol cultural sau un show sportiv.

Fondatorul şi președintele asociației ”Casa Europei”, Dan Luca, a declarat pentru Cluj24 că municipiul Cluj-Napoca trebuie să devină o destinație europeană pentru evenimentele de sport și cultură.

”La nivel național, dar și european, se apreciază foarte mult unde a ajuns Clujul, care este un pol economic puternic și credem că este important pentru oraș să treacă la nivelul următor și să ofere servicii şi mai bune pentru cetățeni. De asemenea, este important și să atragă investiții suplimentare pe un palier mai puțin dezvoltat, dar și mai mulți turiști care să aibă, într-adevăr, ce face când vizitează Cluj-Napoca, mult mai mult decât în prezent.

poza danluca handbal

De aceea am creionat o strategie căreia i-am spus <<Show sportiv la Cluj, Broadway la Cluj, în fiecare zi>> care presupune să avem în fiecare zi a anului, 365 de zile, câte un eveniment sportiv sau cultural.

La Cluj-Napoca avem o abordare foarte bună din punct de vedere al divertismentului, al festivalurilor, dar avem câteva evenimente – TIFF, Untold, EC, Jazz in the Park, Zilele Clujului, Zilele Culturale Maghiare, Festivalul de Păpuși WonderPuck  – care au loc, fiecare, câteva zile pe an. Ce ar însemna să avem spectacole, mai micuțe, dar zilnice?”, a provocat Dan Luca.

Acesta a precizat că, la fel, Cluj-Napoca este și un pol sportiv recunoscut, cu echipe de baschet, de fete și băieți, care au o tradiție deja, și care umpleau sălile în competițiile interne și internaționale. ”Infrastuctura este foarte bună, BT Arena este de departe cea mai modernă din țară, și cred că ar fi interesant să avem câte un show sportiv în fiecare zi la Cluj.

Acestea sunt ambițiile, de a avea show-uri sportive și spectacole culturale de calitate pentru clujeni, dar și pentru a atrage turiști din județele limitrofe sau, de ce nu, din toată România sau din străinătate”, a explicat acesta.

Oraș turistic 365 de zile

Întrebat cum se pot organiza zilnic astfel de evenimente, Dan Luca a spus că ar trebui să aibă loc zilnic, deci inclusiv în weekend, astfel încât municipiul Cluj-Napoca să devină un oraș turistic timp de 365 de zile.

”Dacă ar exista o ofertă, sunt convins că mult mai mulți turiști ar lua în calcul vizitarea Clujului.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să concepem spectacole sportive sau culturale care să aibă loc în fiecare zi, iar cele două domenii să fie integrate.

Pe partea de sport, de exemplu, ce ar însemna să avem un show la ora 20 în BT Arena, cu 10.000 de spectatori? Ar trebui să ai evenimente de calitate, iar acestea le ai dacă U BT, echipa de baschet băieți, joacă într-o cupă europeană, ceea ce atrage suporteri. La fel să avem și pentru baschet fete, iar la Cluj mai sunt alte două sporturi de potențial de sală, handbalul și voleiul.

În anii 1990, echipa de volei era campioană, iar Sala Sporturilor Horia Demian era plină de spectatori, veniți să asiste la meciuri europene.

Teoretic, am avea șase echipe de băieți și fete de la baschet, handbal și volei care trebuie să devină campioane naționale, pentru a putea juca în cupe europene. Pentru asta e nevoie de întărirea loturilor, cu jucători care atrag spectatori, de investiții financiare serioase, dar și răsplata ar fi pe măsură.

Să nu uităm de turneele internaționale de tenis de câmp care s-ar disputa, în continuare la BT Arena din Cluj-Napoca, la care se adaugă altele, din alte sporturi: gimnastică, arte marțiale, tenis de masă, care ar completa paleta de evenimente sportive.

În fotbal, investițiile sunt enorme, pentru ambele echipe ale orașului, dar investițiile într-o echipă de sală sunt incomparabil mai mici”, a afirmat președintele ”Casa Europei”.

Spectacole în engleză

În ceea ce privește componenta culturală, acesta a menționat că și aici Clujul are un atu, și anume infrastructura foarte bună, în condițiile în care există Teatrul Național, Teatrul Maghiar de Stat, Opera Română, Casa de Cultură a Studenților.

”La fel ca la sport, cum ar fi să avem în fiecare seară un spectacol cultural, dar inedit, în limba engleză, pentru un public internațional, de genul Broadway. Să fie reprezentații cu piesele clasice, Chicago, Cats, Fantoma de la Operă, la care ar veni public.

Clujul are și potențial de școală de revistă.

Acum dacă vii ca turist la Cluj-Napoca nu prea ai ce face seara, de la hotel ți se recomandă un restaurant sau un bar și să vizitezi ˝cel mai interesant obiectiv al orașului˝, Salina Turda, dar nu prea este o ofertă nici pentru clujeni, nici pentru turiști.

De aceea este acest proiect extrem de ambițios, în care ai în fiecare zi ce să faci dacă ești din Cluj sau dacă vii la Cluj. Un turist vine câteva zile și are o ofertă la dispoziție, putem să îi ținem aici, dar pentru aceasta avem nevoie de spectacole sportive și cultural de calitate”, a mai spus Luca.

Aceasta a mai arătat că la Cluj-Napoca avem și Facultatea de Teatru și Film și cea de Educație Fizică și Sport, ambele de la UBB, instituții de învățământ care ar trebui implicate în proiect pentru dinamizarea segmentelui cultural.

Potrivit lui Dan Luca, fiind un proiect strategic, ar trebui asumat de Primăria Cluj-Napoca și ajutat de ONG-uri și mediul privat.

”E nevoie de o investiție masivă din bani publici și de management public pentru coordonarea unui astfel de proiect pentru o perioadă de 5 ani, la început. Există un mare potențial uman, se pot crea locuri de muncă.

România este, încă, deficitară la sporturi de echipă și cred că dacă s-ar crea acest pol sportiv puternic la Cluj, am putea extinde această strategie la nivel național.

Clujeni care cunosc fenomenul cultural și sportiv

Am discutat în ultimii ani cu oameni care cunosc fenomenul cultural și sportiv din Cluj, cum ar fi d-na profesoară Mihaela Luțaș și prorectorul Dan Lazăr, ambii de la UBB, cu decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Leon Gomboș, cu managerul echipei de handbal baieti U Cluj, Liviu Hossu, şi chiar cu profesorul Vasile Pușcaș.

Ar urma o discuție cu reprezentații Primăriei clujene, cu primarul Emil Boc, trebuie, poate, un studiu de fezabilitate pentru un astfel de proiect, poate crearea unei fundații pentru cultură și sport, cum a fost Asociația Clujul – Capitală Culturală Europeană.

Cred că instituțiile locale au rol fundamental în a gândi un astfel de proiect și cred că se pot face minuni la Cluj”, a conchis Dan Luca.

”Casa Europei” Cluj-Napoca este o asociaţie care a luat fiinţă în 1996, iar Avizul de Funcţionare a fost acordat de către Ministerul Afacerilor Externe al României. Principalul obiectiv al organizaţiei este realizarea unei legături reale între comunitatea locală clujeană şi Uniunea Europeană.

Blogul asociației este http://casaeuropei.blogspot.com/

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Bukovel, DESTINAȚIE de iarnă pentru clujeni. Ce OFERĂ stațiunea din Ucraina

Publicat

Sezonul hibernal aduce, pe lângă inerentele probleme de trafic, și bucurii pentru cei mici și iubitorii sporturilor de iarnă. Stațiunile turistice devin neîncăpătoare pentru miile de turiști care dau năvală la vinul fiert, țuică și ciolan, pe lângă poate și la o tură de săniuș sau schiat. Valea Prahovei devine Mecca pentru bucureșteni și pentru câțiva din „provincie”, ăia care mai încap. 

Există și alternative la îmbâcseala prahoveană, acolo unde aleg să meargă cei din restul țării: Straja, Cavnic, Rânca, Arieșeni de la noi, ori Austria, Italia, Franța și mai nou Ucraina, pentru cei care nu-și permit Poiana Brașov.

VIDEO FOTO. Bukovel, DESTINAȚIE de iarnă pentru clujeni. Ce OFERĂ stațiunea din Ucraina

Bukovel, stațiunea din Carpații Ucrainei, a devenit o destinație de vacanță pe timpul iernii din ce în ce mai vizitată de clujeni. Chiar și în aceste vremuri grele pentru vecinii noștri, Bukovel este o stațiune sigură, departe de linia frontului. Aflată la 315 km de Cluj-Napoca, aproximativ 6 ore de condus, via Baia Mare, Bukovel este o alternativă viabilă la stațiunile de la noi.

Stațiunea Bukovel este situată în apropierea localității Paleanîțea, raionul Iaremce, la poalele Muntelui Bukovel, la o altitudine de 920 m. Cel mai înalt punct al stațiunii, Vârful Dovha, are 1.372 m. Sezonul turistic începe la sfârșitul lunii noiembrie și ține până la mijlocul/sfârșitul lunii aprilie. Complexul este situat în regiunea Ivan Frankivsk, la 30 km de Yaremche și la 100 km sud-vest de Ivano-Frankivsk.

Stațiunea Bukovel este situată pe cinci vârfuri de munte: Dovha (1.372 m), Bukovel (1.127 m) , Bulchynoha (1.455 m), Babyn Pohar (1.180 m) și Chorna Kleva (1.241 m).

Temperaturile medii în această perioadă se situează între -7 și +3 grade Celsius.

Bukovel: pârtii

Bukovel are 68 km de pârtii, 100% dotate cu tunuri de zăpadă artificială. Trei pârtii sunt dotate cu nocturnă.

– 63 de pârtii de schi de toate gradele de dificultate, împărțite astfel:

– începători (albastru): 29 km

– dificultate medie (roșu): 28 km

– avansați (negru): 11 km

– 16 instalații de transport pe cablu cu o capacitate de 34.700 de persoane/oră
– școală de schi (inclusiv pentru copii)
– închiriere de echipament
– snowpark
– parc pentru ciclism

În ceea ce privește cazarea, Bukovel dispune de șapte complexe hoteliere private confortabile. În zonă sunt vile și cabane de 4 și 5 stele cu garaj propriu, piscină, saună și cu schi-in și schi-out personal.

Numărul locuri de cazare: 1.500 de locuri în stațiune și 12.000 de locuri în zona din jurul stațiunii.

Bukovel: Ski Pass

Ski Pass-ul costă aproximativ 44 eur (adulți) și 31 eur (copii). Un skipass nefolosit sau o parte a acestuia nu pot fi transferate pentru o altă zi. Costurile skipass-urilor neutilizate sau utilizate parțial nu sunt rambursabile.

Skipass-urile sunt proprietatea cumpărătorilor, dreptul de a le folosi fiindu-le rezervat în exclusivitate.

Pentru a preveni procesarea unor informații inutile, este interzisă purtarea a mai mult de 1 permis de schi la trecerea prin turnichete, precum și transmiterea permiselor de schi altor persoane la trecerea prin turnichete.

Copiii sub 6 ani trec gratuit împreună cu părinții.

Video: YouTube

Foto: Unsplash

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Din Cluj în lume. Turist în Bruxelles. S-a deschis târgul de Crăciun

Publicat

În 24 noiembrie s-a deschis târgul de Crăciun din Bruxelles, o destinație foarte căutată de români.

Cu târg sau fără, capitala Belgiei, una din caputalele Uniunii Europene, oferă o multitudine de atracții, ăn orice perioadă din an.

Cum pot ajunge clujenii în Bruxelles

Bruxelles este una dintre cele mai accesibile destinații, când vine vorba de transport. Companiile aeriene Wizz Air și Ryan Air au zboruri directe zilnice către Bruxelles de pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca. În unele zile companiile au chiar și câte două zboruri, astfel încât este posibilă chiar și o călătorie de o zi.

Cu doar 50 de lei se poate zbura dimineața spre Bruxelles, iar seara, clujenii se pot întoarce înapoi acasă.

Avioanele cu zbor direct din Cluj Napoca aterizează pe aeroportul Charleroi, iar biletul de autocar din Charleroi până la gara din Bruxelles costă în jur de 18 euro.

Autocarele circulă teoretic din 20 în 20 de minute, dar din cauza numărului mare de turiști, dar numărul acestora este suplimentat, astfel încât se poate pleca la aproape orice oră.

În Bruxelles

Cea mai spectaculoasă locație din Bruxelles este Grand Place, o zonă centrală plină de clădiri impresionante. Tot în preajma acestei piețe se află și faimoasa sculptură Manneken Pis, inspirată dintr-o legendă care spune că un băiețel și-a făcut nevoile pe un fitil, care urma să distrugă orașul, iar astfel copilul a salvat Bruxelles de la război.

Alte obiective turistice sunt Atomium, Cinquantenaire alături de Arcul de Triumf și Palatul din Bruxelles. Toate acestea pot fi admirate gratuit.

Parlamentarium, un muzeu situat chiar la Parlamentul European este una dintre cele mai faimoase locații din Bruxelles. Intrarea este gratuită, iar muzeul are ca scop informarea turiștilor cu privire la istoricul Uniunii Europene, parlamentari, dezvoltare și multe altele.

 

Vafe belgiene, bere și cartofi prăjiți

Cele mai cunoscute preparate belgiene sunt faimoasele vafe, servite cu ciocolata, frișcă sau înghețată. O vafă costă în jur de 4 euro și se poate cumpără de oriunde, centrul orașului fiind plin de restaurante și gherete. La fel de populari sunt și cartofii pai, serviți de cele mai multe ori în coifuri, la mână. O astfel de porție costă în jur de 5 euro.

Berea este faimoasă în Belgia, astfel încât degustarea berii nu trebuie să lipsească dintr-o excursie în Bruxelles. Există de asemenea un muzeu al berii unde degustarea este inclusă în prețul intrării.

Târgul de Crăciun

Pe lângă zona care a fost desemnata ca gazdă a Târgului de Crăciun, tot centrul capitalei este decorat și plin de lumini. Un brad de 22 de metri înălțime, 220 de stand-uri cu mâncare, accesorii și decorațiuni, patinoar și multe altele pot fi vizitate până în 31 decembrie.

La Grand Place, zilnic au loc spectacole cu muzică și lumini. De luni până joi, din oră în oră, de la 17:00 la 22:00, iar de vineri până duminică din jumătate în jumătate de oră, în același interval orar.

Un bilet la patinoar costă 10 euro, la care se mai adaugă închiriatul de patine și un vin fiert în jur de 4 euro. Prețurile la mâncare diferă de la stand la stand, și încep de la 7 euro.

Bruxelles este capitala Belgiei și una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene. În 2000 Bruxelles a fost Capitală Culturală a Europei. Orașul este unul bilingv, iar limbile oficiale sunt franceza și olandeza.

Nikki Buburuz

Citește mai departe

EVENIMENT

O scroafă şi 14 purcei au ars într-un incendiu. ISU Cluj a salvat un câine

Publicat

De

Un incendiu a mistuit o anexă gospodărească din localitatea Boteni, iar o scroafă cu 14 purcei au murit în flăcări.

„Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Mociu au finalizat intervenția din localitatea Boteni. Incendiul s-a manifestat la un grajd, de aproximativ 40 de mp. De asemenea, grajdul conținea și o anexă, unde erau depozitați baloți de fân, ceea ce a favorizat arderea și a îngreunat misiunea. Totodată, lângă grajd a fost amenajat un adăpost de animale, iar o scroafă cu 14 porci de mici dimensiuni nu au putut fi salvați.

Până la sosirea echipajelor noastre, proprietarul a reușit să își scoată din grajd calul și o vacă. La rândul lor, pe lângă operațiunile de stingere, pompierii au reușit salvarea unui câine. Referitor la bărbatul care a solicitat pe parcurs îngrijiri medicale, rănile acestuia au fost minore și a refuzat transportul la spital. Cel mai probabil, incendiul a pornit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu care alimenta un bec al grajdului”, informează ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

CSU Craiova-CFR Cluj, 1-0. Clujenii cu BARELE, oltenii cu golul

Publicat

cfr cluj sigla

CFR Cluj a întâlnit, sâmbătă seara în Bănie, pe CSU Craiova, într-un meci din etapa a 18-a a Superligii la fotbal. Înaintea partidei, craiovenii erau pe locul 4 cu 29p., în timp ce clujenii ocupau locul 2 cu 32p. După un meci echilibrat, cu un plus la ocazii în repriza a doua pentru clujeni, oltenii câștigă norocos printr-un gol marcat de Kolic în min.90, urcând pe locul 2.

Echipele de start:

Universitatea Craiova: 21: L. Popescu – 2. Vlădoiu, 6. Screciu, 34. R. Silva, 11. Bancu – 4. A. Crețu, 27. Kurtic – 37. Danciu, 9. A. Ivan, 28. Mitriță, – 20. Markovic
Rezerve: 1. Lazar, 7. Ișfan, 10. Baiaram, 12. Ndong, 8. Mateiu, 19. Koljic, 24. Roguljic, 27. Căpățînă, 88. Atanas Trică
Antrenor: Ivaylo Petev

CSU Craiova-CFR Cluj, 1-0. Clujenii cu BARELE, oltenii cu golul

CFR Cluj: 90. R. Sava – 19. Mogoș, 44. Kresic, 27. M. Ilie, 45. Camora – 29. Avounou, 73. Muhar, 77. Tachtsidis- 10. C. Deac, 2. Juricic, 7. Krasniqi
Rezerve: 89. Hindrich, 3. Morgan, 42. Boben, 40. Cvek, 82. Fică, 8. R. Filip, 21. L. Mihai, 17 Otele, 30 Bîrligea
Antrenor: Andrea Mandorlini

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova
Arbitru: Adrian Cojocaru (Galați) / A1: George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel – Argeș) / A2: Mircea Orbuleț (București) / Arbitru VAR: Cătălin Popa (Pitești) / Arbitru AVAR: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) / R1: Iulian Dima (București) / Observator arbitri: Aron Huzu (Sibiu)

Prima repriză s-a jucat pe contre, clujenii făcând un pressing sus, în terenul advers, în timp ce oltenii încercau să construiască prin Bancu și Mitriță.

CFR se apără bine și contraatacă destul de periculos, doar inexactitățile la ultima pasă făcând ca scorul să rămână alb.

În min.30, Deac execută excelent o lovitură liberă de pe dreapta însă Popescu scoate în corner. În min.45, Tachtsidis șutează în bară de la 18m, Popescu rămânând spectator.

Repriza a doua a aparținut clujenilor, ca număr de ocazii. CFR a fost mai insistentă în atac, a recuperat multe mingi la mijlocul terenului și a fost periculoasă pentru poarta lui Popescu. Tachtsidis a mai avut o bară și alte câteva ocazii bune de a marca.

Contrar cursului jocului, cu toate că n-au avut nicio ocazie, oltenii reușesc să înscrie în min.90 printr-un șut din careu al lui Kolic.

Juricic e din alt film, lent și previzibil, în timp ce Tachtsidis și Avounou au fost cei mai buni de la CFR Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax