Connect with us
"

ACTUALITATE

PRO România Cluj acuză: ”Asumați-vă responsabilitatea, pentru a restabili încrederea cetățenilor în instituțiile statului”

Publicat


PRO România Cluj a trimis un comunicat în care continuă să acuze evenimentele de ieri de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca:

„Ca urmare a iresponsabilei gestionări de către conducerea Aeroportului Internațional Cluj- Napoca a îmbarcării a peste 1500 de oameni în curse charter către Germania, PRO România Cluj a solicitat ieri demisia directorului general David Ciceo.

Opinia publică a explodat după ce a văzut imaginile din parcarea și sala de așteptare a Aeroportului Cluj-Napoca, iar indignarea cetățenilor privind iresponsabilitatea și indolența unor manageri ai instituțiilor clujene este îndreptățită. Ancheta demarată de autoritățile centrale era un pas firesc și necesar, dar până la finalizarea acesteia, toți liderii clujeni responsabili de nefericita situație creată ar putea dovedi că sunt bărbați de stat și și-ar putea asuma greșelile de management, pentru a restabili încrederea cetățenilor în instituțiile locale.

Astfel, PRO România Cluj solicită următoarelor instituții clujene un punct de vedere oficial și clarificări cu privire la acțiunile prin care ar fi putut preveni aglomerarea de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca:

Domnule David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca:

– Cu cât timp înainte ați știut că din Aeroportul Cluj-Napoca vor pleca 12 curse charter, cu aproape 2000 de persoane, în data de 9 aprilie?
– De ce ați permis ca aceste zboruri să fie programate la intervale de doar 30 de minute?
– Ce măsuri ați luat pentru a asigura distanța socială recomandată între pasagerii acestor curse în interiorul sălilor de așteptare, în autobuzele de transport spre platformă sau în alte zone ale Aeroportului?
– De ce nu ați informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență despre aceste curse și despre valul de mii de cetățenii care vor ajunge la Aerport din toate zonele țării, într-o singură zi?
– Ce măsuri de igienizare a aerogării ați luat înainte și după incident?
– Ce măsuri de protecție a personalului care a interacționat cu pasagerii ați luat? În ce măsură și din ce fonduri veți asigura testarea personalului care a luat contact cu pasagerii?

Domnule Mircea Abrudean, Prefectul Județului Cluj, coordonatorul Comitetului Clujean pentru Situații de Urgență:

– Ați primit informări de la Guvernul României că un număr foarte mare de cetățeni urmează să plece la muncă sezonieră în Germania, din Cluj-Napoca?
– Ați știut când vor începe aceste plecări și ce mijloace de transport vor fi utilizate?
– Ați primit vreo sesizare de la polițiștii, jandarmii sau forțele armate responsabile cu monitorizarea traficului rutier în județ că mai multe autocare cu mii de muncitori tranzitează județul în cursul zilei de joi, 9 aprilie, spre Aeroport?
– Ați primit vreun raport de la drona de 20000 de euro cu care este supravegheat Clujul cu privire la circulația acestor zeci de autocare?
– Dacă ați primit vreun raport de la cei de mai sus, ați convocat Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a gestiona situația? Sau ați luat alte măsuri pentru a preveni aglomerarea de persoane în fața Aeroportului?
– Dacă nu ați primit, de ce nu ați primit?
– Ce măsuri veți lua pentru a sancționa responsabilii?

Domnule Alin Tișe, Președintele Consiliul Județean Cluj:

– Cine este responsabil de orice fel de incidente care au loc în parcarea Aeroportului Cluj-Napoca: firma de pază sau conducerea Aeroportului?
– Care este procedura pe care ați prevăzut-o în cazul sosirii unui număr mare de cetățeni la Aeroport în această perioadă?
– În ce condiții și de către cine le-a fost permis accesul acestor autocare în parcare, știind că urmau să coboare mii de oameni în fața Aeroportului?
– Ați fost anunțat de către cineva că zeci de autocare aduc oameni la Aeroport în timpul zilei de joi, 9 aprilie? Ați luat cevă măsuri? Ați convocat Comitetul pentru Situații de Urgență?
– Ce măsuri veți lua pentru a sancționa responsabilii?

”În aceste momente, adevărul și transparența sunt esențiale, pentru ca noi toți să putem funcționa ca o comunitate și de acum înainte. Clujenii sunt oameni onești și își asumă erorile cu demnitate. Suntem convinși că fiecare dintre responsabili va înțelege că în aceste momente depinde de ei să restabilească credibilitatea planului de prevenire a răspândirii Covid-19 și încrederea cetățenilor că instituțiile sunt în continuare preocupate de siguranța și bunăstarea lor”, subliniază liderii PRO România Cluj.

Citește și:https://cluj24.ro/auslander-raus-nu-acum-auslander-drinnen-mii-de-romani-pleaca-in-germania-la-munca-in-plina-pandemie-4174.html

https://cluj24.ro/membrii-pro-romania-cluj-cer-demisia-directorului-aeroportului-avram-iancu-david-ciceo-4208.html

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Calendarul zilei, altfel: 8 august (pamflet)

Publicat

În 754 are loc sfârșitul Sinodului convocat de Constantin al V-lea la 10 februarie. A fost condamnat cultul icoanelor și s-a hotărât distrugerea acestora (mișcarea iconoclastă). Noi, ca de obicei, am înțeles furtul icoanelor…

În 1826 Mitropolitul Moldovei, Veniamin Costachi hotărăște ridicarea Catedralei mitropolitane de la Iași, unde, din anul 1889, se află racla cu cinstitele moaște ale Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. De știa ce bătaie de babe va fi pe moaște, punea din start și garduri metalice…

În 1876 Thomas Edison primește brevet pentru șapirograf. Victor Ponta like’s that!

În 1929 dirijabilul german Graf Zeppelin începe un zbor-tur în lume. Dirijabil până a dat de vânturi puternice, că după aia a devenit nedirijabil…

În 1942 al cincilea film animat a lui Walt Disney, Bambi, a cărui producție a durat aproape cinci ani, are premiera mondială la Londra. Premiera SUA a urmat la 13 august la New York. Lumea era în flăcări și lor le ardea de căprioare. Hitler cânta acompaniat de corul SS: “Vaaai, dar ce-avem noi aicea/ E plin de căprioare și nu mi-am luat alicea!”…

În 1945 URSS a declarat război Japoniei. Armata Roșie a ocupat Manciuria, Coreea de Nord și Sahalinul. Asta-i ca și când un boxer e KO la podea și tu vii și-i iei shortul…

În 1946 România a fost invitată oficial, de către Guvernul francez, să participe la Conferința de Pace de la Paris. Păi da, că le-a fost frică să nu-i batem dacă nu ne cheamă…

În 1963 România semnează “Tratatul privind încetarea experiențelor nucleare în atmosferă, în spațiul cosmic și sub apă”, încheiat la 5 august între SUA, Marea Britanie și URSS. Nu că am fi făcut vreuna până atunci…

Citește mai departe

ACTUALITATE

USR Cluj anunță că Emanuel Ungureanu rămâne candidatul partidului pentru Primăria Cluj-Napoca

Publicat

USR Cluj anunță că actualul deputat, Emanuel Ungureanu, va rămâne candidatul partidului pentru Primăria Cluj-Napoca în urma retragerii din cursă a lui Traian Daniel Mihai. Reamintim că deputatul a spus că își retrage candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca din moment ce un coleg cu antecedente penale, Traian Daniel, candidează pentru consiliul local în aceeași echipă cu el.

Comunicatul USR

Domnul Emanuel Ungureanu este candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Cluj Napoca. Campania de strângere semnături este în plină desfășurare, la fel și evenimentele de precampanie. Acțiunile de consultare a cetățenilor și oferirea de soluții la problemele clujenilor continuă așa cum au fost planificate.

Lista candidaților la Consiliul Local Cluj Napoca din partea USR rămâne așa cum a fost stabilită de către Biroul Județean al USR Cluj. Dl. Traian Daniel Mihai a hotărât să își retragă candidatura având în vedere că interesul Alianței USR PLUS este acela de a propune persoane ale căror acțiuni trecute nu pot fi speculate politicianist de către adversarii politici. USR Cluj și dl. Emanuel Ungureanu salută responsabilitatea demonstrată prin luarea acestei decizii.

USR Cluj Napoca și Alianța USR PLUS rămân fidele principiilor fondatoare, care valorizează în primul rând transparența, cinstea și integritatea candidaților propuși pentru funcțiile publice. USR PLUS respectă electoratul clujean, nevoia sa de a vedea în aleșii locali exemple de onestitate și grijă pentru nevoile altora. Credem că principiile pe care dorim să le aplicăm în guvernarea locală a municipiului Cluj Napoca trebuie aplicate mai întâi acasă, în propria ogradă.  Politicienii trebuie să fie exemple de coerență între vorbe și fapte. Știm că prin acest gest ridicăm ștacheta integrității pentru adversarii noștri politici și demonstrăm curajul de a ne asuma deciziile corecte.

În acest context, dat fiind că procesul de strângere a semnăturilor pentru Alianța USR PLUS continuă, dl. Emanuel Ungureanu, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Cluj Napoca și candidații pentru Consiliul Local Cluj Napoca, vă invită să-i întâlniți și să le adresați întrebări sâmbătă 8 august, între ora 9.00 și 11.00 în zona Big din Mănăștur.

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Mașină în flăcări la între Tureni și Martinești. Traficul a fost blocat

Publicat

Un cititor Cluj24 a furnizat imagini șocante cu un automobil care a luat foc pe stradă. Mașina se află în localitatea Tureni. Din primele informații, nu sunt victime. Un echipaj de pompieri se deplasează spre locul tragediei. Pompierii au reușit să stingă incendiul. 

„O autospecială a intervenit în jurul orei 16.40 pentru a stinge flăcările care au cuprins un autoturism între localitățile Tureni și Mărtinești. Autoturismul era cuprins aproape în totalitate de flăcări în momentul sosirii pompierilor la locul incendiului. Nu au fost persoane rănite în urma acestui eveniment. Cercetările preliminare au stabilit că incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a autoturismului”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bătrână lovită de mașină în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca

Publicat

O bătrână a fost lovită de o mașină în în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca. Este vorba de o traversare neregulametară, potrivit primelor informații.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Facebook Știri din trafic / Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate