Connect with us

LIFESTYLE

Primiți cu TikTok-ul? Aplicația care colectează date personale

Publicat


TikTok, rețeaua socială pe care administrația Trump vrea cu orice preț să o interzică în SUA, ar fi colectat date despre milioane de useri timp de 18 luni, printr-o tactică interzisă de Google, arată o anchetă publicată de Wall Street Journal. TikTok a intrat și în ”vizorul” autorităților franceze care au deschis o investigație venită după o plângere primită în mai, dar nu se știe exact despre ce este vorba.

Acum, WSJ scrie că TikTok ar fi găsit un mod de a ocoli o setare de siguranță din Android și a putut colecta date unice de identificare de la milioane de terminale mobile, date care-i permit aplicației să urmărească userii online, fără a le da acestora posibilitatea să dezactiveze aceste setări.

Tactica a fost ascunsă într-un ”strat” neobișnuit de criptare ce a fost adăugat și pare să fi încălcat politicile Google legate de cum pot aplicațiile să-și urmărească utilizatorii. TikTok a încetat practica în noiembrie anul trecut, după 18 luni de când a pornit-o.

Datele de identificare colectate de TikTok sunt utile la publicitatea țintită, dar ar putea duce și la forme mai invazive de urmărire.

Sursa: Hotnews

Foto: Entrepreneur

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Noile modele Dacia vin cu îmbunătățiri semnificative la nivel de design și de performanțe

Publicat

Cu toate că Dacia se află într-un an în care vânzările au înregistrat o scădere de 40%, compania a anunțat lansarea modelului electric Spring. De asemenea, noile generații ale modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway vor ajunge în showroom-uri cel târziu în luna noiembrie. Acestea prezintă un design modern și dotări de ultimă generație: noile modele vor prezenta noua platformă CFM-B, care va aduce un sașiu mai rigid, un vehicul mai silențios și o direcție asistată electric. Cu toate acestea, Dacia a decis ca doar modelele Duster să prezinte motoare diesel. Astfel, doritorii vor avea oportunitatea de a alege între modelele pe benzină, cu sau fără cutie automată. 
În 2019 Dacia a înregistrat vânzări record de 736.000 de unități în lume, dintre care 581.000 în Europa. Vânzările brandului românesc s-au diminuat cu 40% în Uniunea Europeană în acest an. Totodată, cota de piață a brandului a scăzut de la 4,3% la 3,8%, după șapte ani de creștere consecutivi.

Tranziția de la o mașină „low cost” la una „smart buy”

Prețurile modelelor Dacia au crescut cu timpul, întrucât în multe țări cel mai ieftin Sandero costă în jur de 8.300 de euro, iar cea mai sumpă variantă de Duster trece de 20.000 de euro. Astfel, s-a abandonat ideea comercializării unei mașini de 5.000 de euro. Noile modele devin „smart buy” (achiziții raționale), deoarece sunt fiabile, robuste și oferă un nivel de siguranță ridicat.

Modelul Sandero, printre cele mai bine vândute din Europa

Dacia Sandero este modelul cu vânzări foarte bune: luna trecută s-a clasat pe locul al șaselea, când vine vorba de cele mai vândute mașini noi în Europa. În 2019, s-au vândut 223.000 de mașini pe continent. Modelul Duster a fost achiziționat de 220.000 de clienți în Europa anul trecut, iar Logan- de peste 60.000.

Logan-ul nu va mai fi comercializat în Europa de Vest, cu excepția Spaniei

Modelul Logan nu va mai fi comercializat în țările din vestul Europei, cu excepția Spaniei, deoarece nu este cerere pentru ea. Pe de altă parte, Logan-ul este cel mai vândut model în România și s-a vândut bine în țări precum Maroc sau Turcia.

Motorizările disponibile pe noile modele Dacia

Există patru variante, toate pe benzină, existând și posibilitatea de a alege cutie automată: SCe 65, TCe 90, TCe 90 CVT, TCE 100 ECO-G.

„Am decis să renunțăm la diesel, cred că nu este o surpriză pentru nimeni. Tendințele europene în segmentul B sunt cât se poate de clare și dieselul a ajuns să aibă o pondere de sub 10%”, spune Ionuț Gheorghe directorul de marketing al Dacia, conform Hotnews.

Noutățile Daciei la nivelul designului interior ( o parte dintre dotări sunt disponibile în versiunile de vârf de gamă)
 • o nouă arhitectură electronică ce permite integrarea la bord a unor noi echipamente de siguranță și asistență pentru condus;
 • mașina dispune de frânarea automată în caz de urgență, radar de parcare față + radar spate (și cameră de marșarier), detectorul de unghi ”mort” (prezent pe Duster) și apelul automat în caz de urgență;
 •  a crescut numărul de airbag-uri, de la 4, la 6 (șofer pasageri, laterale torace și laterale de tip cortină față spate);
 • vor fi prezente în ofertă trei sisteme multimedia, două dintre ele cu ecran tactil de 8 inci (mărimea a crescut de la 7 inci). MediaNav va permite o replicare a telefonului via WiFi;
 • cartela ”mâini libere”;
 • pornirea automată a farurilor și a ștergătoarelor;
 • frână de mână electrică.

Ce afirmă Dacia despre interiorul modern al mașinii

Interiorul face un mare salt înainte pe toate planurile. Cele trei modele dispun de o planșă de bord care oferă o ergonomie mai bună și beneficiază de materiale noi și de calitate.

Ambianța generală este mai modernă iar gradul de confort înregistrează un net progres datorită noului profil al scaunelor și posibilităților de ajustare a poziției la volan.

Dacia propune, totodată, un nou sistem Media Control care permite utilizarea radio-ului și a navigației direct pe smartphone-ul instalat într-un locaș aflat în partea superioară a planșei de bord.

Acest sistem este completat pe versiunile superioare de sistemele Media Display și Media Nav, care dispun de un ecran specific pe consola centrală”.

Sursă foto: Hotnews

Citește și

Citește mai departe

EVENIMENT

Astăzi, 29 septembrie, este Ziua Internațională a conștientizării risipei alimentare

Publicat

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte pe 29 septembrie. Prin celebrarea acestei zile, se trage un semnal de alarmă la nivel mondial în vederea reechilibrării modului în care sunt produse şi consumate alimentele.

Pandemia de COVID-19 generează o serie de provocări majore în ceea ce priveşte securitatea alimentară în multe ţări, mai ales în cele mai sărace, unde au loc întreruperi în lanţurile de aprovizionare.

Pe de altă parte, producătorii și distribuitorii au pierdut piețe de desfacere ca urmare a măsurilor de carantină. Supermarketurile, donatorii cheie pentru băncile de alimente, au preferat să-şi păstreze rafturile aprovizionate, nu să doneze din produsele alimentare.

De ce este importantă reducerea risipei alimentare?

 • Numărul persoanelor afectate de foamete a crescut, începând din 2014, tone de alimente comestibile fiind irosite zilnic.
 • În momentul în care alimentele sunt irosite, toate resursele folosite pentru a le produce precum apa, pământul sau forţa de muncă sunt irosite.
 • Scăderea sau eliminarea pierderilor de alimente în depozitele de deşeuri ar contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
 • O treime din alimentele destinate consumului uman sunt pierdute sau irosite la nivel global. Peste 820 de milioane de oameni de pe întreg mapamondul suferă de foame în fiecare zi. În consecință, reducerea risipei alimentare ar contribui la estomparea foametei.

Citește mai departe

EVENIMENT

Calendarul zilei, altfel: 29 septembrie (pamflet)

Publicat

În 642, generalul Amr ibn al-‘As intră în Alexandria, desăvârșind astfel cucerirea arabă a Egiptului. Curios atunci de ce-l regăsim pe listele de votanți ale PSD-ului din jud. Teleorman? Alo, domnu Dragnea, ați făcut o greșeală! Aia-i altă Alexandria!

În 1364 are loc Bătălia de la Auray: Forțele engleze înving pe cele franceze; sfârșitul Războiului Breton de Succesiune, parte a lanțului de bătălii duse pentru frizuri. În curând va începe războiul punk…

În 1760, fortăreața Detroit, în frunte cu maiorul Robert Rogers, se predă fără luptă trupelor britanice, în spiritul bunei tradiții franceze, ca ultima fortăreață franceză în America de Nord.

În 1885, la Blackpool s-a dat în folosință una dintre primele linii de tramvai electric din lume. Era tot tras de cai, atâta doar că în loc de bici se foloseau niște pile electrice care electrocutau caii…

În 1911, Italia declară război Imperiului Otoman, după ce otomanii au lăsat să treacă termenul ultimatumului italian de predare a orașului Tripoli. Se anunță o altă glumă de război, din moment ce e implicată Italia…

În 1949 s-a născut Gheorghe Funar, politician român. La naștere n-a avut ursitoare, a avut tulnicăresele lui Avrămuț care i-au suflat tricolor în fund…

În 1957, în Kyshtym, Uniunea Sovietică, explodează un rezervor cu substanță radioactivă. Numărul morților e necunoscut. 10 000 locuitori au trebuit evacuați. Diferența până la 11000, câți locuitori erau în zonă, reprezintă probabil acel număr necunoscut…

Azi este Ziua Mondială a Inimii. Aștept cu nerăbdare Ziua Mondială a Vezicii Urinare…

Marius Aciu

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi vremea astăzi, 29 septembrie, la Cluj

Publicat

Vremea la Cluj este rece cu temperaturi de toamnă, în cursul zilei de marți, 29 octombrie. Minima zilei de 11 grade Celsius se va înregistra în jurul orei 06:00 și cerul va fi predominant noros. Șansele de ploaie ajung la 77% în jurul orei 12:00, când vor fi și tunete și fulgere.

Cantitatea de precipitații va atinge 5,8 mm. Vântul va sufla în medie cu 7 km/h, în timp ce pe arii restrânse vor fi și rafale de maxim 32 km/h. Maxima de 16 grade Celsius se înregistrează în jurul orei 15:00.

Karla Fanea

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate