Connect with us

ACTUALITATE

Post-pandemie şi pre-colaps economic

Publicat


Guvernul ultraminoritar neoliberal (pedelist) şi de ceva vreme şi progresist-neomarxist (vezi recenta opţiune legislativă a lui Klaus Iohannis pentru ideologia de gen dimpreună cu LGBT) încearcă oare să prelungească criza coronavirusului, să continue carantinarea populaţiei la domiciliu şi să blocheze, să saboteze economia ? Până la alegerile locale din toamnă ? Până la alegerile parlamentare din noiembrie-decembrie ? Până se găseşte un vaccin fantomatic ? Nu ştim, dar aşa pare. Ultimele cifre despre noile îmbolnăviri şi decese, neconfirmate totuşi de un arbitru neutru (care nici nu există), cam asta vor să ne spună.

La fel, în Franţa se caută cu lumânarea focare latente (clusters dormants), în Germania se izolează local şi chiar există câteva focare noi, în Marea Britanie revenirea la viaţa normală e încetinită. În SUA, revolta rasială, pe fondul războiului intern hibrid anti-Trump declarat de democraţi şi de sponsorii lor multimiliardari, plus pandemia şi blocarea activităţii vor produce, după toţi observatorii, o mare „depresiune” (depression) economică.

Democraţii americani au început deja noua sechestrare la domiciliu

În Florida şi în Texas, ca şi în California, se constată o creştere semnificativă a îmbolnăvirilor, şi deci o amânare sine die a declaustrării şi a repornirii economiei.

A reuşit Big Pharma să-şi impună interesele ei financiare colosale (vezi fluctuaţiile în Bursă ale Gilead) aproape tuturor guvernelor lumii ? Mai puţin în China, India, Rusia şi Iran, desigur. Au complotiştii de toate culorile până la urmă dreptate şi guvernul mondial se instalează lent dar sigur ? Cu costuri umane, morale şi economice înspăimântătoare !

Măsurile aberante, antipopulaţie se înmulţesc

Unii comentatori atag atenţia că democraţii americani au început deja noua sechestrare la domiciliu, „globaliştii” având ca scop final colapsul economic al SUA şi al Braziliei, ca un avertisment către orice ţară care ar intenţiona să se sustragă noii ordini mondiale.

Măsurile aberante, antipopulaţie se înmulţesc. În Franţa, ministrul Sănătăţii a interzis prescrierea hidroxiclorochinei, moleculă cu o eficienţă confirmată strălucit de prof. Didier Raoult la Marsilia şi folosită acum de mai mult de jumătate din planetă. OMS a recomandat acelaşi lucru, interzicerea Plaquénil-ului (hidroxiclorochină).

Acelaşi nefast OMS a recomandat Remdesivir (produs de Gilead). Deşi demonstrat ca total ineficient, Remdesivir-ul a fost recomandat în aceste zile şi de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Principalul finanţator al OMS e Bill Gates

Remdesivir e de 200 de ori mai scump decât Plaquénil-ul (hidroxiclorochină), practic inaccesibil şi dovedit ca inutil şi chiar periculos. Povestea Remdesivir-ului e doar aceea a unei speculaţii pe Bursă, o variantă sanitară de „Roşia Montană”. În plus, Remdesivir e recomandat de Agenţia Europeană a Medicamentului în întreaga UE, deci şi în România. În România, trompetistul Remdesivir-ului e dr. Alexandru Rafila (conflict de interese, mă ?).

În orice caz, OMS e prima organizaţie mondialistă complet compromisă începând cu retragerea finanţării SUA de către Donald Trump şi continunând cu prestaţii din ce în ce mai dubioase în favoarea unor interese private. Principalul finanţator al OMS e Bill Gates, marele negustor de vaccinuri, pretins filantrop, cu întreg conglomeratul Big Pharma din spatele său.

Urmează să implozeze şi celelalte organizaţii mondialiste, ONU (aflată de mult în moarte clinică), Banca Mondială, FMI şi chiar NATO ? Dolarul şi moneda europeană, BCE şi chiar UE ?

Copiii până la 15 ani sunt foarte puţin expuşi la noul virus

Claustrarea populaţiei la domiciliu şi folosirea măştilor nu sunt măsuri medicale, ştiinţifice. Sunt măsuri luate de politicieni şi de politrucii din Sănătate, sunt desuete, aproape medievale. Medicală e doar folosirea măştilor în spitale, pentru medicii care intră în contact apropiat cu bolnavii infectaţi. Pentru combaterea coronavirusului SARS-CoV-2, importantă e depistarea pe scară largă, claustrarea şi tratarea atentă a persoanelor contaminate.

Copiii până la 15 ani sunt foarte puţin expuşi la noul virus. Peste jumătate dintre bolnavii decedaţi (mulţi dintre ei puteau fi salvaţi !) au peste 84-85 de ani. Acestea sunt date oferite de prof.dr. Didier Raoult în audierea sa parlamentară de la Adunarea Naţională franceză de peste trei ore. Am avut şi în România voci competente şi curajoase care s-au străduit să informeze corect populaţia : prof.dr. Vasile Astărăstoae, dr. Răzvan Constantinescu, activistul civic Pompiliu Diplan, jurnalistul Ion Cristoiu şi câteva site-uri, printre care şi o vreme interzisul justiţiarul.ro. Media mainstream de la noi a fost, în ansamblu, simplistă, agresivă, teroristă de-a dreptul şi obedientă liniei oficiale.

În România se poate observa cu ochiul liber criza economică deja instalată în turism, în transportul aerian, în toate sporturile, în cultură, în HoReCa şi, în general, în tot comerţul cu amănuntul. Pierderile sunt foarte mari şi cu consecinţe uşor de evaluat. Şomajul atinge proporţii nemaivăzute. Ca să nu mai spunem şi că acolo unde şomajul nu e declarat se munceşte foarte puţin. Lucrul la distanţa e aplicabil numai în puţine ramuri economice, şi acolo parţial, cu pierderi.

Sechestrarea la domiciliu, terorizarea populaţiei prin televiziunile cumpărate, spălatul pe mâini recomandat de Klaus Iohannis pe drept dar, prin insistenţă, devenit ridicol au fost foarte uşoare pentru preşedinţie, pentru „guvernul său” şi pentru întreg Parlamentul. Urmările sechestrării şi ale întreruperii brutale a activităţii, administrarea depresiunii economice care începe sunt, în schimb, foarte grele, aproape imposibil de gestionat pentru oricine.

Cu atât mai puţin pentru un guvern ultraminoritar scos cu forcepsul de preşedintele Iohannis şi de structurile de forţă, şi susţinut dubios de PSD, partid în descompunere accelerată, deşi are încă aproape 50 % în Parlament. Până acum, guvernanţii şi-au gestionat cu mare grijă propriul lor risc penal. De-acum încolo, ei ar trebui să gestioneze un risc sistemic pentru întreaga naţiune.

Oricine ar fi fost la putere ar fi ieşit foarte prost dintr-un asemenea context

Preşedintele, primul său ministru, Ludovic Orban, PNL (de fapt, PDL Băsescu) se îndreaptă cu toată viteza spre un zid. Zidul e compus din majoritatea populaţiei României şi e făcut din beton armat, nu din mămăligă de data asta, cum îşi închipuie „ei”. Carieriştii amatori recrutaţi din umbră îşi vor încheia rolul istoric nefast, îşi vor părăsi funcţiile, că vor sau că nu vor, funcţii pe care le ocupă prin impostură. În câteva luni sau, cel mult, într-un an. Cu procese, cu condamnări grele şi, poate, cu confiscarea averilor.

În SUA, o petiţie adresată Casei Albe şi Departamentului de Justiţie, care a strâns deja 213 000 de semnături (100 000 este pragul necesar pentru deschiderea unei cercetări), cere arestarea lui George Soros şi a oamenilor din organizaţiile sale şi confiscarea integrală a averii pentru terorism. De fapt, soarta preşedinţiei americane din noiembrie 2020 şi în bună măsură soarta întregii lumi se joacă în lunile următoare pe dosarul Michael Flynn.

Câştigă Trump şi republicanii conservatori consecvenţi sau câştigă democraţii „globalişti” ? Totul depinde de multele anchete în curs legate de dosarul Flynn, care includ nume ca John Brennan, fost şef CIA, James Comey, fost şef FBI, James Clapper, fost director al comunităţii de intelligence, Peter Strzok, fost şef al Contraspionajului, Lisa Page, avocată senior FBI, Sally Yates, procuror general adjunct, mergând, foarte probabil, până la vârfurile Partidului Democrat, la Hillary Clinton şi Barack Obama însuşi (considerat şeful conspiraţiei împotriva instituţiei prezidenţiale SUA).

„Clasa politică” fabricată integral de Securitate începând din 1990 expiră brutal în lunile următoare. Oricine ar fi fost la putere ar fi ieşit foarte prost dintr-un asemenea context, global şi naţional. Dacă mai eşti şi amator, impostor, incompetent şi chiar infractor, catastrofa e însă deplină. (Petru Romoşan)

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Cîțu: Decizia privind redeschiderea şcolilor va fi luată pe 2 februarie

Publicat

Luni, premierul Florin Cîţu a anunțat că decizia privind redeschiderea şcolilor va fi luată pe 2 februarie, menţionând că doreşte ca şcolile să fie redeschise, însă contează care este situaţia din punct de vedere al sănătăţii.

„Noi am spus, şi preşedintele României a spus, că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică din România, dacă avem o înrăutăţirea situaţiei. Vom lua o decizie pe 2 februarie. Personal, bineînţeles că vreau, ca toată lumea, să fie deschise şcolile, şi economia să fie deschisă, dar nu contează ce vreau eu, contează care este situaţia din punct de vedere al sănătăţii, pentru că nu putem să relaxăm prea mult condiţiile şi apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate”, a afirmat Cîţu la Parlament, înaintea şedinţei liderilor coaliţiei de guvernare, potrivit Agerpres.

Campania de vaccinare ar putea permite relaxarea condiţiilor în perioada următoare, spune premierul.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primim de la cititorii Cluj24.ro. Centre de vaccin la Cluj special pentru persoanele peste 65 de ani și cele cu boli cronice

Publicat

De

Un cititor al Cluj24.ro propune o soluție care să permită accesul la vaccinare mai ușor pentru persoanele în vârstă pe platforma dedicată creată de autorități.

”Accesul la programare pentru vaccinare a persoanelor peste 65 ani și a celor cu boli cronice este de cele mai multe ori imposibil. Fiind programați în aceeași etapă cu persoanele <<esențiale>>, locurile s-au ocupat în câteva zile. Pentru deblocare, sugerez să fie alocate cel puțin 3 centre, câte unul în cele trei mari zone (Mănăștur, Gheorghieni, Grigorescu) exclusiv pentru persoanele din categoria mai sus menționată”, a spus acesta.

De asemenea, o cititoare ne-a transmis că ar trebui să fie dotate centrele de vaccinare și cu cărucioare cu rotile pentru persoanele în vârstă care se deplasează cu greutate, mai ales ținând cont de distanța, uneori, mare, între cabinetul de vaccinare și cabinetul post-vaccinare unde aceste persoane trebuie să aștepte 15 minute.

De o săptămână, locurile în centrele de vaccinare din județul Cluj sunt epuizate, numărul de doze de vaccin fiind mai mic decât cererea.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Horoscop săptămânal. Vezi aici cum va fi săptămâna 25-31 ianuarie și cine va avea succes și noroc

Publicat

Berbec

Este o săptămână în care vei duce multe lupte interioare, dar acestea îți vor da din nou lecții de viață. Ești copleșit de emoții și pus în situații dificile. Îți recomandăm să tratezi totul cu mult calm și răbdare.

Taur

Trebuie să îți faci timp să rezolvi o serie de probleme personale pe care le-ai tot amânat sau pe care nu ai vrut să le abordezi. Vrei să te relaxezi, dar nu faci nimic în acest sens.

Gemeni

Responsabilitatea și asumarea greșelilor nu sunt punctul tău forte, așa că trebuie să te gândești unde ai călcat strâmb în trecut, pentru că problemele de care fugeai acum te vor ajunge din urmă și de această dată nu vei scăpa.

Rac

Mari adevăruri ies la iveală în această săptămână. Fii cu capul pe umeri, tratează-i pe toți prietenii tăi cum trebuie și fii aproape de familie. Te sfătuim să fii cerebral în toate discuțiile și să îți asumi greșelile.

Leu

Îți dorești foarte mult să reiei o prietenie din trecut, dar orgoliul și neliniștea nu te lasă să faci alegeri potrivite. Totuși, trebuie să fii agil și să iei în calcul toate posibilitățile pentru că știm că leilor nu le place să fie păcăliți.

Fecioară

Fecioarele vor fi din ce în ce mai active, însă trebuie să fie și ele atente la cât de mult își suprasolicită organismul. Pauzele sunt binevenite și ocupațiile extra ar trebui să le ocupe timpul.

Balanță

Toată săptămâna vă chinuiți să rezolvați niște chestiuni extrem de importante și se poate spune că ajungeți, în sfârșit, la mal. Vă focalizați toată atenția pe familie și viața intimă.

Scorpion

Scorpionii află câteva lucruri pe care cei în care au avut încredere le-au spus despre ei pe la spate. Astfel, încep să se descotorosească de merele putrede și își reclădesc un imperiu.

Săgetător

Săgetătorii se liniștesc și încep să vadă lucrurile bune din viața lor. Totuși, ar trebui să vă apreciați mai mult prietenii și să vă dați seama de sacrificiile pe care le-au făcut ei pentru tine.

Capricorn

Consideri că îți merge bine pe toate planurile. Îți sugerăm să ai grijă la viața sentimentală pentru că alegerile anterioare pot să te facă să regreți ceea ce ai făcut și mai mult, poți să suferi dacă nu ești atent cum manageriezi viața de cuplu.

Vărsător

Vărsătorii sunt în lumea lor și au parte de multe momente frumoase. Își dau seama că într-adevăr iese soarele pe strada lor. Profitați și fiți fericiți. Pesimismul nu ar mai trebui să apară.

Pești

Nu ești în apele tale și te întristezi tot mai des pe parcursul săptămânii, deoarece nu față criticilor și problemelor cu care se confruntă cei din jurul tău. Trebuie să fii mai rațional, lucrurile se vor rezolva.

Karla Fanea

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avertizare de vânt puternic în toată țara. În zonele montane din Cluj vor fi ninsori viscolite

Publicat

Conform ANM, în această dimineață de la ora 10:00 a intrat în vigoare o informare de vânt puternic. Meteorologii spun că cea mai mare parte a ţării va fi afectată, pe parcursul zilei, de intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h.

În regiunile cu altitudine ridicată, vor fi intervale în care rafalele vor depăşi 55-65 de km/h şi izolat 70 km/h. Totodată, la altitudini de peste 1800 de m, rafalele sunt între 80-100 km/h.

La munte va ninge, dar pe arii restrânse în regiunile intracarpatice, mai spun meteorologii. Mai mult, până azi la ora 10:00 a fost în vigoare și un cod portocaliu și galben pentru ninsori și viscol puternic.

Karla Fanea

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate