Connect with us

EVENIMENT

Peste 93.000 de VACCINURI Pfizer ATERIZEAZĂ la Cluj. Aproape 6 milioane de vaccinuri PFIZER pentru români

Publicat


O nouă tranşă de  vaccin produs de  Pfizer BioNTech soseşte luni în România, aproape 700.000 de doze. Dintre acestea, peste 93.000 de vaccinuri vor sosi la Cluj.

„Mâine, 10 mai, România va primi o nouă tranşă de  vaccin de  la  compania Pfizer BioNTech, care  constă  în 697.320  doze. Vaccinurile vor fi livrate pe   cale  aeriană  şi   vor   ajunge  pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.  Totodată, o parte din tranşa aferentă Centrului Regional Timişoara va sosi pe cale terestră.

Transportul către centrele de   stocare este asigurat  de   firma producătoare, inclusiv pe   cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de  siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din  Bucureşti, cât  şi din  ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Naţional de  Stocare Bucureşti: 42.120 doze; Centrul Regional de  Depozitare Braşov: 81.900 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze; Centrul Regional de  Depozitare Constanţa: 93.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 81.900 doze; Centrul Regional de  Depozitare Iaşi: 152.100 doze;      Centrul Regional de  Depozitare Timişoara: 152.100 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.735.407 au  fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În  centrele de  vaccinare se  vor  utiliza atât doze recepţionate de  România în tranşa curentă, cât şi în  tranşele anterioare, pe  baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de  depozitare, prin direcţiile de  sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de  livrare pus la dispoziţie de  firma producătoare, sens în  care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei”, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Mii de locuitori din Cluj, afectați de pene de curent. Localitățile au fost sub COD ROȘU de vijelii

Publicat

De

Distribuție Energie Electrică România (DEER) anunță vineri seara că mai multe localități din județ sunt afectate de întreruperi de current în urma vijeliei înregistrate ca urmare a Codului roșu de vreme severă.

Astfel, au rămas fără current locuitorii de pe strada Principală din satul Cacova Ierii, comuna Iara, unde remedierea este estimată în jurul orei 22,30, dar și cei de pe strada Colonia de sub deal, din comuna Florești,unde curentul va reveni la ora 23,30.

Mai sunt afectați de pana de current clujenii din satele Finișel, Vlaha, Liteni, aparținând comunei Săvădisla, și cei din satul Hășdate, aparținând comunei Vad, unde alimentare cu energie electric va fi restabilită în jurul orei 22,30.

Echipele DEER sunt pe teren și intervin pentru refacerea alimentării cu curent electric.

Citește mai departe

EVENIMENT

Spania renunță la mască în exterior din 26 iunie

Publicat

De

Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în exterior începând din 26 iunie în Spania, unde situaţia epidemiei de COVID-19 este în netă ameliorare, a anunţat vineri şeful guvernului, Pedro Sanchez, transmite AFP.
‘Acest weekend va fi ultimul cu măşti în exterior, pentru că, din 26 iunie, nu vom mai purta masca în spaţiile publice’ în aer liber, a declarat Pedro Sanchez cu ocazia unei deplasări la Barcelona, precizând că măsura va fi adoptată oficial joia viitoare, într-o şedinţă de guvern extraordinară.
‘Străzile şi feţele noastre îşi vor recăpăta aspectul normal’, a salutat el.
Franţa a ridicat joi obligativitatea purtării măştii în exterior, iar Germania se orientează şi ea spre o renunţare treptată la această obligaţie.

Masca, obligatorie din mai 2020

În Spania, purtarea măştii în spaţiile deschise a fost impusă în mai 2020 pentru toate persoanele de peste 6 ani.
În aprilie, autorităţile au fost totuşi nevoite să dea înapoi în urma scandalului provocat de un text care impunea purtarea măştii chiar şi pe plajă.
Cu un bilanţ de peste 80.000 de decese din peste 3,7 milioane de cazuri de infectare, Spania este una din ţările europene cel mai puternic lovite de pandemie.
Însă numărul cazurilor noi a scăzut drastic în ultimele săptămâni, odată cu avansarea campaniei de vaccinare.
Conform celor mai recente statistici guvernamentale, 13,6 din cei aproape 47 milioane de spanioli, adică 28,7% din populaţie, au încheiat schema de vaccinare împotriva COVID-19, iar 47,1% au primit cel puţin o doză.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO/ EMOȚIONANT. Ultima serenadă a studenților promoției 2021 a UMF Cluj-Napoca

Publicat

De

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a declarat că a trăit vineri unul dintre acele momente astrale ”care îți înseninează sufletul și te fac fericit că ești profesor”.
”A fost ultima serenadă a studenților promoției 2021 a UMF Cluj, înaintea festivității de absolvire, cea mai emoționantă serenadă pe care am trăit-o până acum, studenți și profesori deopotrivă.
Niciodată parcul din campus nu a fost atât de încărcat de entuziasm, bucurie și energie pozitivă.
Studenții ne-au mulțumit nu numai pentru educația primită, pe care o prețuiesc, pentru experiența învățată de la mentorii lor, dar și pentru demnitate și integritate, valori pe care le-au integrat în crezul lor în acești ani. Știm că uneori facultatea v-a părut „ca la armată”, dar cu toții ați învățat să fiți profesioniști, să aveți respect și răbdare față de bolnavi, iar valoarea supremă a voastră să fie altruismul, cea care v-a determinat să vă alegeți profesia”, a spus Buzoianu.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO/ Rupere de nori la Finișel. Ploaia torențială a format pârâuri prin sat

Publicat

De

O rupere de nori a format vineri adevărate pârâuri în satul Finișel, comuna Săvădisla, iar sătenii au ieșit după ploaie să evalueze pagubele.

Mai multe localități din județul Cluj s-au aflat vineri sub cod roșu de ploi și vijelii, printre cei afectați fiind și localnicii din Finișel care au reclamat lipsa rigolelor din sat.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate