Connect with us

ACTUALITATE

Peste 50 de pacienți cu cancer din Ucraina sunt tratați gratuit la Institutul Oncologic din Cluj

Publicat


oncologie (5)

Război. Un cuvânt care singur îți îngheață sângele în vene. Moarte, familii despărțite, visuri spulberate, o viață întreagă lăsată în urmă. Cancer – un alt cuvânt greu de pronunțat, un diagnostic care schimbă vieți, copleșitor mai ales pentru un om care trebuie să fugă din calea bombelor, să ia totul de la capăt și să găsească speranța departe de casă.

Fiecare refugiat din Ucraian are o poveste greu de digerat, dar cu toate astea, cumva, fiecare arată o putere incredibilă de a o lua de la capăt. Este și cazul celor care sunt nevoiți să lupte și cu boala, pe lângă celelalte necazuri, care au fost dianosticați cu cancer și care, peste noapte, au fost nevoiți să întrerupă tratamente sau, și mai grav, să amâne intervenții chirurgicale.

Decizie rapidă luată la nivelul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca

La doar câteva zile de la izbucnirea războiului, în 28 februarie, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca a anunțat că va primi toți refugiații din Ucraina care suferă de cancer și care au nevoie de tratament.

„Fie că e pandemie sau război, să nu uităm de suferința pacienților cu cancer, care nu pot fi lăsați în urmă indiferent de contextul în care ne aflăm. Această stare continuă de anxietate și teroare poate accentua starea pacientilor oncologici, motiv pentru care e nevoie ca noi să devenim și mai solidari și sa le venim în ajutor cu orice este posibil”, spunea prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, medic chirurg oncolog la institutul clujean, care este și coordonatorul Planului Național de Control și Combatere a Cancerului.

Anunțul a fost postat pe pagina de Facebook a institutului, inclusiv în limba ucraineană. O rază de speranță, având în vedere că tratamentul este gratuit pentru cei care provin din zona conflictului armat, conform legii.

Așa că în februarie, institutul punea deja la dispoziția pacienților un translator pentru limba ucraineană, dr. Mariana Bandi, dar și doi translatori pentru limba rusă, respectiv dr. Ion Cojocaru și dr. Tatiana Cirimpei.

Mai mult, conducerea Institutului Oncologic a luat legătura cu Uniunea Ucrainenilor din România care a recomandat 12 traducători din limbile ucraineană și rusă care au venit să lucreze ca voluntari, în ajutorul medicilor, personalului medical și al pacienților.

„Dacă mama nu era bolnavă nu am fi plecat niciodată din Ucraina”

Institutul Oncologic din Cluj-Napoca a început să primească pacienți din Ucraina imediat. Aceștia au ajuns la medicii oncologi clujeni fie cu ajutorul ONG-urilor, fie cu cel al medicilor de familie sau pur și simplu prin cunoștințe sau cu sprijinul unor clujeni care au făcut tot posibilul să ajute.

Aleksa și mama ei, care suferă de cancer la sân, au venit la Cluj din sudul bombardat al Ucrainei, iar decizia de a pleca a fost una extrem de greu de luat.

„Am venit la Cluj în luna martie. Planul era ca mama mea să fie operată aici și să se întoarcă acasă, în Ucraina, și poate să vină la Cluj odată la trei săptămâni pentru tratament. Nu am crezut că războiul va dura atât de mult”, spune Aleksa.

În scurt timp, tânăra a găsit de lucru la Cluj, iar mama ei a început tratamentul, unul pe care era imposibil să îl facă în Ucraina, așa că au decis să rămână.

„Toți membrii familiei și-au pierdut locurile de muncă încă din prima zi de război, iar aici puteam câștiga niște bani ca să trăim. Așa că am rămas. Războiul nu s-a sfârșit și e periculos să ne întoarcem acasă”, continuă Aleksa, care spune că a fost extrem de greu să plece din țara ei. „Dacă mama nu era bolnavă nu am fi plecat niciodată”, adaugă tânăra, care spune că restul familiei a rămas în Ucraina.

Aleksa povestește că a găsit ajutor la Organizația Non Guvernamentală Youth Cancer Europe. A găsit-o online și așa a aflat că aceasta ajută ucrainenii cu cancer să plece din țara aflată în război și să primească tratament în Uniunea Europeană. Le-a scris și a fost contactată în doar câteva zile și invitată la Cluj.

Mama ei a fost diagnosticată în Ucraina cu cancer la sân. Acolo a făcut 6 ședințe de chimioterapie și alte 6 ședințe de terapie cu Trastuzumab, un tratament adăugat chimioterapiei standard. Tânăra spune că un tratament mai eficient, care include, alături de Trastuzumab, și un alt medicament, Pertuzumab, nu era gratuit în Ucraina, iar prețul era mult prea mare pentru posibilitățile familiei.

oncologie (6)

Operația a fost gratuită, la fel și tratamentele, lucru care nu se întâmplă în Ucraina

Mama ei avea și operația programată la spital în Kiev, în luna martie, dar toate intervențiile chirurgicale au fost anulate din cauza războiului. Intervenția chirurgicală a fost făcută la Cluj și apoi pacienta a început ședințele de radioterapie, terapia țintă și terapia hormonală. Operația a fost făcută de dr. Cătălin Vlad, radioterapia sub supravegherea doctoriței Daniela Martin, iar terapia țintă și cea hormonală sub supravegherea doctoriței Nicoleta Antone.

Aleksa spune că nu a avut nevoie de traducători. Ea vorbește engleză și așa s-a înțeles cu medicii de la Cluj. Mai mult, a găsit la institut medici și medici rezidenți care vorbesc și rusa și care vin mereu în ajutorul celor care au nevoie.

Aleksa și mama ei spun că sunt fericite și mulțumite de ajutorul pe care l-au primit la Cluj de la medici și personalul medical: „Mama mea a primit absolut gratuit medicamente pe care în Ucraina trebuie să le cumperi. Nu ni s-a cerut niciodată niciun ban. Operația a fost gratuită, la fel și tratamentele, lucru care nu se întâmplă la noi în țară”.

Totuși, spune ea, a fost speriată de timpul lung de așteptare pentru unele proceduri sau analize, din cauza numărului mare de pacienți tratați la institut. Ea dă un exemplu și anume că mama ei ar fi trebuit să se înscrie pe liste în octombrie ca să facă o mamografie în luna martie. Cu toate acestea, când mama ei a avut nevoie urgentă de mamografie, înainte de operație, aceasta a fost făcută rapid.

Tratamentul Elenei, întrerupt brusc de război

Elena Bogomolova a venit la Cluj de la Nikolaev în 6 martie, împreună cu mama ei, Iryna. Elena, care are 18 ani, a fost operată la Nikolaev în 10 februarie pentru extirparea unei tumori de colon sigmoid cu noduli care a necesitat scoaterea apendicelui.

S-a făcut biopsie și s-a pus diagnosticul de cancer de colon sigmoid grad 3 grupa 2, spune Iryna, mama tinerei. Urma să înceapă ședințele de chimioterapie chiar în 24 februarie, în Ucraina, dar rușii au invadat țara și acest lucru a devenit imposibil.

Iryna povestește că și tatăl Elenei a suferit de cancer și, cu ajutorul unei cunoștințe din Nikolaev, acesta a fost adua la Cluj pentru tratament.

„Acea cunoștință mi-a dat numărul de telefon al medicului care l-a ajutat, dr. Ion Cojocaru. Am luat legătura cu el, i-am povestit situația noastră, iar el s-a consultat cu colegii săi și mi-a spus că doctorul Adina Nemeș ne va aștepta la Cluj, la Institutul Oncologic, în data de 7 martie, pentru un consult”, povestește mama Elenei.

Analizele tinerei au fost trimise electronic de către un medic din Nikolaev, iar alte analize necesare le-a făcut la Institutul Oncologic. Cele două femei au avut-o alături pe Rodica Rusu, care le-a ajutat să comunice cu medicii și să traducă toate documentele.

„După 3 trei cure de chimioterapie, Elena a fost operată la Cluj pentru îndepărtarea metastazelor hepatice, după care au urmat încă 5 cure de chimioterapie. Din tot ce am auzit, serviciile de oncologie din Cluj sunt printre cele mai bune din România. Tratamentul este de nivel european, iar Elena a fost tratată gratuit.

Mai mult, personalul este atent și amabil. Când starea de sănătate a Elenei s-a înrăutățit, medicii au efectuat teste suplimentare și au schimbat tratamentul. Mulțumită indicațiilor specialiștilor cred că am reușit să învingem această boală”, spune Iryna.

Elena și mama ei au fost și sunt ajutate de Asociația Magic, care se ocupă de copiii grav bolnavi și familiile lor. Asociația le-a acordat cazare gratuită și le oferă periodic produse alimentare și vouchere.

Medic: Toate cazurile au fost reevaluate

Dr. Nicoleta Antone, medic specialist în oncologie medicală la Centrul de tumori mamare de la Institutul de Oncologie din Cluj, s-a ocupat, din luna februarie, de mai multe paciente refugiate din Ucraina.

„Până în luna noiembrie m-am ocupat de 5 paciente cu cancer de sân. Cea mai tânără are 32 de ani, majoritatea sunt tinere. Din fericire, pacientele erau în stadii incipiente ale bolii.

Ne-am înțeles în limba engleză cu cele tinere. Au fost și paciente care au avut o persoană de la un ONG care a venit la fiecare ședință și a tradus”, spune dr. Nicoleta Antone.

Ea s-a ocupat și de paciente care au fost deja operate.

„Au făcut aici tratamente sistemice, chimioterapie sau alte tratamente moleculare țintite, au făcut intervenții chirurgicale, radioterapie și sunt acum, printre ele, în perioada de urmărire și hormonoterapie.

Trebuie să vă spun că toate cazurile au fost reevaluate atunci când pacientele s-au prezentat la Institutul Oncologic pentru că uneori documentația cu care au venit a fost destul de săracă”, a precizat dr. Nicoleta Antone.

Fiecare caz este tratat cu deosebită atenție: „Ca și regulă generală, și nu o spun doar eu, ci și restul colegilor, în Ucraina se lucrează mai puțin după standardele europene”, a mai precizat aceasta.

Citește și: Niciun refugiat din Ucraina nu este lăsat să sufere. Medicii de familie din Cluj, în război cu birocrația: „Nu pot să cer bani”

Dr. Nicoleta Antone este unul dintre medicii români care face voluntariat în cadrul ASCO – American Society of Clinical Oncology. Ea face parte și din consorțiul constituit din ASCO și European Cancer Organisation la începutul războiului din Ucraina. Acesta s-a întrunit săptămânal pentru a discuta problemele din țările care primesc refugiați din Ucraina, care au nevoie de tratamente oncologice.

„România a făcut pași importanți în ceea ce privește tratamentul cancerului. La noi în țară se fac aproximativ aceleași tratamente ca în restul Europei. Procedurile de aprobare de medicamente, însă, în România durează încă mai mult decât în alte țări”, a precizat dr. Nicoleta Antone.

Peste 50 de pacienți cu cancer din Ucraina tratați la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Au fost făcute 12 operații

În cifre seci, la IOCN – Institutul Onclologic din Cluj-Napoca, 54 de refugiați din Ucraina au beneficiat de tratamente de la declanșarea războiului și până la începutul lunii noiembrie.

Potrivit reprezentanților institutului, în perioada aprilie-octombrie pentru aceștia au fost realizate 59 de consultații în ambulatoriu și 7 investigații paraclinice. A fost nevoie de 331 de spitalizări de zi, în cadrul cărora au fost realizate 125 de ședinte de chimioterapie, 101 ședințe de radioterapie și 105 alte tipuri de tratamente.

oncologie (7)

Pacienții au beneficiat, în total, de un număr de 91 de internări în regim de spitalizare continuă, respectiv spitalizare mai lungă de 12 ore. În 9 luni, 12 bolnavi din Ucraina, cu diferite tipuri de cancer, au fost supuși unor intervenții chirugicale. De asemenea, au fost făcute 62 de prestații de oncologie medicală, respectiv de stabilire a diagnosticului, determinarea modalitaților optime de tratament și realizarea tratamentului medicamentos și 17 ședințe de radioterapie pentru cei internați în regim de spitalizare continuă.

Adina Urcan

Foto: Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca

Material realizat cu o bursă din programul „Consolidarea rezilienței democrațiilor vestice ca reacție la războiul din Ucraina și la consecințele acestuia la nivel european și mondial”, derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate România și Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a celor două organizații.

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRAȚIE

”Nababul” de la Compania de Apă Someș, Călin Neamțu, are salariul aproape dublu față de președintele CJ Cluj, Alin Tișe

Publicat

Călin Neamțu, directorul general al Companiei de Apă Someș SA, a declarat un câștig din salarii aproape dublu față de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, anul trecut. Declarația lui de avere era ”la secret” și a devenit publică abia în urma demersurilor Cluj24.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Neamțu încasează un venit anual de 373.808 lei din salarii, ceea ce înseamnă un venit lunar net de peste 31.000 lei. În comparație, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat în aceeași perioadă 198.033 lei din indemnizația de funcție – adică aproximativ 16.500 lei pe lună. Compania de Apă Someș SA este un operator regional în cadrul căruia forul administrativ județean deține calitatea de acționar majoritar.

Averea lui Călin Neamțu

Pe lângă salariul generos, Călin Neamțu deține mai multe bunuri imobile, conform declarației sale de avere:

  • Un teren intravilan de 500 mp (cotă ½), cu locația nedezvăluită
  • Un teren agricol de 4.300 mp în localitatea Coruș (cotă ½)
  • Două terenuri extravilane: unul de 5.800 mp în Gilău (dobândit prin donație, cotă 1/1) și altul de 200 mp în Muntele Băișorii (cotă ½)
  • O casă de 360 mp (cotă ½) și un apartament de 69 mp (cotă ½), ambele cu localizarea nespecificată

De asemenea, Neamțu are un cont curent cu 58.000 lei și un depozit bancar de 458.600 lei, fără a avea vreo datorie înregistrată. Nu deține automobile sau obiecte de valoare precum bijuterii sau opere de artă. Soția acestuia are un venit anual modest din pensie, în valoare de 25.000 lei.

Declarațiile de avere, ținute secrete

Precizăm că declarațiile de avere ale directorului general și ale membrilor Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Someș SA nu erau publice, deși legea impune acest lucru pentru funcțiile cu caracter public sau care administrează fonduri publice.

Abia după ce redacția Cluj24 a solicitat explicații atât companiei, cât și Consiliului Județean Cluj, lucrurile au început să se miște. Într-un răspuns oficial transmis redacției, reprezentanții Consiliului Județean au declarat: „Ca urmare a sesizării dumneavoastră, am atenționat conducerea companiei asupra acestei omisiuni”. Ca urmare a acestui demers jurnalistic, declarațiile de avere au fost publicate online.

Situația angajaților din companie

Conform datelor din luna februarie 2024, Compania de Apă Someș SA avea 2.018 angajați, în ușoară creștere față de anul anterior, când figura cu 1.988 de salariați. Comparativ, în februarie 2020, compania avea 2.021 de angajați, iar în 2015, 1.974.

Chiar dacă numărul angajaților s-a menținut relativ constant în ultimul deceniu, nivelul salarial al conducerii companiei pare să fi cunoscut o ascensiune importantă, mai ales raportat la veniturile șefului administrației județene.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sabău („U” Cluj), înaintea duelului cu FCSB: Nu cred că suntem în măsură să ne punem pe două linii, să ne APĂRĂM

Publicat

Sabău

Universitatea Cluj se deplasează la București, unde va deschide etapa a 3-a a play-off-ului Superligii, jucând contra FCSB.  La conferința de presă premergătoare partidei, Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre adversarul de sâmbătă și despre elevii săi.

„Sper să-i aduc pe jucători într-o formă bună pentru acest joc, pentru că întâlnim un adversar care are valoare, are experiență la acest nivel și trebuie să arăți bine fizic. Individual, clar că sunt jucători importanți pentru campionatul nostru și trebuie să te prezinți bine la joc, fizic și mental. Din punct de vedere al abordării jocului, e foarte important să fiu inspirat și ca sistem de joc. Sper să am inspirația potrivită, să găsesc soluții.

Sabău („U” Cluj), înaintea duelului cu FCSB: Nu cred că suntem în măsură să ne punem pe două linii, să ne APĂRĂM

Ei au un lot numeric valoros, au calitate. Vom fi atenți, vom pregăti bine jocul. Ne vom lupta cu ei, va fi un meci în care se va juca fotbal, pentru că ambele echipe joacă fotbal. Nu cred că suntem în măsură să mergem să ne punem pe două linii, să ne apărăm”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Cum se prezintă lotul clujenilor

„Acum nu cred că e momentul să mă plâng sau să spun ce probleme sunt. Vreau să le dau încredere și celorlalți. Ne bazăm pe ei, sunt jucători plătiți foarte bine la acest club, nu sunt întârzieri. Sunt respectați, avem nevoie de ei, să vină cu dorința de a demonstra că am greșit sau cu dorința de a juca pentru ei, să arate că au valoare și că-și merită banii. Niciunul dintre Bic, Cristea și Jasper nu s-a refăcut.

În play-off așa este, așa-i frumos, cu adversari buni, atmosferă, stadioane frumoase. Să vedem cum vom arăta la meci, cum ne-am refăcut săptămâna aceasta după tot entuziasmul și toată bucuria care a fost după această victorie. Au mai apărut și accidentări, dar trebuie să ne refacem. Ce ar trebui să-și dorească mai mult un jucător decât să joace cu FCSB, pe National Arena, pe un teren impecabil? E cel mai spectaculos și mai strâns play-off, toate echipele sunt acolo, au șanse să lupte la titlu sau la un loc de cupele europene. E posibil că lupta la titlu să se dea până în ultima etapă, rămâne de văzut. Să nu aibă echipele absențe importante, accidentări, suspendați.

„Sperăm să mai vină oameni importanți lângă noi”

Am și spus lucrul acesta (că „U” vrea să termine pe podium-n.n.) și vreau chiar să creadă jucătorii, cu adevărat. Am ajuns până aici, am găsit mijloacele necesare să câștigăm un meci atât de important (cu CFR-n.n.) cu încărcătură specială. Ne-am adaptat la ce am putut să facem la acel joc, am obținut o victorie mare, ne-am făcut fericiți fanii noștri, acum trebuie să credem în noi foarte foarte mult. Mai sunt meciuri multe, vrem să aducem oamenii la stadion, vrem să creștem ca mentalitate.

Și din punct de vedere al bugetului, ne gândim că dacă joci bine și câștigi, se va crea o oarecare emulație, o încredere în noi și în ceea ce facem. Sperăm să mai vină oameni importanți lângă noi, să putem crește nivelul echipei, să aducem jucători care au calitate de obiective mai îndrăznețe, chiar dacă ai nevoie de timp. La mine ce e cel mai important e să nu intervină acea automulțumire”, a mai spus Moțul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cursuri GRATUITE de prim-ajutor pentru întreaga familie, în acest weekend, la Iulius Mall Cluj

Publicat

iulius mall

Credem că nu ni se poate întâmpla, însă, oricând, cineva din familie, o persoană apropiată sau un necunoscut poate avea nevoie de ajutor până la sosirea echipajului medical. O intervenţie în timp util şi mai ales corectă poate creşte şansele de supravieţuire. În acest weekend, Organizația Studenților Mediciniști organizează în Iulius Mall evenimentul „Prim-ajutor pentru toată familia”, unde vor prezenta mai multe tehnici esențiale. Participarea este gratuită.

Voluntarii  Organizației Studenților Mediciniști din Cluj vor fi prezenți în perioada 5 – 6 aprilie 2025, în Iulius Mall, la etaj, zona Nike, unde îi vor învăța pe cei interesați cum să acorde primul ajutor. Evenimentul „Prim-ajutor pentru toată familia” se va desfășura în intervalul orar 12.00 – 18.00.

Cursuri GRATUITE de prim-ajutor pentru întreaga familie, în acest weekend, la Iulius Mall Cluj

Tehnicile pe care voluntarii le vor prezenta sunt:

– Resuscitarea cardio-pulmonară (RCP) – pentru toate vârstele, de la copii și până la adulți, inclusiv măsuri speciale pentru femeile însărcinate.
– Dezobstrucția căilor aeriene – vei învăța cum să acționezi rapid și corect pentru a elibera căile respiratorii la copii și adulți.
– Poziția laterală de siguranță – află cum să așezi victima într-o poziție sigură pentru a preveni complicațiile în caz de pierdere a cunoștinței.
– Tehnici de realizare a bandajelor – aplică corect bandaje pentru a proteja răni și a reduce riscul de infecții.
– Tehnici de hemostază și imobilizare a membrelor – vei învăța cum să controlezi sângerările, să stabilizezi fracturi, entorse și luxații.
– Managementul pacientului în caz de accidente specifice – cum să acționezi în situații de electrocutare, înec sau crize epileptice.

Participarea la sesiunile de demonstrații este gratuită pentru toți cei interesați. „Prim-ajutor pentru toată familia” face parte din proiectele „Road Safety” și „Micii Sanitari” desfășurate de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Tineri din Gherla, reținuți pentru tâlhărie, după ce au furat un fular și steag cu inscripțiile „U” Cluj, după derby-ul de luni

Publicat

Polițiștii clujeni au reținut trei tineri din Gherla, după ce luni seară au agresat un tânăr suporter al echipei „U” Cluj și i-au furat fularul și steagul în culorile echipei.

Polițiștii au reținut trei tineri din Gherla, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, suspectați că au participat la o agresiune fizică soldată cu tâlhărie, după partida „U” Cluj – CFR Cluj de luni, 31 martie.

Tineri din Gherla, reținuți pentru tâlhărie

Cei trei ar fi agresat un suporter „U” Cluj, căruia i-au furat fularul și steagul în culorile echipei.

„În contextul incidentelor petrecute în municipiul Cluj-Napoca după o partidă de fotbal, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reținut trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, din municipiul Gherla, implicați într-o altercație în urma căreia un tânăr de 20 de ani ar fi fost agresat fizic.

Din verificările efectuate a rezultat că, în noaptea de 31 martie a.c., în jurul orei 23:50, în timp ce se deplasau pe strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca, cei trei tineri, alături de alte două persoane, l-ar fi agresat fizic pe tânărul de 20 de ani, pe care ulterior l-ar fi deposedat de un fular și un steag cu inscripțiile unei echipe de fotbal din Cluj-Napoca. Agresorii au părăsit imediat zona după comiterea faptei”, a transmis IPJ Cluj.

Reținuți pentru 24 de ore

Persoana agresată a sesizat incidentul la Poliția municipiului Cluj-Napoca, însă nu a putut furniza detalii despre agresori. În urma investigațiilor desfășurate, polițiștii au obținut date și informații care au condus la identificarea și, ulterior, depistarea celor implicați.

„Pe baza probelor administrate, la data de 3 aprilie a.c., au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi tineri, de 18 și 20 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Ulterior, în 4 aprilie a.c., această măsura a fost dispusă și față de un al treilea tânăr, în vârstă de 20 de ani”, a transmi IPJ Cluj.

Ancheta continuă pentru stabilirea identității celorlalte persoane implicate și aplicarea măsurilor legale necesare.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj desfășoară verificări și în legătură cu celelalte incidente survenite în urma evenimentului sportiv. Amintim că, în urma meciului de luni seară, trei tineri au fost bătuți de un grup de suporteri ai „U”Cluj, unul dintre el fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

UPDATE

„În cursul zilei de astăzi, 4 aprilie a.c., pe numele celor trei tineri a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Totodată, procurorul de caz a extins cercetările și pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice”, a completat IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate