Connect with us

ACTUALITATE

Peste 50 de pacienți cu cancer din Ucraina sunt tratați gratuit la Institutul Oncologic din Cluj

Publicat


oncologie (5)

Război. Un cuvânt care singur îți îngheață sângele în vene. Moarte, familii despărțite, visuri spulberate, o viață întreagă lăsată în urmă. Cancer – un alt cuvânt greu de pronunțat, un diagnostic care schimbă vieți, copleșitor mai ales pentru un om care trebuie să fugă din calea bombelor, să ia totul de la capăt și să găsească speranța departe de casă.

Fiecare refugiat din Ucraian are o poveste greu de digerat, dar cu toate astea, cumva, fiecare arată o putere incredibilă de a o lua de la capăt. Este și cazul celor care sunt nevoiți să lupte și cu boala, pe lângă celelalte necazuri, care au fost dianosticați cu cancer și care, peste noapte, au fost nevoiți să întrerupă tratamente sau, și mai grav, să amâne intervenții chirurgicale.

Decizie rapidă luată la nivelul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca

La doar câteva zile de la izbucnirea războiului, în 28 februarie, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca a anunțat că va primi toți refugiații din Ucraina care suferă de cancer și care au nevoie de tratament.

„Fie că e pandemie sau război, să nu uităm de suferința pacienților cu cancer, care nu pot fi lăsați în urmă indiferent de contextul în care ne aflăm. Această stare continuă de anxietate și teroare poate accentua starea pacientilor oncologici, motiv pentru care e nevoie ca noi să devenim și mai solidari și sa le venim în ajutor cu orice este posibil”, spunea prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, medic chirurg oncolog la institutul clujean, care este și coordonatorul Planului Național de Control și Combatere a Cancerului.

Anunțul a fost postat pe pagina de Facebook a institutului, inclusiv în limba ucraineană. O rază de speranță, având în vedere că tratamentul este gratuit pentru cei care provin din zona conflictului armat, conform legii.

Așa că în februarie, institutul punea deja la dispoziția pacienților un translator pentru limba ucraineană, dr. Mariana Bandi, dar și doi translatori pentru limba rusă, respectiv dr. Ion Cojocaru și dr. Tatiana Cirimpei.

Mai mult, conducerea Institutului Oncologic a luat legătura cu Uniunea Ucrainenilor din România care a recomandat 12 traducători din limbile ucraineană și rusă care au venit să lucreze ca voluntari, în ajutorul medicilor, personalului medical și al pacienților.

„Dacă mama nu era bolnavă nu am fi plecat niciodată din Ucraina”

Institutul Oncologic din Cluj-Napoca a început să primească pacienți din Ucraina imediat. Aceștia au ajuns la medicii oncologi clujeni fie cu ajutorul ONG-urilor, fie cu cel al medicilor de familie sau pur și simplu prin cunoștințe sau cu sprijinul unor clujeni care au făcut tot posibilul să ajute.

Aleksa și mama ei, care suferă de cancer la sân, au venit la Cluj din sudul bombardat al Ucrainei, iar decizia de a pleca a fost una extrem de greu de luat.

„Am venit la Cluj în luna martie. Planul era ca mama mea să fie operată aici și să se întoarcă acasă, în Ucraina, și poate să vină la Cluj odată la trei săptămâni pentru tratament. Nu am crezut că războiul va dura atât de mult”, spune Aleksa.

În scurt timp, tânăra a găsit de lucru la Cluj, iar mama ei a început tratamentul, unul pe care era imposibil să îl facă în Ucraina, așa că au decis să rămână.

„Toți membrii familiei și-au pierdut locurile de muncă încă din prima zi de război, iar aici puteam câștiga niște bani ca să trăim. Așa că am rămas. Războiul nu s-a sfârșit și e periculos să ne întoarcem acasă”, continuă Aleksa, care spune că a fost extrem de greu să plece din țara ei. „Dacă mama nu era bolnavă nu am fi plecat niciodată”, adaugă tânăra, care spune că restul familiei a rămas în Ucraina.

Aleksa povestește că a găsit ajutor la Organizația Non Guvernamentală Youth Cancer Europe. A găsit-o online și așa a aflat că aceasta ajută ucrainenii cu cancer să plece din țara aflată în război și să primească tratament în Uniunea Europeană. Le-a scris și a fost contactată în doar câteva zile și invitată la Cluj.

Mama ei a fost diagnosticată în Ucraina cu cancer la sân. Acolo a făcut 6 ședințe de chimioterapie și alte 6 ședințe de terapie cu Trastuzumab, un tratament adăugat chimioterapiei standard. Tânăra spune că un tratament mai eficient, care include, alături de Trastuzumab, și un alt medicament, Pertuzumab, nu era gratuit în Ucraina, iar prețul era mult prea mare pentru posibilitățile familiei.

oncologie (6)

Operația a fost gratuită, la fel și tratamentele, lucru care nu se întâmplă în Ucraina

Mama ei avea și operația programată la spital în Kiev, în luna martie, dar toate intervențiile chirurgicale au fost anulate din cauza războiului. Intervenția chirurgicală a fost făcută la Cluj și apoi pacienta a început ședințele de radioterapie, terapia țintă și terapia hormonală. Operația a fost făcută de dr. Cătălin Vlad, radioterapia sub supravegherea doctoriței Daniela Martin, iar terapia țintă și cea hormonală sub supravegherea doctoriței Nicoleta Antone.

Aleksa spune că nu a avut nevoie de traducători. Ea vorbește engleză și așa s-a înțeles cu medicii de la Cluj. Mai mult, a găsit la institut medici și medici rezidenți care vorbesc și rusa și care vin mereu în ajutorul celor care au nevoie.

Aleksa și mama ei spun că sunt fericite și mulțumite de ajutorul pe care l-au primit la Cluj de la medici și personalul medical: „Mama mea a primit absolut gratuit medicamente pe care în Ucraina trebuie să le cumperi. Nu ni s-a cerut niciodată niciun ban. Operația a fost gratuită, la fel și tratamentele, lucru care nu se întâmplă la noi în țară”.

Totuși, spune ea, a fost speriată de timpul lung de așteptare pentru unele proceduri sau analize, din cauza numărului mare de pacienți tratați la institut. Ea dă un exemplu și anume că mama ei ar fi trebuit să se înscrie pe liste în octombrie ca să facă o mamografie în luna martie. Cu toate acestea, când mama ei a avut nevoie urgentă de mamografie, înainte de operație, aceasta a fost făcută rapid.

Tratamentul Elenei, întrerupt brusc de război

Elena Bogomolova a venit la Cluj de la Nikolaev în 6 martie, împreună cu mama ei, Iryna. Elena, care are 18 ani, a fost operată la Nikolaev în 10 februarie pentru extirparea unei tumori de colon sigmoid cu noduli care a necesitat scoaterea apendicelui.

S-a făcut biopsie și s-a pus diagnosticul de cancer de colon sigmoid grad 3 grupa 2, spune Iryna, mama tinerei. Urma să înceapă ședințele de chimioterapie chiar în 24 februarie, în Ucraina, dar rușii au invadat țara și acest lucru a devenit imposibil.

Iryna povestește că și tatăl Elenei a suferit de cancer și, cu ajutorul unei cunoștințe din Nikolaev, acesta a fost adua la Cluj pentru tratament.

„Acea cunoștință mi-a dat numărul de telefon al medicului care l-a ajutat, dr. Ion Cojocaru. Am luat legătura cu el, i-am povestit situația noastră, iar el s-a consultat cu colegii săi și mi-a spus că doctorul Adina Nemeș ne va aștepta la Cluj, la Institutul Oncologic, în data de 7 martie, pentru un consult”, povestește mama Elenei.

Analizele tinerei au fost trimise electronic de către un medic din Nikolaev, iar alte analize necesare le-a făcut la Institutul Oncologic. Cele două femei au avut-o alături pe Rodica Rusu, care le-a ajutat să comunice cu medicii și să traducă toate documentele.

„După 3 trei cure de chimioterapie, Elena a fost operată la Cluj pentru îndepărtarea metastazelor hepatice, după care au urmat încă 5 cure de chimioterapie. Din tot ce am auzit, serviciile de oncologie din Cluj sunt printre cele mai bune din România. Tratamentul este de nivel european, iar Elena a fost tratată gratuit.

Mai mult, personalul este atent și amabil. Când starea de sănătate a Elenei s-a înrăutățit, medicii au efectuat teste suplimentare și au schimbat tratamentul. Mulțumită indicațiilor specialiștilor cred că am reușit să învingem această boală”, spune Iryna.

Elena și mama ei au fost și sunt ajutate de Asociația Magic, care se ocupă de copiii grav bolnavi și familiile lor. Asociația le-a acordat cazare gratuită și le oferă periodic produse alimentare și vouchere.

Medic: Toate cazurile au fost reevaluate

Dr. Nicoleta Antone, medic specialist în oncologie medicală la Centrul de tumori mamare de la Institutul de Oncologie din Cluj, s-a ocupat, din luna februarie, de mai multe paciente refugiate din Ucraina.

„Până în luna noiembrie m-am ocupat de 5 paciente cu cancer de sân. Cea mai tânără are 32 de ani, majoritatea sunt tinere. Din fericire, pacientele erau în stadii incipiente ale bolii.

Ne-am înțeles în limba engleză cu cele tinere. Au fost și paciente care au avut o persoană de la un ONG care a venit la fiecare ședință și a tradus”, spune dr. Nicoleta Antone.

Ea s-a ocupat și de paciente care au fost deja operate.

„Au făcut aici tratamente sistemice, chimioterapie sau alte tratamente moleculare țintite, au făcut intervenții chirurgicale, radioterapie și sunt acum, printre ele, în perioada de urmărire și hormonoterapie.

Trebuie să vă spun că toate cazurile au fost reevaluate atunci când pacientele s-au prezentat la Institutul Oncologic pentru că uneori documentația cu care au venit a fost destul de săracă”, a precizat dr. Nicoleta Antone.

Fiecare caz este tratat cu deosebită atenție: „Ca și regulă generală, și nu o spun doar eu, ci și restul colegilor, în Ucraina se lucrează mai puțin după standardele europene”, a mai precizat aceasta.

Citește și: Niciun refugiat din Ucraina nu este lăsat să sufere. Medicii de familie din Cluj, în război cu birocrația: „Nu pot să cer bani”

Dr. Nicoleta Antone este unul dintre medicii români care face voluntariat în cadrul ASCO – American Society of Clinical Oncology. Ea face parte și din consorțiul constituit din ASCO și European Cancer Organisation la începutul războiului din Ucraina. Acesta s-a întrunit săptămânal pentru a discuta problemele din țările care primesc refugiați din Ucraina, care au nevoie de tratamente oncologice.

„România a făcut pași importanți în ceea ce privește tratamentul cancerului. La noi în țară se fac aproximativ aceleași tratamente ca în restul Europei. Procedurile de aprobare de medicamente, însă, în România durează încă mai mult decât în alte țări”, a precizat dr. Nicoleta Antone.

Peste 50 de pacienți cu cancer din Ucraina tratați la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Au fost făcute 12 operații

În cifre seci, la IOCN – Institutul Onclologic din Cluj-Napoca, 54 de refugiați din Ucraina au beneficiat de tratamente de la declanșarea războiului și până la începutul lunii noiembrie.

Potrivit reprezentanților institutului, în perioada aprilie-octombrie pentru aceștia au fost realizate 59 de consultații în ambulatoriu și 7 investigații paraclinice. A fost nevoie de 331 de spitalizări de zi, în cadrul cărora au fost realizate 125 de ședinte de chimioterapie, 101 ședințe de radioterapie și 105 alte tipuri de tratamente.

oncologie (7)

Pacienții au beneficiat, în total, de un număr de 91 de internări în regim de spitalizare continuă, respectiv spitalizare mai lungă de 12 ore. În 9 luni, 12 bolnavi din Ucraina, cu diferite tipuri de cancer, au fost supuși unor intervenții chirugicale. De asemenea, au fost făcute 62 de prestații de oncologie medicală, respectiv de stabilire a diagnosticului, determinarea modalitaților optime de tratament și realizarea tratamentului medicamentos și 17 ședințe de radioterapie pentru cei internați în regim de spitalizare continuă.

Adina Urcan

Foto: Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca

Material realizat cu o bursă din programul „Consolidarea rezilienței democrațiilor vestice ca reacție la războiul din Ucraina și la consecințele acestuia la nivel european și mondial”, derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate România și Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a celor două organizații.

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Candidatura pentru un nou mandat de primar la Căpușu Mare a lui Gheorghe Iancu (PNL), respinsă de Biroul Electoral

Publicat

iancu gheorghe

Candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Căpușu Mare a lui Gheorghe Iancu (PNL) la alegerile din 9 iunie a fost respinsă, miercuri, de Biroul Electoral de Circumscripție Comunală, decizia putând fi contestată la Judecătoria Huedin.

”Biroul Electoral de Circumscripție Comunală nr. 23 Căpușu Mare, constatând că la data de 19.04.2024 au fost depuse: cele patru dosare de candidatură, având în vedere faptul că în urma verificărilor s-a stabilit că această candidatură nu îndeplinește condițiile de fond prevăzute de lege, dl. lancu Gheorghe având interdicția de a ocupa o funcție eligibilă conform adresei nr. 16/15.04.2024 înaintată de Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 13 Cluj și tabelului anexat acestuia (pozitia 249 — „Iancu Gheorghe / Primar aI comunei Căpușu Mare, jud. Cluj / conflict de interese / 3 ani de la încetarea mandatului 2020-2024 // Decizia Î.C.C.J. nr. 3264/14.06.2023”), Biroul Electoral de Circumscripție Comunală respinge candidaturii dlui Iancu Gheorghe pentru funcția de primar al comunei Căpușu Mare.

Cu drept de contestație la Judecătoria Huedin în termen de 48 ore”, se arată în decizia Biroului Electoral Căpușu Mare.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Strada Uliului din Cluj-Napoca o ia din nou la vale. S-a turnat asfalt care a crăpat. Restricții de circulație

Publicat

De

O bucată din strada Uliului din Cluj-Napoca s-a surpat miercuri dimineață, iar autoritățile locale au intervenit de urgență și au turnat un strat de asfalt.

Dar, surpriză, asfaltul turnat s-a crăpat joi dimineață, asfel că în zonă traficul a fost restricționat și s-au montat jaloane în zona afectată.

O soluție tehnică greșită

”Nu știm cine a decis să se toarne asfalt peste o surpătură, dar a fost o decizie proastă. Acum s-a crăpat și asfaltul.

Acolo trebuie lucrare serioasă, cu piloți și parapet de beton, pentru că riscăm să o ia toată strada la vale. Nu e prima oară când se rupă porțiuni mari din această stradă”, a spus un locuitor al zonei pentru Cluj24.

Atenție la conductele de utilități

Uliului

Un altul a avertizat că în zona afectată sunt și conducte de utilități, solicitând intervenția de urgență a autorităților pentru remedierea situației.

”Dacă trece un camion greu de câteva tone pe stradă să nu ajungem să îl vedem răsturnat”, a avertizat acesta.

Strada Uliului a mai fost afectată de surpări și anul trecut.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Consiliul Județean se ASOCIAZĂ cu municipiul Cluj-Napoca și șapte comune învecinate pentru realizarea TRENULUI metropolitan

Publicat

tren gara bun 1

Consiliul Județean se asociază cu municipiul Cluj-Napoca și șapte comune învecinate pentru realizarea trenului metropolitan. Vor fi alocați aproape 10.000.000 euro din bugetul județului pentru materializarea obiectivului de investiții.

„Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează asocierea forului administrativ județean cu municipiul Cluj-Napoca și comunele Florești, Gilău, Apahida, Baciu, Jucu, Bonțida și Gârbău, în vederea realizării obiectivului de investiții: „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida”. Acesta va fi supus aprobării plenului Consiliului Județean în ședința ordinară din data de 29 aprilie 2024.

Consiliul Județean se ASOCIAZĂ cu municipiul Cluj-Napoca și șapte comune învecinate pentru realizarea TRENULUI metropolitan

Alin Tișe: „Este un proiect de o importanță strategică nu doar pentru zona metropolitană a Clujului ci pentru întreg județul, un proiect prioritar pe care îl susținem cu toată convingerea. Vom contribui, astfel, începând chiar de anul viitor, cu circa 10 milioane de euro, pentru materializarea acestei investiții ce are drept scop fluidizarea traficului auto, o mobilitate mai mare a clujenilor care fac naveta între Cluj-Napoca și localitățile limitrofe, dar și reducerea substanțială a timpului parcurs în trafic”.

În baza acordului de asociere, Consiliul Județean va acoperi cheltuielile neeligibile ocazionate de construirea parcărilor auto în sistem „Park&Ride”, ce vor fi amplasate în vecinătatea stațiilor feroviare din localitățile Bonțida, Răscruci, Jucu, Câmpenești, Apahida, Dezmir, Baciu, Suceag, Rădaia, Mera, Nădășel și Gârbău.

Finanțarea acestor investiții urmează a fi realizată atât din bugetul propriu al Consiliului Județean, prin alocări multianuale, cât și din alte surse, inclusiv din fonduri europene.

„Viitorul tren metropolitan va utiliza infrastructura feroviară publică existentă”

În urma încheierii acordului de asociere vor putea fi demarate, într-un timp cât mai scurt, studiile de pre-fezabilitate, fezabilitate, impact asupra mediului şi evaluarea strategică, astfel încât finanțarea investiției să poată fi realizată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021-2027, Prioritatea (P6) – Dezvoltarea mobilității sustenabile în nodurile urbane – trenurile metropolitane.

Viitorul tren metropolitan va utiliza infrastructura feroviară publică existentă, pe traseul Bonţida – Cluj-Napoca – Gârbău, în lungime de 48,8 km. Conform documentației elaborate până în prezent, flota feroviară va cuprinde circa nouă trenuri, cu o capacitate de 420 locuri. Acestea vor funcționa exclusiv electric, la o viteză maximă de 150km/h și cu o frecvență de 30 minute. De asemenea, se estimează că numărul total al călătorilor transportați va fi de aproximativ 7.600 persoane/zi în anul 2030, respectiv de circa 9.500 persoane/zi în anul 2050”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Publicat

emil boc1

Prezent, joi, prin telefon la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat de ce a ales candidatura la primăria Clujului în detrimentul altor variante vehiculate în presă, cum ar fi la Europarlamentare sau chiar și la președinție.

„Acesta este farmecul democrației, dreptul fiecăruia de a emite opinii, păreri… Președintele partidului mi-a făcut onoarea de a deschide lista PNL la Europarlamentare, în 2022 am avut și opțiunea de a candida la funcția de judecător la Curtea Constituțională, le-am mulțumit tuturor, dar am spus de fiecare dată, pe mine inima mă trage la Cluj.

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Aici vreau să-mi duc mandatul, să continui lucrurile  importante pe care le-am început și  care sunt acum la un moment de răscruce și trebuie duse mai departe.

Aici sunt și aici m-am dedicat. Trebuie să continuăm lucrurile bune care sunt la Cluj, trebuie să menținem în continuare Clujul pe primul loc, pentru că e greu de ajuns acolo dar și mai greu e de menținut pe acea poziție.

În acest moment se joacă viitorul Clujului, anii 2030-2050, prin viziune în materie de proiecte, prin capacitatea de a aduna toți oamenii buni să lucreze la viitorul orașului și să implementeze aceste proiecte”, a spus Emil Boc la Napoca Live.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax