Connect with us

ACTUALITATE

Peste 1 milion de genuflexiuni făcute în Stația de Sănătate din Cluj-Napoca

Publicat


Biletul de Sănătate, proiectul Sports Festival care i-a determinat pe mii de clujeni să facă mișcare, a luat o pauză, dar revine în primăvară. De la finalul lunii septembrie a anului trecut de când a fost lansat, până în 31 decembrie, peste 55.000 de bilete de autobuz au fost obținute în schimbul a 20 de genuflexiuni. Asta înseamnă aproape 1.900 de ore de sport făcute în stația sportivă smart amplasată lângă stația de bus Memorandumului Sud din Cluj-Napoca.

Cum a apărut proiectul?

Biletul de Sănătate a fost gândit inițial ca o campanie de 2 săptămâni menită să încurajeze mișcarea într-un mod interactiv, să promoveze un stil de viață sănătos și să ajute la prevenția bolilor cauzate de un stil de viață sedentar.

Lansată în 23 septembrie, stația a funcționat zilnic, între orele 05.00-23.00, iar mai apoi după programul de iarnă: 07.00-20.00.

Ea a fost compusă dintr-o “bancă de rezerve” și un roboțel: un automat care poate emite un bilet de autobuz la 20 de genuflexiuni executate corect în maxim 2 minute.

Ticketul a fost denumit simbolic BILETUL DE SĂNĂTATE și a putut fi folosit pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului, zona urbană.

Cererea a fost mare

Au fost în total 99 de zile în care călătorii au putut să obțină un Bilet de Sănătate în schimbul a 20 de genuflexiuni. Iar cererea a fost mare.

Clujul a făcut mișcare și a demonstrat cât de bine primite sunt proiectele care încurajează sportul.

23 septembrie – 31 decembrie 2020:

  • Bilete de Sănătate: 55.772;
  • Minute de mișcare: 111.544;
  • Calorii arse: 892.352;
  • Genuflexiuni executate: 1.115.440.

 

Biletul de Sănătate și impactul asupra comunității

Biletul de Sănătate a avut un impact major asupra comunității locale și a suscitat interesul și altor administrații locale din România, precum și unora din afara țării, care doresc să implementeze proiectul în comunitățile lor.

Declarația lui Mirel Alexa, directorului executiv al Sports Festival

„Biletul de Sănătate a avut un succes peste așteptări, iar asta ne bucură enorm. Este un exemplu care ne arată că astfel de proiecte pot schimba comunități întregi.

Credem că acum, mai mult ca oricând, trebuie să inspirăm oamenii și să îi încurajăm să facă sport.

Am lansat în perioada aceasta și o Scrisoare deschisă către societate, Guvern, Ministerul Sportului, Educației, Sănătății, companii private în care am propus modele de implicare în această misiune în care noi credem că tărie.

Sportul are puterea de a schimba viețile noastre în bine, de a ne face mai sănătoși și mai activi. Ne învață lecții importante și ne aduce împreună”, a afirmat directorul executiv al Sports Festival.

Biletele de Sănătate au fost susținute de:

  • Sports Festival: 14.300 de Bilete de Sănătate
  • AROBS: 11.688 de Bilete de Sănătate
  • NTT Data: 7.500 de Bilete de Sănătate
  • Terapia Cluj: 22.284 de Bilete de Sănătate

Proiectul a adus tehnologia în stradă și a creat o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul primit, iar mișcarea aleasă a fost una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică aceast exercițiu.

Programul se bazează pe o soluție de computer vision. Softul aparatului poate identifica genuflexiunea făcută de participant, număra repetările, iar la final emite biletul.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

EXCLUSIV/ Consiliul Elevilor Cluj: Concursurile pentru directori de școli să fie supravegheate video. Ca la Bacalaureat

Publicat

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se gândește că varianta optimă pentru ocuparea funcțiilor de directori în școlile din țară ar fi un examen național cu subiecte unice. Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Cluj spune că profesorii ar trebui să fie acum puși în locul elevilor și să fie supravegheați la sânge, inclusiv video.

Vicepreședintele CJE Cluj, Vlad Rus, a declarat pentru Cluj24 în numele organizației pe care o conduce, alături de președinta Andreia Chiorean, că aceste examene ar duce la depolitizarea și crearea unui spațiu educațional bine administrat.

„În urma declarației de presă a domnului ministru Sorin Cîmpeanu, Consiliul Județean al Elevilor Cluj se poziționează pro față de propunerea acestuia. Considerăm că aceste examene ar reprezenta un pas foarte important pentru crearea unui spațiu educațional bine administrat”, a spus Rus

Dacă elevii sunt monitorizați, profesorii de ce n-ar fi?

„Dacă elevii sunt monitorizați în timpul examenelor naționale și nu numai, de ce nu este la fel și pentru profesori și directori? Aceștia trebuie supravegheați video și susținem întru totul o procedură asemănătoare celei de susținere a Bacalaureatului, inclusiv distanța fizică între cadrele didactice. Astfel, în orice moment se poate verifica tot ceea ce ține de corectitudine și totul va fi extrem de clar. Ne dorim depolitizarea funcțiilor de conducere din unitățile de învățământ și directori competenți, care chiar își doresc o reformă în sfera educației și binele elevilor”, a mai spus vicepreședintele CJE Cluj.

Evaluare corectă

„Profesorii ar trebui să fie evaluați într-un mod cât mai corect și bazat pe bagajul lor de cunoștințe, deoarece elevii români au nevoie de oameni profesioniști și dedicați meseriei pe care o practică. După familie, profesorii sunt cei responsabili de educația unui copil, astfel, nu încape îndoială ca aceștia să nu fie supuși unor teste periodice care să le reflecte atât nivelul de predare, cât și abilitățile psiho-pedagogice”, a conchis vicepreședintele CJE Cluj, Vlad Rus.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

ESENȚIAL CLUJ24.RO/ Principalele evenimente din ultimele 24 de ore

Publicat

Cluj24.ro prezintă principalele 5 evenimente locale din ultimele 24 de ore:

LIVE VIDEO Avocații din Baroul Cluj PROTESTEAZĂ împotriva deciziei Înaltei Curți de a condamna un coleg de-al lor la închisoare

Mașini făcute praf la Florești. Un bărbat a fost transportat de urgență la spital

UPDATE/ Accident GRAV de circulație pe Centura Apahida-Vâlcele. O femeie a rămas prinsă între fiare

ALBA-NEAGRA cu COVID. Pusă de DSP Cluj să stea în carantină 3 ZILE

Bogdan Bob Rădulescu, mesaj dur după demiterea lui Voiculescu: Țara asta e pierdută definitiv în corupție, hoție și ticăloșenie

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emanuel Ungureanu: Demiterea lui Voiculescu, gest de trădare politică din partea premierului Cîțu

Publicat

Demiterea lui Vlad Voiculescu din postul de ministru al Sănătății a fost „un gest de trădare politică din partea premierului Florin Cîțu”, spune deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate.

Deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate, a declarat, meircuri, la RFI, că gestul lui Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății a fost „un act de trădare politică”.

„Nu schimbi niciodată ministrul într-o coaliție, fără să te consulți cu partenerii tăi. A fost un act de trădare politică, pe care eu îl consider ca fiind și foarte laș”, afirmă deputatul USR PLUS.​

Ungureanu mai spune că demiterea lui Vlad Voiculescu poate fi privită ca un gest de agresiune din partea premierului Florin Cîțu.

„Un om de stat vorbește cu partenerii cu care este la guvernare, caută împreună, dacă este cazul, o soluție pentru un alt ministru, nu face un gest unilateral, fără să se consulte cu cei pe care îi numește parteneri. Deci este un act de agresiune pe care îl face PNL, spun eu, în înțelegere cu o parte dintre pesediștii cu care s-a înțeles tot timpul foarte bine PNL în guvernarea USL”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Birourile Naționale ale USR și PLUS, reunite, au decis în ședința de urgență de miercuri, că demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării „capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional”.

Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Costel Enache după egalul cu Pandurii: Nu a fost un joc extrem de dezastruos

Publicat

Costel Enache, antrenorul celor de la Universitatea Cluj, a vorbit despre egalul, scor 1-1, cu ultima clasată din Liga 2, Grupa A, Pandurii Târgu Jiu. Tehnicianul s-a arătat nemulțumit de rezultat, dar consideră că nu a fost chiar un joc dezastruos.

„Categoric nu sunt mulțumit de rezultat, poate nici de joc, deși am avut secvențe bune. În schimb, am avut momente pe parcursul jocului în care am simțit că nu suntem concentrați pentru acest meci. Sigur sunt și ceva argumente pentru asta. Am vorbit cu băieții și știau că aștept mult de la ei, știau că e nevoie să rămânem setați, nu pentru un obiectiv anume, ci pentru statutul nostru, pentru faptul că avem șansa să confirmăm ceva.

Nu a fost un joc extrem de dezastruos, am văzut și implicare, am văzut faze frumoase de joc. Din păcate am început și acest joc lejer, cu greșeli individuale, cu lejeritate, am început de la 0-1. Nu cred că din această cauză nu am câștigat. Am ratat foarte mult în prima repriză, ocazii foarte clare.

Repriza a doua a fost mai haotică un pic, dar cred că și acolo puteam să gestionăm mai bine jocul. E o perioadă grea și probabil ne afectează pe toți, dar sper ca lucrurile să se așeze și atunci să avem o direcție clară. Nu a fost un teren moale, a fost puțin mai moale decât unul ideal. Condițiile au fost bune, nu a fost foarte frig. Ar fi jenant să dăm vina pe vreme sau pe arbitraj. Cred că totul s-a legat azi de factorul mental.

Ar fi minunat ca eu să spun și jucătorii să aplice, ar fi extraordinar. Sunt implicați în dueluri, au multe repere în joc, e destul de greu să gestioneze ideal fazele. Mai greșim într-adevăr, însă la gol era o fază la care așteptam mai mult, ieri discutasem despre ea. Nu putem arunca vina pe unul sau pe altul, cu toții am greșit”, a spus Costel Enache după egalul cu Pandurii.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate