Connect with us

ACTUALITATE

Peste 1 milion de genuflexiuni făcute în Stația de Sănătate din Cluj-Napoca

Publicat


Biletul de Sănătate, proiectul Sports Festival care i-a determinat pe mii de clujeni să facă mișcare, a luat o pauză, dar revine în primăvară. De la finalul lunii septembrie a anului trecut de când a fost lansat, până în 31 decembrie, peste 55.000 de bilete de autobuz au fost obținute în schimbul a 20 de genuflexiuni. Asta înseamnă aproape 1.900 de ore de sport făcute în stația sportivă smart amplasată lângă stația de bus Memorandumului Sud din Cluj-Napoca.

Cum a apărut proiectul?

Biletul de Sănătate a fost gândit inițial ca o campanie de 2 săptămâni menită să încurajeze mișcarea într-un mod interactiv, să promoveze un stil de viață sănătos și să ajute la prevenția bolilor cauzate de un stil de viață sedentar.

Lansată în 23 septembrie, stația a funcționat zilnic, între orele 05.00-23.00, iar mai apoi după programul de iarnă: 07.00-20.00.

Ea a fost compusă dintr-o “bancă de rezerve” și un roboțel: un automat care poate emite un bilet de autobuz la 20 de genuflexiuni executate corect în maxim 2 minute.

Ticketul a fost denumit simbolic BILETUL DE SĂNĂTATE și a putut fi folosit pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului, zona urbană.

Cererea a fost mare

Au fost în total 99 de zile în care călătorii au putut să obțină un Bilet de Sănătate în schimbul a 20 de genuflexiuni. Iar cererea a fost mare.

Clujul a făcut mișcare și a demonstrat cât de bine primite sunt proiectele care încurajează sportul.

23 septembrie – 31 decembrie 2020:

  • Bilete de Sănătate: 55.772;
  • Minute de mișcare: 111.544;
  • Calorii arse: 892.352;
  • Genuflexiuni executate: 1.115.440.

 

Biletul de Sănătate și impactul asupra comunității

Biletul de Sănătate a avut un impact major asupra comunității locale și a suscitat interesul și altor administrații locale din România, precum și unora din afara țării, care doresc să implementeze proiectul în comunitățile lor.

Declarația lui Mirel Alexa, directorului executiv al Sports Festival

„Biletul de Sănătate a avut un succes peste așteptări, iar asta ne bucură enorm. Este un exemplu care ne arată că astfel de proiecte pot schimba comunități întregi.

Credem că acum, mai mult ca oricând, trebuie să inspirăm oamenii și să îi încurajăm să facă sport.

Am lansat în perioada aceasta și o Scrisoare deschisă către societate, Guvern, Ministerul Sportului, Educației, Sănătății, companii private în care am propus modele de implicare în această misiune în care noi credem că tărie.

Sportul are puterea de a schimba viețile noastre în bine, de a ne face mai sănătoși și mai activi. Ne învață lecții importante și ne aduce împreună”, a afirmat directorul executiv al Sports Festival.

Biletele de Sănătate au fost susținute de:

  • Sports Festival: 14.300 de Bilete de Sănătate
  • AROBS: 11.688 de Bilete de Sănătate
  • NTT Data: 7.500 de Bilete de Sănătate
  • Terapia Cluj: 22.284 de Bilete de Sănătate

Proiectul a adus tehnologia în stradă și a creat o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul primit, iar mișcarea aleasă a fost una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică aceast exercițiu.

Programul se bazează pe o soluție de computer vision. Softul aparatului poate identifica genuflexiunea făcută de participant, număra repetările, iar la final emite biletul.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Întreruperi de curent în județul Cluj

Publicat

DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMANIA, Sucursala Cluj-Napoca, anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică, astfel:

Data întreruperii: 27.01.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Dej, str. 1 Mai
Intervalul orar: 09:00-13:00

Data întreruperii: 28.01.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Dej, str. 1 Mai, str. Avram Iancu, str. Crişan
Intervalul orar: 09:00-13:00

Data întreruperii: 28.01.2021
Adresa/Localitatea: Comuna Măguri Răcătău, sat Măguri, str. Principala
Intervalul orar: 09:00-16:00

Citește mai departe

ACTUALITATE

Reacții alergice la vaccinul MODERNA! Compania americană cercetează cazurile

Publicat

Mai mulți oameni sunt tratați la un centru din San Diego pentru posibile reacţii alergice la vaccinul Moderna pentru Covid-19 dintr-un anumit lot, informează departamentul pentru sănătate din California, transmite Reuters, citată de news.ro.

Cel mai important epidemiolog din California a publicat duminică un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinărilor cu vaccinuri din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacţii alergice care sunt investigate.

„A fost raportat un număr neobişnuit de mare de posibile reacţii alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puţin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

Compania lucrează împreună cu autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii pentru înţelegerea cazurilor şi dacă ar trebui oprită utilizarea lotului. Aproape un milion de doze din lotul respectiv au fost deja distribuite la circa 1.700 de centre de vaccinare din 37 de state, potrivit companiei.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Calendarul zilei, altfel: 20 ianuarie (pamflet)

Publicat

În 1390 s-a încheiat tratatul de la Lublin dintre Mircea cel Bătrân, domnul Țării Românești (1386 – 1418), și Wladislaw al II-lea Jagello, regele Poloniei (1386-1434). Prin acest tratat Mircea se angaja să nu se mai apropie de cort îmbrăcat necorespunzător iar Wladislaw să nu mai aducă vorba de iarbă, numai de frunză…

În 1840, exploratorul francez Jules Dumont d’Urville conduce o expediție prin care a descoperit Adélie. În realitate se retrăgea din fața inamicului și s-a oprit doar în Antarctica…

În 1928 are loc premiera filmului “Năpasta”, după I.L. Caragiale. Filmul e de mult în arhive, năpasta însă s-a mutat la conducerea țării…

În 1975 s-a născut Pavel Bartoș, actor român Cred că azi tot îi numa-un Smiley…

În 1984 a murit Johnny Weissmuller, înotător și actor american, născut la Timișoara (n. 1904). A fost cel mai apreciat Tarzan. Celebrul strigăt i-a aparținut unui tâmplar care și-a dat cu tesla-n cojones…

În 2004, președintele Ion Iliescu i-a decernat Regelui Mihai I Marele Premiu al Institutului Cultural Român. Ce nu s-a observat a fost faptul că toată ceremonia, Iliescu a ținut degetele de la mâna stângă încrucișate la spate…

În 2009, democratul Barack Obama devine cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite. Primul ”fade to black” în președinția americană. Azi avem, tot în premieră, ”fool’s ouverture”…

În 2016, NASA și Administrația Națională Oceanică și Atmosferică au anunțat că anul 2015 a fost cel mai cald an din istorie de la începutul înregistrărilor meteorologice în 1890. Românii au fost rugați să nu mai iasă toți odată la grătare…

Marius Aciu

Citește mai departe

ACTUALITATE

COD GALBEN de vânt în zona montană din județul Cluj

Publicat

ANM a emis, miercuri dimineaţa, o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru zona montană a judeţului Cluj.

Avertizarea este valabilă până la ora 11:00, în zona de munte a judeţului Cluj, la peste 1.800 de metri altitudine, unde se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate