Connect with us

EVENIMENT

Percheziții pentru trafic de DROGURI la Penitenciarul Gherla. Ce făceau deținuții

Publicat


Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR desfășoară joi percheziții la Penitenciarul Gherla, județul Cluj, pentru destructurarea unor grupări infracționale de traficanți de droguri. 

Surse judiciare au declarat pentru Cluj24 că membrii grupării sunt bănuiți că introduceau în penitenciar hârtii impregnate cu substanțe și soluții psihotrope – droguri, care erau mărunțite apoi de deținuți și rulate în hârtie de țigară, după care erau fumate.

La nivelul național perchezițiile vizează și traficul cu țigări de contrabandă și au loc în București, Buzău, Ilfov, Timiș Argeș, Arad, Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Sibiu, Vâlcea.

De asemenea, se pun în executare 7 mandate de aducere.

Activitățile sunt derulate într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, privind infracțiuni de evaziune fiscală, spălarea banilor, exercitarea fără drept a unei profesii, vătămare corporală și fals intelectual.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Prima zi de Vineri cu transport în comun gratuit. Mulți clujeni și-au cumpărat bilet. Emil Boc: ”Foarte bine că au făcut așa”

Publicat

De

Astăzi a fost prima zi de Vineri în care transportul în comun a fost gratuit pe raza municipiului Cluj-Napoca. Mulți clujeni însă nu au auzit de această măsură și fie au cumpărat bilete, fie și-au validat cardurile de călătorie.

”Foarte bine că s-a intâmplat așa pentru că trebuie să avem și un bilanț al călătoriilor. Cert este că nu sunt obligați să își cumpere bilet. Nu poți să închizi într-o zi de vineri biletele, că poate oamenii vor să își ia bilet pentru a doua zi, pentru sâmbătă. Acuma este prima zi, nu mă aștept ca toți cei 350.000 de clujeni să știe din prima zi. Vom face o campanie de informare și de mediatizare. Orice mentalitate nu se schimbă de pe o zi pe alta. Și CTP-ul se va ajusta din timp și vor găsi soluții mai bune”, a declarat primarul Emil Boc, invitat la Ziua Live.

În această dimineață autobuzele au fost destul de goale în cartierul Mănăștur. Plin a fost doar pe linia 24B, care transporta oamenii din oraș spre mall-ul Polus și pe linia M26, care aducea oamenii din Florești, spre oraș.

Am făcut și un test: am cerut bilet pentru o cursă în oraș, în stația de la Bucium. Doamna de la casieria CTP ne-a informat că astăzi se circulă gratuit, însă a menționat că poate să vândă bilete. Nu ar fi stricat însă ca în preajma stațiilor să fie lipite niște afișe de informare cu privire la Vinerea Verde.

Directorul CTP Cluj, Liviu Neag, a declarat pentru Cluj24 că nu se înregistrează probleme cu privire la implementarea programului și că oamenii circulă bine cu mijloacele de transport în comun.

Liviu Neag a mai precizat că în acest context controlorii nu sunt la datorie pe liniile din oraș, fiind direcționați către rutele metropolitane.

Primarul Emil Boc a mai arătat, tot astăzi, că pe linia verde CTP-ul asigură și transportul zilnic spre școală pentru 900 de copii, cu autobuze dedicate.

Edilul consideră că este momentul ca și de cealaltă parte, a cetățenilor, să fie făcut un pas pentru diminuarea poluării și a traficului auto, pentru că administrația își face treaba.

Citește mai departe

ANUNȚURI PUBLICE

DEER derulează proiecte de investiții de aproximativ 340 milioane lei prin cofinanțare din fonduri europene

Publicat

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, continuă să investească în infrastructura de rețea pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuție, fiind în ultimii ani cel mai mare investitor în modernizarea și retehnologizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice.

Cele mai importante investiții au vizat îmbunătățirea calității serviciului de distribuție și creșterea eficienței operaționale prin modernizarea, automatizarea instalațiilor, implementarea tehnologiilor moderne precum și creșterea eficienței energetice prin reducerea pierderilor în rețele.

Proiectele de investiții ale companiei urmează liniile strategice directoare pentru dezvoltarea unor rețele inteligente care să permită dezvoltarea, conectarea și operarea unor surse multiple și distribuite pe scara largă, asigurând cadrul tranziției către energia verde.

Oportunitățile de finanțare externă constituie o pârghie importantă pentru susținerea investițiilor în infrastructură și digitalizare, precum și a obiectivelor de eficiență energetică.

DEER a inițiat mai multe proiecte importante de investiții prin cofinanțare din fonduri europene. Acestea ar urma să fie finanțate in cea mai mare parte din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin POIM 2014-2020, Axa Prioritara 6: Promovarea energiei curate și eficienței energetice în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectivele Specifice 6.3 si 6.1.- Cod apel: POIM/290/6/3/ “Reducerea consumului mediu de energie electrică la nivelul locuințelor” și Cod apel: POIM/289/6/1/

“Creșterea producției de energie din resurse regenerabile mai puțin exploatate (biomasă, biogas, geothermal), producție”. Contribuția companiei la aceste proiecte va fi de aproximativ 22% din valoarea lucrărilor.

Proiectele depuse au fost acceptate si declarate eligibile și vizează următoarele obiective: îmbunătățirea performanței operaționale și energetice, facilitarea optimizării consumului de energie la consumatori, gestionarea infrastructurii pentru garantarea functionării la parametrii de calitate stabiliți prin Standardul de Performanță, dezvoltarea și modernizarea instalațiilor de distribuție , digitalizarea de staţii de transformare existente şi adaptarea capacităţilor de preluare a producţiei din resurse regenerabile din zonele adiacente acestora.

Trei dintre proiectele complexe depuse au primit deja aprobarea pentru finanțare, din cadrul axei POIM 6.3 – Cod apel: POIM/290/6/3/ „Reducerea consumului mediu de energie electrică la nivelul locuințelor”, cu o valoarea eligibilă totală care depăseste 160 milioane de lei, acestea urmând a fi finalizate în anul 2023 și se referă la:

1. Implementarea unui Sistem de Distribuție Inteligentă a energiei electrice într-o zonă omogenă din cartierul Rogerius, localitatea Oradea.

2. Implementarea unui sistem de distribuţie inteligentă a energiei electrice într-o zonă omogenă din municipiul Târgu Mureş, județul Mureş.

3. Realizarea unui sistem de distribuţie inteligentă într-o zonă omogenă de consumatori de energie electrică din cartierele Ţiglina 1, 2, MICRO 16 (Ţiglina 3), MICRO 17 (Ţiglina 4), din municipiul Galaţi, judeţul Galaţi.

Cel de-al patrulea proiect „Soluții Măsurare Inteligentă Regiunea Centru – Orașele Codlea și Ghimbav”, din cadrul aceleiași axe, se afla în fază finală de evaluare tehnico-economică și are o valoare eligibila de 50 de milioane de lei.

Aceste proiecte vizează, pe lângă lucrări de modernizare infrastructură de rețea (linii, stații, posturi de transformare), implementarea sistemelor avansate de management al activelor (AMS) și de management al datelor de măsurare (MDM) și instalarea contoarelor de măsurare inteligentă în zone omogene din orașele Oradea, Galați, Codlea și Târgu Mureș, înglobând un număr de peste 40.000 consumatori casnici.

Pe Axa POIM 6.1 – Cod apel: POIM/289/6/1/ 2014-2020 – Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal) – distribuţie, au fost depuse încă trei proiecte, care urmează a fi evaluate din perspectiva tehnico-economică pentru aprobarea finanțării.

Proiectele vizează realizarea unei staţii electrice 110/20Kv Leordina, pentru mărirea capacității de distribuție a energiei electrice din zona Valea Vișeului si Valea Izei, județul Maramureș, respectiv modernizarea stației 110/20/ 6Kv de la Băița și a stației 110/20Kv de la Lechința.

Pentru orizontul mediu, compania are în plan pe lângă continuarea modernizării infrastructurii de rețea, accelerarea digitalizării, dezvoltarea de canale alternative pentru interacțiunile cu utilizatorii, precum și crearea unui mediu de lucru modern pentru angajați, prin implementarea conceptului de Distribuție Digitală. Pe termen lung proiectele companiei au în vedere orientarea către conceptul de smart grid în linie cu trendurile din industrie.

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice, cu o acoperire de 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. DEER distribuie energie electrică la peste 3,8 milioane de utilizatori, acoperă o suprafață de 97.196 km2 și gestionează 198.988 km de linii electrice.

Citește mai departe

EVENIMENT

Atunci când IUBIREA depășește orice birocrație. Benjamin și Larisa s-au căsătorit, în sfârșit

Publicat

Acum câteva luni, Cluj24.ro vă prezenta cazul unui american venit în România ca să se însoare cu iubita lui pe care o cunoscuse online și care nu era lăsat să intre în țară.

Din cauza stării de alertă, Benjamin, căci acesta este numele lui, a fost blocat pe aeroportul din Cluj de către autorități.

Citește și: Dragoste interzisă în Aeroportul Cluj: Un american a venit să se însoare cu o clujeancă, dar nu a fost lăsat să intre în țară

„El şi-a vândut casa să vină aici, să mă ajute pe mine şi pe copilul meu. Asta era prima dată când ne puteam vedea”, a povestit Larisa, românca de care s-a îndrăgostit americanul.

Iată însă că, la trei luni de la eveniment, cei doi au reușit să-și unească destinele, dovadă că nimic nu poate sta în calea fericirii unor oameni care se iubesc. Cererea în căsătorie a fost făcută chiar pe Aeroportul din Cluj, în luna martie.

După tradiționala birocrație românească, acte traduse, copiate, avizate, semnate, contrasemnate și plimbate de la un birou la altul, vineri dimineață, la Casa Căsătoriilor din Dej, în fața primarului care le-a fost ofițer de stare civilă, dar și în fața celor doi nași, care le-au devenit părinți spirituali încă de la începutul aventurii, Larisa și Benjamin au spus „DA” și au devenit o familie.

Citește mai departe

CULTURA

Începe Cluj Folk Fest. Cântă Emeric Imre, Fără Zahăr sau Cosmin Vaman&Spam 

Publicat

De

,,Acum sunt mai pustiu ca totdeauna/De când mă simt tot mai bogat de tine..”, recunoști aceste versuri? Weekend-ul acesta le poți asculta îndeaproape la Cluj Folk Fest. Ediția de anul acesta debutează de astăzi, 18 iunie până pe 20 iunie, pe scena sălii spectacole „Dumitru Fărcaș” a Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Clujenii care vor veni în acest weekend la festival vor avea ocazia să îi asculte live, pe Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Pușkaș, Dinu Olărașu, Daniel Iancu, Marius Bațu, Adrian Ivanițchi, Ducu Bertzi, Cristi Dumitrașcu, Florin Săsărman, Cosmin Vaman&SPAM, OCRU, Fără Zahăr și Țapinarii.

Accesul la eveniment începe de la ora 17.00, iar concertul începe la 18.30 cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară. Rugămintea organizatorilor este ca publicul să vină din timp la Casa de Cultură a Studenților pentru a se evita aglomerația.

Bilete și abonamentele, în număr limitat, pot fi achiziționate de pe site-ul de ticketing Ambilet.ro

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate