Connect with us

EVENIMENT

Pauză de curent în anumite localități din județul Cluj

Publicat


Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania NORD S.A., Sucursala Cluj-Napoca anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică în mai multe localităţi din judeţ, astfel:

Data întreruperii: 28.08.2020
Adresa/Localitatea: Comuna Savadisla, localitatea Vălișoara
Intervalul orar: 09:00-16:00

Data întreruperii: 31.08.2020
Adresa/Localitatea: Comuna Căpușu Mare, localitatea Dumbrava
Intervalul orar: 09:00-15:00

Data întreruperii: 31.08.2020
Adresa/Localitatea: Localitatea Jucu de Jos, str. Principală, nr. 260-395, 408-462
Intervalul orar: 09:00-14:00Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

PNL, locul 1 la partide la Consiliul Județean Cluj, la votul politic, dar și la Consiliul Local Cluj-Napoca. Surpriza REPER

Publicat

Vot la Spitalul de Urgență Cluj cu urna mobilă

La votul politic pentru Consiliul Județean Cluj, PNL și-a adjudecat, duminică locul 1 obținând circa 33% din voturi, afirmă surse politice pentru Cluj24, rezultatele nefiind, însă, cele finale.

Liberalii sunt urmați de PSD cu 19%, USR cu 16%, UDMR cu 14% și AUR cu 10%, restul fiind voturi date unor partide mai mici care nu fac pragul.

PNL ar putea trimite în CJ (36 mandate), după redistribuire, un număr de 15 consilieri, cu 6 mai puțin decât are în prezent, PSD – 8, USR – 7, UDMR – 4 și AUR – 2.

REPER în Consiliul Locale Cluj-Napoca

În ceea ce privește Consiliul Local Cluj-Napoca, și aici PNL dă tonul, deși a pierdut mult față de alegerile locale din 2020, cu 36%.

PNL este urmat de USR cu 17%, UDMR – 14%, PSD – 11 %, AUR -10 și REPER – 8%, restul fiind voturi date partidelor mai mici care nu fac pragul.

Voturile pentru REPER, care va avea, ca și AUR, consilieri locali în premieră în Consiliul Local Cluj-Napoca, provin de la votanții lui Sabin Sărmaș.

Astfel, PNL ar putea trimite în Consiliul Local Cluj-Napoca (27 membri), după redistribuire, 12 consilieri (cu 4 mai puțini decât în prezent), USR și UDMR – 5, PSD și AUR – 2 și REPER – 1.

PNL poate face majoritate ca în mandatul precedent cu UDMR, căruia îi va reveni un post de viceprimar.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Mesajul lui Emil Boc, după câștigarea unui nou mandat de primar al Clujului

Publicat

Emil Boc
Emil Boc a a mulțumit, luni, clujenilor pentru că l-au votat duminică pentru câștigarea unui nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca.
”Dragi clujeni,
Vă mulțumesc că mi-ați acordat încredere, astfel încât să pot continua munca la Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care m-ați votat, care ați venit la vot indiferent de vreme.
Mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care nu m-au votat. Vreau să vă asigur că vocea dumneavoastră a fost ascultată și auzită.
La Cluj, am reușit și vom reuși întotdeauna numai împreună. Am fost și voi rămâne primarul tuturor clujenilor. Vă mulțumesc!”, a transmis Boc.
Potrivit numărătorii paralele realizată de PNL Cluj, Emil Boc a obținut aproximativ 45% din voturi.

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT la Răscruci, în Cluj. Două mașini implicate. O femeie dusă la SPITAL

Publicat

ambulanta

Un accident rutier a avut loc, luni, la Răscruci, în jud. Cluj. Au fost implicate două mașini. O femeie a fost dusă la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe raza localității Răscruci. În accident au fost implicate două autoturisme, iar în interiorul unuia dintre acestea s-a aflat o femeie. Aceasta nu era încarcerată, dar acuza diverse dureri.

ACCIDENT la Răscruci, în Cluj. Două mașini implicate. O femeie dusă la SPITAL

Astfel, pentru a nu agrava posibilele leziuni, pompierii au extras-o în siguranță și au predat-o echipajului SMURD. În momentele următoare, femeia va fi transportată la spital.

La misiune iau parte pompierii de la Punctul de Lucru Jucu”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

CULTURA

În AMINTIREA lui Victor Lungu, jurnalist

Publicat

lumanare doliu moga

Jurnalistul clujean Victor Lungu a decedat, duminică, 9 iunie, la vârsta de 61 ani, în urma unei boli incurabile.

„Ne-am cunoscut înainte de 1989 când Victor îi făcea curte unei colege de-a mele de facultate. Atunci nu bănuiam pe cîte drumuri comune ne va duce viața, în câte redacții aveam să lucrăm împreună și cum vom trăi amândoi mirajul și nebunia presei. Țin minte când, la începutul anilor 90, am intrat cu un articol în redacţia Atlas Clujul Liber unde m-a întâmpinat Victor cu bonomia și entuziasmul începutului.

În AMINTIREA lui Victor Lungu, jurnalist

Ne-am reîntâlnit apoi la Transilvania Jurnal unde am lucrat ani buni împreună. Atunci l-am redescoperit pe Victor Lungu jurnalistul, revoluționarul și anticomunistul. A fost în centrul Clujului când armata a tras în revoluționari. A scris cărți și a făcut anchete, a documentat la sânge evenimentele tragice din decembrie 89. A fost intransigent cu torționarii, avea bătăliile lui cu aceştia pe care le-a dus pînă la sfârșitul vieții.

Am făcut echipa și la Evenimentul zile, la ediția de Transilvania și asta a fost poate cea mai interesantă perioadă din istoria noastră comună. Au fost ultimii ani ai domniei lui Funar și a atotputerniciei grupului de la Cluj în guvernul Năstase. În ultimii ani l-am simțit mulțumit/fericit în redacţia Ziar de Cluj. Copiii i-au crescut, au devenit adulți, iar în plan profesional se simțea împlinit în echipa lui Liviu Alexa.

„Poate acolo unde ești, Victore, vei face o redacție”

Ultimele săptămâni le-a petrecut prin spitale si prietenul nostru comun, Dan Ielciu, mă ținea la curent cu ultimele lui clipe de viață. A fost cumplită și nedreaptă suferința lui Victor. În ultimele luni s-au înmulțit cei care au plecat din breasla jurnaliștilor, altfel destul de nenorocită și măcinată de orgolii deșarte. Îi amintesc pe delicatul Ioan Pavel Azap, ciudatul și neînțelesul Dan Trif, poetul și jurnalistul Ioan Negru, marele umorist și om de radio Cornel Udrea și lista, din păcate, este fără sfârșit. Poate acolo unde ești, Victore, vei face o redacție cu cei de mai sus și cu alții și cu cei care vom veni la un moment dat cu manuscrisele la secretaritul de redacție al ziarului îngerilor…

Să ne aștepți, pentru că așa cum spune poetul „Zvântați cu zâmbet aripile plînse, V-aștept la grajdurile de zmarald,- Nu vă grăbiți, deabia-i amiaz și cald Și eu v-aștept și chingile sînt strînse.”

Să ne aștepți, vom veni sigur, Victore…

PS Am găsit o fotografie cu Victor Lungu din perioada de la Evenimentul zilei. Este de la o petrecere şi este vesel și aşa vreau să mi-l amintesc. E împreună cu colegul nostru din Timișoara, binecunoscutul jurnalist Marius Ghilezan”, scrie jurnalistul Florin Danciu.

victor lungu

Înmormântarea va fi marți, 11 iunie, de la ora 13.00 la Cimitirul „Sf. Lazăr” de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca. Familia roagă participanții să nu aducă coroane, doar flori și un gând bun.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax