Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Patronii firmei Diferit ridică un nou bloc pe strada George Coșbuc, lângă Parcul Central

Publicat


bloc petri cosbuc

Familia Petri continuă șirul de investiții de pe strada George Coșbuc din Cluj-Napoca. Peste drum de un apart-hotel propus recent, deținătorii firmei Diferit vor ridica și un bloc cu 34 de apartamente. Vecinii nu au fost foarte încântați.

Noul bloc va fi ridicat după desființarea unei case existente pe locație și va avea două niveluri de subsol, parter, două etaje și un etaj retras.

Clădirea beneficiază și de avizul Comisiei de monumente.

Vecinii au atras atenția asupra faptului că parcela va fi supraconstruită, iar forma terenului ar permite ca spațiile tehnice/parcările să fie transformate în apartamente.

Avocatul familiei Petri a menționat că nu ar trebui ca analizele Comisiei de Urbanism să se bazeze pe presupuneri de rea-intenție.

Blocul de pe strada George Coșbuc, avizat favorabil

Proiectul a fost avizat favorabil, însă cu condiția reverificării modului de calcul a indicatorilor urbanistici.

Potrivit portalului termene.ro, firma Diferit a înregistrat în anul 2020 un profit de peste 511.000 lei și o Cifră de Afaceri de peste 126 milioane de lei.

Citește și: Familia care deține Diferit construiește un aparthotel lângă Cluj Arena

Cine conduce Diferit

Potrivit termene.ro, Diferit SRL îi are ca asociați pe Nicolae Petri, cu 75%, și Denisa Daniela Petri, cu 25%, administrator fiind Grigore Vădean.

Firma a avut o cifră de afaceri în 2021 de peste 150 de milioane de lei și un profit net de 5,1 milioane de lei (un milion de euro)

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

INFOGRAFIC. Voturi pe partide și repartizarea mandatelor de consilieri în Consiliul Județean Cluj și Consiliul Local Cluj-Napoca

Publicat

De

Consiliul Județean Cluj

Rezultatele finale ale alegerilor locale din 9 iunie consfințesc victoria PNL la Consiliul Județean Cluj, partid care va avea cel mai mare număr de consilieri – 13, dar și la Consiliul Local Cluj-Napoca.

Voturi pe partide la CJ Cluj

Astfel, conform datelor comunicate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj, PNL a primit cele mai multe din partea clujenilor – 96479 (32,26%) , PSD – 53445 voturi (17,87%), ADU – 44548 voturi (14,89%),  UDMR a primit 43.477 voturi (14,53%), AUR – 31170 voturi (10,42%), REPER – 13166 voturi (4,40%), SOS – 8564 voturi (2,86%), Partidul Alternativa Dreaptă – 2782 voturi (0,93%), PUSL – 2757 voturi (0,92%) și PRM – 2668 voturi (0,89%).

Componența Consiliului Județean Cluj

În Consiliul Județean Cluj, cele 36 de mandate se vor împărți după cum urmează: PNL – 13, ADU – 6, UDMR – 6, PSD -7, AUR 4.

PNL: Haiduc Cristian, Stamatian Florin, Marc Marinela, Rațiu Radu, Forna Maria, Stănilă Ovidiu, Morar Ignat, Sămărtean Iuliu, Moldovan George, Ciuta Cristian, Molhem Bashar, Sima Georgiana, Țiriac Paul.

ADU: Iepure Mihai Florin, Florea Ionuț, Secară Dorel, Pitu Adrian Nicolae, Sironka Marius, Timiș Ionela Lucia

PSD: Cordoș Alexandru, Remus Lăpușan, Oleleu Ioan, Chiorean Laura-Elena, Bradea Andrei, Șerban Luana – Beatrice, Cuibus Valentin

AUR: Șipoș Eugen, Curea Alexandru, Irimie Mircea, Petaca Alexandru Dan

UDMR: Vakar Istvan, Balla Francisc, Reș Eva, Antal Geza, Szabo-Csorba Zsuzsanna, Lorinczi Zoltan

Voturi pe partide la CL Cluj-Napoca

Conform datelor transmise de Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca, PNL a obținut 40480 de voturi (32,44%), ADU – 22976 voturi (18,41%), UDMR – 17.705 voturi (14,19%), PSD – 13830 voturi (11,08%), AUR – 10918 voturi (8,74%), REPER – 10075 voturi (8,07%), independentul Sorin Vamoș – 3717 voturi (2,97%), SOS – 2888 voturi (2,31%), PRM – 1154 voturi (0,92%) și PUSL – 1027 voturi (0,82%).

Componența CL Cluj-Napoca

În urma votului, PNL va avea 10 mandate de consilier local, ADU – 5, UDMR – 4, PSD și AUR – 3 și REPER – 2.

PNL: Tarcea Dan-Ștefan, Gliga Florin-Valentin, Florian Ovidiu, Pop Loredana, Moldovan Ionuț-Daniel, Petruș Flavia-Mihaela, Vișan Ovidiu-Vasile, Constantea Radu-Mihai, Ursu Cristian-Corneliu, Chira Beniamin-Marius.

ADU: Cristian Adriana, Trif George-Ionuț, Oană Alexandra, Rus Vasile-Ciprian, Helmer Robert-Paul

UDMR: Olah Emese, Azzola Katalin, Bodizs Gyorgy-Istvan, Andacs Zsolt-Levente

PSD: Cristea Aurelia, Săcară Ovidiu-Ioan, Mătușan Vladimir

AUR: Cozma Călin-Valentin, Ciubăncan Anca-Florinela, Damian Aurel

REPER: Strugariu Ramona-Victoria, Costache Iulia-Ruxandra

Citește mai departe

Editorial Opinii

OPINIE. Tehnici și obiceiuri de manipulare a alegerilor la Cluj. Câți dintre studenți au fost lăsați să voteze?

Publicat

studenți

De multă vreme, alegerile sunt libere în România. Exagerat de libere, ar spune un hâtru. Pe la 1800 erau legende că secțiile de votare aveau doi observatori în pod, unul care avea posibilitatea să vadă cu cine votează alegătorul, iar al doilea, picura la un semn puțină făină pe cel care nu vota bine și care era apoi ciomăgit. Nici atunci, nici azi, nimeni nu prea dorește să sufere fizic pentru a ieși cineva la alegeri, deseori nici nu cunoști direct candidatul. Doar că azi nu mai rabzi bătaie, rabzi stând la cozi.

Alegerile din comunism le amintim, fiind importante ca o perioadă în care s-a imprimat în mentalul colectiv ideea Absolutului Câștigător. Alegerile erau obligatorii, prezenta era 100 la sută, conta un singur candidat care era în stare să ia 105 la sută din voturi. Sigur, este o figură de stil, în realitate favoritul lua doar 98 la sută.

Impactul mass-media

Nu am făcut trimitere la aspecte istorice ale manipulării alegerilor pentru a justifica ticăloșia celor măsluite, ci doar pentru a încerca să explicitez mai bine.

Acel 98 la sută comunist s-a transformat în 87 la sută pentru agentul KGB Iliescu ( recunoscut acum, dar prea târziu), în 20 mai 1990 (Duminica Orbului) .

În anii 90 cel mai mult a contat faptul că funcționa o televiziune unică, cea de stat, TVR, iar prin exclusivitatea ei s-a reușit ușor manipularea populației. Să nu mai înjurăm românii!

A fost o determinare strictă în a se obține acele rezultate. Rațiu era vânat de singura televiziune în timp ce picotea în Parlament, procedeu perpetuat peste ani cu senatorul USR Mihai Goțiu care, bolnav fiind, a adormit și el, sau senatorul clujean Marius Nicoară, filmat de la tribuna Parlamentului exact când a deschis un mesaj primit cu poze nud.

Corneliu  Coposu era redat prin filtru galben ca să pară cadaveric, înainte de alegerea lui Funar s-au transmis știri foarte alarmiste despre ce vrea să ne facă Ungaria etc. Deci, atât prin conținutul emisiunilor, cât și prin diferite tehnici, televiziunea poate manipula extraordinar.

Imediat ce a apărut o televiziune alternativă, PRO-TV la 1 decembrie 1995, FSN/ PDSR/PSD, sub diferitele denumiri, a pierdut monopolul puterii.

Ca remediu, pentru a sufoca alternativele de presă, au fost create mai multe televiziuni clientelare, trompete ale unor forțe economice care manipulează pentru cei care au banii. În România știm unde sunt banii.

În același timp, presa scrisă este distrusă prin pulverizarea distribuitorilor poștali și desființarea chioșcurilor de presă, în paralel cu loviturile luate de la concurența digitală. În prezent presa scrisă se recunoaște că nu prea mai contează. A fost important să nu mai ajungă cititorul la ziar, apoi restul a venit de la sine.

Toată averea și știința lumii este digitalizată, dar nu alegerile din România

Ion Țiriac spunea că mai bine mergi la drum cu un hoț isteț decât cu un cinstit prost. Cum am putea explica faptul că se fac digital tranzacții bancare presupunând sume fabuloase, că ni se cere să renunțăm la numerar pentru că toate, dar absolut toate mișcările de bani sunt super sigure, un doctor stabilește din Cluj diagnostice vitale pentru pacienți din Australia, dar digitalizarea nu are un impact serios în alegerile din România.

Prostie, indolență, superficialitate sau dorința de a avea verigi organizatorice cât mai multe și implicit cât mai multe posibilități de a manipula rezultatele alegerilor. Să fie cineva atât de isteț ?

Doar în patru ani (acum 10 ani !) România a cheltuit un miliard pentru digitalizare. Se cheltuie în continuare enorm, fără a se măsura feed-back-ul investițiilor, în digitalizarea diferitelor sectoare.

Digitalizare și nu prea

Unii spun că digitalizăm și contra naturii și eficienței sectoare care ar trebui digitalizate cât mai puțin, sau digitalizate altfel, respectiv școala și procesul școlar. Cunosc elevi cărora li s-au dat câte două perechi de tablete nefolosibile.

Peste 1000 de proiecte informatice au fost finanțate pentru a moderniza țara (noastră), iar dacă în anii 90 primordialitatea era a companiilor străine, începând din anii 2000 au început să apară puternici parteneri economici români care au obținut contracte cu statul. Numele cele mai vehiculate, în ordinea sumelor încasate sunt, Siveco Romania, firma fondată de Irina Socol pe locul I la un moment dat cu 62 de contracte câștigate cu peste 40 de instituții.

Pe locul II este Tiberiu  Urdăreanu, fost ofițer de armată cu 25 de contracte cu 15 autorități care a excelat în sisteme de supraveghere. Doar pe locul III Sebastian Ghiță, cu 26 de contracte având cei mai importanți parteneri 17 instituții publice, dar cu un plus de notorietate, având în vedere legătura cu politicianul împotriva căruia s-a demonstrat (cel mai) mult în România, Victor Ponta, și faptul că a înființat televiziunea România TV.

Toți trei cu probleme și condamnări penale majore.

Pentru că primele trei firme de informatică din România au constituit material de lucru pentru DNA s-a speculat că serviciile au primit ordin să lovească în concurența românească la Marea Finanță Mondială.

De ce fără vot electronic

Oricum, există un potențial și un efort financiar enorm pentru a se realiza o digitalizare în cât mai multe domenii. Cum s-ar justifica din partea celor de la putere refuzul și dezinteresul de a da și posibilitatea de a se vota digitalizat ?

Îți poți scana amprenta pentru bancă, sistem de acces, diferite portale și sisteme de comunicații, iar buletinele de vot nu se puteau scana și apoi implementa imediat în baza de date ?

Poți folosi/ scana amprenta degetului, amprenta ochilor (și în Romania) îți poți lua coduri, care de care mai sigure. Cheile de verificare pot să fie automate și să sesizeze în timp real orice problemă sau tentative de fraudă.Din start s-ar elimina și tentativele de fraudă și voturile anulate!

Mârlănia alegerilor dintr-un singur tur

Publicația Cațavencii a instituit un premiu pentru cel care găsește elevi meditați în particular de președintele Klaus în urma căruia și-a cumpărat șase case. Noi am da un premiu celui care crede că marea grijă față de banul public i-a făcut pe cei de la putere să facă alegerile locale dintr-un singur tur și să le comaseze cu alegerile europarlamentare.

Dacă le-ar fi păsat nu am avea acest grad imens de datorie care îl are România. Nu merită să pierdem vremea să demontăm această explicație nerușinată. Grija lor față de banul public !

În realitate au fost favorizate partidele mari aflate la putere, împotriva cărora să nu se poată coaliza, în turul doi, alegătorii nemulțumiți. Astfel au reușit să câștige alegerile locale cu doar 15, 20 la sută din alegători în condițiile în care cca 50 la sută nu votează.

Alături de partidele mari au fost foarte avantajați maghiarii care votează disciplinat, în bloc, cu un singur candidat de-al lor și au câștigat o mare mulțime de primării la care nici nu au visat și nu le-a avut vreodată până acum – Târgu Mureș, comuna Baciu  etc.

Teatru în secțiile de votare

Președintele în secțiile de votare este un mic dictator pe încăperea respectivă. Legea, procedurile și instructajele arată că are o putere aproape exclusivă acolo. De aceea, președintele trebuie bine ales, îndeobște dintre angajații Primăriei și oamenii fideli. Fideli cui? Partidului și celor care trebuie.

În primul rând îi manipulează pe membrii biroului prin data la care le dau banii. Cei de la secțiile importante, cu mulți alegători din marile orașe, primesc banii imediat sau în timpul votării pentru a ”li se închide gura”.

Altora, din secții mai puțin importante sau care au tăcut agresiv ori și mai grav, nu au tăcut deloc, primesc banii peste o săptămână. Banii înseamnă cca. 1200 lei. Cei care acceptă au nevoie de acești bani, dacă nu ar avea nevoie, nu s-ar lăsa umiliți între 28 și 34 de ore, de vreo țață șmecheră din Primărie plantată președinte de secție

Acea președinte numără voturile și îi pune pe reprezentanții partidelor să tragă liniuțe, să fie foarte atenți să nu greșească. Câteodată diferitele liniuțe nu se potrivesc, depinde de la secție la secție și să vezi atunci ce le face doamna președinte!

De obicei președinții sunt oameni odihniți și cu experiență. O noapte nu contează că-s oameni odihniți. Fiți atenți ce fac! Am studiat la mai multe secții de votare. Prezența în secția de votare începe de la 5,45- 6.00. Votarea legal se termină la 22.00. Dacă în ultima oră sunt mulți alegători se poate prelungi până la miezul nopții, dar rar se întâmplă acest lucru.

Ziua este grea și stresantă. Cu mâncare la pachet  pe care de obicei nu ai timp să o servești, cu apă și baie, vai mama lor.

Oboseală și nesomn

Președinții au sesizat din experiența lor minunată că pe la ora 22.00 membrii biroului secției sunt frânți de obosiți. Dacă reușesc să mai amâne numărarea voturilor 2,3 ore le-a luat piuitul definitiv membrilor.

Ei nu mai au puterea nici să urmărească ce se mai întâmplă, darmite să vocifereze sau să protesteze. Și au reușit în foarte multe locuri să amâne activitățile. De aceea, unde s-a terminat votarea si au ieșit din secția de votare după 26-28 de ore fiți siguri că toată lumea a acceptat orice numai să se termine odată!

În plus, prezența acelor membri numai de reprezentare a partidelor nu prea a fost. De exemplu cea mai mare preocupare a unui reprezentant AUR a fost să nu ia USR -ul prea mult, iar a celui de la USR să nu ia cei de la REPER mai mult ca ei, nu cât a șmecherit președintele de secție. El este cheia !

Oricum lipsa de somn era o metodă de tortură și de supunere nu numai a Securității Române! În secțiile de votare din România s-a asigurat multă supunere. Faptul că mai sunt umiliți după votare încă 6,8,10 ore să predea sacii si materialele electorale ( la Cluj pe pistele stadionului în soare)  nici nu mai contează!

Specialități a la Cluj

Specialități și nu numai. Cum poți elimina sau măcar obstrucționa o pătură de turbulenți, care de obicei nu votează cu cei de la putere să voteze?

Acei turbulenți sunt studenții și cei de vârsta lor. Când sunt mai ocupați și mai stresați cu probleme turbulenții. Normal, în sesiune.

Atunci e logic că vom comasa și vom planifica două alegeri în sesiune! Dar turbulenții aceștia sunt așa nesuferiți încât și în sesiune vor să vină să voteze! Pe Ștefănuță, sau alți independenți la europarlamentare sau USR; REPER si Sabin Sărmaș la primărie. Nu pot fi opriți!

Chiar nu pot? Noi să nu putem? Dar ce să ne facem dacă nu am primit suficiente tipizate pentru listele suplimentare sau suficiente buletine de vot? Ei nu au buletin de Cluj și trebuiau trecuți pe listele suplimentare!

Dar un tipizat putea fi multiplicat într-un milion de exemplare la un singur Xerox. Buletinele de vot erau si ele distribuite în suficient de multe exemplare (suplimentare) .

Oare de răi, de leneși sau din rea credință nu au vrut președinții de secții să desfacă buletine de vot din seturile suplimentare și să le dea la studenților din Cluj?

Câți studenți au votat?

Clujul se laudă că are cca 100.000 de studenți. Vedeți câți dintre aceștia au reușit să voteze pe listele suplimentare de la secțiile din Cluj?

În ziua lor de sesiune, mii de studenți la Cluj au fost plimbați de la o secție la alta pentru a fi descurajați și să renunțe să voteze.

Ei sunt în sesiune și acum, și nu au timp să depună plângeri. Să nu se mintă cu nerușinare că nu au vrut. Nu au fost lăsați și da, acum învață, nu au timp nici de proteste în stradă nici de plângeri.

Am întâlnit două studente cât o mână de om de mici care erau la a patra secție unde erau poziționate bine la coadă. Cu lacrimi în ochi mi-au spus că ele nu se lasă până nu votează cu cei buni fiindcă s-au săturat să fie condusă țara de ceilalți.

”Nu ne lăsăm, dar suntem foarte supărate și obosite și am pierdut o zi întreagă de la un examen de an, foarte greu”.

Le-am întrebat dacă data viitoare vor mai vota? ”Dacă vom mai fi în România, da!”.

Mihai Moldovan

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj, cea mai activă la TRANSFERURI. Mai vrea un fost jucător trecut pe la club

Publicat

u cluj

„U” Cluj este echipa cea mai activă pe piața transferurilor în această vară. După șase mutări deja perfectate și oficializate, ardelenii vor să fie în trend și să mai aducă jucători ofensivi. Următorii pe listă sunt atacantul Jovan Markovic, negociindu-se un transfer definitiv cu Craiova, și o foarte veche cunoștință a alb-negrilor, nigerianul Anthony Nwakaeme.

Ardelenii s-au concentrat pe aducerea unor jucători cu profil ofensiv. Chiar dacă tocmai au anunțat transferul lui Mamadou Thiam, 29 de ani, revenit pe malul Someșului după un sezon în fotbalul arab. Celelalte cinci mutări oficializare au fost Dorin Codrea (26 de ani, mijlocaș central, Concordia Chiajna), Ovidiu Popescu (30 de ani, mijlocaș central, FCSB), Vadim Rață (31 de ani, mijlocaș central, FC Voluntari), Iulian Cristea (29 de ani, stoper, Rapid) și Radu Boboc (25 de ani, fundaș dreapta, FC Voluntari), scrie GSP.

„U” Cluj, cea mai activă la TRANSFERURI. Mai vrea un fost jucător trecut pe la club

„U” Cluj vrea să-l transfere și pe Jovan Markovic, 23 de ani, de la Universitatea Craiova, dar și să realizeze o mutare spectaculoasă în mercato. Conform surselor Gazetei Sporturilor, ardelenii ar putea să-l „repatrieze” pe Anthony Nwakaeme! Vă mai aduceți aminte de el?

Fotbalist cu profil ofensiv, vârf și extremă la nevoie, nigerianul a ajuns la 35 de ani și tocmai a devenit liber de contract. Tony a mai evoluat în tricoul alb-negrilor la începutul carierei sale. Africanul tocmai s-a despărțit de Al-Fayha, din prima ligă saudită, acolo unde s-a duelat cu Cristiano Ronaldo și alte vedete atrase în Arabia. Împotriva lui Al-Nassr a jucat și în dubla din Champions League al Asiei.

Anthony Nwakaeme

Chiar dacă are o vârstă înaintată, nigerianul a dat randament la echipa sa în prima ligă arabă. A marcat de șase ori în 27 de meciuri și a mai avut și 5 pase decisive. Atacantul care a fost pe lista de dorințe a lui Gigi Becali în câteva perioade de mercato în urmă cu mai mulți ani este departe de gândul de a-și pune ghetele în cui.

În iulie 2010, „U” Cluj l-a transferat de la Vejle, din Danemarca. Doi ani mai târziu a plecat cu „lotul Florian Walter” la Petrolul Ploiești. A jucat și în Israel la Hapoel Beer-Sheva (3 campionate cucerite) și Hapoel Raanana, după care s-a transferat în Turcia. Patru ani a evoluat pentru Trabzonspor, ce-l cumpărase pentru 1,1 milioane de euro.

De menționat că la U Cluj a adunat 48 de meciuri, 10 goluri și 7 assist-uri. Era unul dintre preferații galeriei.

Markovic, aproape să semneze cu „U”

Jovan Markovic, jucătorul care a cochetat și cu echipa națională nu a mai dat randamentul scontat la Universitatea Craiova în ultimul sezon, însă clujenii consideră că ar putea să renască pe malul Someșului. S-a mai întâmplat și cu alți fotbaliști.

jovan markovic

Totuși, ardelenii nu mai doresc să se bazeze pe jucători împrumutați. Au avut de suferit în diverse etape din cauza a fel și fel de clauze. Tocmai de aceea se negociază detaliile unui transfer definitiv care să fie avantajos și pentru Cluj, și pentru Craiova.

Foto: Facebook

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Simona Halep a ajuns la Cluj. Ea va juca în DEMONSTRATIVUL de sâmbătă cu Steffi Graf și Andre Agassi

Publicat

simona halep

Fosta nr.1 mondial, Simona Halep, a ajuns, vineri la amiază, la Cluj-Napoca. Ea va participa, sâmbătă seara de la ora 18.00 la BTarena, la demonstrativul de tenis contra lui Steffi Graf și Andre Agassi, organizat în cadrul Sports Festival. Simona va face pereche cu al doilea cel mai bine clasat jucător român după Ilie Năstase, Andrei Pavel.

Agassi și Graf vor juca în premieră în fața publicului din România, iar formula de patru, alături de Halep și Pavel, este o premieră globală.

VIDEO FOTO. Simona Halep a ajuns la Cluj. Ea va juca în DEMONSTRATIVUL de sâmbătă cu Steffi Graf și Andre Agassi

Simona Halep: „Am trăit momente speciale la Cluj, pe acel teren minunat amenajat în cadrul Sports Festival. Abia aștept să mă reîntorc și să joc acolo, alături de Andre Agassi și Steffi Graf.”

simona halep

La aeroport, Simona a fost întâmpinată, printre alții, de către primarul Emil Boc și de către organizatorul Sports Festival, Patrick Ciorcilă.

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax