Connect with us

EVENIMENT

Pasager, despre bătaia de joc de la Wizz Air. Cursa de Barcelona a ajuns la Valencia. Nu am primit cazare. Copiii dormeau pe jos

Publicat


wizz va

Un pasager a relatat pentru Cluj24 o experiență neplăcută cu compania aeriană Wizz Air și acuză reprezentanții acesteia de nesimțire și bătaie de joc.

”Am trait o experienta nasoala zburand cu Wizz Air, poate ați putea scrie despre bataia de joc pe care acestia o fac fata de clientii lor.

Zborul cu numarul W63406 din 17.08.2022 din Cluj Napoca, cu destinatia Barcelona a aterizat in Valencia din cauza conditiilor de furtuna din Barcelona.

Echipajul din avion ne-a tinut inca o ora in avion dupa aterizare si ne-au spus in mod repetat ca Wizz Air promite ca ne va asigura transferul in Barcelona in cel mai scurt timp posibil, doar sa avem rabdare.

Am fost apoi directionati inauntrul aeroportului din Valencia, unde ni s-a spus sa asteptam sa fim directionati. Toti pasagerii am asteptat sa primim vreo informare cu privire la transfer, sau macar o solutie temporara (cazare si masa).

Copii dormeau pe jos

Copiii dormeau efectiv pe jos, iar varstnicii nu mai aveau putere sa stea in picioare. Spre zorii zilei lumea a inceput sa plece pe rand spre Barcelona, cu taxi-uri care costau si 500 de euro.

Eu si sotia mea am plecat alaturi de alti 4 pasageri platind impreuna 480 de euro unui sofer de taxi. De prima noapte de cazare (deja platita) nu am mai beneficiat.

Daune în bani

In concluzie, mie si sotiei ne-au cauzat 125 de euro dauna pentru cazare, 160 de euro cheltuiala noastra cu transferul, nu mai vorbesc de timp, nervi si umilinta pe care am simtit-o.

Probabil chiar si acum sunt oameni care nu au putut pleca din Valencia din diferite considerente precum banii, nu toti isi permit 500 de euro in plus doar pentru nesimtirea celor de la Wizz Air”, a spus pasagerul.

Cluj24 a solicitat vineri un punct de vedere al companiei Wizz Air.

UPDATE. Poziția Wizz Air: Pasagerii au fost informați despre posbilitatea de a cere rambursarea cazării și transportului

UPDATE: „Wizz Air confirmă că zborul W6 3405 de la Cluj-Napoca la Barcelona din 17 august a fost deviat către Valencia din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Pasagerii afectați au fost informați cu privire la posibilitatea de a solicita, pe site-ul companiei aeriene, rambursarea cazării și a transportului.

Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor afectați, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră numărul unu”, arată reprezentanții companiei.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj. Va fi distribuită de Înviere la biserici

Publicat

De

lumina
Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, sâmbătă seara, pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj fiind adusă de la București cu un avion privat. 
La aeroport au fost prezenți preoți de la bisericile din Cluj care vor duce lumina sfântă pentru slujba de Înviere și a o distribui credincioșilor.

La întâmpinarea luminii a fost prezent și mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, care va oficia slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană, iar credincioșii vor veni să ia lumină.
Sursa video&foto: Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

”U” Cluj, victorie mare în Giulești. Trei puncte de la Rapid București, scor 0-2

Publicat

”U” Cluj

Echipa de fotbal ”U” Cluj a învins, sâmbătă, în deplasare, formația Rapid București cu scorul de 2-0, astfel că jucătorii lui Ioan Ovidiu Sabău se întorc cu trei puncte din Giulești.

Primul gol al clujenilor a fost marcat în prima repriză, în minutul 44, de Ovidiu Bic din pasa lui Thiam, iar cel de-al doilea de Macalou, după o fază personală.

În urma acestui rezultat, ”U” urcă pe locul 2 în clasamentul play-off-ului, cu 35 de puncte, cu un punct mai puțin decât lidera FCSB și devansând-o pe rivala CFR Cluj, care are 34 de puncte.

FCSB și CFR Cluj se vor înfrunta, duminică, la București, de la ora 20.

Echipele de start

Rapid București: Stolz – Onea, Ciobotariu, Pașcanu, Borza – Christensen, Keita, Kait – Dobre, Petrila, Koljic
Rezerve: Aioani, Braun, Săpunaru, Ignat, Bădescu, Vulturar, Grameni, Ademo, R. Pop, N’Jie, Gojkovic, Burmaz
Antrenor: Marius Șumudică

”U” Cluj: Gertmonas – Boboc, Masoero, I. Cristea, Chipciu – D.Codrea – Bic, Simion, Artean, Thiam – Blănuță
Rezerve: Lefter, Oancea, Mitrea, Ovidiu Popescu, Oaidă, Silaghi, Opriș, Fabry, Nistor, Macalou, Miranyan
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Sursa foto: Facebook – FC Universitatea Cluj

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO. Procesiunea focului sacru la Cluj-Napoca, aprins de Paște în fața Bisericii Romano-Catolice ”Sf. Mihail”

Publicat

De

focul sacru

Credincioșii romano-catolici din Cluj-Napoca au asistat, sâmbătă seara, la cremonia aprinderea focului sacru, Vigilia, în fața Bisericii ”Sf. Mihail” din Piața Unirii, acesta fiind momentul culminant al sărbătorii de Paște. 

Preotul Potyo Istvan din cadrul bisericii a declarat că tot ceea se întâmplă în cadrul Liturghiei întruchipează o bucurie, iar focul care se aprinde înseamnă viața eternă.

”Îl sărbătorim pe Domnul Nostru Cristos care este etern și ne dă nouă, tuturor, speranță și viață. Focul aprins înseamnă trăire, dar și jertfă, iar de la acest foc va fi aprinsă lumânarea de Paști”, a spus acesta.

Credicioșii romano-catolici se vor întoarce la Biserica ”Sf. Mihail” duminică dimineață pentru sfințirea coșurilor cu alimente de Paște.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ”Lavandă de pe Someș” din Bonțida și ”Bunătăți uscate” din Mărgău, la Târgul de la Săvârșin, la invitația Casei Regale

Publicat

lavandă

Lavanda este o plantă mediteraneeană, dar a ajuns pe câmpurile și grădinile din Transilvania de cel puțin 20 de ani, pentru ca în prezent să constituie unul dintre fundalurile cele mai folosite pentru postările pe Instagram.

Cererea de lavandă și de produse reszultate în urma prelucrării acesteia este mare, dar și oferta, ne confirmă Traian Morar, proprietarul mărcii ”Lavandă de pe Someș”.

El a fost angajat al Ministerului de Interne, iar de câțiva ani toate eforturile lui și ale soției sale, Livia, se îndreaptă, printre altele, spre bucata de 20 de ari din comuna Bonțida pe care au cultivat lavandă.

Este al treilea an consecutiv în care sunt invitați să participe la târgul de pe domeniul regal, de la Castelul Săvârșin, iar anul acesta vor pune la loc de cinste ultimul lor produs, siropul din flori de lavandă. Multă lume știe deja, poate chiar folosește săpunul sau uleiul rezultat din prelucrarea florilor de coloare mov albăstruie.

Lavanda este roditoare pe câmpurile din Transilvania

”Am început cu un câmp gol, iar acum putem spune că am creat un mic colt de rai, plin de culoare, atracția principală fiind, evident, floarea de lavandă! E multă muncă, deși nu este o plantă pretențioasă la îngrijit. Ca să poți primi vizitatori însă, are nevoie de atenție, totul începe cu toaletarea, urmată de la 3, 4 sape, pentru a menține rândurile curate pentru perioada de înflorire. Livia, soția mea, a fost motorul, locomotiva, ca să zic așa. ”Microbul” acesta l-am luat de la Anca Șerpar, cea care a fost promotoarea culturii de lavandă în Cluj. Apoi am luat butașii, dar și primele sfaturi despre cum și ce trebuie să facem pentru a o îngriji”, ne povestește cultivatorul din Cluj.

Este pentru a treia oară când ”Lavandă de pe Someș” participă la Târgul de Primăvară de la Săvârșin. La o manifestare de la Apoș, în județul Sibiu, a venit Majestatea Sa Regală, Principesa Margareta, custodele Coroanei României, însoțită de Principale Radu Duda. Cei doi au rămas impresionați de ceea ce au văzut, astfel că i-a invitat pe toți cei prezenți să participe la prima ediție. Tot atunci, spune Traian Morar, au început și o colaborare cu lanțul de magazine Profi, unde poate fi găsit siropul de lavandă.

Veniturile din lavandă se lasă așteptate

La întrebarea noastră referitoare la veniturile realizate prin cultivarea unui camp cu lavandă, Traian Morar ne-a spus că până să ajungi să realizezi venituri care să îți permită să trăiești numai din asta, trebuie să treacă ceva timp, care depinde de mai mulți factori. În primul rând, contează ce produse ai și cum sunt primite de clienți. Apoi, taxele pentru participarea la târguri, ca să fii cunoscut, care nu sunt deloc mici. La toate acestea se adaugă drumul, cazarea, masa. Cu toate acestea, ei nu se simt descurajați, când iubești ceea ce faci, totul e mai ușor.

”Lavandă de pe Someș” este membru al Asociației Meșterilor Populari din Cluj, iar în această calitate participă tot timpul la târguri și evenimente publice.

În altă ordine de idei, continuă Traian Morar, produsele rezultate din lavandă sunt tot mai apreciate, dar și oferta este foarte mare. De aceea este bine să nu te hazardezi, să nu te arunci orbește înainte.

Uleiul de lavandă diferă

”Uite, am învățat în timp, că uleiul de lavandă diferă. Diferența dintre uleiul de lavandă al unui producător față de alt producător, o poate face soiul sau soiurile de lavandă pe care fiecare le cultivă. Și sunt clienți care îți spun că unul este ok, îmi place, iar ăsta nu îmi place, dar foarte puțini știu de ce se întâmplă asta.

Cunosc situații de producători care au înființat o cultură de lavandă pe 3, 4 hectare și în timp, după 4 ani, au scos-o, au desființat cultura pentru că nu puteau vinde uleiul și apa rezultată.

Unul dintre motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru este că au plantat soiuri mai productive pentru ulei și apă, dar astea au un ulei foarte tare, acid”, ne declară producătorul din Bonțida, care ne invită pe toți pe câmp,să ne facem poze instagramabile.

Traian Morar mai povestește că cel mai important este că a întâlnit oameni care au văzut munca lor, au apreciat ceea ce fac, au crezut în ei, cum se spune, așa cum s-a întâmplat cu reprezentanții Profi care i-au invitat, descoperit și i-au încurajat: ”Au văzut produsele, au gustat siropul de lavandă, au așteptat să îl autorizeze, iar acum acesta poate fi găsit în locațiile supermarketului”.

Bunătăți din Mărgău

”Bunătăți uscate” este tot o poveste de familie, care a pornit în 2018 în Mărgău, ideea principală fiind întoarcerea la natură, promovarea unui trai sănătos. Sorin și Mihaela Faur au renunțat la serviciile lor de la oraș și au decis să se bucure de roadele Apusenilor.

”Susținem întâia dată orientarea spre belșugul naturii, unde Dumnezeu ne-a lăsat la îndemână atât tratamente pentru diversele afecțiuni, cât si cele necesare hranei de zi cu zi”, sunt de părere cei doi.

”Deshidratarea reprezintă o metodă de conservare, eficientă atât în păstrarea și intensificarea aromelor, dar și în comprimarea volumului materiei prime. Acest proces se desfășoară în micul nostru atelier cu ajutorul aparaturii profesionale din domeniul deshidratării, utilizând temperaturi scăzute, pentru ca rezultatul să fie unul aspectuos și mai ales pentru a păstra o cât mai mare proporție din nutrienti și vitamine. Produsele noastre nu au adaos de zahăr, conservanti sau aditivi. În zona de munte fiind, ne sunt la îndemână minunățiile din flora spontană precum ciupercile, fructele sălbatice, dar și plantele pentruceaiuri”, au încheiat cei doi clujeni.

Târgul de Primăvară de la Castelul Săvârșin va avea loc în 26 și 27 aprilie.

Cristina Pintilie Șendrea

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate