Connect with us

ECONOMIE

OPINIE. Dragoș Damian (CEO Terapia): S-a ÎNCHIS Clujana

Publicat


Stirea nu e stire, de fapt Clujana e inchisa de mai multa vreme, dar acum se misca documentele pe repede-inainte. Este o zi trista pentru clujenii nostalgici, cei mai tineri au sa vada stirea ca pe un fapt divers: “au mai inchis astia o fabrica, si ce?” Apoi o sa cititi in online informatii taios de tehnice, intr-un limbaj pe care doar FSEGA, ASE, BNR, ASF, ANAF, bancile, il vor intelege.

dragos damian

Ca industrialist, desi banuiam ca este o problema mai degraba de “cand”, si nu de “daca”, in inima mea speram sa se gaseasca totusi o solutie. Lohn pentru marii retaileri gen Humanic, CCC, Bugatti, Benvenuti, dupa modelul lohn-ului din imbracaminte. O aplicatie online desteapta, ca tot e Cluj-Napoca Mecca IT-istilor. O privatizare strategica, chiar si pe 1 leu, vanzarea catre un grup din domeniu chemat  la Cluj-Napoca spre a-l convinge de valoarea investitiei. La naiba, un apel la un efort public, “Clujeni, cumparati o pereche de pantofi Clujana, ca sa tinem in viata o marca de 111 ani, sunt pantofi care au incaltat strabunicii, bunicii si parintii vostri!”.

VEZI ŞI:

Video. EXCLUSIV. Imagini pentru istorie. Cum s-au fabricat ultimele ghete în „Clujana”. Fabrica e moartă, mai are 15 angajaţi

De ce este devastatoare stirea, mult mai trista decat cea prin care aflam ca s-au inchis celalte 10-20 de fabrici din Cluj-Napoca? Pentru ca am crezut in promisiunile autoritatilor, care au insistat ca vor remedia problemele. Pentru ca se intampla acum, in 2022, cand avem nevoie de industrializare. Daca timp de 30 de ani cand am dat jos 7000 de fabrici ni s-a spus ca erau necompetitive, energofage, neperformante – minciuni gogonate! – astazi nu ar trebui sa mai dam jos fabrici, argumentele (mincinoase) din cei 30 de ani nu mai au nici o valoare in 2022.

„Singurul lucru bun, probabil, este ca angajatii ramasi (…) vor fi repede absorbiti de alti angajatori”

Nu are sper nimeni nici o indoiala ca in urmatorii 5 ani acolo va trona un mall unde se vor vinde produse din import, inclusiv pantofi fabricati in Polonia, Ungaria, Germania, Italia, iar asistenti de vanzari vor fi absolventi ai facultatilor din Cluj-Napoca. Sau o cladire de birouri. Sau un ansamblu de locuinte, 3000-4000 Euro / mp.

Singurul lucru bun, probabil, este ca angajatii ramasi, daca au mai ramas, vor fi repede absorbiti de alti angajatori, avand in vedere criza enorma de forta de munca din Romania.

Chiar daca parcurile industriale din judet au operatori cu activitate de productie, in Cluj-Napoca ii numeri pe degetele de la o mana pe cei ramasi. Un oras fara un mix de industrii care sa se complementeze unele pe altele, care sa dea de lucru absolventilor de licee si facultati indiferent de valoare acestora, care sa prelucreze materiile prime din zona, care sa genereze lanturi de aprovizionare si IMM-uri pe verticala si orizontala, este o victima sigura in cazul unor crize, care sunt tot mai complicate.

Asadar, s-a incheiat un capitol de 111 ani, in curand n-am sa mai vad de la geamul meu binecunoscutul pantof de pe acoperis, emblema Clujana. Duminica cand mergeti la mall o sa cumparati pantofi fabricati in Polonia, Ungaria, Germania, Italia, din fabrici la fel de vechi, dar care au ramas in picioare.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Accident cu cinci mașini pe Autostrada Transilvania. Trei persoane duse la SPITAL

Publicat

accident

Pompierii din cadrul Gărzii Gilău, a Detașamentului Turda, Detașamentului 2 Cluj-Napoca și Punctul de Lucru Florești au intervenit, vineri după-amiază, la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, sensul fe mers dinspre Gilău înspre Turda.

”La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare și trei ambulanțe SMURD, unde au găsit cinci autoturisme avariate cu ocupanții ieșiți din acestea.

Trei persoane au fost consultate de către echipajele SMURD, ulterior fiind transportate la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Conform primelor evaluări acestea prezentau afecțiuni ușoare”, au spus reprezentanții ISU Cluj.

accident

Pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat, pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor, având în vedere scurgerile de carburant, precum și pentru asigurarea măsurilor specifice privind siguranța persoanelor implicate în accident.

Citește mai departe

EDUCATIE

UMFIH Cluj vrea să construiască un cămin pentru rezidenți și studenți lângă noul Spital de Urgență din Florești

Publicat

De

Machetă Spitalul Regional de Urgență Cluj

Lucrările la noul Spital de Urgență Cluj, care va fi construit în Florești, vor începe în luna mai a acestui an. UMFIH Cluj-Napoca are în plan să ridice lângă spital și un cămin care va deservi, în special, medicii rezidenți.

O nouă etapă pentru ridicarea spitalului, respectiv o nouă licitație pentru lucrări, a fost demarată deja.

UMFIH Cluj vrea să construiască un cămin pentru rezidenți și studenți lângă noul Spital de Urgență din Florești

Lucrările la Spitalul Regional de Urgență din Cluj vor începe în prima jumătate a lunii mai.

Terenul a fost predat constructorului care trebuie să facă organizarea de șantier, excavarea grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.

„În 8 luni, clădirea trebuie să iasă din pământ. De asemenea, a fost deja demarată licitația pentru partea de construcție supraterană”, a declarat Hegedüs Csilla, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Rectorul UMFIH Anca Buzoianu și directorul general ADRNV, Hegedüs Csilla.

Hegedüs Csilla a precizat că acest spital se va face cu certitudine, iar reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMFIH) au deja în plan să ajute studenții și rezidenții care vor învăța și vor lucra în noua unitate sanitară.

„Noi vrem ca în vecinătatea spitalului să construim un cămin pentru rezidenți și studenți. Este deocamdată un plan”, a declarat vineri rectorul UMFIH prof. dr. Anca Buzoianu.

De altfel, a spus rectorul UMFIH, ridicarea acestui spital modern a fost și motivul pentru care universitatea clujeană a crescut numărul de studenți în ultimii ani.

„Practic, pentru acest spital am crescut cifra de școlarizare. Trebuie populat cu personal”, a precizat prof. dr. Anca Buzoianu.

Spital de 10 miloane de euro

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 de metri pătrați, din care 176.638 metri pătrați va fi clădirea principală, structurată pe 8 niveluri.

Unitatea sanitară va avea și heliport.

Sspitalul va avea 849 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Caravana „Fără Bariere” a ajuns în Cluj-Napoca. O campanie despre impactul DROGURILOR asupra tinerilor și societății

Publicat

fara bariere

Joi, 18 aprilie, caravana „Fără Bariere”, o campanie despre impactul drogurilor asupra tinerilor și societății, a ajuns și la Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș”.

În cadrul acestei caravane, elevii și studenții au luat contact cu foști consumatori de droguri care le-au explicat, din proprie experiență, ce înseamnă adicția de astfel de substanțe și impactul pe care acestea le pot avea asupra vieții lor.

fara bariere

VIDEO FOTO. Caravana „Fără Bariere” a ajuns în Cluj-Napoca. O campanie despre impactul DROGURILOR asupra tinerilor și societății

Au fost proiectate testimoniale cu dependenți de droguri care își spuneau povestea. Doi dintre aceștia, Rafael si Sebastian, au urcat pe scenă și au vorbit despre experiența lorși cum au reușit să scape de această dependență.

Primul care și-a împărtășit povestea a fost Rafa, un tânăr de lângă Timișoara, care acum face parte din organizația Teen Challange. El a fost dependent 8 ani.

„Nu m-aș fi gândit în urmă cu 12 ani, când am tras pentru prima data dintr-un joint, că ajung să zic chestiile astea. Prima dată mi s-a părut că am descoperit esența vieții, secretul vieții” a spus Rafa.

Rafael mai spune că în consumul de droguri există o parte frumoasă și o parte mai puțin frumoasă. „Prima dată când am fumat eram în Timișoara. Erau două fete și un băiat. O fată a scos un joint, au tras fiecare pe rând și mi-am spus să o încerc și pe asta. Când am consumat pentru prima dată mi-am dorit să fac acest lucru” a mai spus Rafael.

fara bariere

El a recunoscut că nu își mai trăia viața, își dorea să renunțe însă nu putea. Nu a reușit nici prin muncă, nici prin sport, se considera un om fără viitor, care o să râmână la stadiul ăsta, ajungând în câțiva ani să piardă totul.

Astăzi, Rafael ajută alți tineri să scape de această dependență.

„Am început să fur un leu de acasă, doi lei, 100 de lei, din pensia bunicii”

Al doilea tânăr care și-a împărtășit povestea a fost Sebastian, un băiat din Dej în vârstă de 22 de ani, acum stabilit la Cluj.

„Dependența la mine a început de când aveam 11 ani, dar cu țigările. M-am întâlnit pentru prima data cu drogurile într-un skatepark. Am început să fur un leu de acasă, doi lei, 100 de lei, din pensia bunicii. După primii doi ani de fumat iarbă zilnic, nu puteam să dorm, tremuram, eram depresiv,  eram anxios. La 17 ani m-am lăsat de școală pentru că am început să consum și alte tipuri de droguri”, a spus Sebastian.

fara bariere

El a mărturisit că nu mai funcționa ca un om normal, indiferent ce avea de făcut trebuia să consume ceva. După 7 ani de consum de droguri a realizat că sigura lui modalitate de a se salva era suicidul. „Într-un moment de luciditate am reușit să renunț, să spun adevărul despre viața mea”, a mărturisit Sebastian.

La finalul evenimentului, Denis Matroș, un influencer clujean, a recunoscut că și lui i s-au propus droguri dar a refuzat, subliniind prin aceasta faptul că drogurile sunt o opțiune și nu o obligație.

Alessia Turcinschi

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Vicepremierul Ungariei a inaugurat clădirea reabilitată a fostului Hotel Melody: ”Noi suntem acasă, aici, la Cluj”

Publicat

Hotel Melody

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a inaugurat, vineri, clădirea reabilitată a fostului Hotel Melody din Cluj-Napoca, investiție a Guvernului de la Budapesta de aproape 7 milioane de euro și care este acum sediu pentru Universitatea Sapientia.

Semjen Zsolt a mulțumit Universității Sapientia, instituție privată de învățământ superior cu predare în limba maghiară, pentru că a cumpărat clădirea cu ajutorul financiar al Guvernului Ungariei și că reușit să o umple de ”viață”.

”Noi suntem acasă aici la Cluj”

Melody

”Universitatea Sapientia reprezintă un proiect major al Guvernului Ungariei, fiind un susținător al națiunii maghiare. Această instituție este o parte importantă nu numai a rețelei de universități maghiare din Bazinul Carpatic, ci și a vieții universitare din România și de la nivel internațional.

Sapientia oferă cunoștințe și asigură un învățământ competitiv pentru tinerii maghiari din Transivania, nefiind un turn de fildeș, și contribuie la păstrarea indentității tinerilor maghiari.

De asemenea, oferă acces la educație și oportunități pe piața muncii pentru absolvenți”, a spus Semjen.

Acesta a subliniat importanța învățământului în limba maternă și a precizat că nu întâmplător Guvernul Ungariei a început să sprijine construirea de grădinițe în Transilvania, deoarece educația începe de la bază, de la grădință, până la universitate.

”Noi suntem acasă aici la Cluj”, a conchis vicepremierul Ungariei.

Prima bere a lui Kelemen Hunor la Melody

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la rândul său că inagurarea clădirii după reabilitare este un moment istoric, în condițiile în care imobilul, unul reprezentativ pentru Cluj, se întoarce la comunitatea maghiară.

Acesta și-a amintit cum în anul 1987 a băut prima bere la fostul Hotel Melody, când era în primul an de studenție.

”În ultimii 34 de ani, comunitatea maghiară a făcut eforturi pentru păstrarea identității și pentru a se dezvolta.

Această clădire era să fie cumpărată de OTP Bank, dar banca a renunțat deoarece prețul a fost considerat prea mare. E bine că a fost cumpărată de Universitatea Sapientia pentru că, dacă ar fi fost cumpărată de OTP, ar fi ajuns la BT, care a cumpărat OTP.

Această clădire reprezintă nu doar o valoare arhitecturală, ci și o moștenire care aparține identității maghiare”, a mai spus liderul UDMR.

Cu câți bani a fost cumpărată clădirea

Decanul Facultății de Științe și Artă a Universității Sapientia, Senkovits Dezso, a precizat pentru Cluj24 că fostul Hotel Melody a fost cumpărat în 2020 de către Fundația Sapientia, cu ajutorul financiar sută la sută al statului ungar.

”În 2023 au început lucrările de reabilitare și renovare, finalizate acum, iar clădirea a fost predată, oficial, vineri, Universității Sapientia. În subsolul clădirii vom avea o sală de dans, la parter, unde era fostul restaurant, vom o sală de conferințe, și câteva ateliere de meșteșugari, la etajul I sunt săli de curs și de seminarii, dar și un studio de dans, precum și biroruri administrative și o sală profesorală.

La etajul 2 vom avea 13 camere de oaspeți, pentru invitații universității, dar și pe bază de închiriere.

Cumpărarea clădirii a costat 5,7 milioane de euro, la care se adaugă peste un milion de euro costurile lucrărilor de reabilitare, investiția fiind asigurată, în totalitate, de Guvernul Ungariei”, a precizat

În clădire va funcționa specializarea de coregrafie a Universității Sapientia, iar Universitatea Sapienția va împărți clădirea cu Fundația Casa Tradițiilor Ardelenești.

La eveniment au mai participat, printre alții, episcopul Eparhiei Reformate din Ardeal, Kato Bela, consulul general Ungariei la Cluj-Napoca, Grezsa Csaba, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese, președintele UDMR Cluj, Csoma Botond, reprezentanți ai altor biserici tradiționale maghiare.

Istoria clădirii Hotelului Melody

 

Clădirea fostului Hotel Melody, situată pe colțul de nord-vest al Pieței Unirii din Cluj-Napoca, a deservit constant, în ultimii 200 de ani, industria ospitalității.

Complexul actual a fost construit în secolul al XIX-lea pe parcela a patru case medievale. Acesta a fost precedat de un han modest deținut de Tezaurariat încă de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, și a fost dat în arendă împreună cu dreptul de comercializare a berii, vinului şi pălincii.

Clădirea de colț a fost imortalizată pentru prima dată de către Josef Hofreit în pictura ce înfățișa piața centrală a oraşului.

Ulterior, Tezaurariatul a achiziționat terenurile învecinate, iar în jurul anului 1830 a construit pe acesta un palat impunător cu două etaje. La parterul palatului existau spații comerciale ce se puteau închiria, iar la etaj camere.

La acea vreme, doar família Jósika mai deţinea pe latura de vest a pieței un palat cu două etaje. Noua clădire a fost imortalizată în anul 1859 în două fotografii ale celebrului fotograf al oraşului, Ferenc Veress.

În anul 1873, bunurile ce aparțineau fondului religios al Tezaurariatului au intrat în posesia Statusului Romano-Catolic din Transilvania, care a deținut palatul până la naționalizarea din 1949.

Odată cu dezvoltarea căii ferate din anii 1870, Clujul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, astfel că Ferenc Plihál a văzut o oportunitate de investiție în această clădire, pe care a închiriat-o din 1872, a renovat-o radical și a deschis Hotelul Pannonia cu 30 de camere.

După moartea acestuia, Statusul a început renovarea clădirii, ce a dus și la remodelarea fațadei conform planurilor lui Antal Oriold și ale lui Benedek Endstrasser. Această clădire, cu turnul iconic de pe colt, este cea pe care a moştenit- o Clujul zilelor noastre.

Hotel Central

Noul chirias, Gábor Nagy, cel mai important proprietar de hoteluri și de restaurante din oraş, a redenumit unitatea: „Hotel Central” (Központi Szálloda). La parterul clădirii a continuat să funcționeze restaurantul, iar pe lângă acesta funcționau și alte spații comerciale.

După Primul Război Mondial, proprietatea a fost închiriată de către Societatea Surorilor Sociale, care se ocupa în principal de ajutorarea orfanilor și a săracilor.

În 1927 societatea și-a mutat sediul la Cluj, iar hotelul din palat a continuat să funcționeze până în anul 1944, inițial sub denumirea de Hotel Central”, apoi sub denumirea de ”Központi Szálló és Étterem”.

În această perioadă, la etajul al doilea a fost amenajată şi o capelă.

După cel de-al Doilea Război Mondial, împreună cu toate celelalte proprietăți ale Statusului, și aceasta a fost naționalizată de către statul român. Clădirea, care a fost atribuită Ministerului Tineretului, și-a păstrat, în esență, fosta funcție: aici a funcționat restaurantul și hotelul ”Pescăruş/Sirály”.

În jurul anului 1960 a fost renovată din nou, iar tot atunci parterul a fost deschis traficului pietonal, iar hotelul proaspăt renovat a fost numit ”Hotel Melody” devenind una dintre cele mai importante clădiri pentru viața socială a oraşului.

Aici a funcționat primul bar de noapte, in care performa o formație profesionistă de jazz, iar mai târziu și prima discotecă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax