Connect with us

Editorial Opinii

OPINIE Marius Moldovan: Profetul, AUR-ul și vaccinul

Publicat


”Este evident că este o implicare a politicului într-un act medical. O implicare nejustificată a politicului într-un act medical. Nejustificată pentru că, de la început, s-a exagerat peste măsură această boală, pentru că, de la început, au fost reduse la tăcere orice alte voci decât cele care susţineau altceva decât voia politicul să audă, orice alte voci, orice alte păreri au fost reduse la tăcere prin linşaj mediatic şi prin ignorare mediatică sistematică. Este evident că mass-media a fost folosită ca mijloc de intoxicare a noastră, deci nu de informare, ci de intoxicare, mijloc de propagandă a Fiarei globaliste naziste și dictatoriale. Şi cei care acum continuă să susţină că lucrurile trebuie să meargă pe calea vaccinurilor obligatorii sunt, de fapt, niște înainte-mergători ai dictaturii naziste”, e un fragment dintr-o predică a preotului Tudor Ciocan apărută în ”Cuvântul ortodox”.

Mulți se vor a fi profeți în domenii despre care cred, doar, că au habar. Asemenea mesaje, dinspre unii oameni ai bisericii sunt numeroase, deși la nivel oficial, campania de vaccinare este aparent sprijinită sau mai bine să folosim un termen neuzitat de dânșii, dar mai potrivit, TOLERATĂ. Nu ar trebui să facă nimeni vreun caz împotriva BOR, când există încă secte religioase care refuză transplantul, transfuziile, darmite vaccinurile!

Posibil să fie foarte multă bună credință a preotului respectiv și sub semnul bunei credințe, de a nu decupa tendențios din context un fragment, vom vorbi despre aspecte mai ”lumești” la care am avea îndrăzneala să zicem că s-ar pricepe un muritor de rând, privind impactul implicării politicului, bisericii si mass-mediei în problema vaccinului. Suntem îndemnați să o facem, încercând să găsim o explicație de ce s-au vaccinat românii într-o proporție atât de mică, ultimii din Europa.

Politicul, sau mai bine zis oamenii din această zonă. Mulți dintre clujeni, își amintesc că prima dată când a câștigat Emil Boc alegerile, sau prima dată când Funar le-a pierdut, favorit nu părea deloc Emil Boc, ci Ioan Rus. Acesta din urmă venea cu un solid capital de imagine, ca unul dintre cei mai consistenți miniștri de Interne pe care i-a avut România după Decembrie 89, care a demilitarizat Poliția, fiind și un lider al PSD-ului, partid atotputernic atunci.

Cei care se pricep spun că ar fi câștigat alegerile cu siguranță, dacă nu se făceau două gafe la final. Primul a fost un pact de ”neagresiune” cu UDMR-ul care, aparent, ar fi trebuit să-i asigure și voturile maghiare. În realitate, maghiarii clujeni, prin alte canale de transmitere a informației (în special prin biserici) au fost îndemnați să-l voteze în unanimitate pe Emil Boc. Foarte probabil, Ioan Rus a mai pierdut și unele voturi ale românilor naționaliști, din ”orașul lui Funar”, indignați de acel pact cu UDMR.

A doua acțiune despre care s-a vorbit mai puțin, dar care a avut un impact foarte mare, a fost acela că Ioan Rus, perceput ca un politician serios și valoros, a fost ”sprijinit” la Cluj prin prezența fizică, în ultimul moment, a lui Adrian Năstase alias ”Bombonel”. Este greu de exprimat acum, antipatia pe care infatuarea și corupția mustindă,  pusă în conexiune cu Adrian Năstase, o declanșa în Ardeal, în special la Cluj. Năstase a venit aici să se întâlnească cu masele de alegători, mulți scoși cu forța de la muncă, iar Ioan Rus a pierdut la limită alegerile.

Când oamenii politici necredibili și antipatizați îți spun să te vaccinezi efectul poate fi exact invers. Ar fi de mirare?  Nu numai la Cluj, ci în toată țara, unde corupția și obrăznicia unor aleși sunt de notorietate. Deloc nu sunt profeți.

Mass-media. Cred că se poate spune, din păcate, că rețelele sociale au învins presa. Este mai relevant acum că, doar teoretic, se poate pune vreun embargou pe un subiect și este cineva din presă care deține supremația unui domeniu de informare asupra publicului. Spunem că, din păcate, rețelele sociale au ajuns să concureze cu prea mult succes presa, gândindu-ne la Umberto Eco care zicea că ”Internetul a făcut prostul satului, lider de opinie!”.

Oricâte păcate ar avea presa, oricâte critici ar fi îndreptățite, există totuși o anumită cenzură valorică. Aproape toată presa a sprijinit vaccinarea și măsurile antiCovid, mai ales că acest sprijin a fost susținut și publicitar. În rețelele sociale, însă, prea mulți au ținut să își exprime curajul și îndoielile privind măsurile medicale. Cu atât mai mult cu cât rețelele sociale te sprijină cu protecția anonimatului sau pseudoanonimatului.

Ar merita și aici o exemplificare? Nu mai departe decât de la cea mai vaccinistă grupare din Parlament! Care structură de presă a promovat în campania electorală Alianța pentru Unitatea Românilor, (AUR)?

Aici se purică de profeți la greu. Cine dintre jurnaliști a scris înainte despre ei, le-a promovat vreun articol pozitiv? Au intrat însă în Parlament într-un procent care ar impune demisia tuturor sociologilor de la principalele agenții de sondare a opiniei publice și desființarea unor oficine de acest tip care au ”sifonat” atât instituții publice cât și structuri particulare finanțatoare. Ar fi trebuit să aibă un rol de profeți, dar s-au mulțumit cu acela de căpușe. Victoria lor electorală și surpriza politică, nu a fost un prim semn al atotputerniciei rețelelor sociale?

Preotul din care am citat la început, și nimeni, în nici un caz, nu ar trebui să se teamă de o pretinsă atotputernicie a presei. Dimpotrivă, se cuvine mai degrabă să ne gândim, cu responsabilitate, la efectele diluării presei, la estomparea până la dispariție a mecanismelor ei de control și critică.

Biserica și aici mult mai corect este să spunem, oameni legați de cultele religioase. Nedrept ar fi să stigmatizăm BOR în condițiile în care, repetăm, există secte religioase care interzic transfuziile, transplantul și promovează recunoscute aberații medicale!  Procentul pe culte, în rândul populației, provoacă unele citări însă, cu predilecție, din acea zonă.

”Dacă ar fi existat măcar un singur vaccin antiCovid a cărui siguranță și eficiență să nu fie susținute de birocrați și de un personal medical ale cărui convingeri au fost determinate mai puțin de cercetare și mai mult de sponsorizări, comisioane și slugărnicie, astăzi nu am mai fi avut această discuție: toată lumea ar fi fost deja vaccinată, iar episodul pandemic ar fi fost clasat… Impresia mea este că miza vaccinului nu este limitată la învingerea virusului SARS-CoV-2, ci poate fi văzută în proiectul transumanist mai amplu de îmbunătățire genetică prin biotehnologie. Dincolo de măsura în care noua tehnologie ARN mesager poate sau nu să contribuie la această transformare, ceea ce se testează odată cu această campanie mondială de vaccinare este disponibilitatea omenirii de a asuma o formă de hybris susținută și inspirată de progresul tehnologic” ( Gheorghe Fedorovici- Cumpăna – o viziune ortodoxă!)

Liderii informali ai antivaccinării nu sunt niște analfabeți funcționali, ei pot fi intelectuali de calitate recunoscută, cu un mare potențial emoțional. Asemenea citate și luări de poziție abundă în spațiul internautic și nu sunt proprii doar României, la noi au avut un impact mai mare.

Trist este că sunt oameni cucernici printre cei care nu se vaccinează! Nu proști, nu răi, pe care îi știm ca oameni valoroși, care realizează acțiuni umanitare. Sunt oameni credincioși care nu sunt convinși de rigoarea cercetărilor științifice, privind avantajele vaccinului. Ne-am fi bucurat dacă o rigoare și o exigență minimă s-ar fi manifestat și în modul de gestionare a banilor bisericii.

Aparent, conducerile cultelor religioase, mai ales a BOR, au o atitudine pozitivă față de vaccin.  Cel puțin luările de poziție din BOR sunt mult mai transparente, în sectele religioase există o discreție infinit mai mare. Totuși, o mare masă a credincioșilor este influențată, dirijată chiar de către acești intelectuali religioși (mulți integri și cu prestigiu) prin contactul direct cu oamenii, prin asociații religioase, prin publicații religioase, din care, puțin, am citat.

Această atitudine de reținere sau chiar ostilitate față de vaccin și măsurile antiCovid, a fost alimentată de atitudinea oficială care a îngrădit vreme îndelungată asistența religioasă, participarea la slujbe în antiteză cu manifestări sau activități tolerate – s-au interzis vânzătorii ambulanți de mărțisoare, iar lumea s-a înghesuit și le-a cumpărat din supermagazine,  se persecută micii comercianți români dar supermagazinele au liber, s-au ținut manifestări muzicale aducătoare de mari profituri cu zeci de mii de oameni înghesuiți, congrese ale unor partide politice cu mii de manifestanti și înseși alegerile politice, cu votarea, a fost bine mersi organizată pentru că unii au fost nerăbdători să ajungă la putere.

Românii nu se vaccinează într-un procent mai mare și nu respectă prea mult măsurile antiCovid și pentru că, vai ! ”Eu voi democrație, dar nu pentru căței !”.

Au fost cazuri filmate și expandat comentate, de cazuri de nerespectare a măsurilor din partea unor miniștri, a primului ministru, a președintelui Camerei Deputatilor, a președintelui țării și chiar și a primarului. Primar din ce oraș? Răspunsul corect este : din orice oraș !

Desigur că au existat și există în condițiile acestei sfidări, intelectuali credincioși care au luat poziție și, prin extrapolare, s-au pronunțat împotriva măsurilor antiCovid. Influența lor poate fi la un nivel atât de mare încât se vorbește despre cazul unui arhiepiscop care s-a vaccinat pe ascuns, să nu afle credincioșii (importanți) .

O tendință a oamenilor apropiați bisericii a fost rezumată de un preot de țară, mai sincer și  direct – ”Eu le citesc pastoralele și mesajele că sunt obligat, dar după ce și-au bătut joc de noi doi ani, acum așteaptă să le popularizez vaccinul?”. Nu clerul a influențat biserica antivaccin, ci unele măsuri luate!

De altfel, polemica antivaccin exista dinainte de pandemie și nu avea nici o legătură cu biserica!

De exemplu, toți medicii homeopați pe care îi știm se pronunță împotriva vaccinurilor. Împotriva tuturor vaccinurilor! La fel, Olivia Sterr, să dăm un nume de divă care se vrea și ea profet. De asemenea, foarte mulți dintre oamenii alertați de globalism și cu atitudine antisistem s-au pronuntat dinainte de Covid împotriva unor vaccinări.

ACUM, totuși este vorba despre viață și moarte, nu despre noi teorii medicale și revanșe de orgoliu!

Foarte probabil că celor care răspândesc aiureli pe Internet împotriva vaccinului nu le-a murit de COVID nimeni drag. Le doresc să nici nu li se întâmple, dar și doar, să aibă respect, așa cum se cuvine, pentru cei care și-au pierdut oameni dragi.

Nouă ne-au murit și, dincolo de disputele politice, religioase sau sociologice și în atmosfera aceasta de teamă și de neîncredere, ne punem problema ce ar trebui să facem  pentru a lua o decizie corectă.

Am cunoscut mame care au murit și aveau copii la sân, am cunoscut oameni disperați că nu li s-a dat voie să deschidă sicriul mamei să o vadă înainte de marea plecare, de copii umiliți și disperați, carantinați, care nu au putut să sape groapa părinților și să le organizeze înmormântarea.

I-am invita doar pe cei cu atitudine antivaccin să ajute o astfel de familie, dincolo de ambiția de a demonstra că ei nu se lasă și au în continuare dreptate.

Sigur că există cazuri, mult mai rare, în care si cei vaccinați se îmbolnăvesc, dar fac forme ușoare. Există cazuri de oameni care au murit căzându-le țigle în cap, dar aceasta nu înseamnă că nu vom mai ieși în casă de frică, iar casele nu au nevoie de acoperișuri.

Oare credem că noi și bulgarii suntem deștepții Europei că nu ne-am vaccinat? Există atâția medici români peste hotare, dacă nu îi credem pe ai noștri sau vrem să îi completăm, pe care îi putem întreba, ce părere au despre necesitatea vaccinului?

Este adevărat, avem parlamentarii pe care îi avem, avem primarii pe care îi avem și conducătorii pe care îi avem. Dar nu să le facem lor hatârul trebuie să ne vaccinăm, ci pentru a ne proteja și a-i proteja și pe cei dragi.

Și apoi, trebuie să ne vaccinăm precum europenii ”nebulgari” pentru a rămâne sănătoși, a prinde putere și a mai putea schimba ceva printre profeții din această țară!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

Publicat

accident

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, pe str. Memorandumului colț cu str. Samuil Micu. O minoră a fost acroșată de o dubă a MAI.

„Din primele cercetări se pare că o autospecială aparținând MAI ar fi acroșat un pieton aflat în traversarea străzii Samuil Micu intersecție cu Memorandumului”, a transmis Poliția Locală.

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

La fața locului s-a deplasat o ambulanță SAJ. Personalul acesteia îi acordă minorei primele îngrijiri.

Vom reveni.

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujenii sunt invitați la DEZBATEREA ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie”, organizată de APPC Cluj

Publicat

dezbatere

Asociatia Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) invită clujenii, joi, 25 aprilie, ora 18.00, la o dezbatere cu tema ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie” găzduită de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” (BCU).

Se vor dezbate teme ca alegerile, rolul presei în alegeri, ghiduri de bune practici în mediatizarea alegerilor, dezinformare și fake news.

Clujenii sunt invitați la DEZBATEREA ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie”, organizată de APPC Cluj

Invitați:
Daniel David, psiholog, Rectorul UBB Cluj
Barbu Mateescu, sociolog
Sergiu Mișcoiu, politolog, Facultatea de Studii Europene, UBB
Viorel Nistor, lector dr., Dep. Jurnalism, UBB

Intrarea este liberă.
Dezbaterea este organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Presei, care se sărbătorește în 3 mai.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Un livrator Bolt Food din Sri Lanka a intrat cu mopedul pe roșu într-o intersecție din centrul Clujului. E la spital

Publicat

Bolt

Polițiștii clujeni anunță că marți seara fost înregistrat un accident de circulație la intersecția dintre Piața Ștefan cel Mare și Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate a rezultat că, un tânăr de 22 de ani, cetățean străin, care conducea un moped dinspre Piața Timotei Cipariu, ar fi pătruns în intersecția cu Bulevardul Eroilor pe culoare roșie a semaforului electric, fiind acroșat de un autoturism, condus de un bărbat de 65 de ani, iar apoi de un alt autoturism.

În urma evenimentului, conducătorul mopedului a rămas blocat sub cel de-al doilea autoturism, fiind extras de către echipajele ISU Cluj, iar apoi transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, arată IPJ Cluj.

Bolt

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Din informațile Cluj24 mopedistul rănit era livrator Bolt Food și era din Sri Lanka.

Citește mai departe

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Ușoară apreciere a leului față de euro

Publicat

De

Leul s-a apreciat ușor față de euro

Menținerea unui nivel mai redus al aversiunii față de risc, în condițiile existenței unui status quo în conflictul dintre Israel și Iran, a permis aprecierea monedelor de la marginea zonei euro.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Ușoară apreciere a leului față de euro

Cursul euro a scăzut de la 4,9764 la 4,9758 lei. A fost a patra ședință în care tranzacțiile din piața locală se efectuau în culoarul 4,975 – 4,977 lei.

Până la jumătatea lunii viitoare, când se va desfășura ședința de politică monetară, indicii ROBOR s-au oprit deasupra pragului de 6%, care reprezintă dobânda pentru facilitatea de depozit cu care BNR remunerează banii plasați de băncile comerciale.

În acest context, indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 6,05%, cel la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, la 6,07% iar cel la 12 luni la 6,08%.

Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019 se situează până la sfârșitul lunii iunie la 5,90%/an.

Prețul dolarului a crescut

Diminuarea pariurilor pe o decizie a Rezervei Federale americane de a reduce ratele dobânzii de referință, care se află în prezent la 5,25 – 5,50%, și majorarea celor puse pe o scădere în a dobânzilor din zona euro și Marea Britanie, s-a reflectat în tranzacționarea monedei unice în culoarul 1,0644 – 1,0671 dolari, în ușoară depreciere față de vineri seară.

În piața locală, media monedei americane a crescut de la 4,6687 la 4,6712 lei.

Moneda elvețiană a pierdut teren față de cea europeană, astfel că media ei a scăzut de la 5,1404 la 5,1247 lei. Cea mai importantă depreciere a avut-o lira sterlină, cursul alunecând de la 5,8125 la 5,7677 lei.

Prețul gramului de aur a scăzut luni

Prețul gramului de aur a scăzut luni la 354,4765 lei, consecință a scăderii metalului galben la 2.336,40 – 2.372,50 dolari/uncie.

Cursul monedelor din regiune s-a apreciat la 394,83 forinți/euro, respectiv 4,3203 zloți/euro.

După operațiunea de înjumătățire a recompenselor primite de „minerii” de bitcoin, de la sfârșitul săptămânii trecute, criptomoneda a crescut la începutul acestei săptămâni la 64.545 – 66.511 dolari.

Ethereum a profitat de optimismul din piață și urcat la 3.131 – 3.236 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până luni, la ora 14:00

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax