Connect with us

EVENIMENT

OFICIAL: 1300 de clujeni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Publicat


În ultimele 24 de ore au fost vaccinate în Cluj 1.300 persoane, numărul total ajungând la 10.082.

Au fost înregistrate 791 reacții adverse ușoare, dintre care 8 în ultima zi.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Expoziția de lego a asociației Brickenburg revine la Muzeul Etnografic din Cluj

Publicat

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Asociația Brickenburg organizează în perioada 22-24 ianuarie 2021, Expoziția de Iarnă Brickenburg, un eveniment tradițional al practicanților hobby-ului LEGO®.

Dat fiind faptul că anul 2020 a atras atenția într-o manieră inconfundabilă asupra importanței cercetării științifice, a învățământului coerent, a solidarității între oameni, a frumuseții și importanței călătoriilor, asupra echilibrului necesar atât în societate, cât și în natură, ediția din acest an își propune să aducă în atenția vizitatorilor aceste aspecte, prin tematica lucrărilor care vor fi expuse.

Tematica expoziției

Făcând apel la imaginație, vizitatorii de toate vârstele vor putea călători în lumea recifelor de corali, vor putea deveni arheologi submarini, se vor putea aventura în expediții interplanetare, ori vor avea prilejul de a se vedea ca ingineri, medici, profesori, reporteri, brutari, agricultori etc, o sumedenie de profesii și meserii, fundamentale pentru o viață cotidiană normală, fiind redate în elemente LEGO® de membrii Asociației Brickenburg.

Unele lucrări au fost expuse anterior la expoziții internaționale, fiind remarcate de presa în domeniu, iar altele sunt aduse în atenția publicului în premieră absolută.

Vizitarea expoziției se face în condițiile speciale stabilite pentru perioada stării de alertă, după următorul program: vineri, 22 ianuarie, sâmbătă 23 ianuarie – orele 10.00 – 18.00, duminică, 24 ianuarie – orele 10.00 – 17.00.

Asociația Brickenburg, cu sediul în Cluj-Napoca, este una din cele mai importante organizații de fani ai sistemului LEGO®, fiind oficial recunoscută la nivel mondial prin creațiile de înaltă clasă realizate de membrii săi, prezentate în țară și în străinătate, precum și prin evenimentele pe care le pune în practică.

Citește și

FOTO Cea mai mare expoziție de Lego din România este găzduită de Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Citește mai departe

EVENIMENT

CS „U” Cluj pune tunurile pe Federația de Volei. Rezultatul meciului cu Știința Baia Mare a fost viciat

Publicat

Reprezentanții echipei de volei a clubului Universitatea Cluj pun tunurile pe Federație, acuzând că rezultatul meciului împotriva Științei Explorări Baia Mare a fost viciat. Partida s-a terminat cu scorul de 3 la 1, pentru maramureșeni (30-28, 22-25, 25-15, 25-15) și s-a desfășurat pe 17 ianuarie. Clujenii ocupă poziția a șaptea în clasamentul Diviziei A1, cu 6 victorii și tot atâtea înfrângeri.

Meciul s-a desfășurat într-o sală neîncălzită

În documentul înaintat Federației Române de Volei, antrenorul Romeo Lotei și team manager-ul, Bogdan Ungurean, povestesc cum meciul s-a desfășurat într-o sală neîncălzită, temperatura fiind de 8-10 grade.

De altfel, oficialii Federației de la masa tehnică și spectatorii au purtat geci pe durata întâlnirii.

De menționat este că „studenții” au jucat împotriva Științei Explorări Baia Mare, la 22 ore distanță de partida câștigată în cinci seturi, în fața Științei București.

Fazele din meci contestate de clujeni din primul set al partidei

  • prima fază se desfășoară la scorul de 10-9 pentru echipa din Baia Mare, când jucătorul echipei U Cluj, servește un as, dar mingea este judecată greșit și deci scorul în loc să devină egal, se face 11-9 pt echipa aflată la primire.
  • a două fază este la scorul de 19-20 pentru Cluj, când mingea blocată de Vițelaru Ciprian îl șterge pe spate pe jucătorul care a atacat-o și iese în block-out, dar acest fapt este nesesizat de arbitrul Cristea C., deși faza s-a desfășurat lângă acesta.
  • a treia fază este la scorul de 23-24 pentru Cluj, când mingea atacată de jucătorul Ciortea Marius în blocaj, iese în out evident, aceasta cade chiar în față arbitrului Cristea C. și la mică distanță de tușier, însă amândoi după o prima ezitare decid din priviri că mingea a căzut în terenul echipei noastre. Tușierul a avut o atitudine ezitantă semnalând cu întârziere. A se observa reacția jucătorului cu numărul 11 de la echipă din Baia Mare care observă că mingea a ieșit în ouț, însă decide să se bucure pentru reușita echipei propri la îndemnul antrenorului și al coechipierilor.

„Având în vedere că setul 2 cu Baia Mare l-am câștigat categoric, considerăm că la 2-0 pentru noi, rezultatul meciului ne putea fi clar favorabil. Prin urmare, putem vorbi și de viciere de rezultat”, a declarat Bogdan Ungureanu.

Memoriul înaintat Federației Române de Volei de către CS Universitatea Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

LA STRADA – Imaginea zilei la Cluj24.ro

Publicat

…și musai la ghișeu…

***

La Strada este o rubrică zilnică unde vor fi publicate imagini din județul Cluj. Cititorii care surprind instantanee inedite sunt rugați să le trimită pe adresa redacției: redactie@cluj24.ro.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj se întărește cu un atacant de 20 de ani în lupta pentru al patrulea titlu consecutiv

Publicat

CFR Cluj l-a achiziționat pe atacantul Sebastian Serediuc, fotbalist care a crescut în Spania. El a jucat la toate grupele de juniori din Lleida, iar în septembrie 2020 a ajuns la Baia Mare.

Serediuc are 1,85 metri și este născut pe 23 februarie 2000, la Călan, județul Hunedoara. La vârsta de 6 ani a plecat în Spania, iar cel poreclit “Sebi” este acum gata să-și încerce norocul în prima ligă a României.

Campioana României este marea câștigătoare a etapei a 17-a, întrucât s-a distanțat la trei puncte de rivala Universitatea Craiova și s-a apropiat la un punct de FCSB. Pentru „feroviari” urmează partida împotriva lui Hermannstadt, de pe data de 25 ianuarie, din deplasare.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate