EDUCATIE
Clujenii, invitați lunar la petreceri de o firmă IT. A închiriat o casă, să-i încurejaze pe clujeni să socializeze

O nouă colaborare a clujenilor promite experiențe de neuitat pentru cei care vor să cunoască oameni noi și să schimbe idei într-o manieră prosperă – personală, dar și profesională. Firma de IT JUSTROCKET (JR), cu sediul la casa de pe strada Emil Racoviță 25, găzduiește lunar evenimente de tip „open house”, încurajând clujenii să socializeze între ei. Astfel iau naștere și colaborări, prima fiind cu Comunitatea 156 (C156). Elevii de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, coordonați de profesorul Sergiu Georgian Mazerschi, vor contribui cu obiecte de artă și servicii creative la casa JR. Prima întâlnire a avut loc miercuri.
„Facem sesiune de feedback din 2 luni în 2 luni și acolo fiecare vine cu sugestii. Recent s-a adus în discuție topicul umplerii pereților cu artă, vrem să le aducem un plus de personalitate, iar Gelu, Community Managerul, se știe cu Mazerschi dinainte, el e liantul între JUSTROCKET și Comunitatea 156”, spune Szabo Attila, Managing Director al JR.
Planul inițial era ca firma de IT să cumpere artă de la Mazerschi, dar cum prioritatea profesorului este C156, lucrurile s-au concretizat într-o colaborare ce se dorește a fi longevivă, întrucât au viziuni similare.
Dezvoltarea personală, locul unde arta se îmbină cu IT-ul
Întrebat unde se îmbină arta cu domeniul IT, Attila a răspuns că „pe partea personală”.
„La noi nu e vorba doar despre proiecte, ne axăm pe ce se poate face în Cluj. Totuși, avem o casă de 125 de ani, care deja e monument istoric în oraș unde se pot face multe. Acum va fi prima expoziție a celor de la C156, cu desenele pe care le fac pe pozele trimise de membrii comunității JR, asta fiind prima parte din colaborare. Vom vedea cum va decurge mai departe. Vrem să avem colaborări cât mai dese”, adaugă el.
Astfel, elevii de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” au petrecut o zi la casa JUSTROCKET, adăugând o notă personală unor fotografii realizate de angajații companiei.
Muncă, artă, mâncare și torturi aniversare. O altfel de colaborare
Profesorul i-a coordonat și s-a asigurat că se simt bine pe tot parcursul proiectului, glumind, punând muzică și savurând mâncare și torturi festive în pauze.
„În fiecare miercuri avem Community Day. Asta-i ziua în care ne adunăm cei mai mulți și pregătim mâncare împreună. Am avut 3 zile de naștere și am adus torturi: 2 au celebrat vechimea în companie, 1 a celebrat vârsta. În general, sărbătorim și viața profesională, nu doar pe cea personală.
Suntem o firmă de IT, dar ceea ce ne diferențiază de celelalte este că punem mai mult accent pe networking între oameni. La noi, omul este în centrul companiei, nu proiectele. Suntem 35 de persoane, cu tot cu cei 2 fondatori care trăiesc în München, dar care vin câteva zile pe lună pentru a petrece timp cu echipa”, precizează Attila.
De ce a închiriat compania de IT o casă drept sediu
Când s-a decis să se schimbe sediul încă erau restricții. Antreprenorii și firmele cu care s-au consultat cei de la JR nu garantau că acesta va fi un pas benefic pentru companie, dar decizia s-a luat până la urmă, pentru ca angajații să lucreze într-un spațiu care să îi atragă.
„Vrem să fie un mediu confortabil, deschis, unde să poată fugi de acasă, unde să poată lucra în liniște. În iulie am semnat contractul cu intenția de a ne muta în toamnă, atunci am avut și o petrecere de deschidere în limita restricțiilor. Eu am cam trăit în casa asta împreună cu colegul din Germania, cu care am construit totul. Am mai avut mâini ajutătoare și din Germania și din Cluj, care s-au ocupat cu amenajarea spațiului și ne-au dat sugestii estetice”, explică el.
Odată cu mutarea sediului la casa de pe Emil Racoviță 25, și echipa s-a mărit.
„Să găsești omul care se potrivește în comunitate e mai greu, de obicei organizăm o sesiune de întâlnire cu echipa pentru aplicanți, pentru ca ei să ne cunoască înainte să semneze contractul. În felul acesta, au șansa să se decidă dacă vor să lucreze cu noi sau nu, e un proces mai complex”, mai spune Attila.
Ziua porților deschise. Întâlniri cu clujenii: „Mai stăm jos, mai bem o bere, avem și spațiu pentru grătar”
JR deține tot spațiul de pe Emil Racoviță 25, inclusiv curtea din spate, care este în construcție. Locația poate fi vizitată de oricine e dornic să cunoască echipa și să schimbe idei cu membrii JR și ai C156, în cadrul evenimentelor de tip open house, precum Thirsty Thursday, organizat, de obicei, în prima zi de joi a lunii, când porțile se deschid pentru toată lumea.
„Noi am lucrat puțin din umbră înainte. Când ne-am mutat am decis să arătăm oamenilor cine suntem și de ce este bine pentru oricine să se alăture, indiferent de domeniu. Lumea poate să ne viziteze, să ne cunoască, să afle ce priorități avem și să socializeze.
Am descoperit că, pe timpul pandemiei, cercurile oamenilor s-au diminuat, lumea nu mai e așa de sociabilă, astfel că scopul Thirsty Thursday este acela de a aduce oamenii la un loc, pentru ca ei să fie mai deschiși, să se conecteze.
Mai stăm jos, mai bem o bere, avem și spațiu pentru grătar, cam asta se întâmplă”, descrie șeful companiei.
Oamenii deja îi întreabă când se organizează astfel de evenimente, motiv pentru care este de părere că Thirsty Thursday e un eveniment în creștere. Următorul va avea loc în data de 20 octombrie. Pentru participare, e necesară completarea unui formular ce se va găsi pe Facebook și Instagram, astfel încât gazdele să știe câți oameni vor veni.
Pentru cei care nu mai au răbdare să vadă sediul JUSTROCKET, va urma un articol cu un tur al locației, de la birouri la curtea din spate și alte surprize precum sala de ping pong din „clădirea de birouri”. Stai geană.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


CFR Cluj a mai „promovat” un jucător de la propria Academie. Este vorba de fundașul David Avram, în vârstă de 17 ani, care a semnat primul său contract de profesionist cu gruparea din Gruia.
„Un nou fotbalist profesionist în Familia CFR!
Vă anunțăm cu entuziasm că David Avram, născut în anul 2008, fundaș experimentat al Academiei noastre și jucător talentat al Grupei U17, a semnat primul său contract de fotbalist profesionist cu CFR Cluj.
CFR Cluj a mai „promovat” un jucător de la Academie
Practicând fotbalul de ani, David este un exemplu de muncă și dedicare, cu rezultate deosebite la învățătură, reușind să îmbine armonios educația și pasiunea pentru sport! Venit la Academia noastră în 2019, fundașul a avut parte de evoluții deosebite, remarcându-se prin calitățile sale defensive
Îți urăm mult succes, David, și cât mai multe reușite alături de echipa noastră”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.
EVENIMENT
ACCIDENT pe Horea, în Cluj-Napoca. Două mașini s-au tamponat. Bărbat de 80 de ani, dus la SPITAL

Un accident rutier a avut loc, marți dimineața, pe str. Horea din Cluj-Napoca. Două mașini s-au tamponat. Un bărbat de 80 de ani a fost dus la spital.
„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Horea din Cluj-Napoca. Mai exact, este vorba despre o tamponare între două autoturisme.
ACCIDENT pe Horea, în Cluj-Napoca. Două mașini s-au tamponat. Bărbat de 80 de ani, dus la SPITAL
Nu au existat victime încarcerate, însă un bărbat de aproximativ 80 de ani nu a putut ieși singur afară dintr-un autoturism. Acesta acuza dureri la coloană, iar forțele noastre l-au extras în siguranță, pentru a nu-i agrava posibilele leziuni.
Bărbatul a fost preluat de un echipaj SAJ, la misiune luând parte două autospeciale cu modul de descarcerare”, a transmis ISU Cluj.
ADMINISTRAȚIE
Prefectura Cluj: Importul cărnii, laptelui și furajelor din Ungaria și Germania, INTERZIS din cauza FEBREI aftoase

În contextul depistării focarelor de febră aftoasă în Ungaria și Germania, Maria Forna, prefectul județului Cluj a convocat de îndată Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor. Acesta s-a reunit, marți dimineață și a emis Hotărârea nr. 13/18.03.2025 privind aprobarea Planului de măsuri privind prevenirea apariției febrei aftoase pe teritoriul județului, astfel următoarele măsuri importante pentru protejarea sănătății animalelor din județ.
Plan de măsuri
1. Interzicerea intrării în țară a transporturilor de animale, carne, lapte, furaje, îngrășăminte naturale și material seminal provenind din aceste țări, pe toată perioada de alertă epidemiologică.
Prefectura Cluj: Importul cărnii, laptelui și furajelor din Ungaria și Germania, INTERZIS din cauza FEBREI aftoase
Febra aftoasă este o boală virală gravă și extrem de contagioasă, care afectează bovinele, porcinele, ovinele și caprinele. Printre simptomele specifice se numără:
– Febră;
– Vezicule pline cu lichid apărute în zona bucală și la nivelul membrelor;
– Lipsa poftei de mâncare (inapetență și anorexie);
– Apatie, abatere, uscăciunea nasului.
Transmiterea bolii se realizează în principal prin contact direct cu animalele infectate. Este important de menționat că boala NU prezintă risc pentru om.
Solicităm tuturor cetățenilor să anunțe imediat medicul veterinar din localitate sau Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Județeană (DSVSA) în cazul oricărei suspiciuni de febră aftoasă.
Vă mulțumim pentru sprijinul și colaborarea dumneavoastră în prevenirea răspândirii acestei boli! Protejarea sănătății animalelor este o prioritate!
Mai multe detalii puteți consulta accesând acest link.
EVENIMENT
Șoferul care a condus o mașină fără anvelope la Cluj, internat la Psihiatrie. Bărbatul din Mureș a primit și AMENDĂ

Polițiștii clujeni l-au interceptat în trafic pe bărbatul care, luni, conducea o mașină care nu avea anvelope, în apropiere de localitatea Gârbău.
Bărbatul are 37 de ani, este din județul Mureș, și a fost amendat și pentru că nu a putut prezenta un certificat de înmatriculare. De asemenea, el a fost internat în spital.
Șoferul, amendat cu peste 1.600 de lei
Polițiștii Secției 8 Rurală Huedin au fost sesizați, luni, cu privire la faptul că un autovehicul este condus în afara localității Gârbău, prezentând defecțiuni tehnice semnificative, respectiv lipsa anvelopelor.
Echipajul de poliție a interceptat autoturismul pe DJ108C, constatând că la volan se afla un bărbat de 37 de ani, din județul Mureș. Acesta a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative.
Bărbatul, internat involuntar la Psihiatrie
Pentru deficiențele tehnice majore constatate și pentru nerespectarea obligației de a avea asupra sa documentele prevăzute de lege, respectiv certificatul de înmatriculare, polițiștii i-au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.620 de lei.
Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare în lipsă.
Având în vedere circumstanțele, bărbatul a fost internat involuntar la o unitate medicală pentru investigații de specialitate. De asemenea, sunt efectuate demersurile necesare privind verificarea îndeplinirii condițiilor medicale pentru menținerea dreptului de a conduce autovehicule