Connect with us

EDUCATIE

Clujenii, invitați lunar la petreceri de o firmă IT. A închiriat o casă, să-i încurejaze pe clujeni să socializeze

Publicat


whatsapp image 2022 10 07 at 11.02.23 pm

O nouă colaborare a clujenilor promite experiențe de neuitat pentru cei care vor să cunoască oameni noi și să schimbe idei într-o manieră prosperă – personală, dar și profesională. Firma de IT JUSTROCKET (JR), cu sediul la casa de pe strada Emil Racoviță 25, găzduiește lunar evenimente de tip „open house”, încurajând clujenii să socializeze între ei. Astfel iau naștere și colaborări, prima fiind cu Comunitatea 156 (C156). Elevii de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, coordonați de profesorul Sergiu Georgian Mazerschi, vor contribui cu obiecte de artă și servicii creative la casa JR. Prima întâlnire a avut loc miercuri.

„Facem sesiune de feedback din 2 luni în 2 luni și acolo fiecare vine cu sugestii. Recent s-a adus în discuție topicul umplerii pereților cu artă, vrem să le aducem un plus de personalitate, iar Gelu, Community Managerul, se știe cu Mazerschi dinainte, el e liantul între JUSTROCKET și Comunitatea 156”, spune Szabo Attila, Managing Director al JR.

Planul inițial era ca firma de IT să cumpere artă de la Mazerschi, dar cum prioritatea profesorului este C156, lucrurile s-au concretizat într-o colaborare ce se dorește a fi longevivă, întrucât au viziuni similare.

Citește și Comunitatea 156, pasiunea unui profesor la Cluj, pentru elevii care vor mai mult: Vreau să ajungem un liceu cunoscut în țară

whatsapp image 2022 10 07 at 10.45.23 pm

Gelu, Mazerschi și Attila

Dezvoltarea personală, locul unde arta se îmbină cu IT-ul

Întrebat unde se îmbină arta cu domeniul IT, Attila a răspuns că „pe partea personală”.

„La noi nu e vorba doar despre proiecte, ne axăm pe ce se poate face în Cluj. Totuși, avem o casă de 125 de ani, care deja e monument istoric în oraș unde se pot face multe. Acum va fi prima expoziție a celor de la C156, cu desenele pe care le fac pe pozele trimise de membrii comunității JR, asta fiind prima parte din colaborare. Vom vedea cum va decurge mai departe. Vrem să avem colaborări cât mai dese”, adaugă el.

Astfel, elevii de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” au petrecut o zi la casa JUSTROCKET, adăugând o notă personală unor fotografii realizate de angajații companiei.

whatsapp image 2022 10 07 at 10.45.23 pm (1)

whatsapp image 2022 10 07 at 10.45.24 pm

Muncă, artă, mâncare și torturi aniversare. O altfel de colaborare

Profesorul i-a coordonat și s-a asigurat că se simt bine pe tot parcursul proiectului, glumind, punând muzică și savurând mâncare și torturi festive în pauze.

„În fiecare miercuri avem Community Day. Asta-i ziua în care ne adunăm cei mai mulți și pregătim mâncare împreună. Am avut 3 zile de naștere și am adus torturi: 2 au celebrat vechimea în companie, 1 a celebrat vârsta. În general, sărbătorim și viața profesională, nu doar pe cea personală.

Suntem o firmă de IT, dar ceea ce ne diferențiază de celelalte este că punem mai mult accent pe networking între oameni. La noi, omul este în centrul companiei, nu proiectele. Suntem 35 de persoane, cu tot cu cei 2 fondatori care trăiesc în München, dar care vin câteva zile pe lună pentru a petrece timp cu echipa”, precizează Attila.

whatsapp image 2022 10 07 at 10.45.22 pm

whatsapp image 2022 10 07 at 10.45.23 pm (2)

De ce a închiriat compania de IT o casă drept sediu

Când s-a decis să se schimbe sediul încă erau restricții. Antreprenorii și firmele cu care s-au consultat cei de la JR nu garantau că acesta va fi un pas benefic pentru companie, dar decizia s-a luat până la urmă, pentru ca angajații să lucreze într-un spațiu care să îi atragă.

„Vrem să fie un mediu confortabil, deschis, unde să poată fugi de acasă, unde să poată lucra în liniște. În iulie am semnat contractul cu intenția de a ne muta în toamnă, atunci am avut și o petrecere de deschidere în limita restricțiilor. Eu am cam trăit în casa asta împreună cu colegul din Germania, cu care am construit totul. Am mai avut mâini ajutătoare și din Germania și din Cluj, care s-au ocupat cu amenajarea spațiului și ne-au dat sugestii estetice”, explică el.

Odată cu mutarea sediului la casa de pe Emil Racoviță 25, și echipa s-a mărit.

„Să găsești omul care se potrivește în comunitate e mai greu, de obicei organizăm o sesiune de întâlnire cu echipa pentru aplicanți, pentru ca ei să ne cunoască înainte să semneze contractul. În felul acesta, au șansa să se decidă dacă vor să lucreze cu noi sau nu, e un proces mai complex”, mai spune Attila.

whatsapp image 2022 10 07 at 10.53.16 pm (1)

whatsapp image 2022 10 07 at 10.53.16 pm

Ziua porților deschise. Întâlniri cu clujenii: „Mai stăm jos, mai bem o bere, avem și spațiu pentru grătar”

JR deține tot spațiul de pe Emil Racoviță 25, inclusiv curtea din spate, care este în construcție. Locația poate fi vizitată de oricine e dornic să cunoască echipa și să schimbe idei cu membrii JR și ai C156, în cadrul evenimentelor de tip open house, precum Thirsty Thursday, organizat, de obicei, în prima zi de joi a lunii, când porțile se deschid pentru toată lumea.

„Noi am lucrat puțin din umbră înainte. Când ne-am mutat am decis să arătăm oamenilor cine suntem și de ce este bine pentru oricine să se alăture, indiferent de domeniu. Lumea poate să ne viziteze, să ne cunoască, să afle ce priorități avem și să socializeze.

Am descoperit că, pe timpul pandemiei, cercurile oamenilor s-au diminuat, lumea nu mai e așa de sociabilă, astfel că scopul Thirsty Thursday este acela de a aduce oamenii la un loc, pentru ca ei să fie mai deschiși, să se conecteze.

Mai stăm jos, mai bem o bere, avem și spațiu pentru grătar, cam asta se întâmplă”, descrie șeful companiei.

Oamenii deja îi întreabă când se organizează astfel de evenimente, motiv pentru care este de părere că Thirsty Thursday e un eveniment în creștere. Următorul va avea loc în data de 20 octombrie. Pentru participare, e necesară completarea unui formular ce se va găsi pe Facebook și Instagram, astfel încât gazdele să știe câți oameni vor veni.

Pentru cei care nu mai au răbdare să vadă sediul JUSTROCKET, va urma un articol cu un tur al locației, de la birouri la curtea din spate și alte surprize precum sala de ping pong din „clădirea de birouri”. Stai geană.

Citește și FOTO. De la Macetă la catedră. INTERVIU cu Sergiu, Georgian și Mazerschi. Povestea profesorului atipic de la ClujDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA la Cluj în următoarele două săptămâni. Cum vor fi primele zile de vară

Publicat

De

Vremea la Cluj în următoarele două săptămâni

Vremea la Cluj va fi sub semnul instabilității atmosferice, potrivit meteorologilor.

Astfel, vor fi variații termice, dar și precipitații.

VREMEA la Cluj în următoarele două săptămâni. Cum vor fi primele zile de vară

Meteorologii au făcut o estimare a evoluiei valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 20 mai – 2 iunie.

În prima săptămână pe fondul accentuării instabilității atmosferice vor fi variații termice, în special în regimul diurn, astfel de la o medie ce va crește la 26 de grade în ziua de marți, 21 mai, se va ajunge la 22 de grade în ziua de 23 mai, iar pentru restul intervalului sunt estimate valori în general de 25 – 26 de grade.

Media temperaturilor minime va fi de 8-10 grade, ușor mai ridicată în 23 mai și la început de iunie.

Ploile nu vor ocoli Clujul

Conform ANM, probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în 23 și 24 mai și la început de iunie.

Intervale cu ploaie vor fi și în restul zilelor, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cluj-Napoca, al doilea oraș de pe harta Urban Playfield. Evenimentul aduce bucuria jocului în inima orașului

Publicat

De

Urban Playfield la Cluj-Napoca

Urban Playfield, festivalul sporturilor luate în joacă pentru cei mici și cei mari, continuă la Cluj-Napoca, orașul în care a fost inițiat.

Pentru prima oară, evenimentul va avea loc în centrul orașului, în cea mai nouă zonă pietonală, punct de atracție pentru comunitate și turiști, aflată pe străzile Mihail Kogălniceanu și Universității.

Clujenii sunt așteptați la mișcare și multe jocuri, sâmbătă și duminică, 25-26 mai. Accesul este, ca de obicei, gratuit.

Cluj-Napoca, al doilea oraș de pe harta Urban Playfield. Evenimentul aduce bucuria jocului în inima orașului

Evenimentul organizat de către echipa Sports Festival, realizat în parteneriat cu Raiffeisen Bank România, are de anul acesta o formă extinsă la nivel național.

După mai multe sesiuni organizate în Cluj-Napoca, el a devenit acum un eveniment itinerant care unește prin joacă 10 orașe din țară.

Startul s-a dat la Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina, în 18-19 mai.

„Cluj-Napoca este locul unde totul a început pentru Urban Playfield. Este minunat să vedem comunitatea adunându-se în locurile dragi din oraș pentru a se bucura de jocurile copilăriei.

Anul acesta, evenimentul devine o platformă națională, și suntem entuziasmați să împărtășim această energie vibrantă în inima Clujului, cu ajutorul comunității care ne-a susținut de la început”, a declarat Mirel Alexa, organizator Urban Playfield.

Hai la joacă! Programul Urban Playfield

Cei care vin la Urban Playfield pot să descopere o varietate largă de sporturi și activități: volei, tenis, baschet, escaladă, biliard cu piciorul, badminton, roundnet, șah, fotbal, tenis de masă, cornhole, într-un cadru plin de voie bună.

Weekendul dedicat orașului Cluj-Napoca va include, pe lângă activități sportive, demonstrații ale cluburilor locale, concursuri cu premii, animații stradale și multe alte surprize.

Duminică, 26 mai, de la 16:00, copiii sunt invitați la teatru de păpuși stradal și să descopere astfel povestea Micului Prinț.

Programul complet al Urban Playfield Cluj-Napoca va fi anunțat joi, 23 mai, pe site-ul oficial urbanplayfield.ro/ și pe paginile de sociale media.

Program general Urban Playfield 2024:

  • 10:00: Deschiderea oficială a evenimentului; Activități organizate pe parcursul zilei: invitații la joacă, demonstrații sportive prezentate de cluburi locale, concursuri cu premii, clase de dansuri moderne, majorete și zumba, activități pentru copii și alte suprize;
  • Publicul va avea la dispoziție zonă de mâncare, apă și răcoritoare, precum și zone de relaxare;
  • 21:00: Închiderea oficială a programului zilei.

Misiunea Urban Playfield

  • Promovarea dreptului la joacă: Urban Playfield promovează ideea că joaca este un drept universal, indiferent de vârstă sau condiție socială și încurajează pe toată lumea să redescopere plăcerea mișcării și a sportului într-un cadru distractiv și relaxant.
  • Promovarea sportului ca joacă: Sportul nu trebuie să fie doar o activitate fizică, ci și o sursă de bucurie, energie și conexiune între oameni.
  • Transformarea spațiilor urbane: Urban Playfield transformă spațiile din orașe, aflate la îndemâna oricui, în adevărate zone de joacă, unde fiecare poate să se distreze prin sport. Demonstrează comunităților locale că sportul și joaca pot fi integrate în viața de zi cu zi, chiar și în mijlocul agitației urbane.

Urban Playfield este un proiect care face un tur national, în 10 orașe din țară, dedicate jocului și sportului de masa. Fiecărui oraș-gazdă îi este dedicat un weekend cu o varietate de activități sportive și divertisment pentru toți participanții, indiferent de vârstă.

Accesul la eveniment este gratuit.

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT Cluj câștigă un nou meci în finala Ligii cu CSM CSU Oradea și duce scorul general la 3-1

Publicat

De

U-BT Cluj câștigă un nou meci în finala Ligii cu CSM CSU Oradea

Parcurs fabulos pentru echipa clujeană de baschet U-BT, care a câștigat un nou meci în finala Ligii Naționale.

U-BT a disputat, luni, cel de al patrulea meci al finalei pe terenul rivalilor de la CSM CSU Oradea și a reușit o nouă victorie spectaculoasă.

U-BT Cluj câștigă un nou meci în finala Ligii cu CSM CSU Oradea și duce scorul general la 3-1

Jucătorii clujeni s-au regrupat pentru acest meci jucat în deplasare. CSM CSU Oradea – U-BT Cluj s-a încheiat cu scorul 80-108.

La pauză, U-BT Cluj conducea cu 58-28.

Cei mai buni marcatori ai U-BT au fost Bryce Jones (25 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 10/10 la libere) și Patrick Richard (22 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 6/7 de la distanță).

Sezon perfect pentru U-BT

În actualul sezon al Ligii Naționale, U-BT Cluj nu a pierdut niciun meci, până la finală.

CSM CSU Oradea a reușit să câștige meciul 3 al finalei, care s-a disputat sâmbătă, 18 mai. Victoria orădenilor a fost una „la mustață”, practic la doar 2 puncte diferență (94-92).

Primele două meciuri dintre cele două echipe s-au disptat la Cluj-Napoca și au fost câștigate de U-BT.

Finala se mută la Cluj. Meciul 5 va avea loc la BTarena joi, 23 mai, de la ora 19.00.

Foto: Facebook/ U-BT Cluj

 

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Podcast Cluj24 Test de sinceritate. Remus Lăpușan: Am un proiect de sprijinire a producătorilor agricoli din Cluj

Publicat

test remus

Remus Lăpușan, candidat pentru Consiliul Județean Cluj din partea PSD, vorbește la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24 realizat de jurnalistul Vasile Măgrădean despre proiectele pe care le propune clujenilor în campania electorală.

Lăpușan spune că a observat un interes din partea alegătorilor, chiar și a celor din mediul rural pentru alegerile locale.

Acesta propune un proiect care vine în sprijinul producătorilor agricoli din județul Cluj, care ar fi sprijiniți să își vândă produsele în Cluj-Napoca, prin organizarea unei mari piețe volante în Parcul Central.

CMF: 21240002

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax