Connect with us

EDUCATIE

Ministrul Educației: Uniforma şcolară poate fi o opţiune atâta timp cât nu devine instrument de EXCLUZIUNE

Publicat


Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat joi: „Uniforma şcolară poate fi o opţiune atâta timp cât nu devine instrument de excluziune”. 

ligia deca

„Uniforma şcolară poate fi o opţiune câtă vreme ea nu devine instrument de excluziune. Deci nu cred că putem impune copiilor, care au garantat dreptul la educaţie, să cumpere o uniformă atunci când familiile lor nu-şi pot permite. Deci uniforma poate fi un instrument pentru a nu avea diferenţieri din punct de vedere social, dar aceasta, când copiii nu-şi pot permite, să fie asigurată, ca dreptul la educaţie să fie garantat”, a declarat Ligia Deca, la o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, ministrul a arătat că, din punctul său de vedere, practica învăţării în trei schimburi nu este una care să ducă la calitate în procesul educaţional şi nici micşorarea orei la 35 sau la 40 de minute.

„Trebuie să operaţionalizăm prevederile legale pentru crearea unor consorţii şcolare, cu şcolile din vecinătate, astfel încât să nu mai avem şcoli care învaţă în trei schimburi”, a transmis ministrul.

Ligia Deca mai consideră că cererea mare de educaţie timpurie este un motiv de bucurie, dar unităţile de învăţământ trebuie să respecte standardele.

„Acolo unde statul nu poate asigura, cred că este firesc că apare privatul. Pe termen lung îmi doresc ca toate cererile pe care le avem pentru educaţie timpurie să fie onorate recent, fie ca e vorbim de stat sau privat acreditate. Îmi doresc ca toate unităţile de învăţământ să respecte standardele pe care le stabilim la Ministerul Educaţiei şi să nu mai fie ocolite”, a precizat ministrul Educaţiei.

Sursa: Agerpres

Sunteți de acord cu portul uniformei în școli?Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Comunitatea 156 pregătește o PREMIERĂ la Cluj pentru iubitorii de artă: „Va fi primul concurs de murale din lume pentru liceeni”

Publicat

p1000064

Câțiva elevi ai Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca au fost sâmbătă dimineața la Centrul de Cultură Urbană de pe strada Iuliu Maniu pentru prima ședință din an a Comunității 156 (C156), un proiect extrașcolar demarat de profesorul Sergiu Georgian Mazerschi, din dorința de a reprezenta instituția la nivel național și internațional, precum și de a-i încuraja pe tineri să fie membri activi în societate după ce ies din băncile școlii.

„Peste 10 ani, societatea va fi mai bună pentru că sunteți aici, acum”, a spus acesta, bucuros că are alături un grup de elevi de liceu care își doresc să învețe mai mult decât permite programa școlară.

În cadrul Comunității 156, adolescenții de la Liceul de Arte se dezvoltă prin prisma proiectelor și evenimentelor în care se implică. Totodată, participă la cursuri și concursuri în urma cărora se formează atât profesional, cât și personal.

Citește și Comunitatea 156, pasiunea unui profesor la Cluj, pentru elevii care vor mai mult: Vreau să ajungem un liceu cunoscut în țară

p1000066

Elevi uniți pentru o societate mai bună

Elian este unul dintre ei. E pasionat de arta stradală, iar profesorul este mândru de parcursul lui de până acum.

„A participat în noiembrie la festivalul Kickin It din Cluj, unde a susținut cursuri despre istoria graffiti-ului, tehnici și multe altele. E o realizare mare pentru un elev de 16 ani să predea astfel de noțiuni celorlalți oameni pasionați de artă stradală.

Unii, la început, cel puțin, se tem să vorbească în public. Membrii noi ai Comunității 156 probabil că încă mai au un strop de timiditate la întâlnirile noastre, dar devin mai degajați pe parcurs. Acesta e și scopul, să își depășească limitele. El a reușit să țină lecții în fața a zeci de oameni, e doar un exemplu că se poate.

Văd elevi la școală care nu se cunosc între ei, sau chiar colegi de clasă care nu prea vorbesc unii cu alții. Comunitatea 156 urmărește să îi aducă împreună, să se cunoască, să învețe unii de la alții și să lucreze atât pentru ei, cât și pentru societate”, a punctat Mazerschi.

p1000053

Concurs în premieră la nivel internațional. Ce va face Comunitatea 156 în 2023

După ce a trecut în revistă evenimentele susținute anul precedent, profesorul le-a prezentat planul pe anul acesta. Lista numără 8 colaborări și 4 cursuri de formare.

„Nu vreau să ne aglomerăm cu foarte multe, ca să le facem pe acestea cât mai bine”, a adăugat el.

Toți elevii Liceului de Arte Vizuale au, deci, posibilitatea să își exploateze pasiunile prin:

 • Curs de fotografie documentară, susținut de Vlad Braga (Bragovski)
 • Curs de design grafic, susținut de Karla Broșteanu (Kraal Village)
 • Curs de serigrafie, susținut de Andreea Tău (Anon Brand)
 • Curs realizare stickere

Pe lângă acestea, orice elev al liceului este binevenit să se implice, în funcție de cât îi permite timpul, într-o serie de colaborări pe care Comunitatea 156 le pregătește anul acesta. Un eveniment major de care profesorul este încântat este un concurs internațional de murale al liceelor de arte.

„Va fi primul concurs de murale pentru elevi de liceu din lume. Și va fi aici, la Cluj, ca o olimpiadă națională, dar vreau să aduc participanți și din alte țări. Am vorbit cu oameni din Germania, Italia și Republica Moldova, iar în vacanța de vară vreau să aducem câți mai mulți participanți la Cluj, pentru că e un oraș cu anumite pretenții și se mulează perfect în acest sens”, a spus el.

p1000065

Colaborări și ateliere multidisciplinare

Pe lângă concursul care va fi o premieră la nivel internațional, Comunitatea 156 mai are pe listă următoarele obiective:

 • Colaborare cu Ethnicity – grupul Ghibu – eveniment intercultural
 • Colaborare cu Interact Transilvania
 • Kickin It – „Romania’s premier sneakers & streetwear event”
 • Participare la festivaluri de stickere – naționale și internaționale
 • Organizarea de ateliere la Just Rocket, partener care găzduiește C156 în cadrul companiei
 • Hoia Baciu Night Run, cu Electroglobal
 • Mural Tito Atelier (atelier de murale, urmat de unul în care elevii vor crea uniforme C156)

Evenimentele se adresează elevilor, care se vor putea implica în proiecte pentru a învăța mai mult decât li se oferă în cadrul orelor de curs, de la lucrul tehnic la „soft skills” (abilități de comunicare, de organizare, etică profesională, lucru în echipă etc.), iar ei, la rândul lor, se vor adresa comunității clujene căreia îi va oferi noi piese de artă.

p1000067

Cine e Comunitatea 156

Comunitatea 156 este un proiect inițiat de profesor dr. Sergiu Georgian Mazerschi, demarat ca activitate extrașcolară în anul 2021, în cadrul Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, fiind formată din elevi, foști elevi și profesori ai liceului.

Până în prezent, în activități au fost implicați peste 50 de elevi , dintre care aproximativ 15 participă și se implică în mod constant. Comunitatea 156 își mai propune, anul acesta, să crească numărul elevilor implicați cu până la 50% din cei peste 450 de elevi ai liceului, precum și să activeze sub forma unei asociații.

Pentru a fi la curent cu activitățile tinerilor artiști, coordonați de profesorul Mazerschi, urmărește pagina de Instagram cu un click aici. Îi poți găsi și pe Facebook, dând un click aici.

Citește și De la Macetă la catedră. INTERVIU cu Sergiu, Georgian și Mazerschi. Povestea profesorului atipic de la Cluj

 

 

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Premieră în imobiliare la Cluj. Apartament cu 2 camere, SUB 250 de euro CHIRIA. Altul, cu aceeași suprafață, e 600 de euro

Publicat

screenshot (668)

Un proprietar din Cluj-Napoca oferă spre închiriere un apartament cu 2 camere în centrul orașului, la un preț care poate fi considerat o premieră pe piața imobiliară locală.

„Apartamentul este decomandat, situat la etajul 2 pe Bulevardul 21 Decembrie, în blocul cu Cec Bank și Orange Shop”, se arată în anunțul său.

Dispune de centrală termică, internet, cablu TV, fiind utilat cu mașină de spălat, aragaz și frigider.

screenshot (669)

53 de metri pătrați cu mobilier modern, la preț sub medie

Pe lângă baie și bucătărie, este compus dintr-un dormitor și un living mobilate modern. Camerele sunt spațioase, locuința având, în total, 53 de metri pătrați.

screenshot (663)

screenshot (664)

screenshot (665)

Chiria este de 1150 de lei pe lună, echivalentul a 235 de euro, ceea ce face ca prețul pe metru pătrat să fie de aproximativ 4 euro (21 de lei).

Proprietarul dorește chiria pe 3 luni (3450 de lei) în avans, fără altă garanție.

„Din momentul în care vă mutați nu o să plătiți primele 3 luni deoarece ați plătit în avans”, adaugă acesta.

Prețul poate fi considerat premieră pe piața imobiliară clujeană din ultimul timp, dat fiind că ofertele de chirii depășesc 250 de euro. Anunțurile existente care se încadrează în acest buget sunt cu locuințe semnificativ mai mici ca suprafață.

screenshot (666)

Cele mai ieftine chirii la momentul actual pornesc de la aproximativ 200 de euro. Există garsoniere care nu au jumătate din suprafața apartamentului de pe Bulevardul 21 Decembrie, dar care sunt mai mari ca preț, cum ar fi cele două ofertele 2 și 3 din imaginea de mai jos.

Prima ofertă este singura mai ieftină disponibilă pe un site de imobiliare, dar avantajul financiar este aparent. Având o suprafață de 23 de metri pătrați, la 220 de euro chiria, prețul pe metru pătrat este 9.5 euro. Cu alte cuvinte, este un spațiu cu 30 de metri pătrați mai mic, dar semnificativ mai scump, într-o zonă departe de cea centrală (mai exact, cartierul Iris), spre deosebire de primul apartament prezentat, aflat în centrul orașului.

screenshot (670)

Tot 53 de metri pătrați „moderni”, dar la 600 de euro chiria

Un alt imobil cu 2 camere și 53 de metri pătrați se oferă spre închiriere în Bună Ziua, la un preț mai mult decât dublu. Chiria este de 600 de euro. Suprafața este aceeași, compartimentarea este similară.

Baia este mai spațioasă, dar mai puțin modernă, în ciuda faptului că apartamentul este prezentat ca fiind „cochet”. În plus, bucătăria și livingul sunt comune (open space).

Pe de altă parte, dispune de parcare supraterană.

screenshot (671)

screenshot (672)

screenshot (673)

screenshot (675)

Citește mai departe

Aberații de România

Scandal în jurul statuii doborâte a lui Maniu. Ana Blandiana şi Fundaţia Coposu: „Gest reprobabil”. Boc:”Statuia va fi păstrată”

Publicat

De

maniu 1 horz

Un scandal cu ecou naţional a izbucnit după ce Primăria Cluj-Napoca a dat jos, fără să anunţe, statuia lui Iuliu Maniu de lângă Casa Învăţătorului. Mai multe personalităţi ale vieţii publice, fundaţii şi asociaţii au formulat un protest. Primarul Emil Boc dă asigurări că statuia va fi păstrată.

Motivul scandalului:

FOTO. Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: „Sunt şocat”

Ana Blandiana şi Fundaţia Coposu: „Gest reprobabil”

„PROTEST

Am aflat cu stupoare că statuia (bustul) făuritorului de țară, Iuliu Maniu, de la Cluj-Napoca a fost dată jos cu excavatorul pentru lucrări în zona respectivă, despre care Primăria Cluj-Napoca nu a dat până la această oră nici o explicație.

IULIU MANIU este un exemplu și un model pentru toți cei care pun pe primul plan principiile și valorile adevărate pe care a fost clădită această țară și această națiune. În anul în care se împlinesc 150 de ani de la naștere și 70 de ani de la moarte, a împieta asupra memoriei lui IULIU MANIU este cu adevărat un gest reprobabil.

Ignoranța și lipsa de educație morală este la fel de gravă ca și tortura în sine, de aceea, în numele memoriei, al responsabilității față de istoria noastră și al datoriei față de generațiile următoare cerem administrației locale din Cluj-Napoca să dea explicații și să dispună cât mai repede posibil repunerea la loc a monumentului din strada Baba Novac.

Semnatarii:

Fundația Corneliu Coposu – președinte executiv, Ion-Andrei Gherasim

Fundația Academia Civică – președinte, Ana Blandiana

Asociația Casa Memorială „Iuliu Maniu”, Bădăcin – președinte, Pr. Cristian Borz

Fundația Culturală Memoria – președinte, Nicolae Constantinescu

Clubul Monarhiștilor Clujeni – președinte, Cornel Jurju

Asociația 21 Decembrie 1989 – președinte, Teodor Mărieș

Fundația Doina Cornea – președinte, Leontin Iuhas

Biblioteca Centrală Universitară Cluj-Napoca – director, Valentin Orga

Familia Boilă M. – strănepoți Iuliu Maniu

Boc:”Statuia va fi păstrată”

Buna ziua!
In primul rând as dori sa ii asigur pe toți clujenii cu privire la faptul ca statuia lui Iuliu Maniu reprezintă un monument valoros al orașului nostru și statuia va fi păstrată pe același amplasament.

Avand in vedere proiectul european aferent străzilor din zona Centrala( Kogalniceanu, Baba Novac etc) , Statuia a fost luată de pe soclu si așezată lângă zidul bastionului învelită intr-o protecție de pânza , pentru ca prin prin proiect se reface cota solului și soclul statuii , după care se repune pe pozitie.

La fel s-a procedat cu statuile lui Eminescu și Blaga in cadrul proiectului din fata Teatrului Național.
Luni vom comunica întregul calendar de lucru in zona pentru informarea tuturor celor interesați.

Va asiguram , încă o data , de întregul nostru respect și apreciere fata de marea personalitate a politicii românești, Iuliu Maniu.
( specialiștii nu au recomandat mutarea statuii luate de pe soclu, pe perioada lucrărilor , in vedeta evitării oricărui risc de deteriorare. )
Cu respect, Emil Boc

Citește mai departe

ECONOMIE

FOTO. Gustări sănătoase, bogate în fibre, produse din pulpă de legume și fructe de un start-up din Cluj. Bune pentru constipație

Publicat

De

hantz 3

Un start-up din Cluj-Napoca folosește, în premieră, resturile de fructe, legume și semințe oleaginoase, care, de obicei, se aruncă când se fac sucuri și uleiuri, producând gustări cu un conținut ridicat de fibre alimentare, cu rol benefic pentru sănătate. De asemenea, produce și sucuri naturale energizante, cu extract de ceai și guarana.

Proiectul a fost susținut de fonduri europene precum Diaspora Startup, iar o mare parte din finanțare provine din mai multe premii al European Institute for Innovation and Technology (EIT).

Dr. Hantz Peter, inițiatorul start-up-ului, a declarat pentru Cluj24 că snacks-ul cu fibre se vinde foarte bine în Olanda și Germania, iar sucul în România și Ungaria.

”Snacks-ul FiberVia, bazat pe fibre concentrate, s-a dovedit că are efecte benefice pentru cei care nu consumă fibre alimentare destule – și în regiunea noastră se mânâncă doar jumătatea cantității recomandate. Produsul, consumat cu mult lichid, cum ar fi ceaiul sau apa minerală, ajută, în special, pentru combaterea constipației”, a spus acesta.

Sucul natural JuuTee, cu gusturi intense, are un efect energizant îndelungat, datorită extractului de ceai verde, negru și guarana, fabricat tot în laboratorul start-up-ului.

hantz 2

Experiment de doi ani

”Am experimentat aproape doi ani pentru ca gustarea FiberVia, să aibă o consistență bună. Are în compoziție fibre rezultate din presarea unor mere, morcovi, sfeclă roșie, cânepă, și mai are puțin ovăz, la care se adaugă extract de lămâie sau ghimbir. Se poate consuma ca atare, dar se recomandă cu iaurt, ceai sau alte băuturi.

Sucul natural energizant este din mere și sfeclă roșie, cu aromă de lămâie, ghimbir și scorțișoară/portocală”, a precizat dr. Hantz.

Acesta a povestit cum i-a venit ideea de a valorifica resturile de fructe și legume care se aruncă – coji, cotoare, sâmburi, pulpă.

hantz 4

”De ce să aruncăm partea cea mai sănătoasă a legumelor și fructelor – fibrele ce rămân după stoarcere și de ce nu o prelucrăm?

Prin acest start-up, am valorificat produsele secundare rămase după stoarcerea sucurilor și presarea uleiului de cânepă, astfel încât să combatem risipa de alimente. Facem un așa-zis upcycling, adică utilizăm resturi să facem un produs cu valoare adăugată majoră.

Deși fibrele alimentare sunt esențiale pentru păstrarea sănătății, populația europeană consumă mai putin de jumătate din cantitatea zilnică recomandată.

Ideea a fost sprijinită și de Institutul European pentru Inovații și Technologie”, a precizat Peter Hantz.

Ambele produse, FiberVia și JuuTee, se vând și în mai multe magazine naturiste individuale din Transilvania, inclusiv unul din Cluj-Napoca.

Căutate de străini

Directorul start-up-ului a precizat că firmele producătoare de sucuri folosesc resturile ca fertilizator pentru culturi pe câmp, ca hrană pentru animale domestic sau sălbatice, extrag pectină din pulpă de măr, sau pur și simplu le aruncă.

Produsul din fibre produs la Cluj-Napoca are mai mare căutare la export – în Olanda sau Germania, în timp ce sucul energizant natural este vândut mai bine în Ungaria și România.

hantz 1

Start-up-ul a dezvoltat tehnologia de producție, a validat strategia de marketing, iar acum caută investitori pentru așa-zisul upscale, pentru echipamente de producție mai mari, dar și pentru un marketing mai intens.

Potrivit lui Hantz, s-ar putea ca producția să fie mutată în străinătate, unde sunt condiții și o mentalitate mai favorabile pentru inovații.

“Noi am avut probleme birocratice tragicomice în țară. Din ce am constatat, SUA oferă posibilități mai favorabile pentru start-up-uri, deoarece piața din Europa e fragmentată”, a explicat acesta.

Din problemele tehnice actuale, Peter Hantz a arătat, pe lângă pregătirea slabă a studenților de specialitate, și lipsa ecosistemul pentru start-up-uri în România.

Start-up-ul său lucrează pe mai multe inovații și participă în proiecte de cercetare științifică în domeniul microbiologiei de mediu.

hantz 5

hantz 6

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax