Connect with us

EVENIMENT

Medicul clujean care s-a sinucis, plâns de colegii de la Centrul Imogen. Prietena lui, devastată de DURERE

Publicat


medic farcas

Medicul clujean Marius Fărcaș, genetician la Centrul Imogen din Cluj-Napoca, era apreciat de colegi care au fost șocați de faptul că acesta s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 5 al Hotelului Grand Hotel Italia.

Acesta nu ar fi dat semne că ar avea probleme care să îl determine să își ia viața.

Citește și Un medic clujean s-a SINUCIS. S-a aruncat de la etajul 5 al Hotelului Grand Hotel Italia

”Lucra la laborator, aveam ceva mai mult de lucru în această perioadă, dar își făcea treaba. Regretăm această pierdere, este o mare tristețe între noi, cei care l-am cunoscut și am lucrat cu el”, a spus un coleg al acestuia.

Se pare că medicul trebuia marți să meargă la prietena sa, tot medic, dar de altă specialitate, care avea cheile de la locuința lui, dar nu a mai ajuns la ea.

”Aceasta l-a așteptat toată noaptea și nu știa unde e, el nu a dat niciun semn. Apoi a aflat că s-a aruncat de la etaj. Este devastată. Nici ea nu și-a dat seama că ar fi avut probleme”, a precizat un alt coleg.

Marius Fărcaș s-a născut în Arad și a absolvit UMF Cluj-Napoca în 2013. A fost și asistent universitar la UMF Cluj-Napoca.

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *EVENIMENT

FOTO. Krisztina a REDECORAT studioul foto Petsonality: „Pentru fiecare ședință, fotografiez gratuit alți 3 căței fără stăpân”

Publicat

271529683 5422627441086148 1967441743995950863 n

Krisztina Ajtai, fotografă din Cluj-Napoca, a transformat look-ul studioului său de fotografie, Petsonality. Acesta are un nou decor, specific Zilei Îndrăgostiților, primăverii și sărbătorilor aduse de acest anotimp.

„Mă implic foarte mult la alegerea decorurilor, stau zile până când găsesc fundalurile potrivite și restul elementelor. Eu, de firea mea, sunt perfecționistă. Mereu încerc să fac ceva mai special și cât se poate de versatil, ca să poată fi folosit și de familii cu animale, și de cele cu copii”, afirmă Krisztina, pentru Cluj24.

Studioul dispune de 4 decoruri noi, iar pe lângă cele de Valentine’s Day și de 8 Martie, Krisztina face, la cerere, și fotografii simple.

„Florile roșii sunt handmade și se pot înălța până la 2 metri”, spune artista.

271928590 319480353437834 8583431618679582158 n

1 ședință foto, alți 3 căței promovați

În plus, pentru că vrea să găsească familii și animalelor fără stăpân, le va promova prin proiectul său fotografic, Petsonality, cu ajutorul banilor strânși în urma ședințelor foto.

„Achiziționează o ședință foto pentru tine sau pentru cineva drag și ajuți la fotografierea și promovarea animalelor fără stăpân. Pentru fiecare ședință foto la studio, fotografiez alți 3 căței care au nevoie de stăpân, gratuit”, anunță fotografa.

De la câini la porcușori de guineea

Noul decor asigură tematicile necesare pozelor pentru perioada ce urmează, indiferent că sunt ședințe pentru oameni sau animale. Până acum, în studio, a primit căței, pisici, iepuri și porcușori de guineea, din categoria clienților necuvântători.

„Pozez cu drag toate animalele care ajung la studio. Cei mai interesanți au fost 6 porcușori de guineea, absolut adorabili. Sunt mare iubitoare de animale și sunt deschisă la orice colaborare în acest sens”, spune aceasta.

 

Dificultățile unui fotograf: „Vreau măcar chiria spațiului să o pot plăti”

Pentru Krisztina, publicitatea reprezintă un obstacol, cu atât mai mult cu cât, după sărbătorile de iarnă, fotografii se confruntă cu provocări financiare semnificative.

„Cea mai grea parte acum este să fac reclamă, să am clienți, ca să-mi pot plăti măcar chiria spațiului”, explică ea.

Totuși, speră ca oamenii să fie încântați de noul decor și de oferta sa, astfel încât să își poată continua pasiunea, prin intermediul căreia să asigure și case animalelor fără stăpân.

Cu ce se ocupă un iubitor de animale în timpul liber

Mai nou, Krisztina are două cățelușe.

„E foarte fain cu doi căței. Pe Maya am reușit, în sfârșit, să o răscumpărăm de la „fabrica de căței” și i-am promis că o să o iubim așa de tare, că o să se vindece de toate rănile provocate de alții. Maya a intrat în familia noastră fix de ziua lui Zoe și facem progrese zilnic cu ea. Numele ei înseamnă chiar <<mamă bună>>”, completează Krisztina.

271290432 351013223517785 1715202123731590522 n

Petsonality este un proiect fotografic ce s-a materializat în studioul din Cluj-Napoca, renumit pentru faptul că se axează pe ședințele foto cu animale, fiind dedicat, totodată, oamenilor de orice vârstă.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Cea mai MARE rată de INFECTARE din ţară e în două oraşe clujene. Judeţul Cluj, pe PRIMUL loc. Comună clujeană cu peste 21/1.000

Publicat

Judeţul Cluj domină ţara în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19. Judeţul Cluj are cea mai mare rată de infectare din România. De asemenea, două oraşe clujene, Dej şi Cluj-Napoca, sunt pe primele două locuri în ţară între oraşe. Iar o comună clujeană, Ciurila, este şi ea în topul naţional, cu o incidenţă de peste 21 de cazuri la mial de locuitori.

Dejul şi Cluj-Napoca, cea mai mare rată de infectare

Municipiul Dej este oraşul cu cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2, cumulată la 14 zile, de 19,71 la mia de locuitori. Îl urmează municipiul Cluj-Napoca, cu 19,03/1.000.

Pe locurile următoare sunt Siret (Suceava) – 17,64, Otopeni (Ilfov) – 16,98, Ghimbav (Braşov) – 16,37, Timişoara (Timiş) – 16,15 şi Rădăuţi (Suceava) – 15,69.

Comuna clujeană Ciurila, peste 21/1.000

La nivelul comunelor, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori se înregistrează în continuare în Moşniţa Nouă (Timiş) – 32,93 (484 de cazuri la o populaţie de 14.696 de persoane). Iar o comună clujeană, Ciurila, este pe locul 5 în ţară, cu 21,37%.

Incidenţe mari mai sunt în comunele Dumbrăviţa (Timiş) – 30,19 (565 de cazuri la o populaţie de 18.715 de persoane), Giroc (Timiş) – 23,68 (528 de cazuri la o populaţie de 22.293 de persoane), Ghiroda (Timiş) – 22,48 (193 de cazuri la o populaţie de 8.587 de persoane) şi Ciurila, judeţul Cluj – 21,37 (38 de cazuri la o populaţie de 1.778 de persoane).

Judeţul Cluj, primul în top

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 2.502 şi în judeţele Constanţa – 1.164, Cluj – 893, Iaşi – 742, Bihor – 708.

Alături de Bucureşti, în zona roşie se află 30 de judeţe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea.

Cea mai mare incidenţă este în Cluj (14,19), judeţ urmat de Timiş (12,31), Ilfov (10,4) şi Braşov (9,24).

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 14.000 de infectări pe țară în ultima zi. La Cluj au fost aproape 900

Publicat

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.088 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 22.01.2022 (10:00) – 23.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 22 de decese (13 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț și Olt.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 5.958, cu 410 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 599 de persoane, cu 17 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 599 de pacienți internați la ATI, 76 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 551 sunt minori, 546 fiind internați în secții, cu 60 mai mult decât în ziua anterioară și 5 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore, 893 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj. A fost raportat un deces asociat Covid-19.

934 de clujeni s-au vaccinat în ultima zi, doar 68 cu prima doză.

vaccinati

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

Clujul de altădată

CLUJUL DE ALTĂDATĂ. O mare acțiune pentru stârpirea epidemiilor

Publicat

spital

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.

„În fiecare an, școalele Clujului trebuie să fie închise pe câteva săptămâni din cauza epidemiilor și a endemiilor, cari bântuie împotriva tuturor măsurilor sanitare de prevedere. În anul curent situația este aceiași, școlile fiind închise pe timp de zece zile. Cele mai frecvente epidemii și cele mai obișnuite endemii, sunt difteria și scarlatina. Spitalul epidemic al orașului, fiind de multe ori neîncăpător pentru primirea tuturor bolnavilor, iar clinicile ne având totdeauna paturi libere, este evident că combaterea acestor boli merge foarte greu.

Tocmai din acest motiv, domnul dr. Petru Vlad, prim-medicul orășenesc și șeful serviciului sanitar, a socotit că o îmbunătățire a situației sanitare și o luptă eficace împotriva acestor boli nu se poate efectua cu succes decât printr-o sistematică operă de prevenție. Chiar de aceea, la inițiativa dată de domnia sa, autoritățile medicale din oraș precum și primăria, au admis ca să se facă în săptămânile care urmează, vaccinarea în masă a tuturor copiilor de la 4 la 12 ani.

Operația aceasta este de proporții atât de mari încât efectuarea ei reclamă timp de 7 săptămâni. Ea nu își află echivalent decât în activitatea serviciului sanitar din București și Iași, care de asemenea au procedat la vaccinări în masă. În ceea ce privește Ardealul, ea este prima ofensivă mai mare împotriva epidemiilor și endemiilor.

Cu toate că la Cluj există clinici și spital epidemic orășenesc, precum și atâtea spitale particulare, epidemiile nu au putut fi evitate până acum. Statistica înregistrează pentru fiecare an un număr considerabil de morți. Tocmai de aceea singura cale pentru a mântui orașul de epidemii și endemii, este vaccinarea în masă a tuturor copiilor.

În anul 1934 s-au înregistrat 246 cazuri de difterie, 194 cazuri de scarlatină. Dintre acești bolnavi au murit 19 de difterie și 13 de scarlatină. În ultimii trei ani s-au înregistrat la ambele boli 99 de morți. Toți aceștia ar fi putut să fie salvați dacă s-ar fi făcut vaccinările. Prin acțiunea din aceste săptămâni oficiul sanitar speră să stârpească bolile”. [în „Patria. Organ al Partidului Național Țărănesc”, Anul al XVII-lea, nr.26, Cluj, 1 februarie 1935].

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

felix carte

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate