Connect with us

ACTUALITATE

MAŞINĂ care se deplasa HAOTIC pe străzile Clujului. PLÂNGERE împotriva poliţistului

Publicat


La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, în timp ce acționau în scopul prevenirii faptelor antisociale, au fost informați cu privire la un autoturism, care se deplasează haotic pe strada 1 Mai, din municipiul Cluj-Napoca.

În acest context, în baza art. 31 din Legea nr. 218/2002, privind organizarea si funcționarea Poliției Române, autoturismul a fost identificat și oprit pentru control.

Întrucât conducătorul auto și pasagerul prezentau un comportament suspect, s-a procedat atât la efectuarea controlului corporal, cât și la efectuarea controlului autovehiculului.

În baza celor constatate, conducătorului autoturismului i-au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.030 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, totodată, fiindu-i retras certificatul de înmatriculare.

Ulterior, pasagerul din autoturism, un tânăr, de 21 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, s-a prezentat la sediul poliției, unde a sesizat un comportament neadecvat al agentului de poliție.

În acest sens, la nivelul Biroului Control Intern, au fost demarate verificări cu privire la modul de acțiune al polițiștilor, informează IPJ Cluj.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Admiterea la liceu Cluj 2024. VEZI ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a. Înscrierile încep în 11 iulie

Publicat

De

Admitere la liceu Cluj 2024

Ministerul Educației a publicat, miercuri, 10 iulie, ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a la nivelul județului Cluj, pentru admiterea la liceu.

La Cluj, 7 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

Admiterea la liceu Cluj 2024. VEZI ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a. Înscrierile încep în 11 iulie

Ierarhia elevilor de clasa a VIII-a din județul Cluj a fost publicată pe site-ul admitere.edu.ro, alături de listele cu specializările, liceele şi şcolile din județ.

În listele cu specializări se regăsește și numărul de locuri disponibile pentru admiterea la liceu 2024, dar şi ultima medie de intrare din anul 2023.

Trebuie precizat că, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Citește și: 22 de elevi din Cluj au fost deja ADMIȘI la LICEU. Ce școli au ales OLIMPICII

De asemeena, candidații care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și au susținut evaluarea națională la limba și literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă.

Încep înscrierile la liceu

Admiterea absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat din Cluj pentru anul şcolar 2024 – 2025 se face prin repartizare computerizată, de aceea trebuie o atenție deosebită la completarea fișei de înscriere.

Calendarul admiterii la liceu 2024:

 • 11 – 12, 15 – 22 iulie 2024 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a;
 • 11 – 12, 15 – 19 iulie 2024 – Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere si verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli;

Citește și: Încă o medie de 10 la Cluj, la Evaluarea Națională. Ania Moldovan face sport de performață și nu a luat meditații

 • 22 iulie 2024 – Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată;
 • 23 iulie 2024 – Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată;
 • 24 iulie 2024 – Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024 – 2025;
 • 25 – 30 iulie 2024 – Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;
 • 30 iulie 2024 – Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

Citește și: Secretul elevilor de 10 ai Clujului la Evaluarea Națională: Muncă, consecvență, seriozitate și meditații

Mai multe despre admitere, criterii de departajare, dar și la ce trebuie să fiți atenți când completați fișele de înscriere la liceu, aflați AICI.

Numărul elevilor din județul Cluj cu medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională este de 4.400, respectiv 86,07%.

Citește mai departe

ECONOMIE

Cu cât se vând apartamentele la Cluj-Napoca, în vara lui 2024? Cele mai scumpe cartiere

Publicat

De

Prețul mediu al apartamentelor a crescut la Cluj-Napoca în luna iunie, ajungând la 2.658 euro/mp. Cele mai căutate cartiere sunt Mănăștur, Mărăști și Gheorgheni.

Prețul mediu al apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca, în iunie 2024 a fost de 2.658 euro/mp, în creștere cu 63 euro/mp cu față de mai 2024 (2.595 euro/mp) și este cu 286 de euro peste aceeași perioadă a anului trecut (2.372 euro/mp), conform statisticilor Compariimobiliare.ro.

Printre zonele preferate de cei aflați în căutarea unei noi locuințe se numără cartierele Florești – 1622 €/mp, Mănăștur – 2378 €/mp și Mărăști – 2692 €/mp.

Cele mai căutate zone

Experţii Compariimobiliare.ro fac o trecere în revistă a preţurilor apatamentelor de vânzare în municipiul Cluj-Napoca, pe cartiere, valabile la început de iulie 2024, dar şi a zonelor preferate de cei aflaţi în căutarea unei noi locuinţe.

Astfel, cele mai căutate zone sunt:

 • Florești – 11%
 • Mănăștur – 9%
 • Mărăști – 8%
 • Gheorgheni – 6%
 • Central – 5%
 • Zorilor – 4%
 • Între Lacuri – 3%
 • Iris – 3%
 • Grigorescu – 3%
 • Bună Ziua – 2%

Prețul apartamentelor pe cartiere

Cele mai căutate apartamente sunt cele cu 2 camere – 44%, urmate de cele cu 3 camere – 37%, cu o cameră – 12% și cel mai puțin căutate sunt apartamentele cu 4 camere – 6%.

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Clujenii au plajă la ei acasă! Nisipul de pe „Plaja Grigorescu” a fost curățat și nivelat

Publicat

Clujenii nu trebuie să plece din oraș ca să se bucure de nisip și apă. Pe malul Someșului din cartierul Grigorescu a fost amenjată plajă cu nisip pe o suprafață de 3.000 mp, anunță viceprimarul Dan Tarcea.

Plaja Grigorescu este locul portivit pentru petrecerea zilelor călduroase de vară, pe malul Someșului.

Nisipul de pe Plaja Grigorescu a fost curățat

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că cei 3000 mp de plajă au fost curățați și amenajați miercuri dimineață pentru a fi redată clujenilor.

Nisipul a fost nivelat și pregătit pentru cei care doresc să facă plajă sau să se răcorească pe malul Someșului.

Reamenajarea malurilor Someșului, pe fonduri europene

Plaja urbană Grigorescu face parte din proiectul amplu de reamenajare și revitalizare a malurilor Someșului, realizat cu fonduri europene și bazat pe un concurs internațional de soluții de arhitectură.

Această plajă, loc de tradiție pentru clujenii de zeci de ani, a fost redată comunității ca spațiu pentru recreere și socializare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin: Alegerile nu au ce căuta în 1 Decembrie, de Ziua Națională. E o decizie nefericită

Publicat

De

Moisin PNL de Cluj

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, consideră că alegerile nu au ce căuta în 1 Decembrie, de Ziua Națională, și a criticat decizia Guvernului, spunând că este vorba despre una ”nefericită”.

”Din punctul meu de vedere, alegerile nu au ce căuta de Ziua Națională, care este o sărbătoare a tuturor românilor. Din nou, Guvernul, fără nicio consultare cu Parlamentul a adoptat această hotărâre.

Eu sper că se va modifica, dacă nu, ne vom mobiliza și pentru data de 1 Decembrie. Dar nu este în regulă față de români, în loc să se bucure de Ziua Națională, cea mai importantă, trebuie să meargă la vot. A fost o decizie nefericită”, a spus Moisin.

Deputatul clujean a precizat că, de regulă, astfel de lucruri se întorc împotriva celor care le propun, pentru că cetățenii nu uită.

Guvernul Ciolacu a decis organizarea alegerilor prezidențiale și a celor parlamentare timp de 3 duminici consecutiv: 24 noiembrie – primul tur al prezidențialelor, 1 decembrie – alegerile parlamentare și 8 decembrie – turul 2 al prezidențialelor.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax