Connect with us

CULTURA

Mai mult decât muzică! Electric Castle Special, o experiență culturală completă

Publicat


EC_Special este singurul festival din România care oferă o experiență culturală completă: de la muzică, la instalații new media impresionante și EC Talks, discuții despre sustenabilitate, sănătate și educație sexuală.

EC_Special este o experiență completă, un eveniment de 10 zile care oferă participanților oportunitatea de a se bucura de concertele a peste 250 de artiști, dar și de a se lăsa cuprinși de infuzia de new media, o combinație între artă și tehnologie, și de EC Talks, un format de dezbateri care aduce în fața publicului teme de actualitate importante.

În plus, cei care caută inspirație vor avea posibilitatea să participe la masterclass-uri ținute de profesioniști din domenii diverse, gata să împărtășească informații interesante despre parcursul și evoluția lor.

„Suntem pregătiți să oferim prin EC_Special o experiență memorabilă! Asta ne propunem an de an și încercăm să inovăm cu fiecare ediție.

De aceea, pe lângă componenta muzicală interesantă pe care-o propunem acum, venim și cu cea non-muzicală, de introspecție în artă, în new media, și nu doar atât! Lansăm discuții pe teme de mare interes, în cadrul EC Talks, cum ar fi sustenabilitatea, educația sexuală și sănătatea mintală.

Le mulțumim partenerilor și sponsorilor pentru că au fost alături de noi în acest demers plin de provocări, încercând să planificăm un eveniment de asemenea dimensiuni, în vremuri marcate de imprevizibil”, a declarat Ema Prisca, director de marketing Electric Castle.

Infuzie de new media, explozie de culori, artă și tehnologie, la EC_Special

Artiști new media locali, dar și internaționali, din SUA, Rusia, Germania, Spania sau Italia, sunt pregătiți să întâmpine publicul în cele 10 zile ale acestui experiment rural-urban nemaiîntâlnit!

Bonțida, dar și întreg orașul Cluj-Napoca vor fi infuzate de instalații new media impresionante, un punct-cheie pe traseul participanților la EC_Special fiind Turnul Parașutiștilor, de pe Dealul Cetățuia.

Acest loc emblematic de pe harta Clujului va fi reinterpretat de artistul digital și curatorul Alex Czetwertynski, prin instalația „Skytower”, o provocare arhitecturală și un spațiu al simbiozei dintre lumină, mișcare și muzică.

Lucrarea fluidă propusă de Vincent Houzé din SUA, care va fi interactivă cu spectatorii, cu forma corpurilor lor și cu mișcarea, sau cea a italienilor de la Quiet Ensemble, care încearcă prin compoziția lor să găsească balanța între natură și tehnologie, între control și haos, sunt alte două dintre cele 11 propuneri inedite de instalații new media, de la EC_Special.

Subiecte cu impact major asupra vieții, în dezbatere la EC Talks

Între 11 și 14 August, între orele 16:00 și 19:00, la Cluj-Napoca, în cadrul EC_Special va avea loc EC Talks, o serie de dezbateri în cadrul următoarelor paneluri:

  • Fair Trade – Eat, drink, dress
  • Sanitary & Sex Education – Grow healthy for healthy living
  • Built & Unbuilt Environment – Build better construction
  • Mental Health – Pandemics aftermath

Scopul discuțiilor este de a aduce în prim-plan subiectele cu impact major asupra vieților noastre, în prezent și în viitor.

Nu vor lipsi nici masterclass-urile ținute de profesioniști în domenii diverse, de la artă, arhitectură, tehnologie, muzică sau literatură, arată organizatorii.

Printre speakerii din cadrul EC Talks se numără Adrian Despot (muzician), Adrian Teleșpan (scriitor), Oana Giurgiu (producător, cofondator TIFF), Dan Frînculescu (stand-up comedian) sau Anca Maftei (psiholog).

Renovarea Castelului Bánffy continuă! Acțiune de donare și de reciclare

Devenit deja simbol al atmosferei electrizante de la Electric Castle, unul dintre marii beneficiari ai EC_Special este Castelul Bánffy. Superbul ansamblu arhitectonic, cunoscut în trecut ca Versailles-ul Transilvaniei, este în curs de restaurare.

Pentru al treilea an consecutiv, Lidl susține renovarea și reabilitarea Castelului Bánffy, printr-o donație realizată cu ajutorul participanților la ediția specială din 2021 a festivalului Electric Castle.

Astfel, pentru fiecare PET sau doză de aluminiu colectată în aparatele de colectare selectivă, amplasate atât la Bonțida, cât și în Piața Unirii din Cluj-Napoca, Lidl va dona 1 leu către Fundația Transilvania Trust, cea care coordonează lucrările de reabilitare a castelului.

În incinta festivalului vor fi amplasate stații de colectare selectivă, pentru a încuraja comportamentul responsabil și grija față de mediu.

În plus, vor fi oferite alternative biodegradabile pentru toate recipientele de servire din plastic de unică folosință la Fresh bar și Spice bar, hotspot-urile Lidl din cadrul festivalului.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat reținut pentru trafic de DROGURI. Livra către consumatori din Turda și împrejurimi

Publicat

catuse bun

Un bărbat a fost reținut pentru trafic de droguri de mare risc. În urma percheziției la domiciliul acestuia, polițiștii au descoperit peste 220 de plicuri ziplock, diverse comprimate, un grinder, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. Acesta livra către consumatori din Turda și împrejurimi.

„La data de 11 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc.

Bărbat reținut pentru trafic de DROGURI. Livra către consumatori din Turda și împrejurimi

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2023 – martie 2024, acesta ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat diferite cantități de substanțe psihoactive (2MMC, 2-CMC), precum și droguri de mare risc sub formă de cristal (3-CMC), către consumatori din municipiul Turda și localitățile învecinate, pentru sume între 50 și 500 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate peste 220 de plicuri ziplock, diverse comprimate, un grinder, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestul la domiciliu, pentru 30 de zile, conform propunerii formulate de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Poliția Municipiului Turda și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mecanicul de locomotivă care a EVITAT impactul dintre un tren și un convoi de autospeciale SMURD, PREMIAT de CFR Călători

Publicat

Mecanicul trenului IR 1734 care, marți, a evitat un impact cu un convoi de autospeciale SMURD la o trecere la nivel cu calea ferată pe segmentul Câmpia Turzii – halta Călăraşi Turda, a fost premiat de CFR Călători.  

„Regulile de circulație feroviare și rutiere sunt stricte și trebuie respectate ca atare pentru siguranța și securitatea atât a pasagerilor și a personalului feroviar, cât și a celorlalți participanți la trafic. Cu toate acestea, sunt și situații care pot face diferența dintre viață și moarte. Ele se pot termina cu bine când personalul feroviar, pe lângă respectarea și buna îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, dă dovadă în momente cheie de profesionalism și prezență de spirit.

Este cazul mecanicului de locomotivă Stan Sorin Ioan, angajat al CFR Călători în cadrul Depoului Brașov SELC Teiuș din anul 2017. Acesta este autorizat să conducă peste 5 tipuri de locomotive.

Mecanicul de locomotivă care a EVITAT impactul dintre un tren și un convoi de autospeciale SMURD, PREMIAT de CFR Călători

Marți, 09 aprilie 2024, mecanicul de locomotivă Stan Sorin Ioan, care conducea trenul IR 1734 al CFR Călători de pe ruta Cluj Napoca – Bucureşti Nord, a evitat un impact tragic dintre un tren și un convoi de autospeciale SMURD.

Când trenul se afla pe segmentul Câmpia Turzii – halta Călăraşi Turda, înainte de trecerea la nivel cu calea ferată, mecanicul a observat un convoi de autospeciale SMURD ce intenţiona să traverseze pasajul. În consecință a dat semnale repetate de alertă cu fluierul locomotivei.

„Autospeciala SMURD din convoi care a ignorat total semnalele de alertă date de tren”

O autospecială din convoi a ignorat însă total semnalele de alertă date de tren. Chiar şi în aceste condiţii, mecanicul sesizând că aceasta se apropie de trecerea la nivel a luat măsuri de frânare rapidă a trenului. Astfel a reușit să evite producerea unei coliziuni tragice.

Autospeciala SMURD din convoi care a ignorat total semnalele de alertă date de tren, tot a forțat milimetric trecerea pasajului punând în pericol de moarte atât pe pompierii din mașină, cât și pe călătorii din tren.

Doar datorită profesionalismului mecanicului de locomotivă al CFR Călători, Stan Sorin Ioan, s-a evitat o tragedie iminentă.

Trenul IR 1734 şi-a continuat ulterior parcursul în condiții normale de siguranță a circulației.

Conducerea CFR Călători îl felicită și îl premiează pe mecanicul de locomotivă Stan Sorin Ioan pentru profesionalismul și viteza de reacție de care a dat dovadă”, se arată în comunicatul companiei.

Foto: Screenshot video TurdaNews.net

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Vor fi trasee DEVIATE cu ocazia Maratonului Internațional Cluj-Napoca de duminică, 14 aprilie

Publicat

Cu ocazia Maratonului International Cluj-Napoca – editia a XIII –a, duminica 14 aprilie 2024 in intervalul orar 05:00 – 15:00, sunt impuse restrictii de circulatie in zona centrala.

„Liniile de transport in comun afectate vor circula pe trasee deviate, dupa cum urmeaza:

Linia 9 (str. Bucium – P-ta Garii):

TUR: Strada Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piata Avram Iancu, strada Cuza Voda, Piata Mihai Viteazul, strada Horea, Piata Garii. Se suspenda statia Central. Se aloca statia Victoria.

RETUR: Traseul ramane neschimbat.

CTP Cluj: Vor fi trasee DEVIATE cu ocazia Maratonului Internațional Cluj-Napoca de duminică, 14 aprilie

Linia 19 (P-ta Mihai Viteazul – str. E. Quinet):

TUR: Strada Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piata Avram Iancu, strada Cuza Voda, Piata Mihai Viteazul. Se suspenda statia Central. Se aloca statia Victoria.

RETUR: Traseul ramane neschimbat.

Linia 28B (P-ta Mihai Viteazul – VIVO):

TUR: B-dul 1 Decembrie 1918 – str. Fantanele – str. Alexandru Vlahuta – P-ta 14 Iulie – str. Octavian Goga – str. General Dragalina – P-ta M.Viteazul. Se suspenda statia Parcul Central. Se aloca statia Dragalina Sud.

RETUR: Traseu ramane neschimbat.

L29S – (Drumul Sfantul Ioan – Piata Mihai Viteazul)

TUR: Strada Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piata Avram Iancu, strada Cuza Voda, Piata Mihai Viteazul. Se suspenda statia Central. Se aloca statia Victoria.

RETUR: Traseul ramane neschimbat.

Linia 30 (Grigorescu – str. Aurel Vlaicu):

TUR: B-dul 1 Decembrie 1918 – str. Fantanele – str. Alexandru Vlahuta – P-ta 14 Iulie – str. Octavian Goga – str. General Dragalina – P-ta M.Viteazul – str. Cuza Voda – B-dul 21 Decembrie 1989 – str. Aurel Vlaicu. Se suspenda urmatoarele statii: Aleea Stadionului, Hotel Sport, Calea Motilor, Memorandumului Sud, Victoria. Se aloca statia Dragalina Sud, statia Piata Mihai Viteazu Sud.

RETUR: Din B-dul 21 Decembrie 1989, pe strada Regele Ferdinand – str. General Dragalina – strada Octavian Goga – Piata 14 Iulie – strada Alexandru Vlahuta – strada fantanele – strada Miraslau – strada Paul Ioan. Se suspenda urmatoarele statii: Memorandumului Nord, Spitalul de Copii, statia Chios, statia Cluj Arena si statia

Sigismund Toduta. Se aloca statiile: Central, Dragalina Nord, statia Octavian Goga si statia 14 Iulie.

Linia 42 (P-ta Mihai Viteazul – Campului):

TUR: Strada Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piata Avram Iancu, strada Cuza Voda, Piata Mihai Viteazul. Se suspenda statia Central. Se aloca statia Victoria.

RETUR: Traseu ramane neschimbat.

Linia 44 (Grigorescu – Unirii ):

TUR: B-dul 1 Decembrie 1918 – str. Fantanele – str. Alexandru Vlahuta – P-ta 14 Iulie – str. Octavian Goga – str. General Dragalina – P-ta M.Viteazul – str. Cuza Voda – P-ta Avram Iancu – str. Dorobantilor – A Vaida Voievod – Unirii. Se suspenda statia parc Central. Se aloca statia Dragalina Sud.

RETUR: Traseu ramane neschimbat.

Linia M 26 (Cetatea Fetei – P-ta Mihai Viteazul)

Pe ambele sensuri: Com. Floresti – Calea Floresti – Pod Calvaria (capat linie). In aceasta perioada, abonamentul de Floresti si biletul validat pe linia M26 ramane valabila pe L9, L29S, L24, L24B pe tronsonul Calea Floresti – Memorandumului.

Linia 101 ( Bucium – P-ta Garii) – curse efectuate cu autobuze pe linia 101A:

TUR: Bucium – Primaverii – Calea Manastur – Calea Motilor – Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piata Avram Iancu, strada Cuza Voda, Piata Mihai Viteazul – str. Horea – P-ta Garii. Se suspenda statiile: Plopilor Sud, Uzinei Electrice, Cluj Arena, Parcul Central si statia George Baritiu. Se aloca statiile: Calea Manastur, Agronomia, Calea Motilor, Memorandumului si statia Victoria.

RETUR: Din P-ta Garii – str. I.L. Caragiale – str. Horea – str. Regele Ferdinand – B-dul 21 Decembrie 1989 – str. Memorandumului – Calea Motilor – Calea Manastur – str. Primaverii – Bucium. Se suspenda statiile: Opera Maghiara Est, Splaiul Independentei, Sala Sporturilor si statia Plopilor Nord. Se aloca statiile: Memorandumului Nord, Spitalul de Copii, Fabrica de Bere, Gradini Manastur.

Linia 102 se suspenda. Pe linia 100 vor circula tramvaie.

Linia Cora 1 (P-ta Mihai Viteazul – HiperMarket Cora)

TUR: Centrul Comercial Cora – B-dul 1 Decembrie 1918 – strada Miraslau – str. Fantanele – strada Alexandru Vlahuta – P-ta 14 Iulie –– strada Octavian Goga – strada General Dragalina – P-ta Mihai Viteazul . Se suspenda statia 14 Iulie, statia Cluj Arena, statia Chios, Calea Motilor, statia Memorandumului Sud, statia Central. Se aloca statia 14 Iuie Sud, statia Napoca si statia Dragalina Sud.

RETUR: Piata Mihai Viteazul – strada General Dragalina – – str. Octavian Goga – str. Alexandru Vlahuta – str. Fantanele – str. Miraslau – B-dul 1 Decembrie 1918 – Centrul Comercial Cora. Se aloca statia Dragalina Nord”, anunță CTP Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

TOP 3 modalități de a-ți CREȘTE șansele de câștig la cazino! Tu ce METODE ai încercat deja?

Publicat

Jocurile de noroc reprezintă o activitate foarte îndrăgită de români, dar și de foarte multe persoane la nivel mondial. Este vorba de de un hobby care pune la încercare și îmbină norocul, autodisciplina, dar și capacitatea de organizare a fiecărui individ.

Pe lângă distracție, în această industrie una dintre cele mai mari atracții este reprezentată de premiile puse la bătaie. Deși norocul este cel care decide cine și cât primește atunci când sunt date câștigurile, este bine să aplici câteva tehnici prin care să îți crești pe cât se poate de mult șansele de a avea rezultatele dorite.

TOP 3 modalități de a-ți CREȘTE șansele de câștig la cazino! Tu ce METODE ai încercat deja?

Pentru a face asta, este nevoie să ai la îndemână oportunități de neratat la cazino, dar și să aplici câteva metode de a juca. Indiferent dacă ești un gambler experimentat sau un novice entuziast, fiecare vizită la o sală fizică, ori pe o platformă online, vine cu speranța unui potențial câștig.

Pentru a-ți spori șansele de succes, este important să fii bine pregătit și să aplici strategii inteligente. Descoperă strategii testate pentru a maximiza succesul în jocurile de noroc, cu aceste 3 modalități eficiente de a-ți crește șansele la cazino.

1. Gestionează-ți banii cu înțelepciune

Unul dintre cei mai importanți factori în jocurile de noroc este gestionarea adecvată a banilor. Stabilește un buget clar și ține-te de el. Evită să pariezi sume pe care nu ți le poți permite să le pierzi și fii conștient de riscul asociat cu fiecare rundă. Alege titluri care să corespundă bugetului tău, astfel încât să poți juca mai mult și să ai mai multe șanse de câștig.

2. Învață tehnici de joc adecvate

Pentru multe jocuri de cazino, există strategii specifice care pot crește șansele de câștig. De exemplu, în sesiunile de blackjack, poți învăța să numeri cărțile și să iei decizii informate în funcție de mâna ta și de cea a dealer-ului.

În poker, poți studia tactici de pariere și de citire a adversarilor. Pe de altă parte, la păcănele poți să te orientezi către titlurile cu particularități mai avantajoase, ca RTP-ul sau volatilitatea.

Investește timp în a învăța și a aplica aceste strategii pentru a-ți îmbunătăți șansele de câștig.

3. Alege cazinouri de încredere și jocuri corecte

Selectarea unui operator de încredere este crucială pentru o experiență sigură și corectă. Caută cazinouri licențiate și reglementate, care sunt supuse unor standarde stricte de operare și protecție a gamblerilor. Asigură-te că îți la mese sau în mașini de slot cu rate de plată competitive și aleatoare, pentru a avea șanse echitabile de câștig.

Ce metode ai încercat deja?

În călătoria ta în lumea jocurilor de noroc, ai aplicat deja unele dintre aceste strategii? Poate ai dezvoltat propriile tale metode de a-ți crește șansele de câștig. Fiecare persoană are abordarea sa unică, iar experiența de joc poate fi diferită de la om la om. Cu toate acestea, având o bază solidă de cunoștințe și aplicând strategii eficiente, ai șanse mai mari de a obține succes în cadrul acestui hobby.

Adevărul este că, în cazino, abilitatea și norocul merg mână în mână. Învață să îți gestionezi banii, să aplici strategii inteligente și să alegi cazinouri de încredere pentru a-ți crește șansele. Fiecare pariu este o șansă de a experimenta emoțiile jocurilor de noroc, iar cu o abordare ponderată, poți să îți mărești potențialul de câștig.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax