Connect with us
"

EVENIMENT

Lufthansa reia zborurile spre capitala Bavariei – Munchen, de pe Aeroportul Internaţional Cluj  

Publicat


Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj salută decizia companiei Lufthansa de a relua zborurile sale regulate pe ruta Munchen – Cluj-Napoca – Munchen începând de astăzi, 1 august 2020, după o întrerupere de aproape 20 de săptămâni, determinată de împrejurările răspândirii pandemiei SARS CoV2 (Covid-19), la nivel european.

Aceasta a fost singura perioadă consistentă de întrerupere a zborurilor de altfel, în care operatorul german Lufthansa nu a putut asigura servicii de transport aerianla cele mai înalte standarde, de pe Aeroportul Internaţional Cluj, de la debutul acestei companii în anul 2008.

Zborurile spre destinaţia Munchen, vor fi operate pentru început – luna august – cu o regularitate de 3 frecvenţe/săptămână, urmând ca din luna septembrie, zborurile să fie efectuate zilnic pe această rută extrem de importantă, care în ultimii ani s-a aflat mereu în top 5 destinaţii de succes de pe Aeroportul Cluj.

Orarul zborurilor propuse de către compania aeriană este după cum urmează:

 

Ruta Zile de operare Oră plecare Oră sosire
AUGUST 2020 – 3 zboruri/săptămână
Cluj-Napoca – Munchen Marţi, Joi 14:15 15:05
Sâmbătă 13:50 14:40
Munchen – Cluj-Napoca Marţi, Joi 10:50 13:35
Sâmbătă 10:25 13:10
SEPTEMBRIE 2020 – 7 zboruri / săptămână
Cluj-Napoca – Munchen Luni, Miercuri, Vineri, Duminică 18:10 19:00

 

Marţi, Joi, Sâmbătă 14:05 14:55
Munchen – Cluj-Napoca Luni, Miercuri, Vineri, Duminică 14:45 17:30
Marţi, Joi, Sâmbătă 10:40 13:25

Notă: Pentru mai multe detalii şi rezervări accesaţi www.lufthansa.com

Zborurile vor fi operate pentru compania Lufthansa de către operatorul aerian regional Air Dolomiti, aşa după cum erau efectuate şi anterior debutului pandemiei Covid-19, cu aeronave Embraer E190/195 de 120 de locuri, disponibile atât la clasa Business cât şi la clasa Economy.

De pe Aeroportul Munchen sunt în prezent asigurate numeroase conexiuni către aeroporturi din Europa, America de Nord şi Asia, noi capacităţi de zbor urmând a fi alocate treptat întregii reţele în perioada următoare.

 

Directorul General Lufthansa Group pentru România şi Republica Moldova, domnul Zlatko Zlatic,a declarat cu această ocazie: „După o pauză de patru luni, suntem foarte mulţumiţi că putem relua zborurile între Cluj-Napoca şi Munchen. Suntem bucuroşi să întâmpinăm din nou pasagerii noştri din România pe zborurile către Munchen, unul dintre principalele noastre hub-uri din Germania.

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie alAeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluja transmis următoarele: „În condiţiile în care efectele pandemiei pe care o trăim au atras scăderi semnificative de trafic şi întreruperi ale celor mai multe zboruri operate de pe Aeroportul Cluj, salut decizia companiei Lufthansa de a relua zborurile sale spre Munchen, de pe principalul aeroport regional din România.

Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, domnul David Ciceo,a precizat la rândul său: „Reluarea zborurilor Lufthansa a fost îndelung aşteptată de către pasagerii noştri, care prin conexiunea cu hub-ul din Munchen, au posibilitatea de a călători nu doar spre Germania, ci spre mult mai multe destinaţii internaţionale. Aeroportul Cluj va asigura toate condiţiile desfăşurării în deplină siguranţă a acestor zboruri, contribuind în acest fel la continuitatea unui parteneriat de tradiţie cu compania aeriană Lufthansa.

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


CULTURA

FOTO/ Opera Română din Cluj-Napoca a anunțat programul următoarelor evenimente din Microstagiunea estivală „Opera Summer Hub”

Publicat

Opera Română din Cluj-Napoca a anunțat programul următoarelor evenimente din Microstagiunea estivală „Opera Summer Hub”. Astfel, spectacolele „Opera à la Carte” și „Opera Picnic”, găzduite de Centrul Regional pentru Industrii Creative (CREIC), din cadrul Cluj Innovation Park, vor continua de-a lungul lunii august și a primei jumătăți a lunii septembrie. Biletele se pot achiziționa online pe platforma https://www.bilete.ro/.

„Opera à la Carte” propune seri tematice atât din punct de vedere muzical cât și culinar, desfășurate pe terasa CREIC, unde soliștii operei vor prezenta recitaluri tematice. Programul artistic va fi completat de cine à la Carte în același specific, pregătite de bucătarii Londoner. Maxim 100 de persoane pot participa la acest eveniment.

Fotografie din timpul evenimentului Opera à la Carte

„Opera Picnic” va avea loc în amfiteatrul verde al CREIC, iar pe scenă se vor regăsi soliști, balerini și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Spectatorii vor avea oportunitatea de a se bucura și de un coș de picnic special pregătit de echipa Londoner, servit pe paturile de picnic aranjate pe terasele amfiteatrului. 500 de persoane pot participa la acest proiect.

Fotografie din timpul evenimentului Opera Picnic

Calendarul evenimentelor organizate în cadrul Microstagiunii estivale Opera Summer Hub

Citește mai departe

EVENIMENT

La Duesseldorf va avea loc în septembrie un mare concert. „Give Live a Chance”, spune Bryan Adams

Publicat

Muzica supraviețuiește și în pandemie. Cântăreţul şi compozitorul canadian Bryan Adams va susţine luna viitoare un concert pe un stadion din Düsseldorf, acesta fiind – de la începutul pandemiei de Covid-19 – primul mare eveniment de gen programat, relatează News.ro.

Show-ul intitulat „Give Live A Chance” este organizat de Live Nation şi va avea loc pe 4 septembrie, pe Merkur Spiel-Arena.

Din lineup fac parte Sarah Connor, Rea Garvey, The Bosshoss, Joris şi Michael Mittermeier, invitat special.

Într-un mesaj publicat pe contul de Instagram, Adams a transmis: „Am fost invitat să cânt la primul mare concert cu distanţare socială în Germania. Voi cânta acustic, singur, fără trupă”.

Departamentul de Sănătate din Düsseldorf a dat undă verde concertului, în ciuda faptului că în majoritatea țărilor sunt încă în vigoare restricții în ceea ce privește organizarea unor astfel de manifestări, notează NME.

Live Nation susţine că toţi cei care vor fi prezenţi la „Give Live A Chance” – aproximativ 12.000 de oameni – vor ocupa locuri amplasate la o distanţă de 1,5 metri unul de altul şi vor purta măşti atâta timp cât se vor afla în incinta stadionului. Nu va fi comercializat alcool nici în stadion, nici în apropierea lui. Spectatorii nu trebuie să se testeze înainte de eveniment.

Sursa: g4media

Foto: Facebook

Citește mai departe

EVENIMENT

Premieră la USAMV: imagistică medicală la o mumie umană din Egiptul antic și la mumii animale

Publicat

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca s-a înregistrat o premieră în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Facultății de Medicină Veterinară (FMV): investigarea computer tomograf (CT) și radiografică a unei mumii umane, a unor organe umane mumificate, precum și a unor mumii animale.

Investigațiile au fost făcute la cerere

Investigațiile au fost făcute la cererea Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT), care deține colecția, în cadrul proiectului ”Zei și muritori din Egiptul antic” (ZMEA, contract de finanțare RO-CULTURA-A1-2/2020/31.01.2020, CALL01-4, Granturile SEE 2014-2021).

Specialiștii care au participat din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al USAMV Cluj-Napoca sunt Șef lucrări dr. Robert Purdoiu, Conf. dr. Radu Lăcătuș și tehnicianul Alex Muntean, în colaborare cu reprezentanții MNIT – Dr. Diana Bindea, Dr. Eugenia Beu-Dachin, Dr. Irina Nemeti.

Acord de colaborare cu muzeul

„Avem un acord de colaborare cu muzeul, la fel cum avem un astfel de acord și cu Spitalul Județean Cluj, care apelează uneori la noi pentru investigații în cazul unor pacienți cu o greutate care depășește capacitatea aparatelor CT din dotarea spitalelor. CT-ul pe care îl avem aici este pentru uz uman, dar suportă greutăți de până la 200 kilograme, față de cele din spitalele umane, care ajung la 120-150 kilograme. Experiența de investigație a mumiei umane, organelor umane mumificate și a mumiilor animale a fost o premieră, ceva special și pentru noi.

A avut loc scanare în vederea stabilirii conținutului și gradului de alterare/conservare, iar informațiile și rezultatele vor fi folosite pentru restaurarea pieselor care aparțin muzeului. A fost vorba de mumia umană, mumii de Ibis, șoim, crocodil, o mână umană și organe umane. Din câte știm, este prima dată în România când se fac astfel de investigații la nivel de Facultate de Medicină Veterinară. Această mumie a mai fost supusă examinării radiologice în anii 1980, dar nu și investigațiilor CT. Este foarte fragilă, a fost scanată cu tot cu sarcofag, iar informațiile legate de sarcorfag vor fi folosite de către restauratori în vederea recondiționării. Ne bucurăm mult că am putut face parte din proiect și așteptăm cu interes interpretarea rezultatelor din partea specialiștilor muzeului”, a explicat Șef lucrări dr. Robert Purdoiu.

Rezultatele investigațiilor

Rezultatele investigațiilor de la USAMV Cluj-Napoca au fost transmise către Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și vor fi interpretare și publicate în cadrul proiectului.

„Prin aceste analize s-au avut în vedere mai multe aspecte care pot lămuri întrebări, precum sexul individului, patologia osoasă, dar și alte posibile patologii, poate vârsta și, nu în ultimul rând, eventualele obiecte cu care a fost pregătită persoana pentru viața de apoi”, au precizat și reprezentanții MNIT.

Proiectul „Zei și muritori din Egiptul antic” este derulat de MNIT, între 1 februarie 2020 – 1 februarie 2022, și este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 (sprijin financiar acordat de Islanda, Principatul Liechtenstein și Regatul Norvegiei) în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul privind susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate.

Obiectivul principal al proiectului

Potrivit MNIT, obiectivul principal al proiectului vizează punerea în valoare a colecției egiptene, într-o expoziție modernă, interactivă, cu aplicații multimedia. Piesele selectate vor face obiectul unor intervenții de conservare curativă și restaurare, iar mumia umană, piesa centrală a colecției, a fost supusă și unor investigații de imagistică medicală (CT, radiografie).

Printre obiectele de patrimoniu se numără câteva mumii de animale, dar și fragmente de corp uman mumificate, statuete ushebti – simbol al defunctului în lumea de dincolo –, precum și statuete reprezentând divinități – Isis, Osiris, Harpokrates. Într-un film documentar vor fi prezentate cele mai importante și mai sugestive momente din culisele proiectului, dar și rezultatele acestuia.

Citește mai departe

EVENIMENT

COD GALBEN de averse și instabilitate atmosferică temporar accentuată la Cluj

Publicat

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, azi, 10 august, în intervalul 12:00-23:00, în zonele muntoase și nu numai vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20/25 de litri pe metrul pătrat și izolat 40/50 de litri pe metrul pătrat. Se vor manifesta fenomene de instabilitate atmosferică și în zonele deluroase.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate