Connect with us

EVENIMENT

Lucrător SRI, condamnat la ÎNCHISOARE pentru că şi-a bătut soţia în Cluj

Publicat


Un bărbat născut în Alba Iulia, cadru militar, subofițer operativ al Unității Militare 0198 (unitate ce aparține de SRI), a fost condamnat la închisoare cu amânare de magistrații Tribunalului Militar Cluj Napoca, pentru violență în familie. Mai exact bărbatul și-a agresat de două ori soția, scrie Alba24. 

 

Decizia Tribunalului Cluj

Faptele pentru care bărbatul a fost condamnat s-au petrecut la sfârșitul anului 2019 și în primele luni ale anului 2020. O primă decizie în instanță a fost dată de magistrații militari în data de 14 iunie 2021, dar în urma deciziei, atât bărbatul cât și partea civilă din dosar (soția acestuia) au făcut apel.

În urma deciziei din 14 iunie, motivarea Tribunalului Militar Cluj Napoca a fost făcută publică, iar în ea sunt detaliate faptele petrecute.

Ce s-a întâmplat

Potrivit martorilor care au fost audiați în timpul procesului, situația între cei doi era tensionată, existând certuri în care cei doi ăși adresau cuvinte jignitoare. Certurile ar fi fost legate de un apartament cumpărat de bărbat înainte de căsătorie, dar și de modul în care banii primiți la nuntă sunt cheltuiți, se precizează în motivarea instanței.

”Pe fondul acestor stări conflictuale, în seara zilei de 20.09.2019, în jurul orelor 20, în timp ce părțile se află la domiciliul comun situat în Cluj-Napoca, au avut loc din nou discuții contradictorii între inculpatul plt.maj și persoana vătămată  care au degenerat într-un scandal. În acest context, minora (n.r. copilul familiei) a început să plângă, fiind luată în brațe de mama ei, după care cei doi soți au continuat să se certe.

Deoarece persoana vătămată a intenționat să plece din imobil, împreună cu minora, aceasta din urmă fiind îmbrăcată cu hainele de casă, inculpatul plt.maj. a încercat să o oprească și a bruscat-o pe persoana vătămată, strângând-o puternic de brațe, după care a împins-o, aceasta căzând iar în cădere s-a lovit la piciorul stâng, de colțul patului”, se arată în motivarea instanței.

articolul integral aici:

Un bărbat din Alba, angajat al SRI, condamnat pentru violență în familie, la Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat

*imagine cu titlu ilustrativ


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ECONOMIE

PLĂȚILE pentru Măsura 2 au fost DEBLOCATE. 241 de milioane de euro vor ajunge la BENEFICIARI

Publicat

De

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunțat că a obținut toate avizele aferente finanțării Măsurii 2 şi deblochează a treia tranşă de plăți din această schemă de ajutor de stat din fonduri UE. 241 de milioane de euro vor ajunge la beneficiari, de săptămâna viitoare.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a semnat joi ordinul privind procedura care deblochează plățile, care a și apărut în Monitorul Oficial. Ministerul va începe de vineri să trimită contractele către beneficiari.

„Atenționăm beneficiarii să semneze în timp util contractele de finanțare. Reamintim că termenul de semnare a contractului de finanțare este de 20 de zile de la data sosirii contractului la bancă.

În cazul în care contractele sunt semnate în cel mai scurt timp de către beneficiari, primele plăți se vor face începând de la mijlocul săptămânii viitoare”, au precizat reprezentanții ministerului.

Cum se fac plățile

Ordinea plăţilor se face în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE). Numărul RUE estimat să fie depăşit la această tranșă este în jur de 16.000.

Până în prezent, plățile au fost făcute până la RUE 9.633.

Încă din luna ianuarie ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a avertizat că bugetul acestor măsuri a fost suplimentat în 2020 fără acoperire.

Sumele pentru Măsura 2 au fost majorate de la 265 de milioane de euro, din fonduri europene, la 765 de milioane de euro, tot din fonduri UE, fără a exista un contract de finanțare europeană care să acopere acea sumă.

Inițial, a precizat ministrul, în Măsura 2 exista finanțare pentru 4.000 de firme. Însă, după modificările legislative fără acoperire în bani, făcute în timpul campaniei electorale din 2020, numărul înscrierilor a ajuns la 22.000, din care 19.000 au rămas în lista de finanțare.

Astfel, Ministerul a întreprins anul acesta mai multe acțiuni de deblocare a resurselor de fonduri UE necesare încheierii cu succes a acestei scheme de ajutor de stat și pentru grăbirea plăților.

Acoperirea sumelor lipsă implicate de majorarea schemei, prin lege, s-a făcut în urma multor eforturi administrative întreprinse de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului alături de Ministerul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru mutarea banilor europeni din Măsura 3, întreruptă din cauza fraudării acesteia.

Sursa: Mediafax

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

SALVAȚI micii MEȘTEȘUGARI! Pantofarii și croitorii, în pericol. Clujul renunță la tradiții

Publicat

Pantofari, ceasornicari, pălărieri ori croitori, meserii respectate și căutate acum ceva timp, au devenit, încet-încet, istorie. Clujenii cu state vechi în cetate își mai amintesc micile ateliere care populau străduțele urbei. Cu timpul, acestea au dispărut. Fie au decedat meșterii și odată cu ei și meseria, fie au fost evacuați pentru a face loc afacerilor care „bubuie” în acest capitalism original.

Clujeanul Adrian Dohotaru, cunoscut pentru acțiunile sale legate de mediu, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește pericolul de exctincție a micilor meșteșuguri, într-un mesaj publicat pe pagina sa de socializare.

„Nu arunc, repar. M-am dus azi la dl Mureșan, de profesie pantofar. Riscă evacuarea, deși lucrează pe strada Matei, pietonala spre Casa Matei, de 35 de ani.

Primăria a refuzat să îi vândă spațiul, dar cedează samsarilor imobiliari cota parte din clădire, din ce mi-a povestit pantofarul, care îi cer preț de chirie 65 de euro pe metru pătrat! Croitorul a fost forțat să părăsească spațiul de lângă el deja, dar pantofarul se ține tare și se judecă cu statul.

Păcat, în Viena sau în alte orașe la care ne raportăm vedeam astfel de ateliere de diverse feluri, plus rezistență la gentrificare. Noi însă trăim într-o societate sub mirajul banului și acumulării primitive de capital, consumului de terase cu bere la 15 lei în Piata Matei, de 5 ori mai mult față de acum un deceniu.

Sila ar trebui să ne fie cu atât mai mare în contextul schimbărilor climatice, unde hiperconsumul de branduri, nu produse, accelerează încălzirea globală și evenimente naturale extreme, pe când miza unei societăți sustenabile ar trebui să fie a sprijini multe astfel de mici afaceri care presupun consum lent, durabil, rar.”

Sursa/ Foto: Facebook Adrian Dohotaru

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, clujeni! Aveți grijă când completați formularul de intrare în GRECIA

Publicat

Specialiștii CERT-RO avertizează că au apărut site-uri care pot colecta date personale și informații financiare de la turiștii care completează formularul solicitat la intrarea în Grecia. Utilizați doar portalurile oficiale, recomandă experții.

Potrivit Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar la intrarea în țară.

„Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos. Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”, explică specialiștii.

Aceștia mai spun că pentru a evita problemele, turiștii trebuie să utilizeze doar site-urile oficiale.

„Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe, este https://travel.gov.gr”, recomandă cei de la CERT-RO.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc: De 2 ani de zile nu am fost în concediu

Publicat

Primarul Emil Boc a declarat că nu va pleca nici anul acesta în concediu, după ce și anul trecut a lucrat fără oprire.

”Nu am fost anul trecut în concediu și nici anul acesta nu se întrezărește ceva. Am doi ani de când nu am mai fost în concediu. Anul trecut a fost pandemie și alegeri, tot timpul sunt alegeri și este de lucru”, a spus primarul, la Ziua Live.

Anul acesta, pentru 25 septembrie, au fost programate alegeri pentru conducerea PNL, unde Emil Boc este un susținător activ al premierului Florin Cîțu.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate